واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مركز مطالعات وحدت عربي: مردم عراق پس از 5 سال اشغالگري در ياس و نگراني هستند
خبرگزاري فارس: مركز مطالعات وحدت عربي طي گزارشي از سازمان عفو بينالملل با اشاره به نقض آشكار حقوق بشر از سوي گروههاي مسلح عراق به ويژه نيروهاي اشغالگر اعلام كرد: مردم عراق پس از پنج سال اشغالگري در نااميدي و نگراني به سر ميبرند.
به گزارش فارس، مركز مطالعات "وحدت عربي" در اين گزارش افزود: پس از گذشت پنج سال هنوز مردم عراق در نگراني و نااميدي به سر ميبرند. هر چند در دوره اخير ميزان خونريزيها و كشتار در اين كشور كمتر شده است، اقدامات خشونتآميز هر ماه جان صدها تن را در عراق ميگيرد.
اين گزارش افزود: در اين ميان نيروهاي اشغالگر ائتلاف با كوتاهي خود در برابر مجازات عاملان اين جنايتها عملا حقوق بشر را در اين كشور نقض ميكنند. از اين رو، اين نيروها با همكاري دولت عراق بايد تعهد كنند تا مجموعه كامل حقوق بشر براي تمامي عراقيها و غير عراقيها تامين شود. از جمله ميليونها نفر كه مجبور شدند به دليل ناامني و بيثباتي كشور خود را ترك كنند.
اين مركز مطالعاتي تاكيد كرد: هرچند سازمان عفو بينالملل اعلام كرده است كه حكومت عراق و نيروهاي اشغالگر با گروههايي مواجه هستند كه غيرنظاميان را به طور عمد ميكشند، اين موضوع نميتواند بهانهاي باشد براي اينكه نيروهاي ائتلافي حقوق بشر را در اين كشور به شكلي خطرناك زير پا گذارند بدون اينكه در برابر اين گونه نقض قانون مجازات شوند.
مركز مطالعات وحدت عربي در اين گزارش افزود: سازمان عفو بينالملل براي رعايت بيشتر حقوق بشر در عراق و كاهش خشونت و همچنين كاهش هرج و مرج و ايجاد ثبات و امنيت در عراق به گروههاي مختلف موارد ذيل را توصيه ميكند:
ــ ايجاد آگاهي كامل درباره حقوق بشر در اين كشور و حمايت از حقوق غيرنظاميها و غير عراقيها از جمله حقوق زندگي، آزادي و امنيت شخصي.
ــ آغاز تحقيقاتي سريع، مستقل و بيطرفانه درباره نقض حقوق بشر در اين كشور، از جمله اقدامات اعدام غيرقانوني و انواع شكنجه اشخاص از سوي نيروهاي اشغالگر و نيروهاي امنيت عراقي و تسليم نمودن تمامي افرادي كه قوانين حقوق بشر را در اين كشور نقض نمودند به دادگاههايي عادل.
ــ آزادي تمامي بازداشتشدگان بدون محاكمه كردن آنها در زندانها و بازداشتگاههاي نيروهاي اشغالگر و عدم اتهام آنها به جنايتهايي جنگي.
ــ اعلام فوري مبني بر توقف هر گونه مجازات اعدام در اين كشور.
ــ رعايت حقوق زنان و اجراي برنامههايي عملي براي حمايت زنان و دختران از اقدامات خشونتآميز عليه آنها.
ــ تصويب توافقنامه مبارزه با شكنجه و رعايت اجراي آن.
ــ اجراي اقداماتي فوري براي ايجاد امنيت پناهندگان و مهاجران داخلي و اعطاي كليه كمكهاي انساني به آنها از جمله آموزش كودكان آنها.
توصيه سازمان عضو بين الملل به گروههاي مسلح عراق:
ــ توقيف فوري تمامي حملهها به غيرنظاميان و ديگر گروههاي غير مسلح همچنين توقف حملههاي كوركورانه.
ــ توقف تمامي عمليات كشتار عمدي غيرنظاميان و نظامياني كه اسير ميشوند و پايان دادن به عمليات آدمربايي گروگانگيري، شكنجه و ساير اقدامات غيرانساني.
ــ توقف هر گونه تهديد به قتل و حملههاي خشونتبار به زنان و دختران. به ويژه رعايت حقوق زنان درباره آزادي بيان و آزادي فعاليتهاي مذهبي و ... .
توصيه اين سازمان به جامعه جهاني به ويژه آمريكا و اتحاديه اروپا و ساير كشورهايي كه داراي
امكانات و توانايي هستند:
ــ اعطاي كمكهاي مالي، تكنولوژي و ... به دو كشور سوريه و اردن و ساير كشورهايي كه مردم عراق به آنها مهاجرت كردهاند. البته آژانسهاي مربوطه در سازمان ملل متحد و ساير سازمانهاي بينالمللي غيردولتي كه به پناهندگان و مهاجران عراقي كمك ميكنند وظايف خاص و جداگانه خود را دارند.
ــ تقسيم كردن مسئوليت پناهندگان عراقي كه در سوريه و اردن و ... اقامت كردهاند و دادن اولويت پناهندگي به كساني كه بيشتر مورد تعرض قرار ميگيرند.
ــ توقف فوري بازگرداندن پناهندگان و اقامت كنندگان در كشورهاي مجاور عراق تا زماني كه اين كشور به ثبات و امنيت كامل برسد.
توصيه سازمان عضو بينالملل به كشورهاي سوريه، اردن و ساير كشورهاي مجاور عراق:
ــ اجازه دادن به ورود افرادي كه از عراق گريختهاند و به حمايتهاي بينالمللي نياز دارند. البته ورود اين افراد بايد بدون قيد و شرط و بدون خواستن مهر ويزا باشد.
ــ عدم بازگرداندن اجباري عراقيهايي كه به دليل نبود حقوق بشر در اين كشور مجبور شدهاند مهاجرت كنند.
انتهاي پيام/.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]