واضح آرشیو وب فارسی:فارس: انتخابات پارلماني، "آزموني دموكراتيك" براي دولت گرجستان
خبرگزاري فارس: مردم گرجستان امروز براي انتخاب نمايندگان پارلمان خود به پاي صندوقهاي اخذ رأي ميروند.
به گزارش فارس، راديو بينالمللي فرانسه در گزارشي درباره انتخابات پارلماني امروز گرجستان نوشت: «اين انتخابات در واقع "آزموني دموكراتيك" براي اين كشور كه رؤياي ورود به سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) را بمنظور دفاع از خود در مقابل همسايه قدرتمندش روسيه در سر ميپروراند ، محسوب ميشود.
انتخابات پارلماني امروز در شرايطي برگزار ميشود كه هماكنون 4 ماه از زمان برگزاري انتخابات رياستجمهوري در اين كشور گذشته است.
ناتو در پي وقايع نوامبر سال گذشته كه در آن دولت گرجستان همزمان با اعلام وضعيت فوقالعاده در كشور مخالفان را سركوب كرد، از گرجستان خواست كه بيش از پيش در مسير دموكراسي پيش رود.
پليس ضد شورش و نيروهاي ويژه امنيتي گرجستان همچنين در بخشي از روند مقابله با مخالفان دولت گرجستان اقدام به تعطيلي شبكه "ايمدي" بزرگترين ايستگاه تلويزيوني مخالفان كردند.
شايد مردم گرجستان امروز به هنگام رأي دادن چندان به فكر الحاق گرجستان به ناتو نباشند اما رهبران سياسي اين كشور به اين مسئله بسيار توجه دارند و عضويت ناتو را همچون رؤيايي گرانبها و ارزشمند در سر ميپرورانند.
از نظر آنها عضويت در ناتو با "استقلال" و "امنيت ملي" برابر است.
عضويت يا عدم عضويت گرجستان در ناتو، در ماه دسامبر آينده مشخص ميشود.
از سوي ديگر انتخابات امروز گرجستان در حالي برگزار ميشود كه هماكنون تنشهاي ميان روسيه و گرجستان بر سر منطقه جدائيطلب "آبخازي" افزايش يافته است.
روابط تيره ميان روسيه و گرجستان در ماه آوريل گذشته و پس از آنكه گرجستان روسيه را به انهدام يكي از هواپيماهاي بدون سرنشين اين كشور در منطقه آبخازيا متهم كرد آغاز شد و روز به روز در حال گسترش است.
اين در حالي است كه اين تنشها در اواسط آوريل با اعلام حمايت روسيه از مناطق جداييطلب آبخازي و اوستيا و همچنين افزايش نيروهاي حافظ صلح اين كشور در اين مناطق با هدف جلوگيري از حمله نيروهاي گرجستان به مواضع جدايي طلبان تشديد شد.
مقامات روسيه گرجستان را به تلاش براي تدارك عملياتي نظامي عليه منطقه آبخازي متهم كردهاند و مسكو همين مسئله را علت افزايش نيروها و تجهيزات نظامي خود در آبخازي و اوستياي جنوبي عنوان كرده است.
منطقه آبخازيا منطقهاي جدا شده از گرجستان و خواهان استقلال از اين كشور است و به همين سبب ، روسيه از اين منطقه حمايت ميكند.
"ميخائيل ساآكاشويلي" پس از اعتراضات خياباني در سال 2003 به قدرت رسيد.
در دوره اول رياستجمهوري او روابط گرجستان با اتحاديه اروپا و ناتو تقويت شد.
اين در حالي است كه عليرغم همه اين روابط ، رابطه اين كشور با مسكو چندي بعد تضعيف شد.
انتهاي پيام/.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]