واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: گزارش فارس به نقل از روزنامه «كامرسانت»، به نظر ميرسد كه مقامات واشنگتن مشخص كردهاند كه دولت آمريكا در جريان انتخابات سال 2012 و 2013 در گرجستان از كداميك از رجال سياسي مخالف در اين كشور حمايت خواهد كرد.
در آخر هفته گذشته "ايراكلي آلاسانيا " سفير سابق گرجستان در سازمان ملل متحد و رهبر حزب مخالف «دموكراتهاي آزاد» اين كشور براي صرف صبحانه با "باراك اوباما " رئيسجمهوري آمريكا به كاخ سفيد دعوت شد. وي همچنين در جريان سفر هفته گذشته خود به آمريكا ديدارهاي متعددي با مقامات سياسي بلند پايه و سناتورهاي اين كشور داشت.
البته به عقيده برخي تحليلگران، توجه خاص مقامات واشنگتن به آقاي آلاسانيا به منزله آن نيست كه آمريكا نسبت به "ميخائيل ساآكاشويلي " رئيسجمهوري كنوني گرجستان بطور كامل نااميد شده باشد.
مراسم صرف صبحانه با رئيسجمهوري آمريكا بيشتر از نيم قرن است كه همه ساله در نخستين پنجشنبه ماه فوريه در واشنگتن برگزار ميشود و در آن بسياري از سناتورهاي با نفوذ، اعضاي كنگره و ميهمانان خارجي كه دوستان و متحدان نزديك آمريكا محسوب ميشوند، شركت دارند.
امسال براي نخستين بار يكي از رهبران مخالفان در گرجستان، يعني "ايراكلي آلاسانيا " سفير سابق گرجستان در سازمان ملل اين امكان را يافت كه در اين مراسم شركت كند. دعوت از اين رجال سياسي مخالف گرجستان در اين برنامه رسمي، نشانه توجه خاص مقامات واشنگتن نسبت به وي است.
آلاسانيا فارغ التحصيل رشته حقوق بينالملل است و در سال 2002 پست معاون وزير امنيت ملي را بر عهده گرفت و از سال 2006 تا 2008 بعنوان نماينده دائم گرجستان در سازمان ملل مشغول فعاليت بود، ولي بعد از درگيري نظامي آگوست سال 2008 به نشانه اعتراض به سياست جنگ افروزانه ساآكاشويلي استعفاء داد. وي در سال 2009 به صف مخالفين پيوست و در تابستان سال 2010 رهبري حزب «دموكراتهاي آزاد» را برعهده گرفت. اين حزب هدف اصلي خود را كسب حداكثر حمايت مردمي و پيروزي در انتخابات پارلماني سال 2012 در گرجستان تعيين كرده است.
البته برخي كارشناسان گرجي بر اين عقيدهاند كه اين دعوت ويژه از آلاسانيا به معناي آن نيست كه دولت آمريكا از همكاري با دولت ساآكاشويلي صرفنظر كرده، بلكه با اين اقدام صرفا نشان ميدهد كه واشنگتن در ميان تعداد زياد رهبران مخالفين در گرجستان مايل است با كداميك از آنها ارتباط نزديكتري برقرار كند.
برخي از رهبران احزاب مخالف در گرجستان اين انتخاب مقامات واشنگتن را نشانه آن دانستند كه آمريكا تنها از نيروهاي دموكراتيك واقعي حمايت ميكند و در اين بين رهبراني همچون "نينو بوردجانادزه " رئيس سابق پارلمان گرجستان و يا "زوراب نوگايدلي " معاون سابق نخست وزير اين كشور كه با مقامات روسي، بخصوص "ولاديمير پوتين " نخست وزير اين كشور ارتباط داشته و بارها به مسكو سفر كردهاند، چندان مورد حمايت آمريكا قرار ندارند.
اين در حالي است كه بخش ديگري از مخالفين در گرجستان بر اين عقيدهاند كه آمريكا با اين اقدام خود خواست ملت گرجستان را ناديده گرفته است. به گفته آنان، محافل سياسي خاص در آمريكا زماني "ميخائيل ساآكاشويلي " را بعنوان رئيسجمهوري بر مردم گرجستان تحميل كرد و اكنون هم همين برخورد را با رهبران مخالفان در اين كشور دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]