پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849948407
31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 1) برپايي همايش سران كشورهاي اسلامي در مراكش (1348 ش): در همايش سران كشورهاي اسلامي، موضوع آتش گرفتن مسجد الاقصي بررسي شد. نخستين سخنران جلسه، شاه ايران بود كه به پيشنهاد او، حسن پادشاه مراكش، به رياست همايش انتخاب گرديد. در اين همايش، طرفداران مبارزه سياسي بر ضد اسراييل، توانستند كشورهايي مانند مصر به رهبري عبدالناصر و سوريه به رهبري حافظ اسد را كه به اقدامات عملي بر ضد رژيم صهيونيستي معتقد بودند، منزوي سازند. هرچند پس از آتش سوزي مسجدالاقصي در مرداد ماه 1348 اعتراضات شديدي در سطح جهان روي داد، ولي سران كشورهاي اسلامي، هيچ گاه نتوانستند براي رهايي قدس و نجات مردم مظلوم فلسطين، اقدام مؤثري انجام دهند.
2) حمله رژيم بعث عراق به جمهوري اسلامي ايران و آغاز جنگ تحميلي هشت ساله (1359 ش): در بعد از ظهر 31 شهريور 1359 رژيم بعثي عراق پس از بيست ماه مقدمهچيني، مرزهاي ايران اسلامي را مورد تجاوز قرار داد. در اين روز، سه فروند ميگ 23 عراق، فرودگاه بينالمللي مهرآباد تهران را مورد حمله قرار دادند و بدين ترتيب، جنگ و تجاوز عراق عليه ايران به اشاره و حمايت آمريكا و دولتهاي غربي آغاز شد. هرچند عراق تا قبل از 31 شهريور، با 736 مورد تجاوز به حريم جمهوري اسلامي ايران، خوي توسعه طلبانه خود را آشكار كرده بود. همزمان با تهران، فرودگاههاي نظامي و بينالمللي تبريز، شيراز، همدان، دزفول و اصفهان نيز مورد حمله هواپيماهاي دشمن قرار گرفت. در آن زمان، طه ياسين رمضان در مجله "الثوره" ارگان حزب بعث عراق اعتراف نمود كه: "هدف از جنگ، مسأله چند صد كيلومتر زمين نيست، بلكه هدف، سرنگوني و انهدام جمهوري اسلامي ايران است". جنگ تجاوزگرانه رژيم بعثي عراق عليه ايران نزديك به هشت سال ادامه يافت و سرانجام در روز 29 مرداد 1367 شمسي بدون آن كه رژيم عراق به اهدافش رسيده باشد، آتشبس رسمي بين ايران و عراق برقرار گرديد.
3) ايراد نطق تاريخي آيتاللَّه "خامنهاي" رييس وقت جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل (1366 ش): حضرت آيتاللَّه خامنهاي رييس وقت جمهوري اسلامي ايران با شركت در چهل و دومين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد نطق تاريخي خود را بيان كردند. ايشان در سخنراني خود، ديدگاههاي جمهوري اسلامي ايران را درباره مسائل مختلف بيان و از عملكرد خيانتآميز دولت آمريكا در قبال ملت مسلمان ايران در نيم قرن گذشته، به ويژه پس از پيروزي انقلاب اسلامي، شديداً انتقاد نمودند. همچنين ايشان به تشريح علل و اهداف رژيم عراق براي آغاز جنگ و جنايات بيشمار اين رژيم و نظاميان آن بر ضد مردم مسلمان، مظلوم و بيدفاع ايران پرداختند. اين سخنان در حالي صورت ميگرفت كه مدتي قبل از آن، قطعنامه 598 شوراي امنيت به تصويب رسيده و عراق نيز در نهايت ضعف و درماندگي، آن را پذيرفته بود. از اين رو، نطق تاريخي آيتاللَّه خامنهاي در سازمان ملل، نقش مهمي در خنثي كردن تبليغات سوء دشمنان عليه جمهوري اسلامي و روشن ساختن افكار عمومي جهان داشت.
4) آغاز نخستين جشنواره فيلم دفاع مقدس (1369 ش)
5) آغاز هفته دفاع مقدس: 31 شهريور سالروز شروع جنگ تحميلي از سوي رژيم بعث عراق عليه جمهوري اسلامي ايران، به عنوان آغاز هفته دفاع مقدس نامگذاري شده است. دوران هشت سال دفاع مشروع امت سلحشور ايران در حفظ و اعتلاي نظام مقدس اسلامي و حراست از مرزهاي عزّت و شرف اين مرز و بوم، به مثابه يكي از حساسترين و بارزترين برهههاي حيات راستين اين ملت، همچون نگيني تابناك، تا هميشه زمان، بر تارَكِ تاريخ حماسه و ايثار و پايداري آزادگان جهان ميدرخشد. دفاع امت اسلامي ايران در برابر تجاوز همه جانبه دشمنان اسلام، در تاريخ افتخارآفريني مبارزات حقطلبانه يك ملت سترگ، فروزان خواهد بود. پايداري ايران اسلامي كه برخاسته از روح وحدت و ايمان بود، در سايه هدايتهاي رهبر انقلاب اسلامي، حضرت امام خميني(ره) شكل گرفت و باعث احياي يك مكتب سازنده و نهضتهاي آرمانگرا و ايدئولوژي جهانگير شد. دفاع مقدس ما در زمينههاي مختلف سياسي، نظامي، اجتماعي، فرهنگي و... توانست معادلات جهاني معمول را بر هم زَنَد و تحليلهاي مادي دنياپرستان را نقش بر آب سازد. اين حادثه عظيم، بيشك در ياد ملت بزرگ ايران خواهد ماند و غرور و سرافرازي و حماسهآفريني را در نسلهاي بعد بر جاي خواهد گذاشت. جنگ تحميلي عراق عليه ايران 2887 روز به طول انجاميد كه طي آن هزار روز نبرد فعال صورت گرفت كه 793 روز حمله از سوي رزمندگان اسلام بود و 207 روز از سوي ارتش متجاوز بعثي. در طول جنگ شمار 381 هزار و 680 نفر از نيروهاي دشمن كشته و يا زخمي شدند و 72 هزار نفر به اسارت نيروهاي اسلام درآمدند. در اين هشت سال 371 فروند هواپيما و 82 فروند بالگرد دشمن منهدم شد. 1700 دستگاه تانك و نفربر، 480 قبضه توپ و سه هزار و 363 دستگاه خودرو نظامي به غنيمت ايران درآمد و پنج هزار و 758 دستگاه تانك و نفربر، 532 قبضه توپ و پنج هزار و 152 دستگاه خودرو نظامي دشمن منهدم گرديد. مقاومت رزمندگان اسلام سبب شد تا ذخاير ارزي عراق كه در ابتداي جنگ، حدود سي ميليارد دلار بود، پس از شكست در عمليات بيتالمقدس و فتح خرمشهر به صفر برسد و پس از پايان جنگ، اين كشور بيش از هفتاد ميليارد دلار بدهي داشته باشد. 6) تولد "ابوعبداللَّه محمد بن اسماعيل بخاري" محدث شهير اهل سنّت(194 ق): ابوعبداللَّه محمد بن اسماعيل بخاري معروف به امام بُخاري از محدثين بزرگي است كه علم و درايت و وثوق او، مورد قبول همگان ميباشد. امام بخاري جهت تحصيل و تصحيح احاديث نبوي به سرزمينهاي مختلف سفر كرد و از بزرگان حديث، استفادهها نمود. وي كتاب جامع صحيح را كه به صحيح بخاري معروف است، نگاشت. اين كتاب يكي از كتب صحاح ستهي (كتب ششگانهي حديث) اهل سنت و به قولي صحيحترينِ آنها بوده و حاوي نه هزار حديث نبوي است كه از ميان ششصد هزار حديث استخراج شدهاند. معروف است كه پيش از نقل هر حديث در آن كتاب، وضو گرفته و دو ركعت نماز ميخواند. وفات امام بخاري در اول شوال سال 256 ق در 62 سالگي در نزديكي سمرقند افغانستان روي داد و در همان جا مدفون گشت.
7) ولادت "زينالدين بن علي شامي" معروف به "شهيد ثاني" "صاحب شرح لمعه" (911 ق): فقيه بزرگوارو دانشمند عاليقدر شيعه، زين الدين بن نورالدين عاملي پس از تحصيلات مقدماتي نزد پدر خويش، دروس خود را ادامه داد و يكي از مفاخر نامدار شيعه گرديد. او به منظور ادامهي تحصيلات علمي، مسافرتهاي متعددي به نقاط مختلف جهان اسلام آغاز نمود و به تحقيق و تتبع مشغول شد. وي در بعلبك مرجعيت يافت و شاگرداني فاضل را تربيت ميكرد. زينالدين عاملي آثار تأليفي فراواني را از خود به يادگار گذاشت كه شرح لمعه معروفترين اثر اوست. سرانجام بر اثر توطئهچيني كه عليه زين الدين انجام شد، وي را دستگير كرده و در 966 ق به شهادت رساندند. از آن پس، اين عالم رباني به شهيد ثاني معروف شد. 8) رحلت عالم بزرگ مسلمان آيتاللَّه شيخ "محمد طه نجف" (1323 ق): آيتاللَّه شيخ محمدطه نجف در نجف از خاندان اهل علم به دنيا آمد. شيخ محمدطه، از شاگردان استاد اعظم، شيخ انصاري بود. او در فقه، اصول فقه، حديث و تفسير از دانش بسياري برخوردار بود. شيخ محمد طه، آثار بسياري از خود به يادگار گذاشت كه شرح معالم الاصول از آن جمله است. 9) قيام اسلامي ملت عراق عليه استعمار انگليس به رهبري آيت اللَّه شيرازي (1338 ق): پس از اعلان جنگ انگلستان به امپراطوري عثماني در سال1332 ق (1914 م) و تصرف بصره، علماي بزرگِ نجف، حكم به مقابله صادر كردند. در طول سالهاي بعد، گروههايي به وجود آمدند كه مخالف حضور انگلستان در عراق بودند. اين حركت با حمايت آيتاللَّهميرزا محمدتقي شيرازي، رنگي ديگر به خود گرفت و مردم مسلمان با فتواي جهادي ميرزا، عليه غاصبان انگليسي قيام كردند. اين حركت اسلامي به قيام 1920 م عراق مشهور است.
10) رحلت مرجع بزرگ تقليد حضرت آيتاللَّه العظمي "سيدحسين بروجردي" (1380ق): مرجع بزرگ شيعه آيتاللَّه العظمي سيد حسين طباطبايى بروجردي در سال 1292 قمري در بروجرد متولد گرديد. وي فقيه بزرگوار و عالم وارستهاي بود كه زندگي خويش را در راه پربار ساختن مكتب فقهي اهلبيت عصمت و طهارت(ع) سپري ساخت. دراصول و رجال از شاگردان حاج سيدمحمد شفيع جابلقي بود و ضمن آشنايى با تاريخ فقه، حديث و تفسير را از سيدجعفر كشفي دارابي اخذ كرد. آيت اللَّه بروجردي به حديث و رجالِ حديث، تسلط كامل داشت. دانشور بروجرد در 28 سالگي راهي نجف اشرف گرديد و در مدت هشتسال از محضر عالماني همچون آخوند ملامحمد كاظم خراساني، شيخالشريعهي اصفهاني و علامه سيدمحمد كاظم يزدي بهره برد و به مقامي عالي در علم دست يافت. و طبقات روات و محدثين را كاملاً ميشناخت. ايشان پس از آن ساكن بروجرد گرديد ولي به درخواست علما و فضلاي قم، در سال 1363 ق راهي اين شهر شد و زعامت حوزهي علميه را برعهده گرفت. اين عالم برجسته شاگردان فاضلي را پرورش داد كه حضرات آيات مرتضي مطهري، سيدمحمد حسيني بهشتي، جعفر سبحاني، محمدفاضل لنكراني، ناصر مكارم شيرازي و... از آن جملهاند. در زمان اين شخصيت، در اقصي نقاط جهان و ايران بناها ومساجد عظيمي بنا شد. از جمله مسجد اعظم قم و مسجد بزرگ بندر هامبورگ در آلمان را ميتوان نام برد. تأليفات او عبارتند از: جامع احاديث شيعه، تعليقه بر اسفار، طبقات رجال، رسالهاي در منطق، حاشيه بر كفايةالاصول، حاشيه بر كفايهي شيخ طوسي. ايشان سرانجام در 10 فروردين سال 1340ش در 88 سالگي در قم رحلت نمود و در حرم حضرت معصومه(سلام الله عليها) مدفون گرديد.
11) 22سپتامبرسال1960ميلادي: سومالي ازانگليس و ايتاليا مستقل شد. انگلستان درسال1884ميلادي و مدتي بعد ايتاليا بخشهايي ازسومالي را اشغال كردند. ازاوايل قرن19ميلادي نهضتهاي آزاديخواهي و استقلال طلبي درسومالي آغازشد. پس ازجنگ جهاني دوم ايتاليا، سومالي و انگليس را به تصرف خود درآورد و دراين زمان سازمان ملل درحوادث سومالي دخالت كرد و اعلام داشت كه حاكميت برسومالي به مدت 10سال به عهده ايتالياست. بدين ترتيب سومالي درسال1960ميلادي استقلال يافت و نظام جمهوري دراين كشور اعلام شد.
12) 22سپتامبرسال1822ميلادي: رموز خط هيروگليف شناخته شد و با اين كشف بزرگ نوشته هاي قديم مصريان بطور كامل خوانده شد. رمزهاي خط هيروگليف را دو باستانشناس فرانسوي و انگليسي كشف كردند و بدين ترتيب به ناشناخته هاي دنياي مصرباستان پي بردند. مصريان قديم به منظور جاودانه سازي آثار، عبادات و مراسم ديني و نيز ثبت تاريخ وقايع مهم خود، آنها را به خط هيروگليف كه خط مقدس آنان بود برسنگ حك مي كردند. بتدريج حروف اين زبان بصورت رموزي درآمد كه شناخت آنها غيرممكن به نظرمي رسيد. اما سرانجام دو باستانشناس محقق خط هيروگليف را رمزگشايي كردند و بخشي ازاسرار دنياي كهن را برهمگان آشكارساختند. 13) 22سپتامبرسال1860ميلادي: جنگ تاريخي پكن ميان چين و انگلستان آغازشد. اين جنگ برسرتصرف شهرپكن و كسب امتيازات تجاري و بازرگاني شروع شد. درجنگ پكن فرانسوي ها به ياري انگليسي ها شتافتند و درنتيجه جنگ به نفع انگليسي ها خاتمه يافت. پس ازپيروزي انگليس درجنگ پكن بندرهاي تجاري چين برروي استعمارگران خارجي گشوده شد.
14) تولد "مايكل فارادِي" دانشمند شهير انگليسي و مخترع دينام (1791م): ميشل يا مايْكِل فارادِي، شيميدان برجسته انگليسي در 22 سپتامبر 1791م در انگلستان به دنيا آمد. وي هر چند داراي تحصيلات رسمي نبود اما به سبب مطالعه مستمر و حضور در درسهاي برخي از اساتيد، گنجينهاي از اطلاعات علمي اندوخت تا اينكه در سال 1824م به عضويت انجمن سلطنتي انگليس پذيرفته شد و در سال بعد به مديريت آزمايشگاه اين انجمن دست يافت. فارادِي با تلاش خود چنان پيشرفت كرد كه به مقام استادي شيمي دست يافت. با اين حال، كار بزرگ او، در رشته برق بود. وي پس از تجارب فراوان دريافت كه يك آهنربا قادر به توليد برق است و بر اين اساس، نخستين دينام برق را كه پيشرو دينامها و مولّدهاي كنوني است اختراع نمود. فارادِي همچنين قوانين الكتروليز مبني بر تجزيه عناصر شيميايى يك ماده به كمك جريان برق را تدوين كرد و براي اولين بار توانست همه گازها را به مايع تبديل كند. فارادِي در سال 1821م براي نخستين بار در تاريخ علم توانست انرژي الكتريكي را به انرژي مكانيكي تبديل كند. اين امر سر و صداي فراواني را به پا كرد و فارادِي را در شمار پيشگامان علم قرار داد. وي علاوه بر مطالعه درباره الكتريسيته، در رشتههاي علمي ديگر نيز تحقيق مينمود. فارادِي هيچ گاه از اختراعاتش در جهت تجارت و سودجويى استفاده نكرد. او تنها به پژوهشهاي علمي علاقهمند بود و جنبههاي ديگر براي فارادِي اهميت نداشت. مايكل فارادِي را به دليل اختراع و كشف اصول كلي مولدهاي برقي و مطالعه فراوان در زمينه الكتريسيته، پدر موتور الكتريكي و مولد برق لقب دادهاند. ميتوان ادعا كرد كه كليه صنايع برقي جهان، امروزه براساس قوانين فارادِي بنا شدهاند. به پاس خدمات اين دانشمند بزرگ، يكي از واحدهاي مهم اندازهگيري الكتريسيته را فاراد نامگذاري كردهاند. تحقيقات تجربي در برق در 3 جلد و تحقيقات تجربي در شيمي و فيزيك از جمله آثار اوست. اين دانشمند انگليسي سرانجام در 25 اوت سال 1867م در 76 سالگي درگذشت. 15) اعلام الغاي رژيم سلطنتي فرانسه و آغاز حكومت جمهوري اول در اين كشور (1792م): با اوجگيري انقلاب فرانسه و كنارهگيري لويى شانزدهم از سلطنت، انتخابات مجلس جديد فرانسه كه كنوانسيون نام داشت در اواسط سپتامبر 1792م به پايان رسيد و كنوانسيون در روز 21 سپتامبر تشكيل جلسه داد. نمايندگان حاضر در جلسه به اتفاق آرا به الغاء رژيم سلطنتي و استقرار رژيم جمهوري راي دادند و بدين ترتيب از روز 22 سپتامبر 1792م جمهوري اول فرانسه شكل گرفت. مهمترين وقايع داخلي فرانسه در اين زمان، محاكمه و اعدام لويي شانزدهم آخرين پادشاه فرانسه و آغاز به كار كميته نجات ملي و كشتار مخالفان بود.
16) درگذشت "آگوست كُنْتْ" نويسنده و فيلسوف بزرگ فرانسوي (1857م): ايزودور آگوست ماري فرانسواكُنْتْ معروف به آگوست كُنت، فيلسوف و رياضيدانِ معروف فرانسوي در 15 مارس 1798م در فرانسه به دنيا آمد. وي در هجده سالگي در رياضيات به استادي رسيد و به تدريس و تحقيق پرداخت. تحقيقات آگوست كنت در 28 سالگيِ وي، چنان عميق و قابل توجه بود كه عدهاي از دانشمندانِ بزرگ در مجلس درسِ او حاضر ميشدند. كنت در ابتدا ميكوشيد نشان دهد فلسفه در علوم ديگر تحليل رفته است اما بعدها به نظام علمي - فلسفي خود نام تازهاي داد و آن، فلسفه اثباتي يا تحقّقي يعني پوزيتيويسم بود. فلسفه تحقّقي آگوست كُنت مبتني بر مشاهده و تفكر است. او اعلام داشت كه تنها از راه نگريستن به زندگي از اين دو نقطه نظر است كه ما ميتوانيم به حقيقت نزديك گرديم. به نظر كنت، از لحاظ تاريخي، ساختمان علوم مثبت بر پايه رياضيات شروع ميشود و رفته رفته به صورت علوم پيچيدهتر و كاملتر تكامل مييابد تا سرانجام بر علم جامعهشناسي كه نقطه اوج و كمال است ميرسد. در اين سير تكاملي، هر علمي بر پايه علم پيشين استوار است و جامعهشناسي كه واپسين آنهاست نتيجه همه دانشهاي بر هم انباشته آدمي در طول تاريخ است. بر اثر تحقيقات وسيع آگوست كنت در جامعهشناسي، وي را واضع اين علم ميدانند چرا كه او نخستين كسي است كه جامعهشناسي را به صورت يك علم منظم با مسائل و قوانين خاص و روش خاص آن درآورده است. وي پس از مواجه شدن با ناملايمات در زندگي خود، به اين نتيجه رسيد كه بايد به عنوان قرباني سرنوشت بيرحم، نسبت به يكديگر مهربان بود، چرا كه دنيا ترقي و پيشرفت ميكند و بايد بر اساس تعليم و تربيت منظم به آن رسيد. فلسفه انسان دوستي آگوست كنت بر همسايهدوستي و امنيت همگاني مبتني بود. بر اين اساس بود كه كليساهاي انسان دوستي شكل گرفت، اما همچون ساير مرامها، عقايد وي نيز آرام آرام دچار دگرگوني و فراموشي گرديد. در نتيجه انتشارِ عقايد وي، فلسفه و علم از شكل تخيّل به تجربه و مشاهده متمايل گرديد. آگوست كنت درتاريخ فلسفه نيز مقام ارجمندي دارد و نظرياتي نيز ارائه كرده است. وي در اواخر زندگي، مكتبي به نام ديانت انساني ايجاد كرد كه جمعي نيز به آن گرويدند. آيين آگوست كنتْ كوششي اجتماعي براي تحقق بخشيدن به ميل غريزي انسان جهت خدمت به هم نوع است. كنت براي آنكه آيين خويش را به پيروانش بقبولاند، نظامي سرشار از آداب و تشريفات ديني و اذكار و ادعيه ايجاد نمود و تقويمي تهيه كرد كه روزهاي مقدس آن، روزهايي بود كه در آنها ترقيات بشر صورت گرفته است. كتاب دوره فلسفه اثباتي در 6 جلد مهمترين اثر كنت ميباشد. آگوست كنت سرانجام در 22 سپتامبر 1857م در 59 سالگي درگذشت.
17) روز ملي و استقلال "بلغارستان" از امپراتوري عثماني (1908م): بلغارستان از اواخر قرن چهاردهم به تصرف عثماني درآمد. از اين زمان، آزار مسيحيان بلغاري آغاز گرديد و اين امر در طي حدود پانصد سال سلطه عثمانيها بر اين سرزمين، شورشهاي متعدد مردم بلغار را به وجود آورد. در نهايت، بلغارستان در سال 1878م از عثماني مستقل شد و به صورت اميرنشين، خود مختاري گرفت. سرانجام در 22 سپتامبر 1908م، پادشاه وقت بلغارستان، اين كشور را كاملاً مستقل اعلام كرد و به خود عنوان تِزار داد. بلغارستان كشوري است در شبه جزيره بالكان كه در همسايگي روماني، يونان و تركيه قرار دارد. مساحت بلغارستان 110/994 كيلومتر مربع و جمعيّت آن بيش از 8 ميليون نفر است. با توجه به رشد منفي جمعيت در اين كشور، پيشبيني شده، جمعيت بلغارستان تا سال 2025 به حدود 7 ميليون نفر كاهش يابد. اكثريت مردم اين كشور مليّت بلغاري داشته و زبان رسمي آنها نيز بلغاري است. سكنه بلغارستان پيرو آيين مسيحيت و عمدتاً ارتدوكس هستند. پايتخت بلغارستان، صوفيا نام دارد و واحد پول آن لف جديد است. نظام اين كشور، جمهوري چند حزبي با يك مجلس قانونگزاري است.
18) روز ملي و استقلال كشور افريقايي "مالي" از استعمار فرانسه (1960م): كشور مالي با بيش از 1/240/000 كيلومتر مربع مساحت در غرب افريقا، به دور از درياي آزاد و در همسايگي كشورهاي الجزاير، موريتاني، بوركينافاسو، ساحل عاج، گينه و سِنِگال واقع شده است. از جمعيت بيش از 11 ميليوني مالي، 82% مسلمان و بقيه پيرو مذاهب بومي افريقايى هستند. پايتخت مالي، باماكو نام دارد و از شهرهاي مهم آن سگو، موپتي و سيكاسو است. واحد پول مالي، فرانك سي اف آ و زبان رسمي مردم اين كشور، فرانسوي است. پيشبيني ميشود كه جمعيت مالي تا سال 2025م بيش از 21 ميليون نفر خواهد بود. اكثريت مردم مالي نژاد سياه داشته و از قبايل متعددي تشكيل شدهاند. فرانسويان از قرن نوزدهم در مالي نفوذ يافته و در سال 1898م اين سرزمين را تحتالحمايه خود كردند. در آن زمان، اين سرزمين، سودانِ فرانسه ناميده ميشد. سودانِ فرانسه در سال 1946م نيمه خودمختار و در سال 1958م با عنوانِ جمهوري سوداني، حكومتي كاملاً خودمختار يافت. سرانجام، مالي در 22 سپتامبر 1960 با نوع حكومت جمهوري استقلال يافت و مستقل شد. كشور مالي، يكي از عقب ماندهترين كشورهاي جهان است و فقر و گرسنگي در ميان مردمِ آن، بيداد ميكند.
19) تأسيس سازمان كنفرانس اسلامي (1969م): در نيمه دوم قرن بيستم، پس از بروز يك سلسله رويدادهاي سياسي در جهان اسلام، سران كشورهاي اسلامي به ضرورت ايجاد سازماني پيبردند كه بتواند بيش از 60 كشور اسلامي را از تفرقه و اختلاف به وحدت و همبستگي برساند. سرانجام با پيشگامي سران كشورهاي عربستان، مراكش و ايران، در سال 1969م كنفرانسي از وزراي خارجه برخي از كشورهاي اسلامي در قاهره تشكيل شد و راهكارهاي موجود براي ايجاد سازماني با معيارهاي اسلامي را بررسي نمود. در پي اين اجلاس، تصميم گرفته شد كه يك كميته مقدماتي، طرحها را ارائه و بررسي كند. اعضاي اين كميته مقدماتي، نمايندگان دولتهاي ايران، سومالي، مالزي، نيجر و مراكش بودند. سرانجام اولين كنفرانس سران كشورهاي اسلامي از 22 تا 25 سپتامبر 1969م در رَباط پايتخت مراكش تشكيل شد و اين سازمان موجوديت خود را به طور رسمي اعلام كرد. افزايش همبستگي اسلامي ميان كشورهاي عضو، تلاش براي از بين بردن تبعيضنژادي و استعمار با اشكال گوناگون، حمايت از مبارزه كليه ملتهاي اسلامي و حمايت از مبارزه ملت مسلمان فلسطين و كمك به آنان براي بازپسگيري حقوق و آزادي سرزمينهاي خود و... از جمله اهداف مندرج در منشور سازمان كنفرانس اسلامي ميباشند. كنفرانس سران، كنفرانس وزيران امور خارجه و دبيرخانه، سه ركن اصلي اين سازمان هستند و طبق مصوّبه اجلاس سوم، قرار شد كه كنفرانس سران دولتهاي اسلامي هر سه سال يك بار تشكيل شود. تا سال 2002م، مجموعاً 57 كشور اسلامي به عضويت اين سازمان درآمدهاند.
20) درگذشت علامه "ابوالعلي مودودي" متفكر و دانشمند مسلمان پاكستاني (1979م): علامه ابوالعلي مودودي انديشمند مسلمان پاكستاني در سال 1903 در اورنگ آباد به دنيا آمد و تحصيلات عاليهاش را در علوم ديني ادامه داد. وي در سال 1932م با همفكري و مساعدت گروهي از دوستان خود، مجلهاي به نام ترجمان قرآن را در حيدرآباد پاكستان منتشر كرد و مدتي نيز از مدرسان برجسته اداره اسلامي دارالسلام در آن منطقه بود. علامه مودودي به عنوان يكي از متفكران بنام جهان اسلام و از روحانيون برجسته شبه قاره هند، پايهگذار و عامل مبارزات ضداستكباري در ميان روحانيان اين خطّه بود. وي در سال 1941م در يك حركت سياسي، حزب جماعت اسلامي را با هدف به وجود آوردن يك تشكّل سياسي اسلامي نيرومند ميان مردم و روحانيون پاكستان به وجود آورد. حزب جماعت اسلامي به عنوان اولين تشكيلات منسجم سياسي و اسلامي در تاريخ پاكستان، نقش موثري در روشنگري و ارشاد مردم و نيز افشاي چهره كريه وهابيت در پاكستان ايفا نمود. مودودي در سال 1953م به دليل سازمان دادن چندين رشته تظاهرات عليه فرقههاي ضاله قادياني و وهّابي به زندان افتاد. علامه مودودي كه يكصد تاليف سياسي و اسلامي دارد، اولين مرجع بزرگ اسلامي است كه حمايت علني و قاطع خود از انقلاب اسلامي ايران را در پاكستان اعلام كرد. اين دانشمند بزرگ مسلمان سرانجام در 22 سپتامبر 1979م در 76 سالگي در شهر لاهور، دار فاني را وداع گفت. 21) تولد اريك فن اشتروهايم كارگردان اتريشي (1957-1889) م /ن
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 1) برپايي همايش سران كشورهاي اسلامي در مراكش (1348 ش): در همايش سران كشورهاي اسلامي، موضوع آتش گرفتن مسجد ...
29 شهريور 1389 / 11 شوال 1431 / 20 سپتامبر 2010 1) 29شهريورماه سال1369هجري شمسي: دكتر شمسُ الدّين ... 31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 ...
26 شهريور 1389 / 8 شوال 1431 / 17 سپتامبر 2010 1) 26شهريورماه ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید. تبلیغات ...
در اين طرح ملي كه از 20 اسفند 89 آغاز شد، بسته هاي كتاب به عنوان منبع در . ... 31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 ... هشت طرح عمراني و كشاورزي در ...
21 شهریور 1388 / 22 رمضان 1430 / 12 سپتامبر 2009 1) 21شهريور ماه سال1376هجري شمسي:اقبال يغمايي نويسنده ... vazeh.com 03:00:15 04:46:23 11:58:58 19:09:37 19:31:02 6:5 مانده تا غروب خورشید ..... 13 مهر 1389 / 26 شوال 1431 / 5 اكتبر 2010 .
19 سپتامبر؛بيست و دومين ..-خبرگزاري ... 19 شهریور 1388 / 20 رمضان 1430 / 10 سپتامبر 2009 · بن لادن و ... 31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 ...
29 شهريور 1389 / 11 شوال 1431 / 20 سپتامبر 2010 · 30 شهريور 1389 / 12 شوال 1431 / 21 سپتامبر 2010 · 31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 ...
31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 · 30 شهريور 1389 / 12 شوال 1431 / 21 سپتامبر 2010 · 29 شهريور 1389 / 11 شوال 1431 / 20 سپتامبر 2010 ...
29 شهريور 1389 / 11 شوال 1431 / 20 سپتامبر 2010 · 30 شهريور 1389 / 12 شوال 1431 / 21 سپتامبر 2010 · 31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 ...
31 شهريور 1389 / 13 شوال 1431 / 22 سپتامبر 2010 · 30 شهريور 1389 / 12 شوال 1431 / 21 سپتامبر 2010 · 29 شهريور 1389 / 11 شوال 1431 / 20 سپتامبر 2010 ...
-