واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: مظاهري: ابزارهاي سرمايه گذاري را فراهم كرده ايم/ترمز نقدينگي را كشيديم/مشروح
------------
رئيس كل بانك مركزي ايران گفت : ابزارهاي مالي براي سرمايه گذاري هاي مختلف و شيوه ها و روش هاي متنوع براي فعاليت سرمايه گذاران داخلي و خارجي در ايران فراهم است.
به گزارش خبرنگار ما، طهماسب مظاهري امروز در آغاز هشتمين همايش بين المللي صنعت پتروشيمي در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما افزود : مقررات موجود براي سرمايه گذاري در كشور سليقه هاي سرمايه گذاران را پوشش مي دهد.
وي با اشاره به سياست هاي كلي اصل 44 قانون اساسي گفت : در سياست اقتصادي و سرمايه گذاري كشورها حضور بخش خصوصي در بسياري از صنايع به ويژه پتروشيمي به طور كامل پذيرفته شده است.
مظاهري گفت: در ايران هم از حضور بخش خصوصي در صنايع پتروشيمي ، واگذاري واحدهاي قبلي و احداث واحدهاي جديد و نيز توسعه كيفي واحدهاي پتروشيمي ، استقبال مي شود.
وي با مساعد خواندن شرايط اقتصادي كشور براي حضور و مشاركت سرمايه گذاران داخلي و خارجي در صنايع مختلف ، مزيت نسبي صنعت پتروشيمي را يادآور شد و گفت : اين مزيت نسبي به راحتي در كشورهاي ديگر كه ذخاير نفت و گاز ندارند در دسترس نيست.
رييس كل بانك مركزي گفت : همه تضمين هاي اساسي براي سرمايه گذاري خارجي در جمهوري اسلامي ايران به لحاظ امنيت سرمايه و كاهش مراحل بوروكراسي اداري اعمال مي شود.
مظاهري افزود: براي سرمايه گذاري خارجي سه تضمين اساسي لازم است كه براساس نخستين تضمين، دولت، سرمايه ي سرمايه گذاران خارجي در ايران را در مقابل سلب مالكيت ، ملي شدن و يا مصادره شدن تضمين مي كند.
وي گفت:همچنين در توليد و سرمايه گذاري به لحاظ مقررات تجارت ، خود سرمايه گذاران خارجي مي توانند اقدام كنند و دولت در مديريت و بهره برداري سرمايه گذاران خارجي در ايران مداخله نمي كند.
رييس كل بانك مركزي افزود: بر اين اساس، قيمت گذاري، صادرات و واردات در اختيار سرمايه گذاران خارجي است و آنان از مقررات اداري مستثني هستند كه البته در قالب مقررات معمول كشور مي توانند مديريت شركت را بر عهده داشته باشند.
مظاهري با تبيين سومين تضمين لازم براي سرمايه گذاري سرمايه گذاران خارجي گفت: سرمايه گذاران خارجي مي توانند سود كسب شده را به نرخ روز به كشور خود يا هر كشور ديگري از ايران خارج و يا از آن در توسعه سرمايه گذاري خود استفاده كنند.
وي افزود: البته تضمين چهارمي هم در سرمايه گذاري وجود دارد كه به سرمايه گذاري در امور زيربنايي و شبكه توزيع مربوط مي شود و بر اساس آن اگر توليد كالا يا خدمتي كه حاصل شده است به علت انحصار يا قوانين در انحصار دولت باشد ، دولت درچنين شرايطي نيز براي خريد اين محصولات تضمين مي دهد .
رئيس كل بانك مركزي گفت: البته اين تضمين در مورد محصولات پتروشيمي مصداق ندارد زيرا اين محصولات در انحصار نيست .
مظاهري با تاكيد بر اينكه اين تضمين هاي اساسي در قوانين ما تصريح شده است افزود : تجربه 50 سال گذشته كشور ما نشان مي دهد ، كساني كه در ايران سرمايه گذاري كرده اند همواره از پوشش قانوني و اجراي كامل اين پوشش بهره مند بوده اند و با هيچ خسارتي مواجه نشده اند .
وي گفت: با وجود همه اقداماتي كه براي بهبود فضاي كسب و كار دركشورمان كرده ايم از همه پيشنهادها براي ارتقاي شرايط مناسبتر سرمايه گذاري استقبال مي شود و دولت براي شنيدن راهنمايي ، توصيه و تجارب مفيد در اين باره آمادگي دارد .
رئيس كل بانك مركزي در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر لزوم دقت و ارزيابي تركيب توليدات و سرمايه گذاري در پتروشيمي افزود : تركيب اين توليدات بايد به نحوي باشد كه هم نيازهاي داخلي را تامين كند و هم در بازارهاي بين المللي مشتري داشته باشد .
مظاهري اضافه كرد:تركيب توليدات سرمايه گذاري پتروشيمي بايد با آينده نگري براي 15 سال آينده به نحوي باشد كه حداكثر بازدهي را داشته باشد.
وي گفت:كشور ما با وجود همه ظرفيت هاي طبيعي، نيروي انساني و مزاياي ژئوپلتيكي كه از آن بهره مند است بدخواهاني نيز دارد كه براي پيشگيري از بهره مند شدن ملت ايران از اين مزايا، حداكثر تلاش خود را مي كنند.
رئيس كل بانك مركزي افزود: اين بدخواهان كار را به جايي رسانده اند كه اختلافات سياسي خود را به اقدامات بدخواهانه بر ضد مردم ايران تبديل كرده اند.
مظاهري اضافه كرد: اما ظرفيت و استعدادهاي كنوني در ايران از بدخواهي بدخوهان بيشتر و قوي تر است و اين ظرفيت با كمك شركاي ما و با رعايت منافع متقابل بر اين بدخواهي ها غلبه خواهد كرد و شاهد توسعه ايران خواهيم بود.
وي در پايان ابراز اميدواري كرد برگزاري اين همايش زمينه هاي اين همكاري ها را بيش از پيش تقويت كند و بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران هم از صنعت پتروشيمي و سرمايه گذاري در آن پشتيباني خواهد كرد.
بر پايه اين گزارش، رئيس كل بانك مركزي ، در حاشيه اين همايش و در جمع خبرنگاران حفظ اشتغال موجود را اولويت اول سياست هاي پولي كشور اعلام كرد و گفت : چنانچه بخواهيم نرخ تورم را با سرعت بيشتري كاهش دهيم، ممكن است به فعاليت واحد هاي توليدي آسيب بزند.
طهماسب مظاهري،افزود: بانك مركزي در اجراي سياست هاي ضد تورمي ، حجم نقدينگي را به تدريج كاهش داده است.
مظاهري تكميل طرح هاي نيمه تمام و حمايت از واحدهاي توليدي جديد را اولويت هاي دوم و سوم سياست هاي پولي كشور بيان كرد و گفت: سياست كنترل نقدينگي با جديت و البته با سرعتي كه به فعاليت هاي مولد كشور آسيب نزند، ادامه مي يابد.
رئيس كل بانك مركزي در اين حال گفت: شرط به ثمر رسيدن سياست هاي ضد تورمي، هماهنگي سياست هاي مالي و پولي است كه اولي در دولت و دومي در نظام بانكي تعيين مي شود.
مظاهري با اعلام چاپ اوراق قرضه جديد گفت: ويژگي مهم اوراق قرضه جديد آن است كه تعهد بانك هاي عامل براي خريد اوراق پيش از سررسيد ديگر وجود ندارد و براي كساني كه بخواهند پيش از سررسيد ، اوراق مشاركت را واگذار كنند اين كار از طريق بورس انجام خواهد شد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]