تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854926782




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مترو در كلانشهرها 40 سال پشتوانه مطالعه علمي دارد


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مترو در كلانشهرها 40 سال پشتوانه مطالعه علمي دارد


خطوط- زهرا كشوري:
گويا تلاش مديران شهري تهران براي بهبود حمل و نقل عمومي با وجود تمام مشكلات و موانع سرانجام سبب شد تا مسئولان اتحاديه بين‌المللي حمل ونقل عمومي متقاعد شوند كه مي‌توانند پس از 120 سال در تهران دفتري بزنند و مناسبات بين‌المللي حمل‌ونقل عمومي را با مسئولان شهري آغاز كنند.

البته روز گذشته مسئولان اين دفتر درتهران تلويحا اعلام كردند به خاطر آنچه بهبود حمل‌ونقل عمومي در پايتخت به ويژه در بخش ريلي ديدند تصميم به انجام چنين كاري گرفتند اما حتي با وجوداين تعريف‌ها و افتتاح‌ها نه شهروندان و نه مسئولان متروي تهران و ساير كلانشهرها گويا نتوانستند همچنان نگراني خود را از آينده مبهم حمل‌ونقل ريلي در كشور پنهان كنند.

محسن‌هاشمي مدير عامل مترو تهران كه در مراسم افتتاح اين دفتر با اشاره به حواشي كه اصل كار را به سايه برده، بهبود وضع آشفته كنوني را نيازمند حضور «مردان سياسي» ناميد كه بتوانند تدبيري اتخاذ كنند كه حمل‌ونقل عمومي تنها مختص افرادي نباشد كه از ناچاري به آن رو مي‌آورند: «براي آنكه حمل ونقل عمومي‌مخصوص طبقه غيرمرفه جامعه نباشد نياز به مردان سياسي است كه از اين امر مهم حمايت و براي تحقق آن تلاش كنند.»

مدير عامل متروي چند كلانشهر از جمله تبريز، شيراز و مشهد هم در گفت‌وگو با همشهري عصر تاكيد كردند تنها در شرايطي مي‌توانند به آينده حمل‌ونقل عمومي از جمله ريلي اميدوار باشند كه سياسيون كشور نگاهشان را به ناكارآمدي مترو تغيير دهند.

البته تمام اين نگراني‌ها گويا از اظهارات اخير مديركل دفتر هماهنگي حمل‌ونقل و ترافيك سازمان شهرداري‌ها آغاز مي‌شود. مجتبي شفيعي چند روز پيش با انتقاد از اعتبارات كلاني - يك‌هزار و 80 ميليارد تومان - كه مجلس به حمل‌ونقل ريلي هفت كلانشهر اختصاص داده، اعلام كرده بود: « چرا بايد 60 درصد بودجه حمل‌ونقل عمومي را به قطارهاي شهري اختصاص دهيم؟ در هيچ جاي دنيا كشوري را پيدا نمي‌كنيد كه هفت شهر آن قطار شهري سنگين داشته باشد و سه شهر ديگر هم در نوبت باشند! »

به گفته وي، داشتن قطار شهري در كشور تبديل به نوعي اپيدمي شده است و به اين ترتيب، مردم شهرهاي كوچك را تشويق مي‌كنيم كه به زندگي در شهرهاي بزرگ فكر كنند. همين اظهارات هم گويا حتي با وجود دفتر اتحاديه بين‌المللي حمل‌ونقل عمومي در تهران فراموش شدني نيست. چرا كه آنچه مسئولان دولتي از آن انتقاد مي‌كنند بر اين مبناست كه حداقل لزومي به وجود سامانه مترو در هفت كلانشهر وجود ندارد. در مورد تهران هم اصل بر اين گذاشته شده كه اختصاص اعتبارات سالانه تا حد ممكن با تاخير و كاهش پرداخت شود.

اما‌ هاشمي در افتتاحيه ديروز بار ديگر تاكيد كرد كه اين اتفاقات تاثيري در روند توسعه مترو ندارد، چرا كه «شهردار تهران همتي به خرج داده و از حمل‌ونقل حمايت ويژه كرده است. حمايت‌هاي قاليباف در توسعه حمل ونقل عمومي‌تنها در حد حرف نبوده به گونه‌اي كه در سال جاري اعتبارات بخش حمل ونقل عمومي‌3 برابر شده و در واقع 300 درصد رشد داشته است.»

البته به گفته‌هاشمي 30 سال پيش خيلي‌ها با ايجاد و توسعه مترو و ساير سيستم‌هاي حمل‌ونقل عمومي‌مخالفت مي‌كردند اما امروزه همه مي‌دانند با شرايط بحراني موجود هيچ راهي جز گسترش حمل ونقل عمومي‌وجود ندارد و راه‌اندازي دفتر هماهنگي اتحاديه بين‌المللي حمل ونقل عمومي‌UITP در تهران مي‌تواند به تعامل اطلاعات و فناوري‌ها بين ايران و ساير كشورها كمك شاياني داشته باشد.

در حالي وزارت كشور اعتقاد دارد كه ساخت قطار شهري در هفت كلانشهر كشور اپيدمي شده و مبناي كارشناسي ندارد، مدير عامل متروي چند كلانشهر هم كه تلويحا از سوي مسئولان دولتي، ‌ساخت متروهايشان مورد انتقاد قرار گرفته در پاسخ عنوان مي‌كنند راهي را مي‌روند تا حداقل يك دهه آينده ترافيك شهرهايشان به خاطر نبود همين زير ساخت‌ها به گره‌هاي كور تهران مبتلا نشود.

مدير عامل مترو مشهد: تصميم ما كه اپيدمي نبود

سيد محسن شوشتري مديرعامل متروي مشهد، وجود قطار شهري براي شهري 5/2‌ ميليون نفري مثل مشهد كه هرساله خيل زيادي از مسافران و زائران حرم امام‌رضا(ع) را از ايران و ساير كشور‌هاي دنيا ميزباني مي‌كند يك ضرورت كارشناسي شده مي‌داند كه هيچ گزينه‌اي را نمي‌توان به جاي آن گذاشت. وي با طرح اين سؤال كه چه سامانه‌اي مي‌تواند جايگزين مترو در مشهد شود، تاكيد مي‌كند:«مطالعات احداث قطار شهري در سال 75 براساس مطالعات جامع شهري انجام گرفت. در همين مطالعات جايگاه سيستم تاكسيراني و اتوبوس هم تعريف شد كه به امضاي شوراي ترافيك استان، شوراي شهر مشهد و در نهايت شوراي‌عالي ترافيك كشور رسيده و به همين دليل دور از ذهن مي‌رسد كه منظور دولت از متروي اپيدمي، شهر مشهد باشد.»

همين مطالعات مسئولان شهري مشهد را به اين نتيجه رسانده با احداث 4 خط مترو مسافران تا سال1405 خيالشان از بابت حمل‌ونقل شهري در مشهد راحت باشد.
وي فانتزي خواندن احداث قطار شهري از سوي برخي را يك سليقه شخصي دانست و افزود:« امروزه درشهرهاي 80 -70 هزار نفري كشورهاي اروپايي سيستم ريلي براي حمل‌ونقل وجود دارد و اصولا از ماشين كمتر استفاده مي‌شود.چطور مي‌شود براي شهري مثل مشهد با 2 و نيم ميليون جمعيت با حجمي از مسافر داخلي وخارجي احداث قطار شهري فانتزي باشد؟»

به گفته وي كارشناسان براساس اصول علمي براي ‌آينده حمل ونقل يك شهر نسخه مي‌پيچند براساس آن گزينه مناسب را براي شهر در نظر مي‌گيرند.

اتوبوس مكمل مترواست، نه مترو مكمل اتوبوس

بهرام عبابافي، مدير عامل مترو تبريز هم مصوبه‌اي كه وجود قطار شهري براي شهرهاي داراي با جمعيت يك ميليون را لازم دانسته، يك قانون مي‌داند كه لازم الاجراست.
همچنين آمارهاي موجود عبابافي را به اين نتيجه رسانده كه هيچ سيستمي غيراز سيستم حمل‌ونقل ريلي واحداث قطار شهري نمي‌تواند جوابگوي ترددهاي كلانشهري چون تبريز باشد:« زماني كه مطالعات ترافيك نشان مي‌دهد كريدورهاي موجود ظرفيت 15 تا 20 هزار مسافر در روز را دارد هيچ گزينه‌اي به جز مترو نمي‌تواند مسئوليت حمل‌ونقل در اين شهر را به‌عهده بگيرد.»

به گفته عبابافي اگر شهر براي جابه‌جايي اين تعداد مسافر از اتوبوس استفاده كند بايد هر اتوبوس دو دقيقه يكبار مسافر را جابه‌جا كند با توجه به اينكه در اتوبوس 100 مسافر بيشتر جا نمي‌گيرد تنها در يك ساعت 3 هزار مسافر جابه‌جا مي‌شود. بنابراين تنها سيستمي كه مي‌تواند دريك ساعت، جمعيت 15 تا 20 هزار نفري را جابه‌جا كند قطار شهري است وهيچ وسيله ديگري توان جابه‌جايي اين حجم از مسافر را ندارد.»

وي تاكيد مي‌كند كه احتمالا برخي از مسئولان جابه‌جا تعريف مي‌كنند: «اتوبوس تنها يك مكمل براي قطار شهري در كلانشهرهاست نه اينكه مترو را مكمل اتوبوس بدانيم.» و باز هم تاكيد كرد كه ساخت قطار در شهرهاي با جمعيت يك ميليون نفري يك قانون است كه راه را روي هرگونه مخالفت بسته است. به گفته وي تبريز هم اينك داراي يك ميليون نفر جمعيت است. از آنجايي كه براي هر شهروند در روز 5/1 تا 2 سفر در نظر گرفته مي‌شود پس تبريز در روز 2 ميليون مسافر دارد و اين يعني اينكه احداث قطار شهري در تبريز يكي از واجبات است. طراحي چهار شبكه مترو شهري به گفته عبابافي براساس همين آمارها انجام گرفته و به تصويب شوراي‌عالي ترافيك كشور رسيده است. اين 4 خط قرار است در افقي 20 ساله روزانه 4 تا 5 ميليون مسافر را جابه‌جا كنند.

شيراز با اين ميزان گردشگر، مترو نمي‌خواهد؟

رجبي مديرعامل قطار شهري شيراز نيز هم با توجه به جمعيت اين شهر و توريست پذير بودن آن در تمامي فصول سال قطار شهري را يك گزينه لازم الاجرا در شهر مي‌داند. به گفته وي 40 سال مطالعه كارشناسان، را به اين نتيجه رسانده كه تنها قطار شهري مي‌تواند به وضعيت مسافرت‌هاي روزانه اين شهر كه به‌دليل جاذبه‌هايش هر روز بيشتر مي‌شود، سامان دهد: «با وجود ادعاهايي مبني بر فانتزي بودن قطار شهري و جوگير شدن مسئولان كلانشهر، تنها نگاهي گذرا به وضعيت حمل‌ونقل شيراز نشان مي‌دهد كه مترو براي اين شهر لازم است.» البته رجبي معتقد است كه برخي هر روز تمايل دارند يك سوژه جديد را مطرح كنند و مسئولان متروي كشور دليلي ندارد نسبت به بسياري از اين اظهار نظرها، واكنش نشان دهند.

به هر حال با افتتاح دفتر حمل‌ونقل عمومي UITP در تهران و امكان ارتباط ساير كلانشهر‌هاي كشور همچنان اين اميد وجود دارد كه متروي هفت كلانشهر كشور با اينگونه ايده‌ها خدشه‌دار نشده و راهش را براي در دست گرفتن حمل‌ونقل عمومي شهرها طي كند.

تاريخ درج: 31 ارديبهشت 1387 ساعت 10:40 تاريخ تاييد: 31 ارديبهشت 1387 ساعت 12:57 تاريخ به روز رساني: 31 ارديبهشت 1387 ساعت 12:53
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 438]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن