واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در گفتوگو با فارس مطرح شد؛ اختلاف «انصاريان» و «اميرصادقي» برسر فيلمنامه «پسر تهراني»
خبرگزاري فارس: «حسين انصاريان» فيلمنامهنويس و «خسرو اميرصادقي» تهيهكننده سينما درگفتوگو با خبرنگار سينمايي فارس، درباره اختلافات و مسائل موجود پيرامون فيلمنامه «پسر تهراني» به اظهارنظر پرداختند.
«حسين انصاريان» در گفتوگو با خبرنگار سينمايي فارس در مورد فيلم «پسر تهراني» و فيلمنامه آن گفت: در تاريخ 25/6/83 سيناپس فيلمنامهاي نوشته من با نام «جنگ زرگري» به شماره 7929/11/16 در بانك فيلمنامه خانه سينما ثبت شد كه قرار بود اين فيلم توسط آقاي كمال طباطبايي و محمدرضا شريفينيا در سال 83 تهيه شود كه به علت عدم توافق دراين مورد، اين موضوع منتفي شد.
بنا بر اين گزارش، وي ادامه داد: در سال 84 بدون اطلاع من، فردي اين فيلمنامه را بازنويسي كرد و آن را براي ساخت به «قاسم جعفري» پيشنهاد نمود اما اين كارگردان پس از فهميدن اين نكته كه فيلمنامه متعلق به من است، از اين كار انصراف داد و موضوع به مرحله گرفتن پروانه ساخت نرسيد.
ارديبهشت ماه سال 85 نيز توسط عبدالله عليخاني، حسين فرحبخش و مؤسسه پويا فيلم براي گرفتن پروانه ساخت اين فيلم اقدام شد كه شوراي صدور پروانه ساخت با عنوان كردن اين موضوع كه «به علت حساسيت فيلمنامه، بهتر است ساخت اين فيلم عقب بيفتد»، جلوي كار را گرفت و ما پذيرفتيم كه ساخت فيلم را به تأخير بيندازيم.
وي افزود: در تاريخ 24 ارديبهشت خبردار شدم كه فيلمنامه «جنگ زرگري» با عنوان «پسر تهراني» به وزارتفرهنگوارشاداسلامي رفته و فيلمنامه آن به كارگرداني «كاظم راستگفتار» پروانه ساخت گرفته است. وقتي اين جريان را به آقاي راست گفتار اطلاع دادم، ايشان پيشنهاد كرد در اين مورد با تهيهكننده صحبت كنم و تهيهكننده هم عنوان كرد كه ما پروانه ساخت را گرفتهايم.
انصاريان گفت: در ادامه طي نامهاي كه شرح ماوقع را در آن نوشته بودم، موضوع را به محمود اربابي مدير كل اداره نظارت و ارزشيابي اطلاع دادم و از ايشان خواستم تا جلوي ساخت فيلم گرفته شود و ايشان دستور پيگيري دادند. سپس در جلسهاي كه با آقاي قندهاري دبير شوراي پروانهساخت و تهيهكننده داشتيم، تهيهكننده عنوان كرد كه نميدانم فيلمنامه را از چه كسي خريدهام و من پس از شنيدن داستان فيلمنامه متوجه شدم كه چه كسي به صورت قانوني فيلمنامه را نوشته و به ايشان داده است.
وي افزود: سپس قندهاري نيز طي نامهاي را اين موضوع را به شوراي داوري خانه سينما ارجاع داد كه اين مسئله را پيگيري كنند و بر اساس رأي اين شورا در اين مورد نظر دهند و اين درحالي است كه فيلمبرداري اين فيلم به زودي آغاز ميشود، اما كسي نيست كه از حق فيلمنامهنويس آن دفاع كند.
وي افزود: تازه چند روز از روز فردوسي و روز فيلمنامه نويس گذشته است و من متعجبم كه با وجود خانه سينما و بانك فيلمنامه، چگونه برخيها بهخود جرأت ميدهند كه حق فيلمنامهنويس را ضايع كند.
* اميرصادقي: فيلمنامه «پسر تهراني» توسط محسني و موثقي نوشته شده است
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
اما «خسرو اميرصادقي» تهيهكننده فيلم «پسر تهراني» در گفتوگو با خبرنگار سينمايي فارس، ضمن تكذيب اين موضوع گفت: فيلمنامه «پسر تهراني» توسط حميدرضا محسني(فيلمنامهنويس و كارگردان سينما) در سال 78 تا دقيقه 70 به ثبت رسيده و بر اساس همين طرح نيز بازنويسي انجام شده است و طرح آن را از دقيقه 70 به بعد «داود موثقي» نوشته كه اين طرح نيز از سال 84 به ثبت رسيده است.
وي افزود: شرايط فرهنگي ما باعث شباهت قصهها به هم ميشود و ممكن است بخش كوتاهي از داستان ما به داستان ديگري شباهت داشته باشد اما در كليت كار اين موضوع كه فيلمنامه ما متعلق به فرد ديگري باشد، حقيقت ندارد.
اميرصادقي افزود: كسي كه ادعاي نويسندگي اين فيلم را ميكند، بيست و پنج سال پيش در فيلم «تماس»(خسرو ملكان) دستيار من بود. شايد مقصر من و امسال من هستند كه او را به بازي نگرفتهاند و به همين خاطر، هرچند وقت يك بار ايشان با طرح ادعا و موضوعي سعي ميكند جرياني به راه بيندازد تا وجود خود را به اثبات برساند.
اميرصادقي تصريح كرد: در حالي كه كانون فيلمنامه نويسان و شوراي داوري خانه سينما هنوز در مورد اين موضوع رأي ندادند، ايشان مشغول جار و جنجال شده و در واقع كار ايشان قصاص قبل از جنايت است. باعث تأسف است عدهاي كه دم از جريان فرهنگي در كشور ميزنند قواعد و رسم اين كار را بلد نيستند و تنها جنجال و اتهام زني را بلدند.
وي در پايان تصريح كرد: هنوز فيلم «پسر تهراني» ساخته نشده و داوري نهايي بايد روي فيلم ساخته شده، انجام بگيرد، چون شباهتهاي جزيي بخشي از فيلمنامه با طرح ادعاي ايشان، نميتواند ملاك مقايسه قرار گيرد.
انتهاي پيام/
سه شنبه 31 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 308]