تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مى‏افزايد و گناهان را پا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816180373




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وبلاگستان فارسي، قلب مجازي سرزمين مادري


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: وبلاگستان فارسي، قلب مجازي سرزمين مادري


اينترنت- مهدي بوترابي*:
سرزمين مادري ما ايران، هزاران سال سابقه تاريخي دارد و هر آنچه امروز هستيم به نسبتي محصول آن چيزي است كه در طول دهه‌ها و سده‌ها و هزاره‌ها بر ما گذشته است.

تلاش پيشينيان ما سرشت و سرنوشت امروز ما را رقم زده است و كوشش امروز ما سرنوشت آيندگان را رقم مي‌زند، با اين تفاوت كه امروز شتاب تحولات و شرايط رقابت به سطحي رسيده است كه اندكي سستي به عقب‌ماندگي‌هاي عظيم و معمولا غيرقابل جبران منجر مي‌شود. فرصت‌ها چون ابر در گذرند و كوتاهي‌هاي امروز ما موجب قضاوت منفي آيندگان خواهد شد. به همين جهت بايد بر تلاش‌هايمان بيفزاييم تا در جهان آينده نقشي در خور بيابيم.

دوران جديد را دوران اطلاعات و ارزش‌هاي مرتبط با آن دانسته‌اند؛ دوران دانش محوري. اگر كشف قاره آمريكا توسط اروپايي‌ها، پس از رنسانس و ظهور دولت‌هاي ملي، فرصتي براي تقويت اقتدار جهاني اروپايي‌ها شد و سرانجام همان دنياي جديد پايه‌هاي حكومت امروز غربي‌ها را در خود جاي داد، ظهور اينترنت و جامعه مجازي نيز به نوعي رنسانس و تعريف و تقسيم دوباره دانش و قدرت و ثروت و تشكيل قدرت‌هاي جديد و در نهايت قاره‌اي جديد به وسعت همه جهان را در پي دارد. جامعه مجازي در آسمان جهان امروز شكل مي‌گيرد و سهم ايران و ايراني از جامعه مجازي به تلاش امروز فعالان اين عرصه وابسته است.

موج اول انسان مجازي با آدرس الكترونيكي و چت شروع شد. گفت‌وگو و ارتباط و تعامل مبناي اصلي بود و در تداوم مسير خواهد بود. ماجراجويان بي‌قاعده اينترنتي زندگي تك سلولي مجازي را پايه گذاردند. گويا خلقت دوباره جان گرفت. شهروندان امروز جامعه مجازي همچنان به گفت‌وگو به‌عنوان ابزار اصلي تعامل تكيه دارند و به‌طور موازي بر پشتوانه‌هاي انديشه‌اي و احساسي گفت‌وگو مي‌افزايند. پشتوانه اصلي اين فرآيند تعاملي، فرهنگ و ادب غني فارسي است و نتيجه آن انتقال اين ميراث گرانقدر به عرصه ديجيتال است.

پيش از اين در دهه‌هاي هشتاد و نود هزاره دوم ميلادي نيز تلاش‌هايي براي ديجيتال كردن ميراث ايراني به عمل آمد ولي عمده آن تلاش‌ها به انتقال ساده و ذخيره‌سازي ديجيتال منتهي شد و تنها بخش اندكي از نخبگان دانشگاهي و آن هم با اهداف آرشيوي و پژوهش‌هاي خاص به آن دسترسي داشتند. با ظهور اينترنت و توسعه دسترسي عموم و عمومي به اطلاعات و رواج استفاده از آن در بين مردم، وبلاگ به‌عنوان بروز تمام عياري از هويت انديشه‌اي و احساسي انسان امروز موقعيتي استثنايي يافت.

نقش خبري و رسانه‌اي وبلاگ از ابتدا بيش از وجوه ديگر آن مورد توجه قرار گرفت ولي شكل‌گيري ميراث ديجيتال ايراني نيز از مسير همين با ظهور وبلاگ در دهه نود و ظهور وبلاگستان در هزاره سوم بود كه شهروندي مجازي در حوزه انديشه و احساس معنا پيدا كرد و مبنايي براي شكل‌گيري جامعه مجازي شد. به همين جهت است كه وبلاگستان را مي‌توان قلب جامعه مجازي دانست. قلبي كه مخزن اصلي و بلافصل توليد انساني است و بقيه عرصه‌هاي جامعه مجازي از دانش و ارزش‌هاي توليدي آن بهره‌مند مي‌شوند.

وبلاگستان فارسي محصولي است كه مديريت آن بر عهده فرد يا تيم خاصي نيست و متكي به تمايل عمومي براي توليد محتواي فارسي و همچون ارگانيزمي زنده در حال رشد است. تعداد وبلاگ‌هاي فارسي از مرز چهار ميليون گذشته است. ميليونها وبلاگ كه محصول توليدي صدها هزار وبلاگ‌نويس است. براساس تخمين‌هاي موجود، بيش از يكصد هزار ايراني به‌صورت حرفه‌اي وبلاگ‌نويسي مي‌كنند و روزانه صدها وبلاگ‌نويس و هزاران وبلاگ به خانواده وبلاگ فارسي افزوده مي‌شود.

برآورد ابعاد كيفي تحول وبلاگستان دشوار و نيازمند تلاش علمي و روشمندانه است كه هنوز به‌طور جدي آغاز نشده است ولي براساس شواهد موجود مي‌توان خدمات 7 ساله وبلاگستان فارسي به زبان و ادب و فرهنگ فارسي را در طول تاريخ بي‌نظير دانست. جنبش علمي دو فرهنگي وبلاگستان نوعي نهضت ترجمه است. ترجمه ميراث گذشته به امروز، با زبان و ابزار امروزي و براي نسل امروزي؛ رسالتي كه نخبگان ما در چند سده اخير در انجام آن موفق نبوده‌اند.

* مدير پرشين‌بلاگ

تاريخ درج: 31 ارديبهشت 1387 ساعت 11:56 تاريخ تاييد: 31 ارديبهشت 1387 ساعت 14:50 تاريخ به روز رساني: 31 ارديبهشت 1387 ساعت 14:46
 سه شنبه 31 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن