تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تو را سفارش مى‏كنم به مداراى با مردم و احترام به علما و گذشت از لغزش برادران (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820223229




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

طلاي سرخ از خرم آباد هم صادر مي شود؛ محصول لرستان به نام خراسان


واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: طلاي سرخ از خرم آباد هم صادر مي شود؛ محصول لرستان به نام خراسان
خرم آباد- زعفران از خانواده زنبقيان و گرانبهاترين گياه در سطح جهان بوده كه واحد خريد و فروش آن به جاي تن و كيلو، مثقال و گرم است. زعفران گياهي مقاوم به خشكي و قانع به هر نوع خاك است، مهمترين ماده مؤثر آن كروسين است كه بعد از حل شدن، رنگ زعفران را به وجود مي‎آورد.محصولي كه به عنوان زعفران مصرف مي‎شود پرچم گل بوده كه خواصي همچون اشتهاآوري، نشاط‌‏آوري، رفع حالات تشنجي و بي‏‌خوابي، دفع سنگ كليه و كيسه صفرا، رفع انسداد كبد و طحال و...، دارد.مشاهده نمونه‎هاي وحشي اين گياه در استان لرستان و شرايط خاص اكولوژيكي منطقه باعث شده كه اين استان براي كشت طلاي سرخ، مناسب شناخته شده و حرفي براي گفتن داشته باشد.
در اين راستا يك كشاورز زعفران‏كار لرستاني به ايسنا، گفت: در حال حاضر در منطقه كمالوند خرم‎آباد هزارمترمربع از اراضي را به كشت زعفران اختصاص داده‎ام كه از اين ميزان سطح زيركشت، دو تا سه كيلوگرم زعفران برداشت مي‎شود.”علي دلفان” با بيان اينكه در زمينه كشت اين محصول مشكلي نداريم، متذكر شد: مهمترين مشكل زعفران‏كاران لرستاني فروش و صادرات اين محصول است چرا كه جهاد كشاورزي استان، محصول را از زعفران‎كاران خريداري نمي‎كند و به دليل نبود بسته‏‌بندي مناسب، زعفران لرستان به تهران و مشهد فروخته مي‎شود و با برند اين استانها به ديگر نقاط صادر مي‎شود.اين زعفران‎كار لرستاني، خاطرنشان كرد: جهاد كشاورزي استان مي‌‏تواند با تشكيل تعاوني‎ها، محصولات كشاورزان لرستاني را خريداري كرده و در پرداخت تسهيلات همكاري لازم را با كشاورزان داشته باشد. وي تصريح كرد: زعفران لرستان از نظر اسانس، طعم و بو ممتاز است و مي‎تواند با استانهايي كه در توليد زعفران در كشور مطرح هستند، رقابت كند.
كشت زعفران در لرستان نهادينه نشده است
يكي ديگر از زعفران‎كاران لرستان به ايسنا، گفت: در حال حاضر در شهرستان بيرانشهر2500 مترمربع از اراضي را به كشت زعفران اختصاص داده‎ام كه از اين ميزان سطح زيركشت، 1.5 كيلوگرم زعفران برداشت مي‌‏شود. “مريم طهماسبي” با بيان اينكه سالهاي گذشته در تهيه پياز اين محصول با مشكلاتي مواجه بوديم، اظهاركرد: در حال حاضر به منظور تأمين پياز زعفران شركتهايي تأسيس شده و اين مهم برطرف شده است. اين كشاورز زعفران‏كار لرستاني، افزود: زعفران محصولي است كه به آب كمي نياز دارد و بنابراين منطقه لرستان اقليم مناسبي براي كشت اين محصول است. وي با اشاره به اينكه كم‏ بودن سطح زيركشت اين محصول به دليل نبود اطلاع‏‌رساني كافي به كشاورزان بوده و كشت اين محصول در استان نهادينه نشده است، اظهار كرد: به رغم مرغوبيت بالاي زعفران از نظر اسانس، كشت اين محصول در لرستان پايين است بنابراين بايد به منظور تشويق كشاورزان براي توسعه سطح زير كشت زعفران در استان، از آنها حمايت مالي شود. طهماسبي يادآور شد: اگرزمين كشاورزي مرغوب بوده و در آن مديريت بهينه و اصولي زراعي صورت گيرد برداشت اقتصادي اين محصول زودتر انجام مي‎شود. اين كشاورز لرستاني اضافه كرد: در استان تا زماني كه محصول به حد نصاب نرسد جواز تأسيس شركت بسته‎بندي را به كشاورز نمي‏‌دهند و اين باعث شده نتوانيم اين محصول را صادر كنيم. وي راز موفقيت خود را استفاده از ريزمغذي‏ها و محلول‎پاشي كودهاي خاص بعد از برداشت در آبان‌ماه براي حاصلخيزي خاك و همچنين مديريت بهينه و اصولي زراعي دانست و اضافه كرد: در سال 84 يك شركت با عنوان شركت تعاوني زعفران سرخ سحر تأسيس كردم كه كار درجه‎بندي و بسته‎بندي 50 كيلوگرم زعفران را انجام مي‎دهد و اين شركت مقام دوم كارآفريني در استان را كسب كرده است. اين كشاورز زعفران‎كار لرستاني، ادامه داد: كشت زعفران مي‌‏تواند براي زنان روستايي درآمد خوبي را به همراه داشته باشد.
ميزان توليد زعفران درلرستان دو برابر ميانگين كشوري است
در اين خصوص عضو هيأت علمي مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي لرستان به ايسنا، گفت: دوره رويش اين گياه در پاييز، زمستان و اوايل بهار است و مابقي سال به خواب تابستانه فرو مي‎رود؛ زماني كه همه محصولات نياز به آب دارند يعني از 15 ارديبهشت تا آخر فصل تابستان، زعفران به مدت 4.5 ماه سيكل خواب تابستانه خواهد داشت. مهندس”كريم خادمي” با بيان اينكه زعفران گياهي چند ساله است كه توليد بذر ندارد،‌ افزود: بنابراين اين گياه عقيم محسوب شده و تنها راه تكثير آن پيازگياه است ضمن اينكه زعفران با توجه به دوره رشدي كه دارد نسبت به گياهان ديگر اين برتري را پيدا كرده كه بيماري و آفت خاصي آنرا تهديد نمي‎كند و تنها، حيواناتي نظير گراز وحشي، جوجه‏‌تيغي، خرگوش و موش مي‎توانند تهديدي براي محصول باشند. وي اضافه كرد: مهمترين خاصيت در بالا بردن ميزان تقاضاي جهاني اين محصول نشاط‎ آوري و ضدافسردگي آن است كه مي‏‌تواند به عنوان جايگزين مناسبي به جاي داروهاي شيميايي استفاده شده و مقاومت عمومي بدن در برابر بسياري از بيماريها را افزايش داده و باعث كاهش چربي و كلسترول خون شود. اين مقام مسئول، تصريح كرد: در آزمايشاتي كه صورت گرفته تمام مناطق استان براي كشت اين محصول مناسب شناخته شده و با توجه به متوسط عملكرد توليد كشوري كه پنج كيلوگرم در هكتار بوده اين ميزان در استان 10 كيلوگرم در هكتار گزارش شده است. خادمي افزود: از نظر كيفيت، زعفران به چهار نوع با درجه‎بندي سه، دو، يك و ممتاز تقسيم مي‎شود كه بر اساس آزمون استاندارد ملي ايران، زعفران توليدي استان لرستان درجه ممتاز را به خود اختصاص داده است. وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر 60 هكتار از اراضي استان زير كشت اين محصول بوده كه بيشترين عملكرد مربوط به شهرستان خرم‎آباد است. اين مقام مسئول اظهار كرد: با توجه به جديد بودن كشت محصول زعفران در استان متأسفانه در بحث بسته‎بندي اقدامات مطلوبي صورت نگرفته و در حال حاضر چندين واحد بسته‎بندي به صورت شركتهاي تعاوني مشغول به كار هستند كه تلاش خواهيم كرد با افزايش و بالا بردن سطح زيركشت، كيفيت بسته‌بندي را بالا ببريم. خادمي تصريح كرد: خوشبختانه طي جلساتي كه با استانداري لرستان داشتيم از اين مهم استقبال شده و قرار است تسهيلاتي در اين راستا اختصاص داده شود تا كشاورزان براي كشت گسترده محصول تشويق شوند.
به ازاي هر 5000 متر زعفران يك شغل دائمي ايجاد مي‎شود
رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي لرستان نيز گفت: بيش از 60 هكتار از زمينهاي استان زيركشت زعفران است و همه شهرستانها از جمله مناطق جنوب و جنوب‌غربي لرستان مانند خرم‎آباد، كوهدشت، پلدختر و معمولان براي كشت مستعد هستند و در اين راستا هيچ محدوديتي وجود ندارد. مهندس كريم قرباني با اشاره به اينكه عدم آموزش و آگاهي كشاورزان، تأمين پياز و اعتبار لازم براي كشف اين محصول از جمله محدوديتها و مشكلات كشت زعفران است، ادامه داد: كشاورزان در سال اول، درآمد اقتصادي ندارند و بخشي از هزينه‎ها مربوط به كشت اوليه در سال اول بوده پس نياز است با اعطاي تسهيلات بانكي كم‎بهره، اين افراد مورد حمايت مالي قرار گيرند تا با اطلاع‎رساني و آموزش كافي، كشت زعفران در استان گسترش يافته و به جايگاه خوبي در كشور دست يابد.

ارسال نظر

شنبه|ا|4|ا|شهريور|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابتکار]
[مشاهده در: www.ebtekarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 541]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن