واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دكتر ولايتي:مرجعيت در طول تاريخ از ورود انحرافات به دين جلوگيري كرده است
قم - خبرگزاري مهر: مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بين الملل گفت: مرجعيت در طول تاريخ معاصر از ورود انحرافات به دين جلوگيري كرده و همواره با ورود در امور سياسي كشور اجازه نداده اند فرهنگ غربي در جوامع اسلامي رونق يابد.
به گزارش خبرنگار مهر در قم، دكتر علي اكبر ولايتي، شب گذشته در همايش بررسي نقش مرجعيت شيعه در احياي دين و هدايت نسل جوان با اشاره به نقش مرجعيت و علماي شيعه در طول تاريخ اسلام، بيان داشت: علما و مراجع عظام تقليد در طول تاريخ اسلام، نقش بسيار تعيين كننده اي در حفظ مسائل تشييع و مكاتب اهل بيت(ع) داشته اند.
علي اكبر ولايتي ادامه داد: هيچ عالم برجسته اي را در طول تاريخ معاصر پيدا نميكنيد كه در امور سياست كشور وارد نشده باشد و با ورود خود از انحرافات جلوگيري نكرده باشد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، افزود: اگر اين اقدامات از سوي مراجع و علما صورت نميگرفت در حال حاضر ما شاهد گسترش مسائل اسلامي در كشور و جوامع اسلامي نبوديم و مكتب صحيح اسلام به دست ما نميرسيد.
وي با اشاره به فعاليت گروههاي مخالف اسلام، اظهار داشت: اين گروهها تلاش ميكردند تا در دوران مختلف دين اسلام را تحريف كنند اما مراجع و علما با وظيفه سنگين خود در برابر آنها ايستادند و اجازه نداند كوچكترين انحرافي گريبانگير دين اسلام شود.
ولايتي با اشاره به موضوع امضا قراردادهاي خارجي بين حكام ايراني در دوران معاصر و كشورهاي استعماري يادآور شد: اين قراردادها كه به ضرر مردم ايران و به نفع بيگانگان بود موجب از بين رفتن ثروت ملي ايران ميشد كه مراجع و علما در برابر آنها ايستادگي كردند.
مشاور رهبر معظم انقلاب با اشاره به ايستادگي امام خميني(ره) در برابر كاپيتولاسيون، گفت: در اين موضوع امام خميني(ره) با سخنراني تاريخي خود اجازه چنين حركتي را به مستكبران ندادند و آن را لغو كردند.
وي بيان داشت: در دوره كنوني نيز علما همواره با حضور تاثيرگذار خود در جوامع و قشرهاي مختلف اجازه ورود تحريف به دين اسلام را نداند و همواره از درايت خود در اين مسير استفاده كرده اند.
ولايتي همچنين با اشاره به مسائل عراق و درايت مرجعيت شيعه و علماي اين كشور، تصريح كرد: پس از سرنگوني حكومت صدام با پافشاري و پيگيري علماي عراق، قانون اساسي و همچنين انتخابات برگزار شد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به طراحي قراردادي از سوي آمريكا، خاطرنشان كرد: طبق بررسيها به نظر ميرسد كه آمريكا قرارداري را به عراق پيشنهاد داده است كه در آن تمامي منافع آمريكا در نظر گرفته شده و به منافع عراق نيز هيچگونه توجهي نشده است.
وي افزود: البته هنوز هيچ يك از گروههاي آمريكايي و عراقي در اين زمينه خبري را ارائه نكرده اند اما از برداشتها اين گونه به نظر ميرسد كه طبق اين قرارداد آمريكا ميتواند در عراق بدون محدوديت مكاني و زماني عمليات نظامي انجام دهد، نيروهاي آمريكايي در هر زمان كه نياز باشد بنا به دلايل امنيتي افراد مظنون را در عراق دستگير ميكنند، نيروهاي نظامي و غير نظامي آمريكا در صورت ارتكاب جرم مجاز به حضور در دادگاههاي عراق نيستند، آمريكا 14 پادگان نظامي در عراق براي خود احداث كند و آمريكا هر كشوري را كه تروريست خواند از خاك و آب عراق استفاده و به آن كشور حمله كند.
ولايتي اظهار داشت: هنوز مدرك رسمي در خصوص اين قرارداد ارائه نشده است اما اگر بخشي از آن نيز درست باشد سلطهگري در عراق افزايش مييابد.
وي نقش علما و مرجعيت در اين رابطه را مهم عنوان كرد و بيان داشت: با وجود علما و مرجعيت شيعه عراق، آمريكا بايد خواب امضاي اين قرارداد را ببيند.
در ادامه اين مراسم حجت الاسلام محمد جواد فاضل لنكراني نيز گفت: بعد از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي، هنوز به نقش مهم مرجعيت در نظام اسلامي آنطور كه بايد پرداخته نشده است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه مرجعيت تنها براي بيان حلال و حرام در جامعه حضور ندارند، تصريح كرد: حقيقت اين است كه مرجعيت يك واقعيت و حقيقت بسيار فراتر از عنوان است و مرجع حافظ دين در برابر انحرافات و شبهات وارد شده است.
وي با اشاره به موضوع ورود شبهات در دين اسلام توسط مستكبران، تاكيد كرد: بعد از ائمه اطهار(ع) تنها گروهي كه ميتوانند در برابر اين شبهات ايستادگي كنند و اجازه ندهند شبهه و انحراف وارد دين شود، مراجع عظام هستند كه بايد جوانان نسبت به اين موضوع و نقش مرجعيت تامل بيشتري داشته باشند.
حجت الاسلام فاضل لنكراني خطاب به مسئولان، گفت: اگر بخواهيم نظام به حركت صحيح خود ادامه دهد و هيچ گونه شكافي در ميان تودههاي مردم و همچنين مسئولان به وجود نيايد، توجه بيشتر به افكار بزرگان و مراجع عظام تقليد كه امروز دلسوزانه تمامي قضاياي مسلمانان را دنبال ميكنند، ضروري است.
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 589]