تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، راه بهشت است و باطل، راه جهنم و بر سر هر راهى دعوت كننده اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852627095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرگ ٩ نوزاد در يك بيمارستان تهران


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



مرگ ٩ نوزاد در يك بيمارستان تهران
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي تهران مي‌گويد خانواده نوزادان مي‌توانند شكايت كنند.
روز نو : «مرگ ٩ نوزاد در بيمارستان امام خميني(ره) طي دو ماه.» خبري كه در روزهاي پاياني سال گذشته در هياهوي استقبال از نوروز و تعطيلي ١٥ روزه رسانه‌هاي چاپي و بيرمقي خبرگزاري‌ها گم شد و بعد از تعطيلات نوروز هم در سايه پررنگ واكنش جامعه پزشكي به يك سريال تلويزيوني فراموش شد. يكي از كارمندان مجتمع بيمارستاني امام خميني(ره) در گفت‌وگو با «اعتماد» ضمن آنكه مايل به درج نام خود نبود، اين خبر را اين‌گونه تاييد كرد كه بنا بر اطلاعاتي كه او به دست آورده «تعداد نوزادان فوت شده بيشتر از ٩ نفر بوده و حتي يكي از نوزادان پس از سال‌ها چشم انتظاري مادر و پدر و به روش لقاح مصنوعي متولد شده بوده، مسوولان بيمارستان هم تمايلي به رسانه‌اي شدن اين موضوع نداشتند اما نتوانستند مانع از انتشار خبر فوت ٩ نوزاد شوند و عفونت آسينتوباكتر هم به بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان وارد شده و بخش ويژه نوزادان را هم بيش از ١٠ روز تعطيل كردند...»
 
خبر فوت تاييد شد
 
صدف علي پور، معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي تهران، تنها با تاييد خبر فوت ٩ نوزاد در گفت‌وگو با «اعتماد» توضيح مي‌دهد كه از ٩ نوزادي كه در بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان بيمارستان امام خميني بستري بودند و در فاصله دي تا اسفند ٩٣ فوت شدند، فقط سه نوزاد به عفونت بيمارستاني آسينتوباكتر مبتلا شدند و علت فوت ساير نوزادان بيماري‌هاي زمينه‌اي بوده و محمد حاجي‌آقاجاني، معاون درمان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با «اعتماد» اين خبر را تكذيب نمي‌كند اما وقوع مرگ در بخش مراقبت‌هاي ويژه و شيوع عفونت را يك اتفاق طبيعي دانسته و تاكيد مي‌كند كه مرگ ٩ نوزاد بستري در بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان امام خميني مربوط به يك روز نبوده و برخلاف شايعات، اين اتفاق در طول مدت طولاني رخ داده و مي‌گويد: «فوت اين نوزادان طي زمان اتفاق افتاد و يكباره نبود و البته يك اتفاق عادي است كه در بخش مراقبت‌هاي ويژه مرگ اتفاق بيفتد.»
 
سيد محمدحسين ميردهقان، مديركل نظارت و اعتباربخشي امور درمان وزارت بهداشت هم در گفت‌وگو با «اعتماد» توضيح مي‌دهد: «بيمارستان امام يك مركز درماني مرجع براي كل كشور است و معمولا بيماران پرخطر و عارضه‌دار به اين بيمارستان ارجاع مي‌شوند در حدي كه شما در مراجعه به اورژانس اين بيمارستان، هيچگاه با بيماران عادي مواجه نمي‌شويد. طبق گزارشي كه به ما ارايه شد و برخلاف آنچه كه مطرح بود، ٩ نوزاد در فواصل زماني طولاني فوت كردند و بررسي ما از روند مرگ در بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان نشان داد كه نرخ مرگ در بيمارستان هيچ تفاوتي با قبل نداشته علاوه بر آنكه بررسي كميته مرگ بيمارستان هم نشان داد كه علت فوت ٩ نوزاد صرفا بر اثر عفونت بيمارستاني نبوده است.»ميردهقان ضمن طبيعي خواندن وجود عفونت در محيط‌هاي بيمارستاني و بخصوص، بيمارستان امام تاكيد دارد كه پس از مثبت شدن نتيجه كشت‌هاي انجام شده از نوزاداني كه فوت شدند، بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان و بخش زايمان بيمارستان، ايزوله و ضدعفوني شده و مصوبات كميته كنترل عفونت بيمارستان هم اقدامات انجام شده براي گندزدايي بخش را تاييد كرده است. او در پاسخ به «اعتماد» تاييد مي‌كند كه خانواده‌هاي ٩ نوزاد فوت شده در صورت قصور مسوولان بيمارستان مشمول دريافت ديه و خسارت مي‌شوند و اضافه مي‌كند: «خانواده‌ها اين حق را دارند كه براي بررسي بيشتر علت فوت فرزندشان درخواست رسيدگي كنند و در صورت قصور هر يك از مسوولان بيمارستان، ضمن آنكه پرونده و درخواست خانواده‌ها در اختيار پزشكي قانوني قرار مي‌گيرد، متخلفان هم به دادسراي انتظامي نظام پزشكي و دادگاه جرايم پزشكي معرفي مي‌شوند. اما در گزارش‌هايي كه به دست من رسيد قصوري صورت نگرفته بود.»
 
معلوم نيست عفونت از كجا آمد
 
نسرين كاظميان، جانشين مسوول بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان بيمارستان امام خميني كه مرگ نوزادان در آنجا اتفاق افتاده، از چگونگي ورود آسينتو باكتر به بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان اطلاعي ندارد اما در گفت‌وگو با «اعتماد» مي‌گويد كه «علت مرگ تمام نوزادان در پرونده پزشكي آنها درج مي‌شود و البته نوزادان بخش مراقبت‌هاي ويژه معمولا به يك علت فوت نمي‌كنند زيرا اغلب نارس به دنيا آمده‌اند و مشكلات متعددي مثل نارسايي قلبي يا نارسايي ريوي دارند. هر ماه هم ممكن است در بخش مراقبت‌هاي ويژه نوزادان چندين فوت اتفاق بيفتد. علت فوت ٩ نوزادي هم كه پيش از عيد فوت كردند و كشت خون سه نفر از آنها درباره ابتلا به عفونت بيمارستاني آسينتوباكتر مثبت بود در پرونده پزشكي درج شد و جلسه‌اي هم براي بررسي علت فوت آنها تشكيل شد. به طور معمول كمتر از دو ساعت پس از تولد نوزاداني كه بايد در بخش مراقبت‌هاي ويژه بستري شوند، كشت خون از آنها انجام مي‌شود تا ميزان سديم و پتاسيم و ساير اطلاعات اندازه‌گيري شود. به محض آنكه اولين كشت خون نوزاد از آلودگي به آسينتوباكتر مثبت شد براي ضدعفوني بخش اقدام كرديم و منتظر نبوديم تا به نتيجه سوم و چهارم هم برسيم. اما بخش هم فعال بود و به كار خود ادامه مي‌داد. ولي با دريافت نتيجه كشت سوم پذيرش بخش محدود شد و نوزادان مبتلا به عفونت از ساير نوزادان  NICU جدا شدند.»
 
چه كسي مقصر است؟
 
هيچ‌يك از مسوولان فوت ٩ نوزاد را تكذيب نمي‌كنند اما هيچ يك هم حاضر نيستند درباره قصور افرادي كه در انجام وظايف خود كوتاهي كرده‌اند حرفي بزنند و با ظرافت از اين موضوع مي‌گذرند. هيچ مقام مسوولي حاضر نيست بپذيرد كه كنترل و نظارت بر وجود عفونت در بخش‌هايي كه بايد به طور مستمر از نظر شيوع آلاينده‌ها كنترل شوند دچار ضعف بوده است. عفونت بيمارستاني عامل ناشناخته‌اي در نظام درمان ايران نيست. فقط به تازگي براي پايش آن اقدام شده و با وجود آنكه اولين جلسه كميته كشوري كنترل عفونت‌هاي بيمارستاني در سال ٨١ و در مركز مديريت بيماري‌هاي وزارت بهداشت برگزار شده، عمر نظام مراقبت عفونت‌هاي بيمارستاني به ١٠ سال هم نمي‌رسد و حتي مسوولان وزارت بهداشت معترفند كه گزارش‌دهي مراكز درماني از بابت عفونت‌هاي بيمارستاني شايع در مركز متبوع، نه تنها از صحت برخوردار نيست بلكه حتي زمان مستمر و متناوب را هم برنمي‌تابد و در نهايت كه شرايط نگران‌كننده شيوع عفونت‌هاي بيمارستاني و ضعف نظارت‌ها - چه در مراكز درماني دولتي كه كمبود اعتبارات، مي‌تواند دليلي براي ناديده گرفتن اصول و دستورالعمل‌ها باشد و چه در مراكز خصوصي كه سرمايه‌گذاري بخش خصوصي عاملي است براي توجيه خست در بذل دقت لازم در رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي- از آن اتفاقاتي است كه متوليان سلامت به آن معترفند. مصاديقي كه اجازه انتشار پيدا كرد حكايت از آن دارد كه كمتر از يك سال قبل، شيوع عفونت بيمارستاني در بخش مراقبت‌هاي ويژه بيماران قلبي يكي ديگر از بيمارستان‌هاي دولتي پايتخت خبرساز شد و كمتر از دو ماه قبل ضعف نظارت بر چگونگي تامين دارو در يك مركز درماني خصوصي، ١٥ شهروند ايراني را از نعمت بينايي محروم كرد.
 
نظارت و كنترل، از جمله واژگاني هستند كه سرنوشت حيات بيماران بستري در بيمارستان‌هاي كشور را رقم مي‌زنند. در حالي كه هيچ آمار رسمي و جديد از وضعيت شيوع عفونت‌هاي بيمارستاني – به دليل انجام نشدن تحقيق بر اين معضل جدي - در دست نيست گزارش‌هاي غيررسمي حاكي از آن است كه اغلب قربانيان عفونت‌هاي بيمارستاني در ايران، كودكان هستند و مسوولان وزارت بهداشت، محروم از هر تحقيق جديد، حدس مي‌زنند كه شيوع عفونت‌هاي بيمارستاني در بيمارستان‌هاي ايران، رقمي در حدود ١٥ درصد باشد. ١٥ درصد از مجموع حدود ١٠ ميليون بستري در طول يك سال؛ حدس بزنيد با چه رقم نگران‌كننده از تعداد قربانيان عفونت‌هاي بيمارستاني مواجه مي‌شويد.

منبع: اعتماد


تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن