واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد حقوق بین الملل دانشگاه لبنان در گفتوگو با فارس:
قطعنامه شورای امنیت برای هماهنگی با تجاوز سعودی علیه یمن صادر شد
استاد حقوق بین الملل دانشگاه لبنان با اشاره به اینکه قطعنامه شورای امنیت حداقل از لحاظ قانونی رابطهای با تجاوز نظامی علیه یمن ندارد، گفت: این قطعنامه صرفا برای هماهنگی با حمله ائتلاف سعودی صادر شد.
«رزق زغیب»، استاد حقوق بین الملل لبنان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بیروت، تصویب قطعنامه 2216 شورای امنیت درباره یمن ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد را در راستای حمایت از حمله نظامی عربستان علیه یمن توصیف کرد. وی افزود:قطعنامه شورای امنیت اصلا به موضوع تجاوز نظامی علیه یمن نپرداخته و به قضیه یمن از بعدی دیگر نگاه کرده و آن اعمال تحریمهایی ذیل بند هفت منشور سازمان ملل علیه برخی مقامات و تحریم تسلیحاتی این کشور است، بنابراین میتوانیم بگوییم قطعنامه شورای امنیت حداقل از لحاظ قانونی رابطه قانون مندی با تجاوز نظامی علیه یمن ندارد. استاد حقوق بین الملل مصر در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا قطعنامه شورای امنیت میتواند زمینه ساز مداخله نظامی بعدی عربستان یا سازمان ملل در یمن باشد، گفت:شورای امنیت پس از صدور قطعنامه میگوید که اجرای قطعنامه را تحت نظر دارد اما اگر تحولات یمن صلح و امنیت جهانیان را تهدید کند قطعنامههای دیگری ذیل بند هفت منشور سازمان ملل صادر خواهد شد که خواستار تدابیر نظامی برای مهار حوثیها خواهد شد اما با توجه به تجربهای که از شورای امنیت وجود دارد، این امر حتمی نیست و معمولا به اعمال تحریمها اکتفا میشود . زغیب افزود: شورای امنیت میتواند تحریمهایی همچون قطع روابط دیپلماتیک، تحریمهای اقتصادی یا تحریمهای نظامی علیه یمن اعمال کند یا به طور مستقیم در این کشور مداخله نظامی کند، یعنی به مجرد اینکه وضعیت یمن را تهدیدی برای امنیت و صلح جهانی ببیند، خود را تحت بند منشور سازمان ملل قرار میدهد که اتخاذ همه تدابیر را جایز میکند. استاد دانشگاه لبنان در خصوص موضع روسیه در شورای امنیت در قبال تحولات یمن گفت:مشخص است که هر کشوری موضع سیاسی خود را ارزیابی میکند، بخصوص بر اساس میزان مسئولیتی که بر گردنش است، زیرا پنج کشور عضو شورای امنیت قادرند که به محض اینکه علیه قطعنامه رای بدهند، اجرای این قطعنامه را متوقف کنند اما مرحله مذاکرات برای تدوین قطعنامه مرحله بسیار سخت و دشواری است و مورد بحث و گفتوگوهای مختلفی قرار میگیرد، روسیه وقتی دیده است که کمترین حد خواستههایش در قطعنامه آمده است، بنابراین لزومی برای مخالفت مطلق یا ناکام گذاشتن قطعنامه را نمیدید و در غیر این صورت مثل قضیه سوریه مجبور میشود که علیه قطعنامه رای بدهد. به گزارش فارس، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه شنبه 25 فروردین، قطعنامه پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن را با 14 رأی موافق و تنها یک رأی ممتنع روسیه تصویب کرد، پیشنویس این قطعنامه از سوی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و با محوریت اعمال تحریم علیه جنبش انصارالله یمن تهیه شده بود و اردن به عنوان تنها کشور عربی عضو غیردایم شورای امنیت سازمان ملل در این جلسه حضور داشت.
در این قطعنامه علاوه براینکه ارسال سلاح برای حوثیها و نیروهای علی عبدالله صالح در یمن ممنوع شده، از کشورها خواسته شده تا کشتیهایی را که به طرف یمن حرکت میکنند، بازرسی کنند، این قطعنامه همچنین تحریمهایی را علیه عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله و نیز فرزند ارشد علی عبدالله صالح، رئیسجمهوری پیشین یمن در نظر گرفته است.
روسیه در حالی به قطعنامه شورای امنیت علیه حوثیها رأی ممتنع (که ماهیت رأی مثبت را دارد) داد که ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل در سخنرانی متناقض و پارادوکسیکال خود در جلسه رأیگیری شورای امنیت گفت: روسیه به این علت به قطعنامه پیشنهادی شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن رأی ممتنع داده که این قطعنامه پیشنهادهای مسکو را در نظر نگرفته است. این قطعنامه آسیبهایی را که از عملیات نظامی به ملت یمن می رسد در نظر نگرفته است. نباید از این قطعنامه شورای امنیت برای برهم زدن ثبات یمن استفاده شود. وی افزود: ما از تلاشهای سازمان ملل برای از سرگیری گفتوگوها در یمن حمایت میکنیم. این در حالی است که به گفته کارشناسان رأی ممتنع روسیه به این قطعنامه به معنای رأی مثبت به آن و حمایت از تهاجم نظامی عربستان و یارانش به یمن می باشد، تهاجمی عربی که با حمایت بازیگران غربی و برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه و پاکستان صورت گرفت. کارشناسان افزودند : واضح است که شرایط روسیه از جهات داخلی و خارجی و میزان برخورداریش از مولفه های قدرت بویژه پس از دخالتهای آشکار نظامی و غیر نظامی روسیه در مسایل داخلی اوکراین و ضمیمه کردن شبه جزیره کریمه به خاک روسیه که منجر به تحریمهای غرب علیه این کشور شده است، مسکو را مجبور به عدم وتوی قطعنامه شورای امنیت درمورد یمن که آشکارا از تهاجم نظامی عربستان و متحدین سیاسی و نظامی اش حمایت میکند، نموده است. انتهای پیام
94/01/27 - 08:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]