واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چرا حضور رضازاده در شورای شهر برای چمران مهم است؟ جامعه > شهری - رییس شورای شهر تهران با تمام قوا از حضور همزمان حسین رضازاده در شورای شهر و ریاست فدراسیون وزنه برداری حمایت می کند. این درحالی است که پیش از این افرادی همچون احمد دنیامالی و هادی ساعی، ریاست فدراسیون های قایقرانی و تکواندو را به دلیل مشغولیت در شورای شهر رها کرده بودند.
امید کریمی: قدرت در شورای شهر تهران با اغماض به سود اصولگرایان یا اصلاحطلبان کم و زیاد می شود؛ در سال اول اصلاحطلبان توانستند ریاست شورا را از آن خود کنند و البته شهرداری را به اصولگرایان واگذار کردند. در سال دوم اما اصولگرایان به هر نحوی بود، ریاست و هیات رییسه شورا را قبضه کنند. این چرخش ریاست شورا البته چندان محکم و استوار نیست و در هر رای گیری یا انتخابات جدی، احتمال لرزش پایه های تسلط هرکدام از جریان ها وجود دارد. هرچند که احمد مسجدجامعی در دومین سال شورای شهر چهارم ۳ رای سال گذشته را از دست داده بود و به همین دلیل ریاست را به مهدی چمران واگذار کرد، اما اصلاحطلبان هنوز می توانند ادعا کنند تا ۵۰ درصد اعضای شورای شهر به آنها وابسته هستند. ضمن اینکه با خروج هر عضو اصولگرایی از شورای شهر، یک عضو اصلاحطلب جایگزینش می شود. (سهم گروه های سیاسی از شورای شهر تهران را اینجا و لیست های اولیه را اینجا بخوانید) شاید به همین دلیل است که مهدی چمران با تمام قوا پشت حسین رضازاده رفته است تا او هم در شورا بماند و هم در انتخابات ریاست فدراسیون وزنه برداری شرکت کند. رضازاده در یک و نیم سال گذشته، عضو تاثیرگذاری در شورای شهر تهران نبوده است، اما رای او برای اصولگرایان شورا بسیار اهمیت دارد. رای رضازاده در انتخاب شهردار تهران، محمدباقر قالیباف را بر محسن هاشمی رفسنجانی پیروز کرد. البته که علیرضا دبیر در تغییر رای رضازاده تاثیر داشت و اصلاحطلبان گمان نمی کردند الهه راستگو به گزینه رقیب رای دهد. به هرحال و با تغییر و تحولات شورای شهر، رضازاده بیشتر در تیم اصولگرایی پذیرفته شده است. او البته در انتخابات شورا، در لیست اصولگرایان حضور داشت، اما اکنون رای او به اسم اصولگرایان ثبت می شود. مهدی چمران و دیگر اصولگرایان شورا (از هر طیف) بهتر از کسی می دانند که با رفتن رضازاده، یک اصلاحطلب جای او می نشیند، همانطور که با رفتن سه عضو دیگر شورا، بازهم اصلاحطلبان تعداد خود را حفظ کردند؛ مسعود سلطانیفر تکنوکرات، جایگزین محمدمهدی مفتح اصولگرا شد، ولیالله شجاع پوریان اصلاحطلب جایگزین مهدی حجت میانهرو شد و علی صابری اصلاحطلب هم جایگزین مسعود سلطانیفر شد.
چهارمین عضو علیالبدل شورای شهر چهارم هم افشین حبیب زاده است که او هم در لیست انتخاباتی اصلاحطلبان بود. گزینه بعدی هم که حسین خلیلآبادی است هم در لیست اصلاحطلبان بود. زهرا صدراعظم نوری هم همین شرایط را دارد. در جدول زیر ۱۲ نفر عضو علیالبدل ابتدایی شورای شهر تهران را می بینید؛ ردیف نام تعداد آرا وضعیت فعلی ۱ مسعود سلطانیفر ۱۱۴۱۱۸ رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ۲ ولی الله شجاعپوریان ۱۱۰۶۹۶ عضو شورای شهر ۳ علی صابری ۱۰۹۴۱۱ عضو شورای شهر ۴ افشین حبیب زاده کلی ۱۰۸۰۵۹ علیالبدل ۵ حسین خلیل آبادی ۱۰۶۷۳۱ علیالبدل ۶ زهرا صدراعظم نوری ۱۰۵۸۹۶ علیالبدل ۷ فائزه دولتی میاب ۱۰۵۶۷۵ علیالبدل ۸ عباس میرزاابوطالبی ۱۰۴۵۹۱ علیالبدل ۹ عباس مسجدی آرانی ۱۰۴۲۷۳ علیالبدل ۱۰ عادل عبدی ۱۰۴۱۷۶ علیالبدل ۱۱ خسرو دانشجو ۱۰۳۹۴۹ علیالبدل ۱۲ حسن غفوری فرد ۱۰۱۸۲۲ علیالبدل درواقع با رفتن حسین رضازاده، اصولگرایان در انتخابات هیات رییسه شورا که کمتر از ۵ ماه دیگر برگزار می شود، شاید به سختی بتوانند دوباره اکثریت را از ان خود کنند. به همین دلیل است که چمران برخلاف اتفاقاتی که در زمان انتخابات ریاست فدراسیون قایقرانی و تکواندو برای احمدی دنیامالی و هادی ساعی افتاد، پا روی قانون گذاشته است که می گوید: نه حضور در شورا شغل است، نه حضور در فدراسیونها. احمد دنیامالی در زمان انتخابات ریاست فدراسیون قایقرانی با وجود اجماع و اقبالی که اهالی قایقرانی به او داشتند، با حکم دیوان عدالت اداری از انتخابات انصراف داد و شورای شهر را برگزید. هادی ساعی هم شرایط مشابهی در انتخابات ریاست فدراسیون تکواندو داشت و حتی او در مجمع فدراسیون تکواندو راه ندادند. ۴۷۴۷
کلید واژه ها: مهدی چمران - حسین رضازاده - شورای شهر تهران -
پنجشنبه 27 فروردین 1394 - 08:01:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]