واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: فیگارو: نتانیاهو تاکنون موفق نشده مذاکرات هستهای را از خط خارج کند/توسل اسرائیل به گزینه نظامی در حال حاضر مطرح نیست
روزنامه فرانسوی فیگارو طی یادداشتی با اشاره به آغاز نبرد نهایی اسرائیل علیه چارچوب توافق هستهای اخیر، اعلام کرد که نخستوزیر اسرائیل به رغم تمامی تلاشهای خود تاکنون موفق نشده مذاکرات با تهران را از خط خارج کند و توسل به گزینه نظامی از سوی اسرائیل علیه تأسیسات هستهای ایران نیز در حال حاضر کنار گذاشته شده و مطرح نیست.
به گزارش نامه نیوز روزنامه فرانسوی فیگارو طی یادداشتی با اشاره به آغاز نبرد نهایی اسرائیل علیه چارچوب توافق هستهای اخیر، اعلام کرد که نخستوزیر اسرائیل به رغم تمامی تلاشهای خود تاکنون موفق نشده مذاکرات با تهران را از خط خارج کند و توسل به گزینه نظامی از سوی اسرائیل علیه تأسیسات هستهای ایران نیز در حال حاضر کنار گذاشته شده و مطرح نیست.
روزنامه فرانسوی «فیگارو» طی یادداشتی به قلم «مارک هنری» نوشت: طبق گفته «یوال اشتاینیتز» وزیر امور راهبردی اسرائیل، تلآویو «نبرد نهایی» علیه چارچوب توافق هستهای اخیر میان تهران و شش قدرت جهان در خصوص برنامه هستهای ایران را به زودی آغاز میکند و هدف آن متقاعد کردن قدرتهای بزرگ به صرفنظر از انعقاد توافق نهایی با تهران تا پیش از مهلت زمانی 30 ژوئن و در نهایت دریافت ضمانتهای بسیار جدی است که اطمینان دهد که هیچگونه معامله سادهلوحانهای که به ایران امکان پیگیری مخفیانه برنامه هستهای خود و ساخت بمب اتم ظرف مدت یکسال را بدهد، انجام نخواهد شد.
برای دستیابی به این هدف، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در درجه اول در مجلس سنای آمریکا تمرکز و بازی خواهد کرد.
کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل مشهور به «آیپک» به عنوان یکی از بزرگترین و قدرتمندترین گروههای لابیگری در ایالات متحده آمریکا که با لایحه قانونی که هرگونه توافق منعقده از جانب اوباما در خصوص برنامه هستهای ایران را زیر سؤال میبرد، موافق است و از آن حمایت میکند؛ روز یکشنبه گذشته اعلام کرد: «برای دستیابی به یک توافق بهتر و اعمال فشار بر ایران هنوز زمان وجود دارد.»
بر اساس طرحی که «باب کورکر» سناتور جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا ارائه کرده و مورد حمایت چند تن از دموکراتها از جمله رابرت منندز قرار گرفته است، اجرای توافق هستهای به تصویب کنگره منوط شده است.
بر اساس این طرح، دولت باراک اوباما باید در صورت حصول هرگونه توافقی با ایران، آن را ظرف 5 روز به کنگره ارائه دهد. همچنین دولت مجاز نخواهد بود ظرف 30 روز پس از توافق و تا زمان بررسی از سوی کنگره، هیچیک تحریمهای ایران را لغو یا تعلیق کند.
اسرائیل در این میان فرانسه را نیز به یاری طلبیده است. به گونهای که اشتاینیتز اعلام کرده که «برای همگان واضح و مشخص است که فرانسه در خصوص چارچوب و اصول توافق لوزان شک و تردیدهای جدی دارد».
فیگارو در ادامه گزارش خود با طرح ادعای حمایت ایران از جنبش انصارالله نوشت: اسرائیل قصد دارد این مسئله را تحت عنوان «مقاصد و اهداف توسعهطلبانه ایران» مطرح کند و باید دید که آیا این تلاش تبلیغاتی اسرائیل مؤثرتر از تلاشهای سالیان گذشته نتانیاهو واقع خواهد شد یا خیر.
آنچه هم اینک در مورد آن یقین وجود دارد این است که نخستوزیر اسرائیل به رغم تمامی تلاشهای خود از جمله سخنرانی اوایل مارس گذشته در کنگره آمریکا، تاکنون موفق نشده مذاکرات با تهران را از خط خارج کند.
علاوه بر این هماکنون اینطور به نظر میرسد که توسل به گزینه نظامی از سوی اسرائیل علیه تأسیسات هستهای ایران نیز کنار گذاشته شده است.
به عقیده «افراهیم حالوی» رئیس پیشین سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل «موساد»، چنین حملهای تنها به مدت چند سال پیشرفت برنامه هستهای ایران را به تأخیر خواهد انداخت و این در حالیست که توافق لوزان ایرانیها را تا حد زیادی برای یک دوره زمانی 10 ساله مهار خواهد کرد.
تفاهم هستهای لوزان چندی پیش اعلام شد و هیأتهای دیپلماتیک ایران و کشورهای عضو گروه موسوم به گروه 1+5 پنجشنبه (13 فروردین ماه) اعلام کردند به تفاهمی بر سر چارچوب توافق نهایی رسیدهاند که قرار است زیربنای ادامه رایزنیها تا ضربالاجل خودخوانده 30 ژوئن باشد.
بیانیه مشترکی که «محمدجواد ظریف»، وزیر خارجه ایران و خانم «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در لوزان قرائت کردند به مشخص کردن رؤوس چارچوبی پرداخت که طرفین برای توافق نهایی به آن رسیدهاند.
علاوه بر این، ایران و آمریکا همزمان سندهای جداگانه و متفاوتی منتشر کردهاند که به شرح جزئیاتی از مفاد مورد توافق طرفین میپردازد.
منبع: فارس
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]