محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830326773
طرح رتبه بندی معلمان چقدر کارساز است؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
طرح رتبه بندی معلمان چقدر کارساز است؟ وبلاگ > خبر وبلاگ - طرح رتبه بندی معلمان در آخرین جلسه هیات دولت درسال ۹۳ به تصویب رسید.
برابر این طرح معلمان به رتبههای پایه، ارشد، خبره و عالی تقسیم میشوند و حقوق آنها بین ۱۶۰ تا ۶۰۰ هزار تومان افزایش مییابد. وزیر آموزش و پرورش وعده داده که شاخصهای رتبه بندی معلمان تا شهریور ماه سال ۹۴ مشخص شده و به تایید هیئت دولت برسد. کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از وزیر آموزش و پرورش خواسته است که لایحه رتبه بندی را هرچه سریعتر به مجلس ارائه کند. جبار کوچکینژاد عضو کمیسیون آموزش گفت : " اگر دولت لایحه رتبه بندی فرهنگیان را به موقع به مجلس ارائه نکند آن را به صورت طرح دوفوریتی در مجلس پیگیری خواهیم کرد."
فانی وزیر آموزش و پرورش گفته که طرح رتبه بندی یک هزار و 350 میایارد تومان برای آموزش و پرورش هزینه دارد. در حالی که مجلس و دولت روی آن به عنوان یک طرح رفاهی حساب ویژه باز کرده اند، در بدنه آموزش و پرورش ، رتبه بندی با موانع ذهنی زیادی روبرو است. حتی برخی آن را وسیلهای برای منحرف کردن معلمان از پیگیری مطالبات معیشتی معرفی میکنند. برداشت غالب در میان معلمان این است که اصرار وزیر و نمایندگان مجلس در باره طرح رتبه بندی، واکنشی به اعتراضات اسفند ماه گروه هایی از معلمان است. اما نگاهی به سوابق نشان میدهد که این طرح دست کم سابقهای ده ساله دارد.
پیوند دادن طرح رتبه بندی به موضوعات رفاهی و افزایش حقوق و مزایا، برخلاف تصور وزیر و نمایندگان مجلس کمکی به مقبولیت طرح نمیکند اگر هدف از اجرای این طرح صرفا جلب رضایت معلمان است، بهتر است اعتبار مالی این طرح را بر تعداد کارکنان آموزش و پرورش تقسیم و به صورت مساوی به حقوق یک میلیون فرهنگی اضافه کنند. اما اگر هدف از اجرای رتبه بندی، اصلاح ساختار نیروی انسانی وزارتخانه و افزایش کارآمدی و بهره وری سیستم است، مسئولان باید آن را فارغ از تبلیغات سیاسی و ربط دادن آن به مسایل رفاهی معرفی و اجرا کنند.
غلبه گفتمان معیشت محور هم در سطح مدارس و هم در سطح مدیران ارشد در 13 سال گذشته ، هر طرح اصلاحی با درونمایه آموزشی ، افزایش بهره وری، ساماندهی نیروی انسانی و... را به شکست کشانده است. بحث های آموزشی به حاشیه رانده شده اند و مسایلی مانند بی انگیزگی ، کم کاری ، پایین بودن استانداردهای تدریس و حتی نخلفاتی مانند تنبیه بدنی و بدتر از تنبیه با بهانه هایی مانند کمی حقوق و مزایا موجه جلوه داده می شوند. بهترین طرح های کارشناسی وقتی به مدرسه می رسند در باتلاق بی اعتمادی و سوء ظن کارکنان مدفون می شوند .
فانی وزیر آموزش و پرورش 22 فروردین در نطنز گفت : "شاخص های رتبه بندی شامل روش های تدریس، تالیف، تحقیقات و تلاش همکاران فرهنگی است. " در نظام رتبه بندی ، افزایش حقوق و مزایا، تابع کیفیت کار افراد است و پاداش بیشتر در برابر کار بهتر وکیفیتر، جایگزین افزایش سنواتی حقوق کارکنان می شود. موفقیت این طرح در گرو حداقل سه عامل است: اول اینکه معیارهای ارزشیابی، حرفه ای- آموزشی و قابل اندازه گیری باشند. دوم نظام اجرایی طرح و معیارهای آن مورد قبول پرسنل قرار گیرد و سوم اینکه منابع اعتباری اجرای طرح مشخص شود
سال ۱۳۸۳ طـرح "مسیـر ارتقـای شغلـی" برای "ایجاد انگیزه و کارایی معلمان و ارتقای سطح کیفی خدمات آموزشی"، در هیات وزیران تصویب شد. مطابق این مصوبه ، معلمان برحسب امتیازات در سه گروه ارشد، خبره و عالی رتبه بندی میشدند. طرح جدید وزارت آموزش و پرورش هم در عناوین و هم در معیارها بازگشتی به طرح مسیر ارتقای شغلی است.
در طرح سال ۸۳، امتیاز رتبه، به سه دسته عوامل تعلق میگرفت: ۱- تواناییهای علمی و تجربی شخص، شامل مدرک تحصیلی، تجربه (سنوات خدمت)، دورههای آموزش شغلی (ضمن خدمت). ۲- تواناییهای عملکردی مانند خلاقیت و ابتکار، داشتن فعالیتهای فوق برنامه و خارج از وظایف شغلی. ۳- میزان بهره وری با ارزیابی معیارهایی مانند رضایت ارباب رجوع، کیفیت خدمات آموزشی و پرورشی، ارائه طرحهای ارزنده و ارائه کتب، مقالات یا تالیفات.
معلمان میگویند که اغلب مدیران مدارس از نظر صلاحیتهای آموزشی و حرفهای در حدی نیستند که معلمان را ارزشیابی کنند و معمولا از اهرم ارزشیابی به عنوان عامل فشار استفاده میکنند. به گفته برخی مدیران مدارس، معلمان زیر بار هیچ گونه ارزشیابی کیفی نمی روند و به کمترین تفاوتی در فیشهای حقوقی همکاران حساسیت دارند. بحث ارزشیابی همیشه عامل تنش بین مدیران و کارکنان ار یک طرف و اختلاف بین کارکنان از سوی دیگر بوده است.
معیارهایی مانند مدرک تحصیلی، سنوات خدمت و دورههای ضمن خدمت، قابل اندازه گیری و مورد توافق پرسنل بود. هر چند در مورد دورههای ضمن خدمت به دلیل بیارتباط بودن برخی از این دورهها به مباحث آموزشی و حرفهای حرف و حدیث فراوان است، اما به هرحال اینها معیارهایی کمی هستند و امتیازات آنها محل مناقشه نیست.
اما برای کیفیتهایی مانند خلاقیت و ابتکار، فعالیتهای فوق برنامه و خارج از وظایف شغلی و میزان بهره وری و... شاخصی کمی و قابل اندازه گیری وجود ندارد. نتیجه اینکه ارزشیابی جنبه ذهنی پیدا میکند و همین باعث اختلاف بین مدیر و کارکنان میشود. گاهی اختلاف به قدری بالا می گیرد که برخی مدیران با تجربه در فرمهای ارزشیابی برای شاخص های کیفی به همه کارکنان امتیاز "بالاتر از حد انتظار" را به طور یکسان منظور می کنند.
ارائه کتاب و مقاله و تحقیق برای کسب امتیاز هم باعث بیاعتباری کار علمی و تحقیقی در آموزش و پرورش شده است. برخی معلمان برای گرفتن امتیاز این بند، آثار دیگران را به نام خود ارائه دادند. عدهای هم مطالب فاقد ارزش علمی و آموزشی ارائه دادند. بازار فروش تحقیق و مقاله هم در کافی نت ها گرم شده است. ارزیابی دهها هزار مقاله و کتاب نیاز به سیستم داوری علمی گستردهای داردکه از توان آموزش و پرورش خارج است.
اخیرا حجت الاسلام محمدیان رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی از ایجاد باشگاه نویسندگان معلم با عضویت ۷۰ تا ۸۰ هزار نویسنده معلم خبرداد!معلوم نیست آثار این 70-80 هزار نویسنده کجا و توسط چه کسانی ارزیابی شده و ازچه کیفیت علمی ، ادبی ، اجتماعی برخوردارند.
در دوره وزارت حاجی بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش، طرح جدیدی برای رتبه بندی تهیه شد که در آن معلمان بر اساس سنوات خدمت، مدرک تحصیلی، عملکرد علمی و آموزشی مانند چاپ مقاله و انتشار کتاب، ارزیابی کیفیت تدریس، رعایت نظم و انضباط، مشارکت در گروهها و شوراهای آموزشی و انضباطی، نمونه شدن، تشویق نامه ها، درصد قبولی دانش آموزان و... به چهار گروه "مربی معلم"، "استادیار معلم"، "دانشیار معلم" و "استاد معلم" طبقه بندی می شدند. در طرح پیش بینی شده بود که حقوق و مزایای معلمان از ۸۰ درصد مجموع حقوق و فوقالعادههای اعضای هیئت علمی دانشگاهها با مدرک مشابه کمتر نباشد.
با تغییر دولت این طرح اجرا نشد. تفاوت این طرح با طرح قبلی در عناوین دانشگاهی و میزان افزایش حقوق پیشنهادی بود. طرح رتبه بندی تبعیض آمیز است. داندگان مدرک دیپلم، فوق دیپلم و کارشناسی، که بیش از ۹۵ درصد کارکنان را تشکیل می دهند شانس کمتری برای ارتقای رتبه دارند. ارتقای مدرک تحصیلی کارکنان معمولا منجر به افزایش کیفیت خدمات آموزشی در مدرسه نمی شود.
یکی دیگر از انتقادهای وارد به طرح رتبه بندی این است که معلمان دارای مدرک لیسانس تنها در سالهای نزدیک به بازنشستگی به رتبه های بالا دست می یابند. در واقع معلمان جوان که داری انرژی و کارآمدی بیشتری هستند از مزایای رتبه بندی محرومند.
طرح جدید هم احتمالا رونوشت طرح های قبلی خواهد بود و فعاليت هاي پژوهشي، ارائه مقاله، خلاقيت، روش هاي تدريس و آموزش هاي ضمن خدمت، تكريم ارباب رجوع، همراه با مدرک تحصیلی و سنوات خدمت را به عنوان ملاک و معیار معرفی می کند. بهتر آن است قبل از تصويب دستورالعمل جديد، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش مامور انجام طرحی تحقیقاتی در باره اثرات اجرای رتبه بندی های قبلی شود و مثلا اثرات ارائه صدها هزار مقاله و کتاب و پژوهش، در ارتقای کیفیت آموزش در مدارس بررسی شود.
کلید واژه ها: وزارت آموزش و پرورش - معلم -
چهارشنبه 26 فروردین 1394 - 13:08:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
ابهام درباره جزئیات طرح رتبهبندی معلمان |اخبار ایران و جهان
ابهام درباره جزئیات طرح رتبهبندی معلمان کد خبر ۴۸۸۶۷۲ تاریخ انتشار ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۲ - 06 April 2015 پس از یک سال وقفه قرار است طرح رتبه بندی معلمان در مجلس بررسی شود و آنطور که وزیر آموزش و پرورش در دیدار نوروزی با کارکنان حوزه ستادی این وزارتخانه اعلام کرده قرار استخلاء انگیزه معلمان با اجرای طرح رتبهبندی معلمان برطرف میشود
پنجشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۵ وزیرآموزش و پرورش گفت در آموزش و پرورش با دو خلاء انگیزه و شایستگی و مهارتهای حرفهای روبرو هستیم و امیدواریم با طرح رتبه بندی این خلاءها برطرف شود به گزارش سرویس آموزش وپرورش ایسنا علی اصغرفانی در دیدار مدیرکل و مسئولان آموزش وپرورش استان البطرحی که شاید به آرزو تبدیل شود/ سایه ابهامات طرح رتبه بندی همچنان بر سر معلمان
باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد طرحی که شاید به آرزو تبدیل شود سایه ابهامات طرح رتبه بندی همچنان بر سر معلمان با وجود اینکه طرح رتبه بندی معلمان پس از فراز و نشیبهای فراوان توسط هیئت وزیران در روزهای پایانی سال گذشته به تصویب رسید اما اذهان فرهنگیان همچنان در انتظار دریافت جزئجزئیات شکلگیری طرح رتبهبندی معلمان
جزئیات شکلگیری طرح رتبهبندی معلمانتاریخ انتشار دوشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۱۱ رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی گفت هنوز از محتوای آنچه دولت تصویب کرده است اطلاع نداریم که آیا همان دو هدف مجلس در طرح رتبه بندی پیگیری شده یا محتوای آن تغییر کرده است سید حسین نقوی حس-طرح رتبه بندی معلمان 1300 میلیارد تومان هزینه دارد
وزیر آموزش و پرورش خبرداد طرح رتبه بندی معلمان 1300 میلیارد تومان هزینه دارد وزیر آموزش و پرورش به طرح رتبه بندی معلمان اشاره کرد و افزود اجرای این طرح 13 5 هزار میلیارد ریال برای دولت هزینه دارد علی اصغر فانی روز گذشته در جمع فرهنگیان و بازنشستگان شهرستان نطنز اظهار کردبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس مطرح کرد نظام رتبهبندی معلمان بدون اجرای نظام تعیین صلاحیت
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس مطرح کردنظام رتبهبندی معلمان بدون اجرای نظام تعیین صلاحیت حرفهای کارایی لازم را ندارد معرفی ۳ نوع شایستگیدبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت استقرار نظام تعیین صلاحیت حرفهای معلمان راهکاری است که لازم و ملزوم طرح رتبهبندیرئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس: جزئیات شکلگیری طرح رتبهبندی معلمان/هنوز از محتو
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس جزئیات شکلگیری طرح رتبهبندی معلمان هنوز از محتوای مصوبه دولت در طرح رتبهبندی خبری نداریمرئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی گفت هنوز از محتوای آنچه دولت تصویب کرده است اطلاع نداریم که آیا همان دو هدف مجلس در طرحوزیر آموزش و پرورش اعلام کرد اجرای طرح رتبهبندی معلمان در سال 94 / تلاش برای ارائه خدمات بیمه طلایی به فرهنگی
وزیر آموزش و پرورش اعلام کرداجرای طرح رتبهبندی معلمان در سال 94 تلاش برای ارائه خدمات بیمه طلایی به فرهنگیان بازنشستهوزیر آموزش و پروش با بیان اینکه طرح رتبهبندی معلمان از امسال اجرایی میشود گفت همچنین تا زمان پایان عمر دولت یازدهم هر منطقه آموزشی یک پژوهشسرا دارد به گزاراجرای طرح رتبه بندی معلمان در سال 94
اجرای طرح رتبه بندی معلمان در سال 94 وزیر آموزش و پروش با بیان اینکه طرح رتبهبندی معلمان از امسال اجرایی میشود گفت همچنین تا زمان پایان عمر دولت یازدهم هر منطقه آموزشی یک پژوهشسرا دارد خبرگزاری فارس وزیر آموزش و پروش با بیان اینکه طرح رتبهبندی معلمان از امسال اجرایی میشوفانی: هزینه 13.5 هزار میلیارد ریالی اجرای طرح رتبهبندی معلمان
با اشاره به وضعیت نامناسب فضاهای آموزشی فانی هزینه 13 5 هزار میلیارد ریالی اجرای طرح رتبهبندی معلمان خبرگزاری پانا وزیر آموزش و پرورش گفت فضاهای آموزشی سراسر کشور وضعیت مطلوبی ندارد به طوریکه یک سوم از این فضاها خارج از استانداردهای لازم است ۱۳۹۴ شنبه ۲۲ فروردين ساعت 12 19فارس طرح «رتبهبندی معلمان» را بررسی کرد فانی: افزایش حقوق معلمان از ۱۶۰ تا ۶۰۰ هزار تومان/ چند درصد
فارس طرح رتبهبندی معلمان را بررسی کردفانی افزایش حقوق معلمان از ۱۶۰ تا ۶۰۰ هزار تومان چند درصد معلمان مشمول طرح میشوند طرح رتبهبندی معلمان در دولت تصویب شد و وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که افزایش حقوق ۱۶۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی برای معلمان از مهر ۹۴ وجود خواهد داشت اما این افزاجرای طرح رتبهبندی معلمان در سال ۹۴
اجرای طرح رتبهبندی معلمان در سال ۹۴تاریخ انتشار پنجشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۴۸ وزیر آموزش و پروش با بیان اینکه طرح رتبهبندی معلمان از امسال اجرایی میشود گفت همچنین تا زمان پایان عمر دولت یازدهم هر منطقه آموزشی یک پژوهشسرا دارد به گزارش فارس علیاصغوزیر آموزش و پرورش اعلام کرد اجرای طرح رتبهبندی معلمان از مهر امسال/ پیشبینی ۴ رتبه «پایه، ارشد، خبره و
وزیر آموزش و پرورش اعلام کرداجرای طرح رتبهبندی معلمان از مهر امسال پیشبینی ۴ رتبه پایه ارشد خبره و عالیوزیر آموزش وپرورش گفت امید است که لایحه رتبهبندی معلمان در چهار رتبه پایه ارشد خبره و عالی در مهرماه سال جاری به نحو احسن اجرایی شود و بتواند نتایج خوبی را برای معلمانفانی خبرداد: هزینه 13.5 هزار میلیارد ریالی اجرای طرح رتبهبندی معلمان
شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۸ وزیر آموزش و پرورش گفت فضاهای آموزشی سراسر کشور وضعیت مطلوبی ندارد به طوریکه یک سوم از این فضاها خارج از استانداردهای لازم است به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان در نطنز علی اصغر فانی روز گذشته جمعه در جبیخبری مجلس از لایحه رتبه بندی معلمان
بیخبری مجلس از لایحه رتبه بندی معلمان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت لایحه رتبه بندی معلمان هنوز به مجلس شورای اسلامی ارسال نشده است روز نو عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت لایحه رتبه بندی معلمان هنوز به مجلس شورای اسلامی ارسال نشده است به گزارش روزنو عطاالله سلطاعضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با فارس: «دور بودن از حاشیههای سیاسی» و «رتبهبندی معلمان
عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با فارس دور بودن از حاشیههای سیاسی و رتبهبندی معلمان از جمله مهمترین اولویت آموزش و پرورش استعضو کمیسیون آموزش مجلس گفت معتقدم مهمترین اولویت کاری وزارت آموزش و پرورش در سال 94 باید پرداختن به دغدغه اصلی جامعه فرهنگیان یعنی اجرای رتبهبندی و پآموزش و پرورش در بحث رتبه بندی معلمان جدی عمل کرده است
رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس آموزش و پرورش در بحث رتبه بندی معلمان جدی عمل کرده است خبرگزاری پانا رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت وزارت آموزش و پرورش در بحث رتبه بندی معلمان جدی عمل کرده و پیگیری های خوبی ازسوی وزیر صورت گرفته است ۱۳۹۴ يکشنبه ۲-
گوناگون
پربازدیدترینها