واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۱۰ق.ظ)
گسترش جنگ و خشونت در منطقه تهديدي براي آثار تاريخي و طبيعي موج - استر کوئيش لاروش، رئيس دفتر منطقه اي يونسکو در تهران، با معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، ديدار و گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابتکار با اشاره به سابقه خوب همکاري ها و مناسبات سازمان حفاظت محيط زيست ايران و يونسکو، نگاه مثبت و حمايت خاص رئيس دولت يازدهم به محيط زيست و همچنين تاکيد وي بر گسترش روابط و همکاري هاي بين المللي؛ به ويژه در زمينه محيط زيست و گسترش صلح و امنيت، گفت: ايران آماده تبادل تجربيات و همکاري هاي دو طرفه است.
معاون رئيس جمهور با بيان اينکه در کنار حفظ آثار تاريخي، حفاظت از آثار طبيعي همچون تالاب ها و مناطق حفاظت شده نيز از جمله شرح مسووليت ها و وظايف يونسکو است و حتي ارتباطي نزديک ميان محيط زيست و مسائل فرهنگي برقرار است، اظهار کرد: همين امر ضرورت همکاري ميان سازمان حفاظت محيط زيست ايران و يونسکو را افزايش مي دهد.
گسترش جنگ و خشونت در منطقه تهديدي براي آثار تاريخي و طبيعي
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با ابراز تاسف از گسترش جنگ و خشونت و ناامني در منطقه که منجر به تهديد و بحراني براي حفظ آثار ارزشمند تاريخي و طبيعي منطقه شده است، خواستار برنامه ريزي و توجه ويژه يونسکو براي حفاظت از اين آثار شد.
وي ضمن يادآوري تلاش هاي ايران براي برقراري صلح و امنيت؛ به ويژه در منطقه، خاطرنشان ساخت: از همين رو در دولت اصلاحات سمينارهاي متعددي با موضوع پيوند دين، فرهنگ و محيط زيست و نقش آن در گسترش صلح جهاني برگزار شد که خوشبختانه با نگاه مثبت دولت تدبير و اميد، مجددا در سال گذشته، ايران ميزبان همايش بين المللي اخلاق زيست محيطي با حضور چهره هاي مطرح جهاني در اين حوزه بود.
ابتکار افزود: همکاري يونسکو با ايران در اين زمينه با توجه به ظرفيت هاي يونسکو، مي تواند منجر به نقش آفريني بيشتر و موثرتر در اين حوزه شود.
همکاري هاي آموزشي با محوريت حفظ محيط زيست و توسعه پايدار براي گسترش تعاملات با کشورهاي همسايه
معاون رئيس جمهور ضمن تاکيد بر لزوم گسترش همکاري ها ميان کشورهاي همسايه در زمينه هاي مختلف به ويژه محيط زيست در راستاي توسعه صلح و امنيت منطقه و جهان، گفت: ارتقاي همکاري هاي آموزشي با محوريت حفظ محيط زيست و توسعه پايدار از جمله برنامه هاي ايران براي توسعه تعاملات بين المللي و منطقه اي است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست از رئيس دفتر منطقه اي يونسکو در تهران خواست تا با توسعه همکاري هاي مشترک براي ثبت ميراث طبيعي جهاني هيرکان و حرا، ژئوپارک لوت ايران، احياي ژئوپارک قشم، برگزاري مقدمات اهداء ديپلم ثبت جهاني ذخيرگاه زيست کره تنگ صياد_ سبز کوه در استان چهارمحال و بختياري با حضور مسوولان ملي و يونسکو و مردم محلي با ايران تعامل کنند.
همکاري براي توسعه ذخيرگاه هاي زيست کره (مناطق حفاظت شده بين مرزي) و بررسي مجدد ناحيه بندي ذخيره گاه زيست کره اروميه و همکاري دفتر منطقه اي رامسر در اين خصوص از ديگر موراد مطروحه از سوي ابتکار در اين ديدار بود.
اعلام آمادگي يونسکو براي گسترش همکاري هاي محيط زيستي با ايران
بنا بر اين گزارش، استر کوئيش لاروش، رئيس دفتر منطقه اي يونسکو در تهران، تاکيد کرد: يونسکو آماده همکاري با ايران در تمام زمينه ها؛ به ويژه محيط زيست است.
لاروش با استقبال از ايجاد پارک صلح مرزي، گفت: اين ايده بسيار خوبي در راستاي تلاش براي دستيابي به صلح جهاني است و يونسکو نيز از چنين ايده اي حمايت کامل خواهد کرد.
وي با اشاره به صحبت هاي مجيد شفيع پور، رئيس مرکز امور بين الملل و کنوانسيون هاي سازمان حفاظت محيط زيست و درخواست از يونسکو براي توجيه ترکمنستان نسبت به لزوم همکاري با ايران در ايجاد پارک صلح مرزي در حاشيه سد دوستي، اظهار کرد: تمام تلاش خود را براي متقاعد کردن ترکمنستان انجام مي دهم.
رئيس دفتر منطقه اي يونسکو از رايزني با مسوولان آذربايجان، عراق و افغانستان به صورت جداگانه براي گسترش همين امر و در ادامه فعاليت هاي ايران خبر داد.
لاروش با ابراز علاقمندي و و قول مساعد براي همکاري در خصوص احياي ژئوپارک قشم به دليل طبيعت ساحلي و بکر آن، افزود: در خصوص ثبت ژئوپارک لوت ايران نيز پيگيري هاي لازم را انجام خواهيم داد.
وي همچنين ضمن ابراز تمايل براي همکاري در پروژه هاي آموزشي و فرهنگي احياي درياچه اروميه، گفت: همکاري هاي آموزشي و برگزاري کارگاه هاي آموزشي مشترک با هدف آموزش جوامع محلي از زمينه هايي مورد علاقه و توانمندي هاي يونسکو است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]