تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835984021
گشت و گذاری در نیکشهر با آثار تاریخی و مناطق گردشگری بکر و زیبا
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گشت و گذاری در نیکشهر با آثار تاریخی و مناطق گردشگری بکر و زیبا زاهدان- ایرنا- شهرستان نیکشهر با آثار تاریخی و باستانی فراوان و جاذبه های طبیعی باغات میوه های گرمسیری نخلستانهای بزرگ، شالیزارهای وسیع، آبشارهای متعدد، چشمه های آبگرم، حیات وحش با گونه های نادر جانوری و گیاهان نادر یکی ازمناطق بسیار زیبا درسیستان و بلوچستان است.
به گزارش ایرنا وجود مناطق زیبای گردشگری تنگه سرحه، آبشارشالمال، منطقه گرگان، روستای شگیم، بلپیر، چشمه های آب گرم شیرآباد، آهوران، نکهچ، آبشارهای زیبای گلیک، گواتامیچ، اوگینک دربخش لاشار باغات میوه های گرمسیری همگی گوشه ای ازجلوه های خدادادی در شهرستان نیکشهر است.
نیکشهر واقع در فاصله 510 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان با 13 هزار کیلومتر مربع گستره و 134 هزار نفر جمعیت، از شمال و شمال شرقی به ایرانشهر و قصرقند ازجنوب و جنوب شرقی به چابهار و کنارک و از غرب به استان هرمزگان و شهرستان فنوج محدود است.
این شهرستان دارای چهار بخش "مرکزی، لاشار، آهوران و بنت" است و از نواحی کم نفوس ایران محسوب می شود و از ویژگی های اساسی آن ترکیب قومی وایلی است که حدود50 درصد جمعیت به کار کشاورزی و دامداری مشغول هستند.
نیکشهر که در قدیم گِه نام داشته بمعنی گهتر و بهتر در زمان پهلوی سال 1320 به نیکشهر تغییر نام پیدا کرده است.
آب و هوای شهرستان نیکشهر در تابستان گرم و خشک و در زمستان معتدل است. بادهای باران آور موسمی در فصل تابستان و بادهای باران آور غربی در فصل زمستان در این منطقه موجب ریزش پراکنده باران می شود.
شهرستان نیکشهر با داشتن سابقه ای تاریخی درخشان در برگیرنده آثار تاریخی و باستانی فراوانی است که از دیدگاه باستانشناسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در محدوده فعلی شهرستان بیش از 200 اثر تاریخی شامل قلعه ها، محوطه های تاریخی و پیش از تاریخ و سنگ نگاره ها قرار دارد.
وجود تمدنهای پراکنده از هزاره های سوم و چهارم و غارهای قبل از میلاد و حفاری در محوطه باستانی کشیک قدمت این شهر را به بیش از پنج تا هفت هزار سال تخمین می زنند.
آثار موجود در این شهرستان در چهار گروه تقسیم بندی شده اند:
1-بناهای تاریخی دوران اسلامی، مساجد، قلاع و آب انبارها
2-تپه ها ومحوطه های بیش ازتاریخی- دوران تاریخی واسلامی
3-سنگ نگاره ها
4-درختان شامل انجیر معابد، انبه ،تمبرهندی وچنار
مهمترین آثاراین شهرستان شامل: قلعه نیکشهر، محوطه باستانی کشیک، محوطه چهل دختران، مسجد عبد القادر، کوه هاتین گت، قلعه چانف، قلعه اسپکه و قلعه بنت است.
**صنایع دستی سکه دوزی و سوزن دوزی نیکشهر
شهرستان نیکشهر دارای میراث غنی بنام صنایع دستی است که حاصل ذوق وسلیقه زنان و مردان هنرمند این دیاراست این صنایع که مهمترین منبع درآمد خانوارهای روستایی وعشایری محسوب می شود.شامل سوزن دوزی ، حصیربافی، سکه دوزی، سفالگری، طلاسازی و آهنگری است که در این بین هنرسوزن دوزی و حصیربافی از جایگاه ویژه ای برخورداراست.
هنر سوزن دوزی را عصاره درد دل های زنانه و بازتاب خاطرات تلخ و شیرین قومی در طول تاریخ برشمرده اند که خود آمیزه ای ذهنی از آهنگ و ریتم حرکت دست ها است که منجر به پدید آمدن آثاری جانوار وجاودانه برتار و پودی سرد و بی روح می شود.
دختران این دیار با انتخاب نخ و پارچه طرح ها و نقش هایی جسورانه وبدیع می آفرینند. طرح ها و نقش هایی که برآیند سنتی هزاران ساله می باشد و آدمی متحیر از آن است که این همه درکجا، چگونه و توسط کدامین ذهن پویایی پدید آمده و شکل گرفته و زینت بخش محفل گرم سوزن و نخ و پارچه گردیده است. بیشتر نقوش الهام گرفته از حیوانات و گیاهانی بوده که به مرور دستخوش تغییر و تحول گذشته و به صورت اشکال هندسی ماندگار شده اند که خود نیز از ویژگی های طرح و نقش های قدیمی اصیل بلوچستان است.
سکه دوزی به دلیل مصارف تزئینی و زینتی اش پس از سوزن دوزی جایگاه ویژه ای در صنایع دستی بلوچستان دارد . در این هنر از مواد اولیه مانند آینه های ریز و درشت، پولک، منجوق و مروارید، خرمهره، دکمه صدفی، نوار یراق، پارچه، سکه و صدف استفاده می شود . محصولات آن بیشتر در جشنها، مراسم شادی و ازدواج مورد استفاده قرار می گیرد . نمونه هایی از سکه دوزی را بر گردن شتر می اندازند ، در رختخواب عروس نیز برای تزئین کاربرد دارد . از این هنر به صورت دیوار کوب نیز بهره می گیرند.
**حصیربافی
یکی دیگر از هنرهای دستی زنان و مردان شهرستان نیکشهر هنرحصیر بافی است. ماده اولیه آن از برگ درخت خرما و درخت داز تهیه می شود. تولیدات آن شامل: سفره، زیرانداز، پرده و انواع وسایل تزئینی شامل قندان، جای دستمال کاغذی و غیره است.
** غذاها
انباگ؛ با استفاده از سبزی شنبلیله تهیه می شود. سبزی شنبلیله را پس از تمیز کردن ریز می کنند تا کاملاً یکنواخت گردد و با دست چنگ می زنند تا خوب له شود و سپس داخل تشتهای بزرگ چنگ می زنند تا کاملاً خرد شده و آب پس دهد ، سپس آن را داخل کیسه ای تمیز ریخته و به اندازه ای آن را می شویند تا کاملاً آب سبز آن خارج و تلخی آن از بین برود. داخل دیگ روغن ریخته وقتی که روغن داغ شد شنبلیله را داخل آن ریخته و بعد از یک ساعت گوشت مرغ و ادویه مخصوص را به آن اضافه کرده و شعله گاز را ملایم کرده تا کاملاً بپزد.
تباهگ: یک نوع گوشت خشک شده می باشد که روش درست کردن آن نیز بدین ترتیب است که گوشت تازه را با استفاده از کارد چرم زده و با استفاده از انار خشک شده به صورت پودردر آورده شده و به گوشت تازه مان روی آن می کشیم و گوشت را روی آفتاب به مدت چند روز پهن نموده تا خشک و آماده مصرف شوند.
**آثار تاریخی شاخص شهرستان نیکشهر
قلعه نیک شهر در قسمت غربی شهر نیکشهردر حاشیه رودخانه گنگ واقع شده است
که قدمت آن به دوره صفویه بر می گردد ساخت قلعه مربوط به دوره صفویان است که تا دوره قاجار توسط حکمرانان منطقه مورد استفاده قرار گرفته است . قلعه مذکور محل حکم رانی طایفه شیرانی و بلیده ای بوده است .
بزرگان شیرانی که در این قلعه حکومت کرده اند عبارتند از : سعید خان اول شیرانی – مهراب خان – محمد علی خان – حسین خان – سعید خان دوم – حسین خان .
بناهای قلعه که در قسمت شمالی آن قرار دارد دارای 305 متر مربع زیربنا شامل مسجد، حاکم نشین، آشپز خانه، حمام و دستشویی است.
این قلعه در سال 1307 بر اثر تسلط قوای دولتی مورد تخریب قرار گرفته شد و در تاریخ : 12 / 11 /81 با شماره ثبتی 7261 در فهرست آثار ملی کشوربه ثیت رسیده است .
محوطه چهل دختران
در قسمت غربی شهر نیکشهر در حاشیه رودخانه گنگ و کنار جاده ترانزیتی چابهار – نیکشهر و ایرانشهر واقع شده است و قدمت آن از دوره اشکانی است.
سطح محوطه دارای آثاری از نوع سفالهای قرمز رنگ و می توان سفالهای لعابدار دوران اسلامی در سطح محوطه مشاهده کرد.
آثار معماری شامل بناهای مربع، مستطیل شکل و هشت ضلعی است و مصالح بکار رفته در آنها آجر سفال قرمز رنگ است.
این محوطه برای اولین بار توسط اشتاین گمانه زنی شده و برخی از آنها را به عنوان معبد گبرها یاد می کنند .
این محوطه در تاریخ : 1 / 2 / 1345 با شماره ثبتی 558 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است
محوطه هاتین ( خاتون ) گت
تاریخچه این اثر از دوران حکمرانی سلاجقه حاکم کرمان است که وی بعلت ترک کرمان توسط خاتون و همراهانش و رهسپار شدن آنها به طرف بلوچستان، حاکم کرمان با گرد آوری لشکر عظیمی به دنبال خاتون به تعقیب او می پردازد. خاتون خود را به گه (نیک شهر ) و کوه گت در روستای داروکان در 55 کیلومتری مرکزنیکشهر از توابع دهستان مهبان کنونی می رساند . بعد از صعود به بالای کوه کت و استقرار همراهانش به ساخت حوض آب که دارای شیب است می پردازد و حوضی به ابعاد 30/3 × 80/4 × 11 متری می سازند که با ذخیره آب بتوانند خود را از هلاکت نجات دهند آجرهای بکار رفته در ساخت این حوض آجرهای سفالی قرمز رنگ به ابعاد 6 × 25 × 45 ساتیمتربوده اند که با ساروج بکار رفته اند . در قسمت شمالی حوض آب دو پلکان با ابعاد 6 × 110 × 480 ساتی متر وجود دارد .
قلعه بنت
از دوره قاجاریه است این قلعه توسط رییس سلیمان جد طوایف شیرانی در بنت ساخته شده است. این بنا بر روی تپه ای به ارتفاع 6 متر و مساحتی حدود 1700 متر مربع ساخته شده است که مساحت خود قلعه 430 متر مربع است.
بنا های ساخته شده بر روی قلعه عبارتند از: قسمت حاکم نشین 149 متر مربع و دارای 12 اتاق و یک ایوان .
مسجد قلعه در قسمت غربی قلعه و در شمال غرب قسمت حاکم نشین واقع شده است دارای دو شبستان و یک ایوان می باشد و ارتفاع مسجد 370 سانتی متر است.
آشپز خانه در قسمت شرقی قلعه با 48 متر مربع ، برج های دیدبانی به 68 متر مربع و 3عدد برج دیدبانی.
سرویس بهداشتی 15 متر مربع ، چاه آب در قسمت مرکزی قلعه.
مصالع بکار رفته در بنا از چوب ، خشت و کاه گل است.
این بنا در تاریخ : 12 / 11 / 81 با شماره ثبتی 7269 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
قلعه اسپکه
قدمت آن از قرون میانی اسلامی است. این قلعه توسط میر نصیر خان از طایفه رند ساخته شده است . تاریخ ساخت بنا به 760 سال پیش بر می گردد.
قدیمی ترین قسمت قلعه نیمه شرقی آن شامل تعدادی اتاق در قسمت شمالی و جنوبی است و مجموعه در سه سطح ساخته شده است . پائین ترین سطح در قسمت غربی است که در گذشته حصار قلعه بوده و بعدها بنای دیگری در دو طبقه به آن اضافه شده است و قسمت زیرین اتاقها جنوبی است که دسترسی آنها از صحن قلعه بوده است .
فرم زیبای بنا ، ورودی بنا به زیباترین شکل و پی عظیم آن از موارد قابل توجه در این بنا می باشد.
قلعه در تاریخ : 12 / 11 /81 با شماره ثبتی 7265 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .
قلعه چانف
قدمت این قلعه از دوره قاجاریه است این قلعه در زمان میر اولیاء خان مبارکی همزمان با عهد ناصر الدین شاه قاجار بنا و بعد از او فرزندش میر خیر محمد خان مبارکی به حکمرانی قلعه منصوب می شود بنا در سال 1324 هجری قمری توسط وی تکمیل شده است.
مهمترین تزئینات بنا مربوط به درها و پنجره های منبت کاری شده ای است که در بنا بکار رفته و دارای نقوش شمسئه کامل و نقوش شاخه درخت خرما می باشد .
همچنین این بنا دارای کتیبه ای بر روی درب ورودی است که با خط میر خیر محمد خان حکاکی شده است بدینشرح:
نصر من الله فتح قریب
بدست مسکین خیر محمد – بن میر اولیاء خان غنی . الله زنوی . در روز یکشنبه چهارم شهر شعبان . بتاریخ کار استاهان 1324 نوشتم خط ندانم تا کی خواند- یقین من بمیرم خط بماند- هر آن عامل که خطم را بخواند- بداند که جهان بر کس نماند.
این قلعه در تاریخ 17 /11/ 138 به شماره ثبتی 7710 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است
مسجد عبد القادر
در قسمت غربی شهر نیکشهردر حاشیه رودخانه گنگ و قسمت شمال قلعه تاریخی نیکشهر واقع شده است.
قدمت آن از دوران پهلوی است.
مسجد عبد القادر بعنوان نخستین مسجد جامع نیکشهر و در سال 1293 هجری قمری در زمان سعید خان دوم شیرانی حاکم وقت بلوچستان ساخته شده است. مسجد دارای 2 شبستان و یک ایوان است و وجود کتیبه ای در بدنه مسجد تاریخ ساخت و سازنده مسجد را نشان می دهد و متن کتیبه به شرح زیر است:
( حسین خان ابن محمد علی خان و امام مسجد عبد القادر ابن پهلوان تحریر فی یوم سه شنبه و پانزدهم شهر شعبان سنه 1293 کاتب الحروف ابراهیم ابن میردل)
این بنا در تاریخ 12/11/ 1381 با شماره ثبتی 7268 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است .
همچنین این بنا در سال 1387 به همت سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مرمت و باز سازی شده است .
محوطه کشیک
این محوطه درروستای کشیک از توابع بخش مرکزی نیکشهر قرار دارد و قدمت آن دوره تاریخی است.
این مکان در جنوب مدرسه راهنمایی کشیگ و 20 متری غرب روستای هیتک بالا در میان زمینهای بایر و بر روی بستر رسوبی سنگلاخی قرار دارد. چشم انداز این محل نیمه کوهستانی –نیمه دشت می باشد. آثار پی و شالوده های سنگی مضطربی که مربوط به استقراری پارتی می باشد دیده می شود .این محل دارای پراکندگی سفال قرمز ساده و منقوش با لعاب سبز و از مشخصه سفالینه های دوره اشکانی است. این سازه های سنگی که از ملاط گل در ساخت آنها استفاده شده از قلوه سنگهای ریز و درشت رسوبی ساخته شده اند.
جاذبه های گردشگری نیکشهر:
شهرستان نیکشهر علاوه بر آثار تاریخی حائز اهمیت دارای جاذبه های طبیعی فراوانی نظیر نخلستانهای قدیمی – باغات میوه های گرمسیری – چشمه های آبگرم – آبشارهای طبیعی فراوانی است که می توان یکی از قطبهای ویژه گردشگری در سطح استان پر جاذبه سیستان و بلوچستان باشد در این میان برخی از مناطق دارای ویژگیهای خاص و جزء مناطق بسیار زیبا است که می تواند نظر هر بیننده و گردشگری را به خود جلب کند از جمله این مناطق :
1- تنگ سرحه :
تنگ سرحه در 45 کیلومتری شمال غربی نیکشهر به طول 25 کیلومتر است
مزیت ها و قابلیت های این منطقه جاده ای قدیمی و جاده فعلی ترانزیتی چابهار- نیکشهر- ایرانشهر است که از این منطقه عبور می کند با ارتفاع زیادی از حاشیه رودخانه که بعضأ در برخی از قسمتها به بیش از 40 متر از حاشیه رودخانه می رسد که به این منطقه در جای خود جذابیت بیشتری بخشیده است . وجود آب جاری و روان با چشمه های آبگرم، گونه های منحصر به فرد گیاهی که نادرترین آن گونه گیاهی گز روغن است ، باغات میوه، نخلهای تنومند، زمینهای شالیزار در حاشیه رود خانه به صورت پلکانی و وجود پلهای تاریخی از جمله پل دادشاه با نمایی بسیار زیبا از دیگر جاذبه های این تنگه زیبای تاریخی است.
2- منطقه گردشگری گرگان :
منطقه گرگان در 60 کیلومتری نیکشهر در شمال نیکشهر و قسمت شمالی دهستان مهبان از توابع بخش مرکزی است . وسعت منطقه 200 هکتار با جمعیتی بالغ بر 150 خانوار است
ارتفاع ان از سطح دریا در بلند ترین نقطه 1378 متر است . کوههای بلند آن ادامه بلندترین ارتفاعات شهرستان یعنی کوههای آهوران است . طبیعت سرسبز، چشمه های جاری آب، دره های عمیق که دو طرف آن درختان سبر سبز خرما، انجیر، انواع مرکبات و میوه های سرد سیری نظیر سیب و هلو فرا گرفته ، آب باغات از طریق کانالهای تراشیده شده از حاشیه کوه هدایت می شود . این منطقه یکی از مناطقی است که میزبان برف در فصل سرما است و طبیعت آن بسیار زیبا و سرسبز است.
3- منطقه گردشگری بلپیر :
در 16 کیلومتری غرب شهرستان نیکشهر قرار دارد و از توابع بخش مرکزی است و وسعت آن 35 هکتار است که 22 هکتار آن مزارع کشاورزی و نخلستان هستند دارای جمعیت 70 خانواری با 370 نفر است . از مزیتهای منطقه وجود رودخانه پر آب، نخلستانها و باغات کشاورزی در دو طرف رودخانه و یکی از تفرجگاههای بسیار زیبا در بخش مرکزی است . مهمترین محصولات آن خرما، مرکبات، انبه، یونجه و انواع سبزیجات است.
4- منطقه گردشگری شالمال :
منطقه شالمال در 13 کیلومتری نیکشهر در شرق روستای جلائی کلگ از توابع بخش مرکزی قرار دارد .
از مزیت های منطقه وجود آبشار بسیار زیبایی است که آب آن سرتاسر منطقه را فرا گرفته است و طبیعتی بسیار سرسبز و دلنشین را ایجاد کرده است وجود حیواناتی نادر چون خرس سیاه سبب شده است که این منطقه جزء مناطق حفاظت شده در استان باشد از نکات جالب توجه در این آبشار ایجاد شدن طبیعی نقشه ایران بصورت کانل در دل صخره آبشار و حک شدن کلمه الله در داخل این نقشه است که بسیار حائز اهمیت است .
5- منطقه گردشگری شگیم
منطقه گردشگری شگیم در 28 کیلومتری محور ترانزیتی ایرانشهر به نیکشهر ، منطقه ای بسیار زیبا و سرسبز شگیم بالا و پائین قرار دارد . و با طبیعتی بکر و رودخانه ای پر آب ، نخلستانها و باغات کشاورزی ، آبشار زیبا در ارتفاعات .
6 –آبشار گلیک و گواتامیچ
این آبشار ها در بخش لاشار در مسیر جاده ترانزیتی ایرانشهر به نیکشهر و در فاصله 65 کیلومتر شهر نیکشهر واقع شده است.
7 – چشمه آب درمانی چانف در بخش آهوران
چشمه آب درمانی چانف در بخش آهوران در روستای چانف در 35 کیلومتری محور ایرانشهر به نیکشهر و در 130 کیلومتری شهر نیکشهر واقع شده است .
8- چشمه آبمعدنی و آبگرم شیر آباد
9- چشمه و آبشارهای مناطق بنت، مرکزی، هبودان و... از دیگر مناطق گردشگری نیکشهر هستند.
3043 / 6081
12/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]
صفحات پیشنهادی
20 هزار نفر از مناطق تاریخی و گردشگری تربت حیدریه دیدن کردند
20 هزار نفر از مناطق تاریخی و گردشگری تربت حیدریه دیدن کردند تربت حیدریه - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه گفت 20 هزار نفر از آغاز تعطیلات نوروزی تاکنون از مناطق تاریخی و گردشگری این شهرستان دیدن کردند هادی شریفان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنساخت ۷ دهکده ساحلی در جنوب/ سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیاردی در گردشگری
ساخت ۷ دهکده ساحلی در جنوب سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیاردی در گردشگری رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت ۹۵۰ طرح گردشگری با اعتباری بیش از بیست هزار میلیارد تومان در کشور اجرا می شود از آنجا که نیمی از گردشگران خارجی هر سال گردشگران مذهبی و زیارتی هستند ایران راحفاظت از آثار تاریخی ایلام نیازمند مشارکت مردم است
حفاظت از آثار تاریخی ایلام نیازمند مشارکت مردم است ایلام-ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت حفاظت از آثار تاریخی و باستانی استان نیازمند مشارکت و همراهی مردم است عبدالمالک شنبه زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود اصلی ترین و در عینگاهی به تفرجگاههای طبیعی بجنورد/مناطق زیبای گردشگری خراسان شمالی
مهر گزارش می دهد نگاهی به تفرجگاههای طبیعی بجنورد مناطق زیبای گردشگری خراسان شمالی شناسهٔ خبر 2522983 چهارشنبه ۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۴ استانها > خراسان شمالی بجنورد - خبرگزاری مهر تفرجگاههای طبیعی بش قارداش و بابا امان بجنورد که از زیباترین مناطق گردشگری خراسان شمالی محسوب مدو هزار و 330 نفر از اماکن تاریخی و گردشگری شهرستان سقز بازدید کردند
دو هزار و 330 نفر از اماکن تاریخی و گردشگری شهرستان سقز بازدید کردند سنندج- ایرنا- مسئول اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان سقز گفت از روز 27 اسفند سال 93 تاکنون دو هزار و 330 نفر از اماکن تاریخی و گردشگری شهرستان سقز بازدید کرده اند حمید گلالی پور روز شنبه در حاشنماینده ولی فقیه در استان قزوین:حفاظت از آثار و بناهای تاریخی یک مسوولیت مهم فرهنگی است
نماینده ولی فقیه در استان قزوین حفاظت از آثار و بناهای تاریخی یک مسوولیت مهم فرهنگی است قزوین- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین آثار و بناهای تاریخی را بخش مهمی از هویت فرهنگی ملت ها یاد کرد و گفت حفاظت از این مواریث کهن و ارزشمند یک مسوولیت مهم و بزرگ فرهنگیروستای تمین با طبیعتی بکر و زیبا بهشتی کوچک در سیستان و بلوچستان
روستای تمین با طبیعتی بکر و زیبا بهشتی کوچک در سیستان و بلوچستان زاهدان- ایرنا- روستای تمین شهرستان زاهدان با طبیعتی بکر و زیبا و معماری صخره ای منحصر بفرد به عنوان بهشتی کوچک در سیستان و بلوچستان پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی است به گزارش ایرنا دهستان تمین در 65 کیلومتری جنودر ایام تعطیلات نوروز صورت میگیرد برگزاری مسابقات هفتسین و عکاسی از آثار تاریخی و گردشگری اسدآباد
در ایام تعطیلات نوروز صورت میگیردبرگزاری مسابقات هفتسین و عکاسی از آثار تاریخی و گردشگری اسدآبادرئیس میراث فرهنگی اسدآباد از برگزاری دو مسابقه سفره هفتسین و عکاسی از آثار تاریخی و گردشگری اسدآباد خبر داد و گفت علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این مسابقه آثار خود را به میراثتخریب سینمای ارم لاله زار جز آثار تاریخی و ارزشمند تهران نبوده است
تخریب سینمای ارم لاله زار جز آثار تاریخی و ارزشمند تهران نبوده است تهران- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت تخریب سینمای ارم در خیابان لاله زار جزء آثار فرهنگی و با ارزش تهران محسوب نمی شود سرهنگ حسن قسمتی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرتعداد بازدیدکنندگان آثار و تاریخی آذربایجان غربی 10 درصد افزایش یافته است
تعداد بازدیدکنندگان آثار و تاریخی آذربایجان غربی 10 درصد افزایش یافته است ارومیه - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت در تعطیلات نوروز امسال تعداد بازدیدکنندگان از آثار و بناهای تاریخی و جاذبه های دیدنی استان 10 درصد افزایش یافته است جلیل جباریگنج خفته مناطق گردشگری لرستان/ ردیف بودجه تعطیل؛ سرمایه گذاری صفر
مهر گزارش می دهد گنج خفته مناطق گردشگری لرستان ردیف بودجه تعطیل سرمایه گذاری صفر شناسهٔ خبر 2522842 چهارشنبه ۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۰ ۱۰ استانها > لرستان خرم آباد - در حالی استان لرستان دارای ۳۵ منطقه نمونه گردشگری است که هیچ کدام از این مناطق هنوز شاهد حضور سرمایه گذار نبوده تمردم به دهکورهها و مناطق بکر سفر کنند/ تا می توانیم کتاب بخوانیم
پیشنهاد نوروزی هنرمندان به مردم مردم به دهکورهها و مناطق بکر سفر کنند تا می توانیم کتاب بخوانیم شناسهٔ خبر 2514411 سهشنبه ۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۰ ۰۶ هنر > رادیو و تلویزیون فریدون محرابی از اینکه نوروزش را به نگارش کتاب و رفتن به کویر مصر در ایران می گذراند سخن گفت و پیشنهاد کربازدید 474 هزار و 774 نفر از آثار تاریخی کاشان
بازدید 474 هزار و 774 نفر از آثار تاریخی کاشان کاشان– ایرنا– مسؤول کمیته استخراج و پردازش آمار و اطلاعات شهرستان کاشان از بازدید 472 هزار و 774 مسافر و گردشگر نوروزی در طول 12 روز تعطیلات نوروزی از آثار تاریخی این شهرستان خبر داد علیرضا عبدالله زاده روز سه شنبه در گفت وگو با ایرگرمابه های تاریخی سنندج، از زیباترین بناهای کشور
گرمابه های تاریخی سنندج از زیباترین بناهای کشور سنندج - ایرنا - در گذشته حمام هایی در سطح شهر سنندج وجود داشت که هم اکنون دارای ارزش تاریخی هستند و همچنان مورد بازدید مردم قرار می گیرند به گزارش ایرنا از این حمام های تاریخی می توان به حمام خان حمام صلاحی حمام شجاع لشگر حمامکردستان، گنجینه ای از جاذبه های تاریخی و گردشگری
کردستان گنجینه ای از جاذبه های تاریخی و گردشگری سنندج - ایرنا - کردستان یکی از استان های دارای طبیعت بکر و جاذبه های گردشگری و تاریخی است که در طول سال به ویژه تعطیلات نوروز مورد توجه مسافران و گردشگران زیادی از سراسر کشور قرار می گیرد به گزارش ایرنا کردستان استانی سرسبز و خرمقابلیت های گردشگری موئیل مشگین شهر جا برای سرمایه گذاری دارد
نماینده مشگین شهر قابلیت های گردشگری موئیل مشگین شهر جا برای سرمایه گذاری دارد اردبیل - ایرنا - نماینده مردم مشگین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت قابلیت های گردشگری موئیل این شهرستان جا برای سرمایه گذاری دارد یونس اسدی روز چهارشنبه در آیین کلنگ زنی احداث دو سالن ورزشی روستایی درمعرفی جاذبه های گردشگری و آثار نفیس صنایع دستی ایران در اکسپو میلان
معرفی جاذبه های گردشگری و آثار نفیس صنایع دستی ایران در اکسپو میلان تهران-ایرنا-رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت نمایشگاه اکسپو میلان فرصت مناسبی برای عرضه و معرفی جاذبه های گردشگری و آثار شاخص و نفیس صنایع دستی کشور است به گزارش روز سه شنبه ایرنا مسعود سلطان-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها