واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: جلسه ۷۶۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد.
به گزارش تراز ،محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح مصوبات این جلسه اظهار داشت: موضوع تحکیم خانواده و آسیب های تهدیدکننده آن از جمله طلاق در دو جلسه گذشته مورد بحث قرار گرفته بود که در این جلسه ادامه بررسی این موضوع مورد توجه قرار گرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: گزارش توصیفی از وضعیت طلاق در کشور پیش تر ارائه شده بود که متاسفانه نرخ رشد طلاق در کشور روند صعودی داشته و باید تدبیری برای توقف نرخ رشد و در ادامه کاهش آن اندیشیده شود.
مخبر دزفولی گفت: گزارشی از مطالعه میدانی در این زمینه در یکی از استان های کشور ارائه شد و فرایندی که منجر به طلاق می شود ارزیابی شده بود که در آن ابعاد مختلف از جمله آموزشی، قضایی، بهداشتی، درمانی، انتظامی و... مورد توجه قرار گرفته بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به گروه های مردمی متعهدی که به صورت خودجوش در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه طلاق در حال فعالیت هستند گفت: مقرر شد این گروه های خودجوش مردمی مورد حمایت قرار گرفته و تقویت شوند و در این زمینه سازوکار لازم طراحی شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همچنین در خصوص گزارش ارائه شده و راهکارهای موفق تجربی آن برای کاهش نرخ طلاق در استان مورد مطالعه، مقرر شد این گزارش در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مجددا ارزیابی شود و در صورتی که این ارزیابی ها موید روش های استفاده شده در استان مورد مطالعه بود، در دو استان دیگر کشور این تجربه تکرار شود و نتایج آن به گزارش اضافه شود.
مخبر دزفولی گفت: در این خصوص کارگروهی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با دعوت از دستگاه های مسئول در این زمینه مانند قوه قضائیه، نیروی انتظامی، معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور، شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده و دستگاه ها و گروه های فرهنگی مسئول و فعال در این عرصه به همراه تعدادی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، گزارش مطالعاتی را مورد توجه و ارزیابی قرار خواهند داد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نتایج جمع بندی شده در این کارگروه به جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال و با تکمیل مطالعات و ارزیابی ها اقدام موثری را در زمینه کاهش نرخ طلاق انجام دهیم.
مخبر دزفولی اضافه کرد: اگر نتایج به دست آمده قابلیت تعمیم در سطح کشور را داشته باشد با پشتیبانی دولت اعتبار لازم برای تحقق این مهم تخصیص داده خواهد شد.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص وضعیت تعطیلی دانش آموزان در روزهای پنج شنبه اظهار داشت: این موضوع در گذشته و در زمان تصویب سند تحول آموزش و پرورش نیز مطرح شده بود و گزارشی مرتبط آن توسط متخصصان تعلیم و تربیت نیز ارائه شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بر اساس نتایج به دست آمده در گزارش مذکور؛ میانگین روزهای آموزشی در کشورهای جهان بین ۵/۴ تا ۵ روز است و اینکه دانش آموزان ما هر روز هفته از صبح زود تا عصر در مدرسه باشند و دلبستگی آنها از خانواده به نوعی منفک شود به لحاظ تربیتی، رفتاری و ساخت شخصیت آنها، آسیب زاست.
وی افزود: بر اساس مطالعه صورت گرفته و اقدام آموزش و پرورش مقرر شد که درس آموزشی مورد نیاز دانش آموزان در ۵ روز اول هفته تعبیه شود و در روز پنج شنبه دانش آموزان اولا در کنار خانواده باشند و ثانیا اگر فعالیت هایی از جنس ورزشی، فرهنگی و فوق برنامه وجود داشت در روز پنج شنبه باشد که الزام آور هم نباشد.
مخبر دزفولی گفت: تعطیلی پنج شنبه ها نه تنها آسیبی به مسئله آموزشی مدارس و دانش آموزان وارد نمی کند بلکه آنها را با نشاط تر، فعال تر و با محبت تر نسبت به والدین و خانواده می کند.
وی اضافه کرد: مطالعه میدانی صورت گرفته در چند استان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر نهادها مانند نیروی انتظامی این موضوع را تایید می کند و این تعطیلی به معنای ایجاد فرصت برای حضور بیشتر فرزندان در کنار خانواده به منظور افزایش فضای فرهنگی، عاطفی، اخلاقی و... در مجموعه دانش آموزی و خانواده های آنهاست.
منبع: فارس
چهارشنبه 26 فروردين 1394 ساعت 10:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]