واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افكار عمومي در انتظار مشاهده برداشتن گامهاي عملي براي تحقق شعار سال
نویسنده : نفيسه ابراهيمزادهانتظام
محتواي دستور جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي را كه قرار بود عصر روز گذشته به رياست حجتالاسلام روحاني رئيسجمهور و رئيس اين شورا برگزار شود، رسانهها به نقل از محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري منتشر كردند. طبق اظهار اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دستور جلسه اولين نشست شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال جاري بررسي جزئيات اجرايي شعار سال جاري «همدلي و همزباني مردم و دولت» اعلام شده است.
در حالي اين مرجع سياستگذاريهاي كلان كشور اجرايي شدن شعار سال را در دستور كار قرار ميدهد كه پرداختن به برخي اولويتها و دغدغههاي افكار عمومي يا اقشار تأثيرگذار در حوزه علم و فرهنگ در عمل همدلي و همزباني ميان مردم و دولت را رقم ميزند. به بيان ديگر شوراي عالي انقلاب فرهنگي كه غالب اعضاي آن، عضو كابينه نيز هستند، بايد با تصويب و ابلاغ يا حتي بررسي مواردي كه باعث ايجاد دغدغه ميان افكار عمومي هستند، گام عملي براي ايجاد، گسترش و تقويت همدلي با مردم بر دارند.
هرچند مطالعه و بررسي جوانب اجرايي شعار سال از سوي سازمانها و نهادها و ارگانهاي مختلف مربوط به امسال نيست و تجربه نشان داده اغلب تا پايان سال نيز اين مطالعه ادامه دارد و انتظار مردم براي مشاهده اقدامات عملي در رابطه با شعار سال كمتر برآورده ميشود، با اين وجود توقع ميرفت شوراي عالي انقلاب فرهنگي با وجود اولويتهاي بارزي كه براي ورود به آنها پيش رو دارد و به سرانجام رساندن آنها و در نهايت با الصاق اين اقدامات عملي به پرونده عملكردي حوزه دولت در زمينه اجرايي كردن منويات رهبري و شعار سال، نمونه متفاوتي از سلسله اقدامات براي تحقق شعار سال ارائه دهد.
بديهي است كه در رسيدن به همزباني، اين دولت است كه بايد پيشقدم شود و در اين راه از فرصتها و ظرفيتهايي نظير جايگاه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بهره ببرد. علاوه بر اينكه انتظار مردم و افكار عمومي فراتر از شنيدن خبر بررسي جزئيات نحوه اجرايي شدن شعار سال است و به قول مقام معظم رهبري مردم تا در عمل از دولتمردان خود عزمي در جهت خدمت به كشور نبينند، خود را وارد گود حمايت از برنامهها و سياستها و تدابير اتخاذ شده احساس نميكنند، يعني براي رسيدن به همدلي با مردم، دولت بايد از همزباني آغاز كند.
در اين راستا يكي از اين موارد ميتوانست بررسي صلاحيت سرپرست دانشگاهها به ويژه دانشگاههاي با برد تأثيري بيشتر از جمله دانشگاه تهران و فرهنگيان باشد كه از سال گذشته در دستور كار شورا بوده اما نتوانست در دستور جلسه ديروز جايي براي خود باز كند.
وزير علوم در آخرين روزهاي سال گذشته اعلام كرد: تمامي دانشگاههايي كه با سرپرست اداره ميشوند براي تأييد رياستشان به شوراي عالي انقلاب فرهنگي معرفي شدهاند و بررسي صلاحيت آنان در نوبت رسيدگي است. در حال حاضر ۲۸ دانشگاه با سرپرست اداره ميشوند كه تأييد صلاحيت آنها قرار بود در جلسات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال جديد بحث و بررسي شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]