محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842074149
اعراب، چگونه به ما می نگرند؟/ نگاهی به وضعیت کنونی
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
اعراب، چگونه به ما می نگرند؟/ نگاهی به وضعیت کنونی بین الملل > خاورمیانه - حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مسجدجامعی در یادداشتی با توجه به وضعیت کنونی پیش آمده میان ایران و عربستان به بررسی چگونگی تحلیل و برداشت اعراب از ایران پرداخته است.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مسجدجامعی
ایران سالها است که یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین کشورهای منطقه پرالتهاب و پرشر و شور خاورمیانه است اما در ایام اخیر، حداقل از نظر دیگران اعم از کشورهای منطقه و یا قدرتهای جهانی، به نفوذگذارترین کشور باثبات این منطقه آشوب¬زده تبدیل شده است. هم¬اکنون این یک واقعیت است، اما در کنار آن واقعیت دیگری نیز وجود دارد و آن اینکه در حال حاضر خصومتی شگرف و گسترده علیه آن به وجود آمده که متأسفانه در حال پیشروی و عمق¬یابی است.
یک بررسی سطحی از رسانه¬های عربی اعم از مکتوب و غیرمکتوب، این نکته را به خوبی روشن خواهد کرد و مهمتر مطالبی است که توسط افراد عادی در ذیل مقالات نوشته می¬شود و یا توسط آنان در رسانه-های سمعی و بصری بیان می¬گردد که اکثریت قریب به اتفاق آن منفی و بلکه بسیار منفی و کینه¬توزانه است. بدون شک ایران در طی دوران جدید تا بدین پایه از نظر دیگران قدرتمند و تأثیرگذار نبوده است، اما تا بدین حد هم مورد اتهام و سوءظن و دشمنی قرار نگرفته است و به هر حال این به سود ما و متحدان ما و اصولاً به سود منطقه¬ای که عمیقاً به توسعه در ابعاد مختلف نیاز دارد، نیست.
این داستان را دلائل فراوان و پیچیده¬ای است. از تاریخی و سیاسی گرفته تا مذهبی و فرهنگی و تا قومی و طائفی. اما یکی از مهمترین¬ها و تعیین¬کننده¬ترین¬هایش ناشی از نوع نگاهی است که اصولاً اعراب به ما دارند. این نگاه در ذات و درون خود متفاوت است با واقعیت، البته این نگاه در طی حوادث سالیان اخیر به مراتب منفی¬تر و خصمانه تر شده است، اما مسئله این است که تلقی آنان نسبت به ایران از ابتدای دوران معاصر بسیار متفاوت با واقعیت آن بوده است.
حال باید دید این نگرش چیست و تحت تأثیر چه عواملی است؟ تلاش می شود با نهایت اختصار به مهمترین عوامل اشارت رود. اهمیت بحث بدان علت است که بدون درکی درست و همدلانه نمی¬توانیم خصومت و بدبینی انباشت¬شده موجود را کاهش دهیم و زمینه روابطی سالم¬تر و محترمانه¬تر را فراهم آوریم.
1. اصولاً ما و اعراب تاریخ جدید را به دو گونه تجربه کرده¬ایم. علیرغم برخی اشتراک¬های این دو تجربه، اما در نهایت دو گونه بوده¬اند. البته این هست که کشورهای مختلف عربی نیز تجربه یکسانی با تمدن جدید ندارند. کشورهایی چون مصر و سوریه و لبنان از اواخر قرن هیجدهم با این تمدن آشنا شده-اند و کشورهایی همچون شیخ¬نشین¬های خلیج فارس، به جز بحرین، بعد از جنگ دوم و عمدتاً پس از دهه شصت، از عمق تاریخ به روزگار معاصر شلیک شده¬اند. اما به دلائل مختلف تجربه آنان به ویژه در آنجا که به شکل¬دهی هویت¬شان راجع می¬شود از یکدیگر عمیقاً متأثر بوده و در نتیجه این تجربه تا مقدار زیادی یکسان است.
صرف نظر از تاریخ متفاوت، صرف این دو تجربه متفاوت ما را با خصوصیات متفاوتی شکل داده است. بخش مهمی از مشکلِ درک متقابل، به همین جریان بازمی¬گردد و البته این واقعیت در طی دهه¬های اخیر به سوی واگرایی بیشتر میل کرده است. اشتباه کسانی از طرفین که پیوسته به وحدت و اتحاد دعوت می¬کنند این است که چنین تصور می¬کنند اعتقاد دینی به تنهایی قادر به همگرایی است. حال آنکه این دعوت اگر با درک متقابل و همدلانه و سایر اقدامات عملی همراه نباشد، بیشتر به واگرایی می¬انجامد.
نکته اساسی در اینجا این است که اصولا ما دو گونه هستیم و تصورهای متفاوتی داریم: از جهان معاصر و واقعیت¬هایش، از غرب و آمریکا و ویژگی¬هایش، از سیاست بین المللی و منطقه¬ای و الزاماتش، از حکومت و مشروعیت و نهادهایش، از دخالت در امور داخلی و مصداق¬هایش، و بالاخره از تاریخ و تمدن اسلامی و سهمی که ملت¬های مسلمان در تکوین آن داشته¬اند، از عدالت و قدرت و عموم مفاهیم کلیدی. بخشی از مشکلات از همین¬ دو گونه بودن است.
به هر حال مسئله این است که هم ما آنان را بر اساس اصول و مفاهیم خود ارزیابی می¬کنیم و هم آنها ما را با توجه به اصول فکری خویش درمی¬یابند.
2. هویت عربی و هویت ایرانی شکل گرفته در دوران معاصر دو گونه است، حتی در آنجا که به هویت اسلامی این دو باز می¬گردد. چرا که جایگاه و اهمیت اسلام در تکوین این دو هویت متفاوت است. در یک جا اسلام به مثابه یک میراث قابل افتخار که کلاً عربی¬اش قلمداد می¬کنند، لحاظ میشود و در جای دیگر اسلام به مثابه یک اعتقاد و ایدئولوژی، اگرچه در اینجا هم اسلام نقشی و بلکه نقش مهمی در پردازش هویت ملی ایفا میکند، در آنجا کم و بیش همه چیز با اسلام آغاز می¬شود و در اینجا اسلام بخشی از تاریخ قلمداد می¬گردد.
اشتباه نشود سخن در صحت و عدم صحت این دیدگاه نیست، مسئله عملا چنین شکل گرفته است، نه تنها در تلقی خود این دو گروه، بلکه تلقی سایر مسلمانان و بلکه غیرمسلمانان نیز چنین است. مضافاً که هویت عربی یادشده تقریباً به طور یکسان تمامی اعراب را در بر می¬گیرد و حتی مسیحیانش را. خواه در تکوین تمدن اسلامی به واقع سهمی داشته باشند چون مصریان و سوریان و یا هیچ سهم قابل ذکری نداشته باشند همچون قطریان و اماراتیان.
اهمیت مسئله بدان علت است که این تصور اولاً مبنای تعریف خویشتن خویش است و ثانیاً عموم انتظارات و توقعات را تعیین می¬کند، همچنانکه کیفیت برخورد با دیگران را توضیح می¬دهد. با توجه به این تعریف وطن عربی قلمرو جغرافیایی وسیعی را دربرمی¬گیرد و مهمتر آنکه بنا به تعبیر خود آنان هر گونه اقدامی را که از نظر آنان دخالت در امور داخلی اعراب معنی شود، برنمی¬تابد. خاصه اگر از جانب ایران باشد. و اصولاً این مقابله با ایران است که می¬تواند آنان را از هر گروه و صنفی که باشند، هم¬داستان و همراه کند.
3. تلقی اعراب از ما ذاتاً تاریخ¬مند است، اعم از آنکه نگاهی مثبت بدان داشته باشند و یا منفی. آنها ایران معاصر را دنباله ایران هخامنشی، ساسانی و صفوی می¬بینند. همچنانکه حدیث نبوی «اگر علم در ثریا باشد کسانی از مردم فارس بدان دست خواهند یافت» عموماً در حافظه و ذاکره حداقل نخبگان پیوسته حضور دارد. این یک واقعیت است.
مشکل در اینجا است که این حافظه تاریخی به سرعت می¬تواند مثبت و یا منفی شود. در بعد منفی آن که هم¬اکنون فراوان و توسط همگان به کار می¬رود این است که ایران امروز دارای همان ویژگی و تمایلات امپراطوری¬های قدیم است و در پی نیل بدان است. لذا هر حرکت و اقدامی را در چارچوب توسعه¬طلبانه و بدبینانه آن درمی¬یابند. از آن می¬هراسند و این ترس را می¬پراکنند و به این ترتیب حسن نیت خود را در خدمت به آرمان¬های عربی اثبات می¬کنند.
به همین دلیل است که هر گونه اشاره و یا نیم¬اشاره¬ای از جانب ایران را که بتواند به تجدید امپراطوری گذشته تفسیر شود، آنان را به واکنش¬های تند وامی¬دارد.
4. مشکل دیگری که بیشتر به ما راجع می¬شود تا آنان، بیش از حد سیاسی فهمیدن مسائلی است که به سیاست خارجی بازمی¬گردد. افکار و رسانه¬های گروهی در ایران به گونه ای است که هر نوع حرکت و اقدام کشورهای منطقه را ناشی از اراده و دخالت خارجی و به ویژه غربی و آمریکایی می¬بیند. حال آنکه بسیاری از مسائل موجود در منطقه ریشه داخلی دارد و اگر احیاناً مورد استفاده و یا سوءاستفاده طرف غربی قرار می¬گیرد به دلیل وجود از درون برآمده آن است. واکنش ما در قبال این مشکلات که ناشی از باور ما است، بازخوردی را موجب می¬شود که متناسب با واقعیت نیست و این اوضاع را پیچیده¬تر و مدیریت¬ناپذیرتر می¬کند.
5. به احتمال فراوان «تئوری توطئه» در نزد اعراب بیشتر و مقبول¬تر است. به گونه¬ای که هر اقدامی از جانب ایران را ناشی و حاکی از توطئه¬ای که غربیان با کمک ایرانیان علیه آنان تدارک دیده¬اند، می¬پندارند. در ایام مذاکرات ایران و 1+5 در لوزان مقالاتی در رسانه¬های عربی منتشر شد مبنی بر اینکه نامزدی دختر جان کری، وزیر خارجه آمریکا، با یک پزشک جوان ایرانی موجب تمایل وی به ایرانیان در طی مذاکرات، جهت انتقام¬کشی از اعراب شده است. نکته دیگر استفاده از عنوان «خلیج فارس» در پیام کوتاهی بود که جان کری به مناسبت نوروز برای ایرانیان ارسال کرده بود. در این مورد نیز مقالاتی نوشته شد و استفاده از این عنوان را دلیلی بر همکاری با ایران برای ضربه زدن به عربها تلقی کرده بود. مهمتر، کامنت¬هایی بود که در ذیل این نوع مقالات آمده بود که عموماً در تأیید نویسندگانش بود.
6. صرفنظر از عواملی که یاد شده با کمال تأسف هم¬اکنون عامل بسیار مؤثر دیگری وجود دارد که عملاً تأثیرگذارتر از عوامل یادشده است که عبارت است از مفاهیم و اصطلاحاتی که بسیاری از اعراب در مورد ایران و ایرانیان به کار می¬برند.
مجموعه¬ای از رقابت¬های سیاسی و فرهنگی و مذهبی به ویژه از دهه شصت قرن بیستم به بعد موجب پیدایش چنین اصطلاحاتی شد، که ناشی و حاکی از نوعی نژادپرستی، کینه¬توزی و عقده¬گشایی است. از «قادسیه» گرفته که بیش از همه توسط صدام به کار می¬رفت و هنوز هم در ادبیات سیاسی و رسانه¬ای جایگاهی دارد تا «عجم» و «فرس مجوس». حال آنکه ما هیچگاه آنان را با تعابیری همچون «بت¬پرستان جاهلی و بربری» خطاب نکرده¬ایم.
این درست است که ایران قبل از اسلام، زرتشتی بوده است، اما بهر حال این به مراتب بافضیلت¬تر از بت-پرستی حاکم بر جامعه عربی بود. همچنانکه ایران آن ایام صاحب تمدنی بزرگ و قابل افتخار بود و بسیار متفاوت با جاهلیت حاکم بر شبه جزیره العرب که حتی دختران خویش را زنده به گور می¬کردند و فاقد هر نوع مدنیتی بودند و قرآن کریم از آن به عنوان جاهلیت یاد می¬کند.
متأسفانه این اصطلاحات هم¬اکنون به وفور توسط اصحاب سیاست و رسانه به کار می¬رود و تأسف¬بارتر اینکه بیشتر توسط روحانیون و شخصیت¬های دینی با تمایلات سلفی، و بعضاً اخوانی، استعمال می¬شود. در دنیای امروز چنین هتّاکی¬هایی علیه یک ملت دیگر عملاً وجود ندارد و به ویژه مقامات دینی حتی در بدترین شرایط مخالفان خود را این چنین نمی¬نامند و احساسات مردمی را این¬گونه علیه آنان تحریک نمی¬کنند. بیان اینان نسبت به ایران و ایرانیان نه تنها بی¬ادبانه، بلکه به واقع خجالت¬¬آور است و به دلیل تشویق و تحریض به بدبینی و نفرت قومی و نژادی، حتی قابل پیگیری حقوقی است.
هم اکنون عموم شخصیت های دینی جهان امروز مردم را به طرد و نفی افکار ضد قومی و ضد نژادی فرامی خوانند، حال آنکه اینان خود بزرگترین داعیان و مبلغان چنین اندیشه¬هایی هستند. آیا این چیزی جز عقب ماندگی فکری، فرهنگی و اجتماعی است؟
به هر حال عواملی که این تلقی را شکل و جهت می¬دهد به مراتب بیشتر و پیچیده¬تر است. به ویژه در حال حاضر که شیخ¬نشین¬های ثروتمند جنوبی شبکه رسانه¬ای عظیمی ایجاد کرده¬اند که بیشترین سهم را در جهت¬دهی به افکار عمومی جهان عرب دارند. حال اینکه در مقابل این موج تبلیغاتی وسیع و بی¬امان چه باید کرد، مسئله مستقلی است که در فرصتی دیگر بدان خواهیم پرداخت. 4949
کلید واژه ها: ایران و عربستان -
چهارشنبه 26 فروردین 1394 - 07:30:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
وضعیت آلودگی تهران بر اساس استاندارد ملی چگونه است؟
یکشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۶ آلودگی هوا با توجه به پیامدهای زیانبارش به یکی از ملموسترین معضلات زیست محیطی شهر تهران تبدیل شده است آمارها نشان میدهد که در روزهای تشدید آلودگی هوای تهران شمار بیماران قلبی عروقی و ریوی افزایش مییابد به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجوآیتالله علوی گرگانی: وضعیت کنونی نماز در جامعه شایسته نیست
آیتالله علوی گرگانی وضعیت کنونی نماز در جامعه شایسته نیستآیتالله علوی گرگانی از مراجع تقلید نماز را بعد از ایمان و ولایت بالاترین رکن از ارکان دین دانست و گفت وضعیت نماز در جامعه آن طور نیست که شایسته یک جامعه اسلامی باشد باید فرهنگسازی شود تا جامعه بفهمد نماز چه اهمیتی داروضعیت تصادفات در نوروز امسال چگونه بود؟
دکتر اسکندر مومنی گفت وضعیت تصادفات در نوروز امسال چگونه بود وی در پایان از رانندگان خواست مقررات را در طول سال نیز همانند نوروز رعایت کنند تا تداوم روند کاهش کشته های تصادفات همانند سال های گذشته ادامه یابد به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از مهر رئیس پلیس راهور نسیزده بدر وضعیت هوا چگونه است؟
سیزده بدر وضعیت هوا چگونه است نقشینه درباره نوسانات دمایی تهران نیز خاطرنشان کرد انتظار میرود در روزهای آینده روند افزایش نسبی دمای هوا را در پایتخت شاهد باشیم به طوری که پیشینه امروز و ۲ روز آینده هوای تهران به ترتیب ۱۷ ۱۹ و ۲۰ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود کارشناس سازماندو جریان سیاسی اصلی لبنان چگونه به تفاهم لوزان مینگرند؟
دو جریان سیاسی اصلی لبنان چگونه به تفاهم لوزان مینگرند جریان 8 مارس تفاهم لوزان را پیروزی ایران میداند در حالی که یکی از شخصیتهای جریان 14 مارس به تفاهم لوزان در چهارچوب تسویه حسابها و اشتراک منافع ایران و غرب مینگرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس روزنامه &laوضعیت آلودگی تهران بر اساس استاندارد ملی چگونه است؟ |اخبار ایران و جهان
وضعیت آلودگی تهران بر اساس استاندارد ملی چگونه است کد خبر ۴۸۶۳۸۹ تاریخ انتشار ۰۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۲ ۰۶ - 29 March 2015 آلودگی هوا با توجه به پیامدهای زیانبارش به یکی از ملموسترین معضلات زیست محیطی شهر تهران تبدیل شده است آمارها نشان میدهد که در روزهای تشدید آلودگی هوای تهراآغاز فصل تحول در تقویم تعلیم و تربیت، کی و چگونه؟ / نگاهی به اولویت ها و تدابیر در بررسی سند تحول آموزش و پرور
آغاز فصل تحول در تقویم تعلیم و تربیت کی و چگونه نگاهی به اولویت ها و تدابیر در بررسی سند تحول آموزش و پرورشبا شیوهها و الگوهای تربیتی آموزشی شکل یافته در چارچوب مبانی متضاد با اندیشه ایرانی اسلامی نمیتوان نیروهای موردنظر انقلاب اسلامی را تربیت کرد و همین رویکرد موجب لزوم تستدوین «سند راهبردی و توسعه موسیقی» به کجا رسید؟ فاطمی: از وضعیت کنونی سند راهبردی بیاطلاعم/ ترابی:
تدوین سند راهبردی و توسعه موسیقی به کجا رسید فاطمی از وضعیت کنونی سند راهبردی بیاطلاعم ترابی انجمن در خصوص سند وظیفهای ندارد ارجمند شخصا بر روند تدوین نظارت دارمنزدیک به هشت ماه از آغاز تدوین سند راهبردی و توسعه موسیقی میگذرد اما هنوز مشخص نیست سندی که قرار بود سیاست ملینگاهی به وضعیت مالی ناطق نوری و شراکتش در ماشین ریسندگی
نگاهی به وضعیت مالی ناطق نوری و شراکتش در ماشین ریسندگی پس از آنکه خانه ام را در سرچشمه فروختم به قلهک رفته و خانه ای به مبلغ نهصدهزار تومان خریدم و تا بعد از انقلاب منزلم در زرگنده و در بهترین نقطه ی الهیه بود به گزارش جام نیوز ناطق نوری در کتابش و در بخش وضعیت ماد-گرما و سرما چگونه مغز را فریب میدهند
گرما و سرما چگونه مغز را فریب میدهند تحقیقات جدید حاکی از آن است که لمس گرما و سرما به طور همزمان موجب گیج شدن مغز و کاهش احساس گرمی سردی و درد خواهد شد محققان آمریکایی در این تحقیق با استفاده از دستگاه گرمایی خاص آزمایشی را بر روی انگشت شست و اشاره انجام دادند و آنهاوضعیت صادرات نفت با لغو تحریمها
آمادگی اروپا برای خرید نفت ایران وضعیت صادرات نفت با لغو تحریمها مدیر امور بینالملل شرکت نفت با تشریح وضعیت افزایش صادرات نفت ایران با تعلیق کامل تحریم ها گفت برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در صورت تعلیق تحریمها آماده خرید نفت از ایران هستند به گزارش سرویس اقتصادیچگونه در اولین برخورد با خانواده همسرمان ارتباطی عالی برقرار کنیم؟
چگونه در اولین برخورد با خانواده همسرمان ارتباطی عالی برقرار کنیم اگر می خواهید در اولین برخورد به خانواده همسرتان موفق بوده و ارتباطی عالی برقرار کنید کافی است 3 نکته را رعایت کنید نکاتی را که در ادامه مطرح می شود باید برای شروع یک رابطه خوب با فامیل های همسر به کار گرفت به اآخرین وضعیت جسمی عزتالله انتظامی
آخرین وضعیت جسمی عزتالله انتظامی عزتالله انتظامی پس از ترخیص از بیمارستان حال این روزهایش را مساعد عنوان کرد به گزارش فرهنگ نیوز آقای بازیگر که هفته گذشته به دلیل مشکلات ریوی در بیمارستان بستری بود به ایسنا گفت دو سه روز پیش از بیمارستان مرخص شدم و خدا را شکر حالم خیلی بهترچگونه در گروههای وایبر ادمین شویم؟
به گزارش جام جم کلیک اگرچه با شروع سال 94 تعداد بسیاری از کاربران ایرانی با افت سرعت شدید این اپلیکیشن به حدی که استفاده از آن را غیر ممکن میکند مواجه شدهاند اما با این حال هنوز کاربران در حال استفاده از آن هستند و همین موضوع نشان از محبوبیت بالای این اپلیکیشن دروضعیت اعطای بورسیه تحصیلی در سال 94 |اخبار ایران و جهان
وضعیت اعطای بورسیه تحصیلی در سال 94 مدیر کل دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان اظهار کرد طبق برنامه پنجم سالانه باید 2000 دانشجوی بورسیه و 3000 دانشجوی غیربورسیه پذیرش شوند کد خبر ۴۸۷۶۳۹ تاریخ انتشار ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۱ ۴۷ - 03 April 2015 مدیر کل دانشجویان غیر ایرانیدرخشان: از اين وضعيت خسته شدم/ فردا ميروم
درخشان از اين وضعيت خسته شدم فردا ميروم سرمربي تيم فوتبال پرسپوليس که از برخي بازيکنانش گله مند بود با بيان اينکه از اين وضعيت خسته شده گفت اگر مشکل من هستم فردا ميروم وي همچنين گفت وقتي بازيکنان ما موقعيتها را گل نمي کنند مربي چه کند روز نو سرمربي تيم فوتبال پرسپوليسخسته شدم از این وضعیت/ صبح میروم/ هر تصمیمی باشگاه بگیرد تابعام
درخشان پس از تساوی با راه آهن خسته شدم از این وضعیت صبح میروم هر تصمیمی باشگاه بگیرد تابعام شناسهٔ خبر 2525904 جمعه ۱۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۱ ورزش > فوتبال ایران سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس تساوی برابر راه آهن را حق تیمش ندانست و اعتقاد دارد سرخپوشان موقعیت های زیادی داشتند-
گوناگون
پربازدیدترینها