واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
ده در بدن را خنثي مي كنند و همچنين تاثير محافظتي در برابر سرطان ريه نيز دارند. البته براي پيشگيري از بيماري هاي قلبي عروقي نيز توصيه مي شود. هويج مقدار بالايي فيبرهاي غذايي دارد كه به جلوگيري از سخت شدن ديواره عروق، تنظيم عملكرد روده ها و كاهش كلسترول كمك مي كند. هويج را بايد منبع غني ويتامين هاي A, B6, K, B1, B2, B3, C, E دانست كه البته در آب هويج نيز وجود دارند. هرچه رنگ هويج تيره تر باشد از نظر ارزش غذايي غني تر است. يكي از مزيت هاي هويج اين است كه مي توان آن را به شكل خام و پخته در تركيب انواع خوراك ها استفاده كرد.
كرفس
كرفس سبزي است كه از 95% آب تشكيل شده و به خاطر كالري پايين شهرت دارد. كرفس عموما در موارد رژيم توصيه مي شود زيرا نشاسته كمي دارد و سير كننده است. آنتي اكسيدان هاي بالاي موجود در آن تاثيرات ضدالتهابي به خصوص در مورد آسم و ضدباكتريايي بدن دارد. سرشار از فيبر است كه حالت ترد و نسبتا سفتي به شاخه هاي آن مي دهد. اين سبزي مدر است و در موارد ابتلا به احتباس آب در بدن يا دفع مواد سمي توصيه مي شود. همچنين تاثيرات آن نسبت به خطر بيماري هاي قلبي عروقي و برخي سرطان ها نيز شناخته شده است و نقش تنظيم كنندگي فشار خون را دارد. حالت آب پز آن سرشار از ويتامين هاي C، B6 و K است كه نقش محافظ به استخوان ها و سيستم ايمني مي بخشد.
اسفناج
اسفناج به دليل دارابودن خواص متعدد بر سلامتي جز بهترين خوراكي ها قرار دارد. گرچه مقدار بالاي آهن آن براي همه شناخته شده است اما منبع غني از ويتامين ها و مواد معدني نيز محسوب مي شود. مصرف منظم آن تاثير مثبتي خطر سرطان هاي ريه و مري دارد. اين سبزي خوشمزه آنتي اكسيدان هاي بالايي دارد كه خواص ضدالتهابي در برابر برخي سرطان ها دارد. اسيد فوليك موجود در اسفناج به تشكيل اسيدهاي آمينه كمك مي كند كه بازسازي گلبول هاي قرمز و جريان خون مطلوب در بافت ها را در پي دارد. اسفناج پخته ارجحيت دارد زيرا از نظر ويتامين ها، مواد معدني و آنتي اكسيدان هاي محافظ در برابر استحاله شبكيه غني تر است.
تربچه
تربچه يكي از مفيدترين سبزيجات براي سلامتي است كه سرشار از آنتي اكسيدان هاست و از بدن در برابر راديكال هاي آزاد عامل برخي ناراحتي هاي قلبي و ديگر بيماري هاي مرتبط با پيري محافظت مي كند. مقدار منيزيوم، كلسيم، ويتامين A و پتاسيم تربچه بالاست و اين عناصر خواص ضدعفوني كنندگي و ضدباكتريايي به آن داده است. تربچه همچنين منبع خوبي از فيبرهاست كه عملكرد روده ها را تسهيل مي كند. طعم تند تربچه به خاطر گوگرد است كه اشتها و گوارش را تسهيل مي كند. برگ هاي آن نيز خوراكي است و مي توان آنها را در تركيب انواع غذاها به كار برد.
پياز
پياز را بايد يكي از معطرترين سبزيجات دانست كه طعم خوبي به غذاها مي دهد و البته براي سلامتي نيز بسيار مفيد است. مصرف پياز خطر سرطان هاي روده بزرگ، حنجره، تخمدان، مري و مغز را كاهش مي دهد. همچنين نقش محلفظتي نسبت به برخي بيماري هاي قلبي عروقي دارد. پياز نيز مانند بسياري از سبزيجات سرشار از آنتي اكسيدان هاست كه پياز قرمز از اين نظر غني تر است. به علاوه، فلاونوئيدهاي موجود در آن به كاهش كلسترول بد خون كمك مي كنند منبع : salamatnews.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]