واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
تیمرمن یادداشت تفاهم بین ایران و آرژانتین درباره پرونده آمیا را موفقیتی دیپلماتیک خواند
وزیر خارجه آرژانتین یادداشت تفاهم ایران و آرژانتین درباره پرونده آمیا را موفقیتی دیپلماتیک خواند و گفت: پیشرفت قضایی پرونده، تنها با اجرای یادداشتتفاهم امکانپذیر است و در روزهای آینده دادگاه عالی تجدیدنظر نظر خود را اعلام میکند.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «هکتور تیمرمن» وزیر امور خارجه آرژانتین، در گفتوگو با شبکه تلویزیون دولتی کشورش، در خصوص آخرین وضعیت یادداشت تفاهم امضا شده بین آرژانتین با جمهوری اسلامی ایران، این تفاهم را یک «موفقیت دیپلماتیک» ارزیابی کرد و افزود: پیشرفت قضایی پرونده؛ تنها از طریق اجرای یادداشت تفاهم امکانپذیر است و ظرف روزهای آینده دادگاه عالی تجدیدنظر کیفری نظر خود را در این خصوص بیان خواهد کرد. وی همچنین آن دسته از افرادی که معتقدند دولت آرژانتین در تلاش برای پنهان کردن نقش ایران در پرونده آمیا بوده است را برآمده از نقشه سازمانهای پولی و مالی جهانخواران برشمرد و افزود: آنها نتوانستند این موفقیت دیپلماتیک کریستینا فرناندز کرشنر (رئیس جمهور آرژانتین) را به رسمیت بشناسند. نهادهای پولی و مالی جهانخواران بودند که از ابتدا در خصوص مشارکت دولت آرژانتین با دولتهایی که آنها را تروریست نامیدند، صحبت کردند و از ایران نیز به عنوان یک دولت تروریست نام بردند. این موضوع حتی به خیلی قبل از شکایت نیسمان از دولت آرژانتین برمیگردد. وزیر امور خارجه آرژانتین در ادامه افزود: تنها چند دقیقه بعد از توئیت کریستینا (رئیس جمهور آرژانتین) مبنی بر رسیدن دو کشور به توافق برای حل پرونده آمیا، سیل حملهها به این توافق از داخل آرژانتین و جناحهای فوق تندرو در ایالات متحده آمریکا آغاز شد. وی در همین رابطه متذکر شد: البته لازم به ذکر است بسیار پیش از این توافق، حمله به دولتهای مردمی آمریکای لاتین برای اینکه رابطه خوبی با تهران داشته اند، شروع شده بود. زمانی هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا، گفته بود ایران بزرگترین سفارتخانه خود در جهان را در نیکاراگوئه دائر کرده است، بعدا رفتند و بررسی کردند و مجبور شدند که از حرف خود عقب نشینی کنند. همه این بازیهای کثیف برای این بود که بگویند که این دولتها همگی شریک ایران هستند و ایران یک دولت تروریست است.
وزیر خارجه آرژانتین در پاسخ به سؤالی در خصوص بیانیه لوزان گفت: حتی پاپ نیز پس از شنیدن این خبر جشن گرفت و تبریک گفت. من نیز به نوبه خودم این دستاورد را تبریک میگویم. ما موظف هستیم برای حل مسائل و مشکلات موجود بین یکدیگر، مذاکره کنیم و به راه حلهای مسالمت آمیز برای حل این مناقشات و اختلافات برسیم. چند روز قبل شخص اوباما در سخنرانی خود گفت که دیپلماسی بهترین راه برای حل مسائل است. اما آنهایی که به توافق ایران و آرژانتین حمله کردند، به این توافق نیز حمله کرده و انتقاد کردند. البته در مورد آرژانتین، صندوقهای لاشخور نیز وارد موضوع شدند.
وزیر امور خارجه آرژانتین در ادامه متذکر شد که در ایران قانونی وجود دارد که مربوط به حکومت فعلی نیست و در دهه 1960 و زمان شاه ایران که متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه بود؛ تصویب شده و براساس آن، دولت نمیتواند اتباع ایرانی را به خارج مسترد کند، البته قانون عجیبی نیست و کشورهایی مثل برزیل، آلمان، فرانسه و حتی اسرائیل نیز شبیه این قانون را دارند، از سوی دیگر در آرژانتین نیز، قانونی داریم که امکان محاکمه غیابی وجود ندارد. لذا قبل از توافق ما در یک بن بست حقوقی قرار داشتیم و این توافق تنها راه ممکن برای حل این موضوع میتواند باشد. تیمرمن درخصوص دلیل مخالفت اپوزیسیون داخلی آرژانتین و نهادهای یهودی با این وضعیت، نوشتهای از رئیس وقت سازمان آمیا در خصوص مذاکرات را قرائت کرد که براساس آن وی گفته بود: «این جامعه از کریستینا فرناندز کرشنر (رئیس جمهور آرژانتین) انتظار دارد با انرژی کامل به مذاکرات با ایران ادامه دهد تا پرونده قضایی در آرژانتین بتواند به پیش برود و حقیقت در این خصوص روشن شود». اما بعد از امضای توافق با ایران، آنها با این یادداشت تفاهم مخالفت کردند. من فکر میکنم بسیاری در آرژانتین از یافتن حقیقت در این پرونده سخن میگویند و دائم از آمیا صحبت میکنند، اما خواهان برگزاری دادگاه و روشن شدن حقیقت نیستند. شاید نگران هستند که در این پرونده سند و مدرکی وجود ندارد و این موضوعی است که شاید یک روزی باید به آن اقرار کنیم و یا دادستانی آمیا آن را روشن کند. اگر میخواهیم حقیقت در این پرونده روشن شود تنها از طریق اجرای این یادداشت تفاهم است.
تیمرمن در بخش دیگری از این مصاحبه تصریح کرد که این توافق بین دو قوه مجریه است و هیچ دخالتی در کار قوه قضائیه نخواهد داشت و در پایان کار نیز کمیسیون توصیههایی به دو طرف برای ادامه کار میکند که میتوانند آن را رد کنند. بنابراین هیچ دخالتی در وظایف دو قوه قضائیه نخواهد بود. انتهای پیام/
94/01/25 - 21:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]