تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از توبه بنده اش بیش از عقیمی که صاحب فرزند شود و گم کرده ای که گمشده اش ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826416571




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاخ سفيد: درباره ایران گزينه دیپلماتیک بهتر از نظامي است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: کاخ سفيد: درباره ایران گزينه دیپلماتیک بهتر از نظامي است
سخنگوی کاخ سفید گفت:یکی از نقاط ضعف گزینه نظامی این است که به لحاظ به عقب برگرداندن برنامه هسته ای ایران به نسبت توافق دیپلماتیک تاثیر کمتری خواهد داشت.
به گزارش نامه نیوز جاش ارنست گفت:همانطور که شما دیده اید رئیس جمهور دیروز با تیم امنیتی خود در واشنگتن نشست داشت و از طریق کنفرانس ویدیویی آخرین خبرها مربوط به گفتگوها را از تیم مذاکره کننده در سوئیس را دریافت کرد.


صبح امروز نیز بار دیگر به رئیس جمهور گزارش داده شد. این گزارش لازم بود زیرا تیم مذاکره کننده از صبح امروز به وقت اروپا کار سخت تری داشتند.


من درباره وضع این گفتگوها و برنامه این گفتگوها اخبار جدیدی ندارم.شما باید انتظار داشته باشید از تیم مذاکره کننده در سوئیس آخرین خبرها را بشنوید.


جاش ارنست گفت:گفتگوها همچنان سازنده و پیشرفت حاصل شده است.همانطور که چندین بار گفتم ما یک سال در حال مذاکره هستیم.اینک زمان آن است مذاکره کنندگان ایرانی تعهدات جدی را که جامعه بین المللی از جمله آمریکا بر آن تاکید دارند، بدهند.این تعهدات مربوط به بستن همه مسیر های آنها برای دستیابی به بمب است و تعهدات روشن برای همکاری بازرسی های سرزده دهند. در حالی که گفتگوها سازنده بود،ما هنوز تعهدات خاص ومحسوسی را که جامعه بین المللی بدنبال آن است،ندیده ایم.


جاش ارنست گفت:من نمی توانم درباره برنامه گفتگوها آخرین اخبار را ارائه کنم زیرا هنوز غروب به وقت سوئیس است و همچنان کار در حال انجام است.


رویکرد ما به این گفتگوها تغییر نکرده است یعنی تا زمانی که ما در موضعی باشیم که گفتگوهای جدی را که با پیشرفت همراه است،ادامه دهیم به طور خودسرانه یا ناگهانی به آن خاتمه نمی دهیم اما اگر ما در وضعی قرار داشته باشیم که احساس کنیم گفتگوها حرکتی ندارد آنگاه آمریکا و جامعه ی بین المللی آماده است که گفتگوها را ترک کند چون ما به روشنی بیان کرده ایم که انتظار چه تعهداتی را داریم و این انتظارات را در مدت بیش از یک سال به روشنی بیان کرده ایم.


وی گفت:این اوضاع بسیار پیچیده است.این گفتگوها در سوئیس ادامه دارد و ما از اینجا ناظر آن هستیم.


جاش ارنست گفت:تیم مذاکره کننده برنامه را بیان می کند و من در این مقطع رغبتی ندارم که بخواهم پیش بینی کنم که اگر توافق بدست نیاید چه اتفاقی خواهد افتاد چون آنها همچنان درحال بحث برای رسیدن به توافق هستند. من نمی خواهم پیشتر از مذاکرات جاری ، حرکت کنم اما رویکرد ما همان رویکرد دیروز است و اولویت ما بر روی ماهیت سازنده گفتگوها برای رسیدن به توافق است.


سخنگوی کاخ سفید گفت:من نمی توانم درباره گفتگوی رئیس جمهور توضیحاتی روشن دهم زیرا آنها گفتگوهای مفصل و طولانی درباره مذاکره در حال وقوع با ایرانی ها داشتند. توصیه های رئیس جمهور درباره برخی از عناصر اصلی این مذاکرات بود.


سخنگوی کاخ سفید گفت:من موضع ما را تکرار می کنم.ما منظورم جامعه بین المللی،آمریکا در کنار شرکای آلمانی،فرانسوی ،انگلیسی و روسی و چینی بر روی میز نشسته اند تا برای ایرانی ها روشن سازند که نیاز است آنها تعهدات خاصی بدهند.اگر تمایلی برای دادن این تعهدات نداشته باشند،جامعه بین المللی در موضعی خواهد بود که مجبور است دیگر گزینه ها را بررسی کند.


رئیس جمهور آمریکا معتقد است دیپلماسی بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای است.تعهدات خود آنها برای بستن همه مسیرهای تسلیحات هسته ای و موافقت با بازرسی های سرزده موثرترین راه برای ما است تا این وضع را حل کنیم اما نیاز به این دارد که ایرانی ها تعهدات جدی دهند. این تعهدات تاکنون نهایی نشدند و با آن موافقت نشده است.ما در این زمینه سخت در حال تلاش هستیم و تا زمانی که برای گرفتن این تعهدات پیشرفت ادامه دارد، ما این کار را انجام می دهیم.


سخنگوی کاخ سفید گفت:این یکی از دلایلی است که رئیس جمهور از دنبال کردن مسیر دیپلماسی به این شدت حمایت می کند. در صورتی که دیپلماسی موفقیت آمیز نباشد، ما به گزینه های مختلف بر روی میز ادامه می دهیم.این گزینه ها شامل هماهنگی با جامعه بین المللی برای اعمال تحریم های شدیدتر است که ایران را وادار می سازد به میز مذاکره بازگردد و در گفتگوها جدی تر باشد.همچنین گزینه نظامی نیز روی میز است.


در وضع ناگوار که موقعی است ما نتوانیم به توافق برسیم،رئیس جمهور ناچار است گزینه های مختلف را بررسی کند. وی این کار را با رایزنی نزدیک با شرکای پنج به علاوه یک انجام خواهد داد. اتحاد جامعه بین المللی در پیشرفتی که ما تاکنون داشته ایم،مهم بوده است. مطمئنا علاوه بر این رئیس جمهور با اعضای کنگره رایزنی خواهد کرد.من می دانم برخی از اعضای کنگره مخالف طرح اقدام مشترک و توافق موقت بودند.بنابراین گزینه های مختلف در دست است.


من نمی خواهم درباره این که در کجای روند قرار داریم،توضیح دهم.گفتگوها در جریان است و ما پیشرفت داشتیم.هنوز توافق حاصل نشده است و گفتگوها در جریان است.این نشان دهنده این است که همچنان شکاف ها باقی است.تا زمانی که این گفتگوها سازنده باشد ما به مسیر دیپلماتیک ادامه می دهیم.


وی گفت: رئیس جمهور متعهد به گفتگو با کنگره و متحدان درباره نوع تعهدات ایران در این توافق است.این تعهدات راستی آزمایی خواهد کرد که ایران همه مسیرها درباره تسلیحات هسته ای را مسدود خواهد کرد و با بازرسی های سرزده همکاری خواهد داشت. بنابراین ما به همراه دیگران در این گفتگوها بدنبال این تعهدات هستیم.اعضای کنگره ،متحدان و همه علاقمند به این مسئله هستند.


جامعه بین المللی به همراه آمریکا در اعمال تحریم هاعلیه ایران همکاری کرده است و این رژیم بسیار شدید تحریم ها ایران رابه میز مذاکره آورده است. این هدف تحریم ها بود. هدف اعمال این تحریم ها این بود که ایران را وادار سازد به میز مذاکره و رسیدن به توافق دیپلماتیک بازگرداند.بنابراین ما در برابر جامعه بین المللی الزاماتی برای گفتگو درباره نوع توافق انجام شده داریم. ما همین کار را نیز باید در برابر اعضای کنگره انجام دهیم که در تصویب این تحریم ها پیشتاز بوده اند.


 بنابراین اعضای کنگره علاقه مشروع در برابر درک نوع تعهدات ایران دارند. بنابراین همانطور که رئیس جمهور وعده داده است ما درباره این تعهدات با کنگره صحبت می کنیم.هماهنگی نزدیکی بین تیم امنیی رئیس جمهور در کاخ سفید و سران تیم مذاکره کننده در سوئیس از جمله جان کری وزیر امورخار جه و مونیتس برقرار است.ما نمی خواهیم با حدس و گمان صحبت کنیم زیرا اکنون می توان گفت که گفتگوها پیشرفت داشته است.


من مطمئنم اگر ما به نقطه تاسف بار در این روند برسیم و آمریکا مجبور باشدبه خاطر جدیت نداشتن ایران تصمیم گیرد مذاکرات را ترک کند،مطمئنا ما این کار را با هماهنگی جامعه بین المللی انجام خواهیم دادو من مطمئن هستم رئیس جمهور نیز در این تصمیم شرکت خواهد داشت اما بار دیگر می گویم این یک فرض است زیرا ما به این مرحله نرسیدیم.


جاش ارنست درباره اظهارات دنیس راس در خصوص عقب نشینی آمریکا از موضع قبلی خود گفت:تا جایی که من به خاطر دارم آقای راس در این مذاکرات حضور ندارد.اصل واضح آمریکا پس از ریاست جمهوری اوبامااین بوده است که زمانی که اوباما بر سرقدرت است ایران به سلاح هسته ای دست نیابد. همواره اعتقاد ما این بود که بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای دیپلماسی است.


ایران به صورت داوطلبانه تعهداتی دهد که برای جامعه بین المللی روشن می سازد آنها نمی توانندبه سلاح هسته ای دست یابند.این از همان آغاز سیاست ما بوده است.من همچنین باید بگویم که موفقیت این سیاست براساس نوع توافق قضاوت خواهد شد.من نمی خواهم از این جلوتر روم.همه از جمله آقای راس فرصت خواهند داشت درباره پیشرفتی که داشتیم ارزیابی کند.


وی درباره دستاورد بیشتر ایران در این مذاکرات گفت:من کاملا با این نتیجه گیری مخالفم زیرا هدف اصلی ما جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است. موثرترین راه برای ما در این کار میز مذاکرات است.همه در صورتی که توافق حاصل شود،فرصت خواهند داشت آن را مورد ارزیابی قرار دهند که به این هدف رسیده ایم یا خیر اما اگر ما بتوانیم نوع تعهداتی را که از ایرانی ها می خواهیم بدست آوریم و آنها همه مسیرها برای سلاح هسته ای را ببندند و با بازرسی های سرزده همکاری کنند،این به معنای رسیدن ما به هدف خود است.


این به نفع امنیت ملی امریکا ،متحد نزدیک ما اسرائیل و دیگر شرکای در منطقه که برای امنیت ملی ما مهم هستند از جمله عربستان سعودی خواهد بود.


سخنگوی کاخ سفید گفت:جامعه بین المللی یک سال است که در حال مذاکره با ایران است و بدنبال تعهدات جدی ایران است.ما به پایان این مذاکرات رسیدیم و اکنون زمان آن است ایران نشان دهد که می خواهد این تعهدات جدی را بدهد یا خیر.


این گفتگوها علاوه بر سطح عالی که وزیر امور خارجه آمریکا خود حاضر بود،در سطح فنی نیز انجام شده است.


مونیز وزیر نیرو نیز چند هفته است در این گفتگوها شرکت دارد.وی یکی از مشهورترین کارشناسان انرژی هسته ای در جهان است. وی هم اکنون وزیر نیرو آمریکا است.
ما اکنون در نقطه ای هستیم که ایران باید این تصمیماتی را که جامعه بین المللی تاکید می کند،بگیرد.


سخنگوی کاخ سفید گفت:طرح اقدام مشترک که یک سال پیش به آن رسیدیم،همچنان تا سی ام ژوئن اجرا خواهد شد.بنابراین توافق بین جامعه بین المللی و ایران هم اکنون نیز محدودیت هایی بر برنامه هسته ای ایران گذاشته است.


جاش ارنست گفت:نگرانی که ما تاکید کرده ایم درباره تعهدات جدی ایران است که موجب رفع نگرانی های بین المللی درباره برنامه هسته ای این کشور خواهد شد به شیوه ای که آنها به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهندکرد.


آنچه که ما اکنون متصور هستیم این است که ایران به توافق سیاسی با جامعه بین المللی برسد که براین اساس آنها مشخص خواهند کرد می خواهند در چه توافقی مشارکت داشته باشند و این چارچوبی برای توافق مفصل تر تا پایان ژوئن فراهم خواهد کرد.


ما انتظار داریم در این توافق سیاسی مشخص شود آنها دقیقا آماده هستند چه کاری انجام دهند اما سناریوی را تصور نمی کنم که این جزییات کنار زده شوند.مذاکرات به شیوه ای است که به توافق سیاسی برسیم که چارچوبی را برای دور بعدی گفتگوها برای جزییات فنی فراهم می کند. در حال حاضر زمانی که توافق حاصل شود،همه فرصت خواهند داشت تعهدات ایران را ارزیابی کنند.


جزییات این توافق مهم است و رهنمون هایی که ما قرار دادیم به صورت شفاف روشن می کند که ما در این توافق به چه سمتی پیش می رویم.


وی گفت:ما سناریویی را تصور نمی کنیم که ما به گفتگوها که سازنده است،بی جهت پایان دهیم اما همزمان باید بگویم این مذاکرات نامحدود نیست.ما گفتیم می توانیم تا پایان مارس به توافق سیاسی برسیم زیرا ما می خواهیم زمان کافی به مقدار دو یا سه ماه به کارشناسان فنی بدهیم تا آنها بر روی میز بنشینند و گفتگو کنند.


ما معتقدیم باید زمان کافی به این گفتگوها بدهیم.من تمایلی ندارم تاریخ مشخصی از خود اعلام کنم اما حقیقت این است ما به مدت نامحدود کار نمی کنیم.


جاش ارنست گفت: من حاضر نیستم درباره نوع گزینه نظامی که رئیس جمهور آن را بررسی خواهد کرد،بیشتر صحبت کنم بلکه فقط می توانم بگویم گزینه نظامی نیز بر روی میز است.یکی از نقاط ضعف گزینه نظامی این است که به لحاظ به عقب برگرداندن برنامه هسته ای ایران به نسبت توافق دیپلماتیک تاثیر کمتری خواهد داشت.


ما همچنین می دانیم توافق دیپلماتیک که ما تلاش می کنیم به آن برسیم،شامل بازرسی های سرزده است که به جامعه بین المللی درک بیشتر درباره محدوده برنامه هسته ای ایران را می دهد. ما می دانیم اقدام نظامی اثر مخالف خواهد داشت.ایران در صورت اقدام نظامی احتمالا بازرسان را از کشور بیرون خواهد کرد و ما درک کمتری درباره اندازه و محدوده برنامه هسته ای خواهیم داشت.بنابراین به همین جهت رئیس جمهور تاکید می کند مسیر دیپلماتیک موثرترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است.


جاش ارنست گفت: ما به خاطر طرح اقدام مشترک درک بیشتری به نسبت قبل در برنامه هسته ای آنها داشتیم که از جمله آن بازرسی های گسترده بود.این بازرسی ها درک بیشتری درباره اندازه و محدوده برنامه هسته ای ایران فراهم کرده است.


آنچه که ما در نظر داریم این است که توافق دیپلماتیک همه مسیرها برای سلاح هسته ای را مسدود خواهد کرد و دسترسی سرزده به بازرسان بین المللی خواهد داد که آنها می توانند تبعیت ایران از این توافق را راستی آزمایی کنند.


جاش ارنست گفت:اکنون زمان آن است ایران نشان دهد می خواهد این تعهدات جدی را که جامعه بین المللی خواهان آن است بدهد یا خیر.به نظر رئیس جمهور و جامعه بین المللی، این بهترین راه برای اطمینان از دست نیافتن ایران به سلاح هسته ای است اما نیاز است ایران پس از یک سال مذاکره تعهدات جدی بدهد.اکنون زمان آن است ایران این تصمیم را بگیرد.


وی گفت: ما بر توافق خوب تاکید داریم.اگر ایران در دادن این تعهدات جدی باشدو برای رسیدن توافق با جامعه بین المللی در میز مذاکره جدی باشد،اینک زمان این تصمیم است.


ما می توانیم در صورتی که به یک توافق برسیم ارزیابی کنیم آنها جدی هستند یا خیر.این بهترین روش برای قضاوت ما است.آنچه که هم گفتند این است که اتحاد ما درباره این موضوع به اهرم جامعه بین المللی کمک می کند.جامعه بین المللی متحد شده است و تاکید می کند ایران برای رفع نگرانی ها ی ما درباره برنامه هسته ای این کشور تعهدات جدی بدهد و راستی آزمایی کند که بدنبال سلاح هسته ای نیست.


موضع ما در مذاکرات قاطع است و برخی از گزار شها نشان می دهد ادامه گفتگوها یک روز پس از ضرب الاجل نشان دهنده این است جامعه بین المللی واقعا مشتاق رسیدن به یک توافق است.علت تمدید این ضرب الاجل این است که جامعه بین المللی بر توافق خوب تاکید دارد.ما انتظار داریم ایران تعهدات جدی بدهد اما اگر این کار را نکند جامعه بین المللی و در کنار آن آمریکا آماده ترک مذاکرات است.ما در روزهای اخیر پیشرفت هایی داشتیم اما علت نرسیدن به توافق این است که اختلافاتی درباره برخی از موضوعات مهم وجود دارد. ما فقط با حل این اختلافات می توانیم به توافق برسیم.زمان به ما خواهد گفت که این کار امکان پذیر خواهد بود یا خیر.


وی درباره خروج نمایندگان فرانسه ،روسیه و چین گفت: من فکر می کنم باید از آنها بپرسید که چه برنامه ای داشتند . ما با همه شرکای بین المللی در تماس خواهیم بود حتی اگر آنها در سطح وزیر خارجه در این گفتگوها نماینده نداشته باشند.


جاش ارنست گفت:نگرانی که ما داریم این است که اگر آمریکا در به هم خوردن مذاکرات مقصر شناخته شود،حفظ اتحاد بین المللی برای اجرای تحریم ها دشوار خواهد بود اما در این سناریو نسبتا روشن خواهد شد که ما به ایران همه فرصت برای دادن تعهد به جامعه بین امللی را دادیم. در حال حاضر ،اگر ما نتوانیم به توافق برسیم،جامعه بین المللی ایران را به خاطر این شکست مسئول خواهد دانست.






۱۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن