تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803095131




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رمز اعداد در قرآن و اعجاز آن در معماری به سبک خدا/خداوند جهان را در شش روز آفریده و طبقات آسمان هفتگانه اند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آموزه‌های قرآن کریم در معماری به سبک خدا
رمز اعداد در قرآن و اعجاز آن در معماری به سبک خدا/خداوند جهان را در شش روز آفریده و طبقات آسمان هفتگانه اند
بنای خلق خدا را باید با خلقی خدایی ساخت و در نظم ،کارآیی، زیبایی و خلل ناپذیری از عمارت الهی الگو گرفت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران در کتابهای دینی عرفانی و ادبی اسلامی نیز آکنده از تشبیه جهان به عمارت و خداوند به معمار است بر همین اساس در آن دوران معماری با هستی خویشاوندی داشت زیر از یک طرف معمار ، با ساختن بنا، عالمی صغیر بر صورت کائنات بنا می‌کرد از همین رو معماری  وی مانند نظام کائنات بر نظم و ریاضیات استوار بود از طرف دیگر خداوند نیز برترین معمار تلقی می‌شد.


 خداوند جهان را چنان متقن آفریده است که در آن هیچ خللی نمی توان یافت بنابراین از نظر قرآن خداوند معمار است. 


 معماری که بنای عالم را در نهایت کمال مد نظر و استواری و بی‌هیچ سستی برپا کرده است طبیعی است که این نگاه برای جامعه اسلامی، خاصه معماران بس معنادار بوده است معماران خداوند را معماری می‌دانستند که گنبد کبود و عظیم جهان را برافراشته و همه جهان را چنین زیبا و کارآمد آفریده است که هیچ سستی در آن دیده نمی‌شود پس در معماری نیز باید به او تشبه جست(الگو گرفت) بنای خلق خدا را با خلقی خدایی ساخت و در نظم کارآیی، زیبایی و خلل ناپذیری از عمارت الهی تقلید کرد. 




اعداد یکی از نمادهایی است که از هزاران سال پیش تا کنون پیچیدگی‌های معنایی‌ویژه ای داشته و در آموزههای قرآن در معماری به سبک خدا می توان از آنها استفاده کرد. بسیاری از اقوام و ادیان کهن،با «اعداد»برخوردی نمادین داشته‌اند مانند ایرانیها ،سومریها ،مصریها ، ژاپنیها ، چینیها،هندیها،یونانیها،مسیحیها،مسلمانان،و. . . .


 به زبانی ساده تر می توان گفت: اعداد در قرآن جانشین رمزآلود یک مفهوم و تصویر است که خداوند به وضوح به آنها اشاره کرده و فرموده ما عالم را در شش هنگام آفریدیم و یا ما آسمان ها و زمین را با ستون هایی که قابل دیدن نیستند آفریده ایم  و یا به طبقات آسمان که هفت گانه اند اشاره فرموده و این اعداد رمز آلود خود یک نشانه و یک راهنما برای ما انسان ها جهت راحت زندگی کردن است که به صورت ناخودآگاه در فطرت هر انسانی یافت می‌شود اگر جوینده خوبی باشد. 


ژان شوالیه،اسطوره شناس،در مقدمه کتاب فرهنگ‌نمادها که به طور مبسوط به مفهوم نماد پرداخته و آورده است: نماد در ورای معنی جای دارد و تفسیری مختص به خود دارد و نماد سرشار است از تاثیرگذاری و پویایی که به زبان ساده تر می توان گفت: نمادها یا همان اعداد به زندگی بشر امروز معنی و مفهوم می دهند و اگر اعداد و نمادها نبودند زندگی از ثبات و نظم برخوردار نبود و همچنین در امر خانه سازی اگر از اعداد به طور صحیح استفاده نشود خانه ای همراه با امکانات و فضاهای مناسب فراهم نخواهد آمد. 


اعداد در میان اقوام گوناگون،مفاهیم نمادین گوناگونی به خود گرفته است اما جملگی دربردارنده مفاهیمی ذهنی،انتزاعی و اسرارآمیز هستند. اعداد صفر،یک،دو،سه،پنج،هفت و. . . که در قرآن همواره خداوند به آنها اشاره کرده و همچنین اعدادی بوده اند که نزد اقوام مختلف دارای درجات اعتبار و بار نمادین ویژه ای بوده اند.


در کتاب های مختلف از جمله  «قوم‌های کهن در قفقاز،ماورای قفقاز،بین‌النهرین و. . . نوشته رقیه بهزادی درباره مفاهیم نمادین اعداد،آمده است: دربسیاری از سنتها،به ویژه در بابلی،هندی عدد عبارت ازیک اصل اساسی که سراسر جهان پیرامون از آن ناشی می‌شود. همچنین اصل اساسی جهان با تناسب در هنرهای دست انسان مانند تندیس گری، حجم و فضا سازی در معماری و غیره است.


اعداد فرد عبارت از مذکر،نامتغیر و فرخنده در قالبی ساده تر به یکتایی خداوند و غیر قابل تغییر اشاره می کندو اعداد زوج،به منزله زمینی،مونث ومتغیر هستند.


صفر: 
همان شروع آفرینش و مبدا وجود همه عالم است که در این بحث همین اشاره کافی است. 
یک:
در اسلام،خداوند به عنوان یکتای مطلق بی‌نیازست و عدد یک اشاره به وجود و یکتایی خداوند دارد، فیثاغوریان،یک را روح خدا می‌دانندکه همه چیز از آن نشات می‌گیرد و جوهر فردیت است.
دو:
در قرآن 2 نشانه شب و روز است که خداوند شب را در روز و روز را پرده شب قرار داده که انسان در روز به کار و فعالیت و در شب به استراحت و عبادت بپردازد که همین امر مستلزم داشتن یک فضاست که همان خانه ای امن برای استراحت و عبادت می باشد. 


در این جا به اعدادی مانند سه و پنج و هفت نیز اشاره شده که ما از این اعداد نیز بهره ای خواهیم برد اما در این گزارش هفت که در قرآن به آن اشاره شده همان هفت گانه بودن آسمان ها یا طبقات آسمان هاست که این هم آیه ای برای ما در امر خانه سازی ایجاد سقف و یا تعداد سقف ها می باشد می توان از اعداد الگو گرفت و برای پرداختن ستون ها در خانه و برای طبقات از آن بهره برد و برای طراحی و ...  از اعداد استفاده کرد که اگر اعداد نبودند طرحی یا نقشه ای کشیده و اجرا نمی شد و انسان ها نمی دانستند که حقیقتا با چه ترفندی می توان خانه هایی با استحکام، راحتی، زیبایی و دوام و منظم ساخت و خداوند با زیرکی و به راحتی این نشانه ها را برای آسایش انسان ها قرار داده اگر از آن بهره جسته و استفاده کنیم در امر خانه سازی بسیاری از مسائل قابل بررسی هستند که در مقاله های بعد به آن اشاره خواهیم کرد از جمله خانه سازی به سبک مدرن و یا سنتی و تفاوت این دو از نظر کارشناسان اسلام و حوزه معماری و راهنمای انسان در قرآن ./ گزارش از آذر رجبی 




اخبار مرتبط

مهندس مورچه از دید خداوند/خداوند اصول این جهان را با قوانین ریاضی نگاشته است
مهندس عنکبوت خانه می‌‌سازد / ۸۰۰ برابر خاصیت عایق بندی گرمایی در تار عنکبوت
آموزه‌های قرآن کریم در معماری به سبک خدا(بخش1)




۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن