واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کارشناس ارشد نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی همدان:
نیمی از لوازم آرایشی ـ بهداشتی قاچاق تقلبی هستند
کارشناس ارشد نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی مرکز بهداشت استان همدان گفت: نیمی از لوازم آرایشی ـ بهداشتی قاچاق، تقلبی هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، آزاده آذرپیرا عصر امروز در جمع والدین دانشآموزان با اشاره به افزایش بیرویه لوازم آرایشی در جامعه، مصرف مواد آرایشی در ایران را نگرانکننده دانست و اظهار کرد: سن مصرف این مواد در کشور به زیر 15 سال رسیده است. وی گفت: این در حالی است که در کشورهای غربی زنان بالای 50 سال آن هم برای پوشاندن چین و چروک صورت از مواد آرایشی استفاده میکنند. کارشناس ارشد نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی مرکز بهداشت استان همدان با بیان اینکه مصرف زیاد مواد آرایشی برای فرهنگ و اقتصاد کشور به شدت مخرب است افزود: ایران بعد از عربستان دومین کشور مصرفکننده مواد آرایشی در خاورمیانه است. وی با بیان اینکه زنان ایران پنج برابر زنان خاورمیانه مواد آرایشی مصرف میکنند، بیان کرد: نیمی از مواد آرایشی و بهداشتی غیر مجاز و به صورت قاچاق از طریق مبادی غیر قانونی و بدون نظارت وارد کشور میشود. آذرپیرا با بیان اینکه نیمی از این مواد قاچاق تقلبی بوده که اثرات سوء دارد، خواستار توجه به این مهم شد. وی حوزه بهداشت و سلامت را یکی از حوزههای در معرض خطر از سوی مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی غیر استاندارد و قاچاق خواند.
کارشناس ارشد نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی مرکز بهداشت استان همدان مصرف مواد قاچاق و تقلبی را باعث ایجاد آسیب اقتصادی بر پیکره کشور و آسیبهای جسمی و روحی بر افراد دانست. وی بیان کرد: محصولات قاچاق بدون اخذ مجوز و در شرایط نامناسب وارد کشور میشوند به همین دلیل اطلاعی از مواد اولیه، شرایط تولید و نگهداری، نحوه حمل و نقل و نوع رنگ مصرفی در این مواد نداریم. آذرپیرا با بیان اینکه بسیاری از رنگهای به کار رفته در بعضی از این مواد بسیار حساسیتزا و مضر است، خواستار توجه به این مهم شد. وی با بیان اینکه در مقابل محصولات قاچاق و تقبلی یک سری محصولات و کالاهای سلامتمحور وجود دارد افزود: این کالاهای گسترهای از مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی بهداشتی، مکمل غذایی و دارویی و تجهیزات پزشکی است. کارشناس ارشد نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی مرکز بهداشت استان همدان به برچسب کنترل و اصالت و سلامت کالای وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: این طرح زیر نظر سازمان غذا و داروی کشور با موفقیت انجام شد. وی افزود: با این طرح، دیگر طرح شبنم و برچسب فارسینویس بر روی محصولات مورد قبول سازمان نیست و به جز معدودی از کالاهای طرح شبنمدار بقیه قابل جمع کردن است. آذرپیرا با بیان اینکه علامت استاندارد روی محصولات خوراکی و آرایشی بهداشتی به تنهایی کافی نیست خاطرنشان کرد: این محصولات حتماً باید دارای پروانه ساخت و نشان سیب سبز یا همان برچسب اصالت کالا باشند. انتهای پیام/89001/گ40
94/01/23 - 21:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]