واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۵ق.ظ)
اهداکنندگان خون هزينه دريافت مي کنند موج - بر اساس آييننامهاي که تاييد شده، اجازه ميدهيم اين مراکز به اندازه رفتوآمد اهداکننده به او هزينه پرداخت کنند. البته اين هزينهها قابل توجه نبوده و معادل هزينه يک تاکسي سرويس است. بنابراين در اين زمينه با بخش خصوصي همکاري کرده و مجوزهايي به بخش خصوصي داده ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، مديرعامل سازمان انتقال خون، با تاکيد بر اينکه در مجوزي که به اين مراکز خصوصي داده شده، بحث خريد و فروش مطرح نيست گفت: در خصوص پرداخت هزينه به اهداکنندگان خون و همچنين پاسخ به شايعاتي مبني بر خريد و فروش خون در بخش خصوصي، بر اساس آييننامهاي که تاييد شده، اجازه ميدهيم اين مراکز به اندازه رفتوآمد اهداکننده به او هزينه پرداخت کنند. البته اين هزينهها قابل توجه نبوده و معادل هزينه يک تاکسي سرويس است. بنابراين در اين زمينه با بخش خصوصي همکاري کرده و مجوزهايي به بخش خصوصي داده ميشود.
وي با بيان اينکه يک اهداکننده خون کامل در تمام دنيا براي اهداي پلاسما بايد حداقل 24 بار در سال مراجعه کند و هر بار حدود دو ساعت وقت ميگذارد و بر همين اساس بايد براي يک اهداکننده کامل يک هزينه رفتوآمد را منظور کرد؛ گفت: در سازمان انتقال خون در وزارت بهداشت و با همکاري سازمان غذا و دارو به دنبال توليد صد درصد داروهاي مشتق از پلاسما، با پلاسماي ايراني هستيم.
دكتر پورفتحاله با بيان اينکه بخشي از اين موضوع با استفاده از ظرفيت انتقال خون با عنوان پلاسماي بازيافتي است، اظهار کرد: بخش ديگر اين موضوع با همکاري بخش خصوص است؛ به اين صورت که مجوز جمعآوري و اهداي پلاسما را به منظور توليد داروهاي مشتق از پلاسما به بخش خصوصي ميدهيم.
وي تأکيد کرد: اين کارها کاملا زير نظر وزارت بهداشت اداره شده و استانداردهاي آنها با نظارت سازمانهاي غذا و دارو و انتقال خون کنترل ميشود. پلاسماي توليدي آنها در فرايندي با نظارت وزارت بهداشت به فاکتور 8، 9 و محصولات ديگر تبديل و دوباره دريافت ميشود.
دكتر پورفتح اله اظهار کرد: اين کار در مراکز پلاسما فرزيس خصوصي انجام ميگيرد که آييننامه آن نيز در سايت سازمان غذا و دارو وجود دارد، گفت: تعداد اين مراکز داراي مجوز 6 مرکز است، اما مجوزهاي صادر شده بيش از اينهاست. از آنجايي که اين مراکز استانداردهاي خاصي را دارند و بايد امکانات خاصي را فراهم کنند تا مورد تاييد سازمانهاي غذا و دارو و انتقال خون قرار گيرند؛ تا کنون به حدود 30 مرکز مجوز داده شده اما هنوز همه آنها به بهرهبرداري نرسيدهاند. در همين جهت ما تلاش ميکنيم که ظرفيت 600 هزار ليتري پلاسما را در کشور داشته باشيم به صورتي که ماده خام آن ايراني باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]