تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):از دنیای شما سه چیز محبوب من است: 1- تلاوت قرآن 2- نگاه به چهره ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842195964




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت یازدهم و یک تفاهم خوب پس از یازده سال


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دولت یازدهم و یک تفاهم خوب پس از یازده سال
پس از یازده سال مذاکره بر سر موضوع هسته‌ای دولت یازدهم بنا به ضرب المثل معروف ایرانی: " کار را آن کرد که تمام کرد" بحران هسته‌ای کشور را از فراز و نشیب‌های سال‌های گذشته و پیچ‌های پر پیچ و خم جاده دراز هسته‌ای به مسیر هموار انداخت و به قولی گام دوم و مهم هسته‌ای را با موفقیت برداشت و راه را برای گام سوم- که گام توافق نهایی و اجرای توافق است- هموار نموده است.
آفتاب : شهروز ابراهیمی*- اگر چه این موفقیت به تنهایی به دست نیامده و حاصل دولت‌های متعددی است که در راه منافع ملی کشور حساسیت به خرج داده‌اند ولی بی‌تردید در سایه اتصال مسیر به مسیر دولت اصلاحات خاتمی که آن نیز تعامل و گفت‌وگو و تنش‌زدایی را در دستور کار قرار داده بود بدست آمد؛ ولی لزوم تجربه‌گرفتن دولت یازدهم از دو دولت‌ خاتمی و احمدی‌نژاد، حساسیت موضوع را برای دولت روحانی دو‌چندان نموده بود که بتواند در محیطی کم هیاهو و با آرامش و با ظرافت و تدبیر، مشکلات و مسائل دولت‌های گذشته را پشت سر نماید و علیرغم تمامی مشکلات و موانع داخلی و خارجی، راه را با تدبیر گام بردارد و پس از یازده سال -بویژه پس از 8سال ناامیدی- امید را به ارمغان بیاورد. 




صرف‌نظر از ابعاد فنی و حقوقی چارچوب توافق هسته‌ای در گام دوم، که مستلزم ارزیابی جداگانه بوده و امروزه روز موضوع بحث و محل تحلیل‌هاست، من به بعد سیاسی و بویژه اهمیت گام چهارم که قرار است پس از این دو گام برداشته شود می‌پردازم. رئیس‌جمهور محترم در برنامه زنده تلویزیونی از گام چهارم صحبت کرده و در آن از تعامل با دنیا صحبت کردند که بسیار حائز اهمیت است. نگارنده در گذشته نیز در همین سایت به اهمیت نگاه سیستمی و ساختاری به موضوع هسته‌ای پرداخته‌ام که در واقع همسو با همان چیزی است که قرار است در گام چهارم برداشته شود.


واقعیت این است که بدون داشتن تعامل، همین موفقیت هسته‌ای هم در نهایت به جایی منتهی خواهد شد که عملأ دستاورد چندانی نخواهد داشت و در خوشبینانه‌ترین حالت، داروی مسکن خواهد بود. اگر مسیر سیاست خارجی همان مسیر گذشته باشد، دوباره پس از موفقیت در توافق هسته‌ای، دهها مشکل دیگر سربرخواهد آورد و ما از پیشرفت‌های دنیا و ارتباطات بین‌المللی محروم خواهیم ماند. تغییر، مستلزم همان چیزی است که آقای روحانی به‌درستی اشاره کرده‌اند و آن تعامل با دنیا است و قبل از آن دولت خاتمی چه در چارچوب کلی سیاست خارجی و چه در چارچوب مذاکرات هسته‌ای در دستور کار قرار داده بودند که همانا سیاست تنش‌زدایی بطور کلی و گفت‌وگوی سازنده با اروپا و مذاکره هسته‌ای بطور اخص بود. در واقع گام‌های دوم وسوم باید به‌خودی‌خود هدف نباید باشد بلکه وسیله باشد؛ باید سکوی پرش باشد.


 مطمئنأ هیچ کشوری در دنیا بدون داشتن محیطی آرام پیشرفت نکرده است. گام‌های دوم وسوم بایستی ناظر بر ساخت محیط آرام در داخل کشور و در کل منطقه باشد. لازم است اولویت و ترجیحات نظام مشخص بوده و در راه رسیدن به آن اجماع لازم وجود داشته باشد. آیا هدف تنش و جنجال با منطقه و دنیا است؟ آیا هدف ساخت کشور و ایجاد رفاه و ایجاد برابری نسبی است؟ این اهداف بایستی در سطح نخبگان سیاسی و فنی برای یک بار که شده بحث گردد. هزینه‌ها و سودهای هسته‌ای لازم است محل بحث تخصصی و دانشگاهی گردد والبته که بدان بایستی نگاه سیستمی و ساختاری داشت. لازم است از تجربه جهانی کشورهای موفق درس گرفت و با آنها وارد تبادل بین‌المللی و همکاری شد. لازم است پس از موفقیت در برداشتن گام سوم هسته‌ای(تدوین و اجرای توافق)، با کشورهای منطقه برای رسیدن به همکاری مشترک و ثبات و بدور از فرقه‌گرایی وارد همکاری شد. چرا که بدون وجود ثبات و آرامش در منطقه، توسعه برای هیچ کشوری بدست نمی‌آید. لازم است همچون اروپا که از دو جنگ جهانی ویرانگر بدان نتیجه منطقی رهنمون شد که اول باید محیطی آرامی ساخت و سپس به توسعه رسید درس گرفت. آمریکا نیز برای رسیدن به توسعه ابتدا در‌صدد برآمد که محیط آرام در داخل آمریکا و در کل قاره آمریکا(در چارچوب دکترین مونروئه) خلق کند و با ساختن محیط آرام سکوی پرشی برای قدرت‌سازی و ثروت‌سازی فراهم نمود. منطقه نیز بایستی از جنگ‌های گذشته درس بگیرد که این جنگ‌ها به سود هیچ طرف نبوده و جنگ یک بازی خونین باخت- باخت بوده است.


چارچوب توافق هسته‌ای لازم است با برداشتن گام‌های سوم و چهارم به امر توسعه در کشور بهاء دهد. بهاء دادن به توسعه در داخل نیازمند اجماع در داخل و تعامل با منطقه و دنیا است. نیازمند اجتناب از خطوط فرقه‌گرایی در سیاست خارجی است. نیازمند ساخت ترتیبات نهادی با مشارکت تمام کشورهاست؛ نیازمند آن است که بازیگران کلیدی منطقه همچون ایران، عربستان سعودی، عراق، ترکیه، مصر با همدیگر برسر آرام‌سازی منطقه به اجماع برسند؛ روابط و مناسبات خود را دوباره باز طراحی نمایند. لزوم اهمیت‌دادن به توسعه، مستلزم اهمیت‌دادن به رفاه اقتصادی مردم و غیرامنیتی‌نمودن حیات اجتماعی مردم است.


 بی‌تردید مسیر برابری و عدالت اجتماعی و نیز مسیر الگو‌شدن برای کشورهای منطقه نیز از همین مسیر می‌گذرد. کشور به هر اندازه در دستاوردهای مادی و ایجاد عدالت اجتماعی و توزیع عادلانه ثروت، مبارزه با فساد و ارتشاء، برقراری مردم‌سالاری و تکثرگرایی و گفت‌وگو در داخل و آشتی ملی موفق گردد، به همان اندازه نیز در صدور ارزش‌های خود موفق خواهد بود. در چنین صورتی برای صدور ارزش‌ها نیاز به پول‌خرج کردن نیست بلکه خود به خود الگوی دیگران قرار خواهد گرفت. 


• استادیار روابط بین الملل دانشگاه اصفهان




تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن