واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
بیان دغدغه زنان امروز جامعه در نمایش «کبوتری ناگهان»
نمایش «کبوتری ناگهان» با وجود بیان داستانی در اندرونی دربار قاجار در حقیقت دغدغههای زنان امروز جامعه همچون حس مادری، زنانگی و خیانت را بیان میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، داستانهایی که گویای جامعه زنان و مادران باشند، در قالب ادبیات نمایشی نیز به صورت گوناگون و با تعدد بسیار بیان میشوند و نمایش «کبوتری ناگهان» نیز از جمله این نوع ادبیاتها است؛ این اثر که یکی از نمایشنامههای محمد چرمشیر است از هفته گذشته اجرای عمومی خود را به کارگردانی جواد بزازان در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد آغاز کرده و همزمانی اجرای این نمایش با هفته گرامیداشت مقام زن و بیان موضوع زنانه در دوران قاجار سبب شد تا گزارشی از آن تهیه کنیم که در ادامه میخوانید.
* نجوای زنان در اندورنی خانهای قجری
زمان اجرای نمایش «کبوتری ناگهان» ساعت 20 است و راس زمان مقرر شروع میشود روی سن، طراحی صحنه در قالب تخت، مبلمان و میز آیینه قدیمی با پردههای سفید از سقف آویزان شده دیده میشود که زیبایی نمایش را دوچندان کرده است به طوری که قابهای خوبی را به عکاسان می دهد و هر کدام از بازیگران در بخشهای مختلف به نزد «نزهت جهان» میروند و با شوخی و خنده و گاهی سخنان غمگین، با وی حرف میزنند. اما تنها کسی که همچنان در صحنه هستند «نزهت جهان» و زنی است که گهگاه به روی سن میآید و از خاطراتی حرف می زند که شاید جدای از داستان زندگی «نزهت جهان» نیست و او کسب نیست جز «خانم جان» مادر نزهت جهان.
این اثر که روایت حال و روز زنان اندرونی در خانهای قجری است، به نکات جالبی اشاره دارد که گویی تماشاگر فقط ظاهر قدیمی آن را میبیند اما در لایههای درونی آن میتوان به دغدغههای زنان امروز جامعه همچون حس مادری، غرور بیجا و بینتیجه پی برد.
هر کدام از بازیگران با لباسهای دوره قاجاریه در بخشهای مختلف نمایش وارد صحنه میشوند و گویی هر کدام نماینده یکی از گروههای جامعه زنان امروز هستند، و این امر سبب میشود تا تماشاگر بیشتر بتواند به نقشها نزدیک شده و پیام اثر را درک کند.
* ورود بچه به دربار به معنای کبوتری ناگهان است
پس از اجرای نمایش، بازیگر نقش «نزهت جهان» در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد، با ابراز تاسف از عوض شدن جایگاه زن و مرد در جامعه اظهار کرد: شخصیت این نمایش را دوست داشتم زیرا زنی است که به علت بچهدار نشدن، قبول کرده است تا همسرش دوباره ازدواج کند و از سوی دیگر نمیداند که حس زنانگیاش میتواند به عنوان عاملی برای حفظ مرد زندگیش باشد.
الهه پژوهی، برداشت خود را از نام نمایش، ورود بچه به دربار به معنای کبوتری ناگهان دانست و تصریح کرد: «نزهت جهان» زنی است که غرور بیجا دارد و میتواند نماینده زنان در جامعه امروز باشد که در زندگی مشترک خود با همسرشان ملایم نیستند و نمیدانند که رفتار آنها عاملی برای ایجاد مشکلات در زندگیشان میشود.
* حس مادرانه «ملوچ» به «نزهت جهان» زیبا و ستودنی است
در ادامه، بازیگر نقش ملوچ به خبرنگار فارس در مشهد گفت: وقتی به صورت اتفاقی به گروه نمایش پیوستم، این نقش، در ابتدا پیرزنی 70 ساله بود که پس از بازخوانیهای مکرر و صحبت با کارگردان، به این نتیجه رسیدیم که فاصله سنی وی با نزهت جهان نباید زیاد باشد.
پرستش سلطانی، نقش ملوچ را ملموس با مادران جامعه امروز بیان کرد و افزود: این شخصیت با وجود غم و تنهایی که در دل خود دارد اما در کنار مدیریت کنیزان و غلامان اندرونی، به عنوان دایه نزهت جهان، وی را بزرگ کرده و نه تنها حس مادرانه وی به نزهت جهان زیبا و ستودنی است بلکه همچون یک دوست همیشه با وی است.
وی با تبریک هفته گرامیداشت مقام زن و مادر، ابراز امیدواری کرد که در چشم تماشاگران به ویژه مادران به نقش نزدیک شده باشد.
سلطانی تاکید کرد: خوشبختانه دور هم جمع شدن این زنان در داستان به اندازهای خوب و قوی است که در برخی مواقع فراموش میکنم که نویسنده آن مرد است زیرا نگارش این نمایشنامه با اطلاعات قوی از ویژگیها و دغدغههای زنان انجام شده است.
گفتنی است؛ این نمایش تا چهارم اردیبهشت در تالار اصلی تئاتر شهر مشهد واقع در بوستان ملت، مجتمع فرهنگی هنری امام رضا (ع)، ساعت 20 اجرا میشود. ................................... گزارش از مهدیه قمری ................................... انتهای پیام/3138/صا40
94/01/23 - 10:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]