تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803013683




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

-مزرعه های اجاراه ای خارج ایران؛دردسر تازه کشاورزی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

گزیده عناوین روزنامه‌های صبح شنبه مزرعه های اجاراه ای خارج ایران؛دردسر تازه کشاورزی روزنامه های صبح امروز در مهمترین عناوین صفحات اول خود مطالبی همچون «سفید ترین شهر ایران دیگر سفید سفید نیست»،« پارلمان پاکستان با مشارکت نظامی در جنگ یمن مخالفت کرد »،« دودی که به چشم سینما می رود »،«آغاز ثبت دوربینی ورود غیرمجاز به محدوده زوج و فرد از امروز »،« فست فودی به نام پایان نامه»، « دفترچه های بیمه جمع آوری می شوند»، «ابهامات الحاقیه بیمه شخص ثالث برطرف شد » و «مزرعه های اجاراه ای خارج ایران؛دردسر تازه کشاورزی» را منتشر کردند.
 

شهروند:مزرعه های اجاراه ای خارج ایران؛دردسر تازه کشاورزی این روزها بحث اجاره زمین کشاورزی از خارجی ها بین مسئولان ایرانی جدی تر شده است. آنها می گویند به دنبال تصویب طرحی هستند تا کشاورزان ایرانی را به کشورهای خارجی اعزام کرده و محصولات به دست آمده در زمین های اجاره ای را دوباره به ایران صادر کنند. آنها این راهکار را جایگزین ارزانقیمت تر واردات می دانند. این موضوع در حالی مطرح می شود که بنا بر آمارهای فائو و آخرین سرشماری عمومی کشاورزی حدود نصف زمین های زراعی ایران بدون استفاده مانده و زمین های موجود نیز به دلیل کشاورزی بدون صرفه، به سرعت تغییر کاربری می دهند. سوی دیگر این ماجرا، کشاورزان سرمایه گذار مهاجر هستند. آنها از مصائب تولید در آن سوی مرزها پرده برداری کرده و می گویند خارجی ها پس از خرید و اجاره زمین توسط ایرانی ها، آنها را به کشورشان راه نمی دهند. این کشاورزان به محض پایان اقامت کوتاه مدت با سنگ اندازی کشور میزبان روبه رو شده و در حالی که سرمایه شان در کشورهای خارجی معطل مانده است، دوباره راهی ایران می شوند.
راه ندادن خریدار مزرعه به گرجستان
«مسعود رصاف» تولید کننده ایرانی و مالک زمین در گرجستان است که حالا پس از پشت سر گذاشتن یک پروسه دشوار و بدون آن که موفق به کشاورزی در گرجستان شود، مزرعه شخصی اش را برای فروش آگهی کرده است. او درخصوص سرنوشت سرمایه گذاری اش به « شهروند» می گوید: حدود ٧٠ هکتار زمین کشاورزی در حومه شهر کوتائیسی گرجستان خریداری کردم تا در آن یک مجتمع کشت و صنعت راه اندازی کنم اما پس از پشت سر گذاشتن پروسه ای دشوار برای دریافت مجوزها و آماده کردن زمین، بدون کشت حتی یک بذر مجبور به خروج از کشور میزبان شده ام. او با اشاره به تجربه شخصی اش، توضیح می دهد: برخورد دستگاه های اداری کشورهای خارجی با شهروندان ایرانی مناسب نیست و آنها برای ایرانی ها موانع زیادی می تراشند، به طوری که از شهریورماه امسال کشور گرجستان برای ورود ایرانی ها شرط صدور ویزا را تصویب کرده است، این در حالی است که گرجی ها بدون ویزا به ایران رفت و آمد می کنند. با شرایط جدید یک کشاورز ایرانی ناچار است هر سه ماه یک بار ویزا بگیرد تا بتواند کارش را ادامه دهد. این در حالی است که ممکن است آنها تمام منافع و کار تولیدکننده ایرانی را نادیده بگیرند و پس از پایان اقامت موقت از ورود او به کشورشان جلوگیری کنند. چنانچه این اتفاق برای من نیز رخ داده است و پس از پایان اقامت یک ساله، گرجی ها مجوز ورود به کشورشان را برایم صادر نمی کنند. نمونه این اتفاق در دوبی رخ داد و ایرانی هایی که در بخش ساخت وساز این کشور سرمایه گذاری کرده بودند، پس از پایان اقامت موقت از طرف این کشور پذیرفته نشدند و سرمایه شان در کشور خارجی معطل ماند. رصاف اضافه می کند: درست است شرایط تولید کشاورزی در کشور گرجستان عالی است اما باید دید برخورد آنها با تولیدکننده خارجی چطور است و آیا سرمایه گذاری اقتصادی در آن کشورها بازگشت دارد یا خیر؟ به عنوان مثال با تصویب قوانین جدید منع فروش زمین به اتباع خارجی، بخش زیادی از سرمایه اولیه اینجانب از بین رفته است، زیرا من یک زمین بایر را خریداری کردم و با صرف هزینه های کلان آن را از نظر زیرساختی آماده کردم تا یک مجتمع کشت و صنعت راه اندازی کنم اما در حال حاضر به دلیل موضوع اقامت قادر نیستم به مزرعه ام برگردم و کشاورزی کنم و در صورت فروش زمین به اتباع گرجی نیز آنها حاضر نیستند هزینه آماده سازی زمین را بپردازند و قیمتی که برای مزرعه به اتباع خارجی می پردازند به اندازه زمین های ارزانقیمت و بایر است. با این شرایط سرمایه من در یک کشور بیگانه معلق مانده و در صورت بازگشت، بخشی از سرمایه تباه شده است.
برگرداندن کشاورزان ایرانی از اتیوپی
«عیسی کلانتری» وزیر پیشین کشاورزی و دبیرکل خانه کشاورز نیز با تأیید ادعای این تولید کننده به
« شهروند » می گوید: کشت فرامرزی برای ما راهکار به شمار نمی آید، زیرا ما ارتباطات سیاسی قوی نداریم و سرمایه گذار پشتیبانی نمی شود.او ادامه می دهد: افراد زیادی هستند که در زمینه کشاورزی در کشورهای خارجی سرمایه گذاری کرده اند اما به دلیل این که حمایت و پشتیبانی نشده اند، نتوانسته اند موفق باشند. نمونه آن گروهی بود که برای کشاورزی به اتیوپی فرستاده شدند اما یک شبه آنها را سوار هواپیما کردند و به ایران برگرداندند. وزیر کشاورزی در دولت های پنجم و ششم همچنین ادامه می دهد: زمانی که من در وزارتخانه فعالیت می کردم، یک سرمایه گذار مجارستانی در ایران، برای به دست آوردن ٣٠ هزار دلار سرمایه اش دچار مشکل شده بود که سفیر این کشور ٣ بار به وزارتخانه رفت و آمد تا مشکل این سرمایه گذار را حل کند. حالا کدامیک از سفرای ما این کار را برای سرمایه گذارمان انجام می دهند؟! او افزود: سفرای ما غالبا فعالیت برون مرزی قوی ندارند و با سرمایه گذاران ارتباط موثری برقرار نمی کنند، این است که سرمایه گذار بدون پشتیبانی و حمایت به کشور خارجی می رود و دچار مشکل می شود.
سرنخ طرح به احمدی نژاد می رسد
اما ماجرای کشت فراسرزمینی از کجا به سر زبان ها افتاد؟ جریان به حدود ٢ سال پیش برمی گردد. درست زمانی که ماجرای اجاره دادن زمین های کشاورزی ایران به قطری ها جنجالی شده و موضوع به مجلس کشید. این خبر که برای اولین بار توسط رسانه ها و مقام های عربی فاش شده بود به سرعت مورد اعتراض قرار گرفت و حواشی فراوانی پیرامون آن ایجاد شد. براساس اخبار منتشرشده، گویا ایران متعهد شده بود در اجاره ای بلندمدت یا ٤٩ساله زمین های کشاورزی خود را در اختیار قطری ها بگذارد. خبر اجاره زمین کشاورزی به اعراب پس از مدتی به بوته فراموشی سپرده شد بی آن که سرانجام مشخصی برای آن رقم بخورد. اجاره زمین کشاورزی در کشورهای خارجی پدیده جدیدی بود که در دنیای تجارت جهانی مطرح شده و رقابت برای آن شدت گرفته بود. بر این اساس قطر به عنوان یک کشور بیابانی و دارای کمترین پتانسیل کشاورزی جهت افزایش تولید و امنیت غذایی خود، برای اجاره زمین در ایران و چند کشور جهان اقدام کرده بود که این اقدام، در ایران با واکنش مردم و رسانه ها مواجه شد. مدت کوتاهی پس از جنجال بی سرانجام کشاورزی اعراب در ایران، مسئولان دولت احمدی نژاد از خرید ٢ هزار هکتار زمین کشاورزی در گرجستان خبر داده و اعلام کردند قرار است برنامه هایی برای کشاورزی در سایر کشورها اجرا کنند. این موضوع در دولت احمدی نژاد رها شده و پس از روی کار آمدن دولت یازدهم به یکی از برنامه های اصلی محمود حجتی، وزیر کشاورزی کابینه روحانی تبدیل شد. او بارها بعد از سفرهای خارجی در میان خبرنگاران حاضر شده و از تفاهمنامه هایی گفته است که در زمینه کشت فراسرزمینی با کشورهای مختلف به امضا
رسیده است.
هنوز طرح تصویب نشده اما اجرا می شود
حدودا اواخر تابستان سال گذشته بود که هیأت دولت با تعیین مهلت دو ماهه، وزارت کشاورزی را موظف کرد تا طرح کشت فراسرزمینی و جزییات آن را تهیه کند. پس از آن محمود حجتی، وزیر کشاورزی دولت یازدهم بارها و بارها از امضای تفاهمنامه های مختلف برای کشاورزی در اراضی کشورهایی مانند روسیه، قزاقستان، گرجستان، برزیل و بلغارستان خبر داد. این در حالی است که «عباس کشاورز» معاون زراعت وزارت کشاورزی به «شهروند» می گوید: دولت هنوز آیین نامه اجرایی وزارت کشاورزی در زمینه کشت فراسرزمینی را به تصویب نرسانده است. کشاورز ادامه می دهد: این طرح در قالب مبحث اقتصاد مقاومتی تهیه شده است و قرار نیست دولت به صورت مستقیم در فرآیند خرید یا اجاره زمین ها مداخله کند و تنها شرایط سرمایه گذاری بخش خصوصی را فراهم کند و درواقع از کشاورزان مهاجر حمایت های لازم را به عمل می آورد. او اقدامات عملی ایران برای کشت فراسرزمینی را در حال حاضر تنها به چند مورد مهاجرت کشاورزان و تولیدکنندگان کشور منحصر می داند اما معتقد است با تصویب این طرح کشاورزان بیشتر و به صورت گسترده تر به خارج از کشور اعزام می شوند.مسئولان وزارت کشاورزی پیش از این حتی از اعزام کشاورزان نمونه در قالب این طرح نیز خبر داده اند و «عبدالمهدی بخشنده» معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزارت کشاورزی معتقد است، ادامه تحریم ها هرگز نمی تواند اجرای این طرح را متوقف کند. او دراین باره به « شهروند» می گوید: نتیجه مذاکرات هیچ گونه تأثیری بر اجرای طرح کشت فراسرزمینی نخواهد داشت، زیرا وزارت کشاورزی دراین باره با کشورهای دوست وارد مذاکره شده است و ادامه تحریم ها خللی به اجرای این طرح وارد نمی کند.
کشورهای میزبان: فروش و اجاره زمین ممنوع
اما موضوع موانع تولید در خارج از کشور به تحریم ها محدود نمی شود، همان طور که اجاره زمین کشاورزی به قطری ها با واکنش و اعتراض مردم ایران مواجه شد. نمونه این ماجرا در سایر کشورهای طرف مذاکره نیز اتفاق افتاده است. در سال ٨٨ رئیس جمهوری قزاقستان از اجاره ٣ میلیون هکتار از زمین های کشاورزی این کشور به چینی ها خبر داد. این مسأله درحالی رخ می داد که قزاقستان یکی از بزرگترین کشورهای جهان و تنها با ١٦ میلیون نفر جمعیت است اما قزاق ها با وجود زمین های پهناور و پتانسیل بالا در این زمینه، به خبر رئیس جمهوری شان واکنش نشان دادند و تظاهرات گسترده ای در شهر آلماتی به وقوع پیوست. مردم این کشور پلاکاردهایی به دست گرفته که حاوی این مضمون بود: زمین های قزاقستان فروشی و اجاره ای نیست. بعد از این ماجرا پارلمان این کشور فروش زمین و اجاره بلندمدت آن را به اتباع خارجی ممنوع کرد و متقاضیان در حال حاضر تنها می توانند به مدت حداکثر ١٠ سال اراضی این کشور را اجاره کنند. این رویداد در گرجستان نیز سال گذشته تکرار شد و درگیری چند کشاورز هندی با گرجی ها اعتراض های گسترده مردم این کشور را به دنبال داشت به گونه ای که پارلمان این کشور نیز فروش اراضی کشاورزی به خارجی ها را از سال گذشته ممنوع اعلام کرده است و مالکان خارجی زمین های گرجستان تنها حق فروش زمین ها به مردم گرجستان را دارند.
وعده حمایت از مهاجران
علاوه بر این موانع، نمایندگان مجلس نیز معتقدند موضوع کشت فراسرزمینی عملی نخواهد شد. منتقدان به ظرفیت های ناتمام و رهاشده بخش کشاورزی اشاره کرده و معتقدند تا زمانی که دولت نتوانسته است برای کل ظرفیت موجود در کشور برنامه ریزی کند و پتانسیل های آن را به بهره برداری برساند، کشاورزی در کشورهای خارجی بی معنا و تنها در حکم یک ابزار تبلیغاتی است.آنها همچنین معتقدند در شرایطی که از تولیدکننده داخلی حمایت های لازم انجام نمی شود، وزارت کشاورزی نمی تواند وعده حمایت از کشاورزان مهاجر را مطرح کند. «علی ایرانپور» عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نهم دراین باره به خانه ملت می گوید: این اقدام وزارت کشاورزی تنها یک حرکت تبلیغی است و در شرایطی که سطح قابل توجهی از زمین های کشاورزی به دلیل بی توجهی سیاست گذاران و نبود حمایت از تولیدکننده از بین رفته است، چگونه موضوع حمایت از کشاورز مهاجر و کشت در مزارع کشورهای خارجی مطرح می شود؟«ناصر موسوی لارگانی» دیگر عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نهم نیز به خانه ملت تأکید می کند: اجاره زمین در کشورهای خارجی در شرایطی مقدور است که از تمام ظرفیت های موجود داخلی بهره برداری کرده باشیم و عمده کشورهایی که به این کار اقدام کرده اند، کشورهایی هستند که حداکثر بهره برداری از پتانسیل های داخلی خود را انجام داده اند و برای جبران و تأمین کمبودهای خود به اجاره زمین در سایر کشورها روی آورده اند. او همچنین ادامه می دهد، کشورهای خارجی نیز در این معامله منافع خود را در نظر می گیرند و اگر کشاورز را به مهاجرت و خروج سرمایه از ایران تشویق کنیم بیشتر سود آن به جیب کشور میزبان خواهد رفت.عباس کشاورز ، معاون زراعت وزارت کشاورزی در پاسخ به این انتقادها به « شهروند» می گوید: در طرح کشت فراسرزمینی ظرفیت های موجود در کشور را مطالعه کرده ایم و بنا را بر تولید محصولاتی گذاشته ایم که برای آن ظرفیت لازم تولیدی وجود ندارد، به عنوان مثال محصولات آب بر مانند نیشکر، برنج و گندم تمرکز عمده وزارت کشاورزی بر کشت فراسرزمینی است. اما موسوی لارگانی اعتقاد دیگری دارد و با اشاره به مبحث آمایش سرزمین می گوید: در بخش کشاورزی ما هنوز یک برنامه ریزی دقیق برای کشت وجود ندارد و در شرایطی که وابستگی ٩٠ درصدی به محصولی مانند سویا و دانه های روغنی وجود دارد، کشت برخی محصولات آب بر مانند هندوانه مازاد بر نیاز بازار
داخلی است. بیشتر از نیمی از زمین های ایران بلا استفاده است ایران براساس اعلام فائو (سازمان خوارو بار و کشاورزی جهانی) از نظر وسعت زمین های کشاورزی رتبه هجدهم دنیا را دارد. بنا بر آمارهای رسمی از مجموع ١٦٥ میلیون هکتار مساحت کشور، ٣٧ میلیون هکتار زمین، از قابلیت کشاورزی برخوردار است که از این میزان تنها حدود نیمی از مساحت گفته شده یعنی ١٨,٨ میلیون هکتار مورد بهره برداری قرار گرفته است. این در شرایطی است که تولید گرانقیمت و سیاست های نادرست باعث شده است، کشاورزی توجیه اقتصادی خود را از دست داده و تغییر کاربری زمین های کشاورزی درآمدزاتر به نظر برسد، به گونه ای که مطابق با آخرین سرشماری عمومی کشاورزی که در دی ماه سال جاری انجام شده است، مساحت زیر کشت ایران از ١٨.٨ میلیون هکتار به ١٧.٨ میلیون هکتار در سال ٨٢ رسیده که این رقم در سال ٩٣ به ١٦.٦ میلیون هکتار کاهش داشته است. قباد افشار، رئیس سازمان امور اراضی کشور در نشست خبری آخرین سرشماری عمومی کشاورزی اعلام کرد، سالانه حدود ٦٥٠٠ هکتار از زمین های کشاورزی تغییر کاربری می دهد که حدود ٧٠درصد این تغییر کاربری ها به صورت غیرمجاز است.
حالا درست در شرایطی که ایران یکی از بزرگترین زمین داران جهان به شمار می رود، سیاست های نادرست بخش کشاورزی در طول سالیان دراز موجب شده است که کمتر از نیمی از زمین های مستعد کشور زیر کشت رفته و همین میزان نیز به دلیل ادامه آن سیاست ها، به سرعت آب رفته و دچار تغییر کاربری می شود. علاوه بر این هم اکنون در شرایطی قرار گرفته ایم که منابع آبی و سفره های زیر زمینی به دلیل بهره برداری های نادرست خشکیده و نابوده شده اند و بحران آب، کشاورزی و امنیت غذایی را مورد تهدید جدی قرار داده است. شهروند -سفید ترین شهر ایران دیگر سفید سفید نیست
-عابربانک فوتبال یا ملاک خیر
-تیک آف آتشین هواپیمای قشم ایر
-مزرعه های اجاراه ای خارج ایران؛دردسر تازه کشاورزی خراسان -هنوز اتفاقی نیفتاده است نه موافقم، نه مخالف
-پارلمان پاکستان با مشارکت نظامی در جنگ یمن مخالفت کرد
-همه تحریم ها باید از روز اجرای توافق لغو شود
-آزادی، رویای اقتصاد ایران کیهان -درخصوص مذاکرات هسته ای دغدغه جدی دارم
-رونمایی از 3 رادیودارو در روز ملی فناوری هسته ای
-نخستین یارانه نقدی سال 94 فردا قابل برداشت است
-نه محکم پارلمان پاکستان به مشارکت اسلام آباد در جنگ یمن جام جم -بیانیه لوزان در قاب رسانه ملی از نگاه کارشناسان
-دودی که به چشم سینما می رود
-تحریم ها به طور کامل و یکجا لغو شوند
-اعلام شرایط تردد خودروهای گذرموقت سیاست روز -هیچ توافقی را امضا نمی کنیم مگر همه تحریم های اقتصادی همان روز لغو شود
-تحریم داخلی بلای جان اقتصاد
-خدا را شکر که شما هستید
-متحدان آل سعود گریختند ابرار -سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:در سه ماه آینده گفت و گوهای دشواری خواهیم داشت
-بازتاب سخنان رهبر انقلاب در مورد توافق هسته ای در رسانه های غربی
-کاردار عربستان به وزارت خارجه فراخوانده شد
-درخشان:خوشحالم پرسپولیس را صدرنشین تحویل دادم آفرینش -آغاز ثبت دوربینی ورود غیرمجاز به محدوده زوج و فرد از امروز
-تقویم آزمون های پزشکی 94 منتشر شد
-متقاضیان پرداخت جریمه ریالی سربازی بخوانند
-یارانه فروردین ماه شنبه شب واریز می شود ابتکار -امضا به شرط لغو یکجای تحریم های اقتصادی
-آمریکا در آزمون تاریخی اعتماد سازی
-ائتلاف عربستان منهای پاکستان
-فست فودی به نام پایان نامه اسرار -رهبر معظم انقلاب:بینی سعودی ها به خاک مالیده خواهد شد
-تکذیب حضور روحانی در دور نهایی مذاکرات
-بازپس گیری بخشی از اراضی کشاورزی پدیده شاندیز
-صالحی:هیچ یک از تاسیسات هسته ای تعطیل نمی شود اعتماد -سخنان مهم رهبر انقلاب درباره مذاکرات هسته ای :نه موافقم ، نه مخالف
-نامه دوباره احمد توکلی درباره انحصار در واردات نهاده های دامی
-زندگی در مریخ امکان پذیر است امین -ترکان:بانک مرکزی عامل تاخیر در تدوین قوانین پولی و بانکی
-تحریم ها باید در همان روز توافق بطور کامل لغو شوند
-کاپیتولاسیون کی روشی در ایران راه اتفاده است
-دفترچه های بیمه جمع آوری می شوند ایران -رهبر معظم انقلاب درباره مذاکرات هسته ای :از توافقی که عزت ملت را تأمین کند حمایت می کنم
-ابهامات الحاقیه بیمه شخص ثالث برطرف شد
-تعرفه های پزشکی فقط 12 درصد افزایش می یابد حمایت -هیچ توافقی را امضا نمی کنیم مگر همه تحریم ها برداشته شود
-نیویورک مکان احتمالی دوربعدی مذاکرات
-طرح تحریم تسلیحاتی به سازمان ملل ارائه شد
-رفع تحریم ها معجزه نمی کند جوان -40 میلیون ساعت عمر ایرانی پای تزریق سبک زندگی غیرایرانی
-خروج میلیاردها دلار برای کالاهایی که توان تولید آنها را داریم
-رهبرانقلاب:اتفاقی نیفتاده که موافق یا مخالف باشم
-استمرار عمره به چه بهایی ؟! جمهوری اسلامی -تاسیس صندوق سرمایه گذاری توسط شرکت های انگلیسی در ایران
-رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: هیچ یک از تاسیسات ما تعطیل نمی شود
-ادامه موج اعتراضات جهانی به تجاوز نظامی عربستان به یمن رسالت -مقام معظم رهبری :مسئولان، منتقدان بیانیه را قانع کنند
-تحریم های جدید اتحادیه اروپا خلاف تفاهم لوزان است
-بیمه های درمانی از اردیبهشت یکسان می شود
-بیماری های قلبی از منظر وحی رویش ملت -رای گیری سنا درباره توافق هسته ای
-بازگشت دوباره ایران به بازارهای کار جهانی
-رهبرانقلاب:به مجریان مذاکرات هسته ای اعتماد دارم
-شرط ایران برای واردات خودرو از آمریکا دنیای اقتصاد -اثر دومینویی لغو تحریم ها
-ظهور اوبامای جمهوری خواهان
نوار قلب از بازار مسکن


 


شنبه 22 فروردین 1394 ساعت 09:24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن