واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران عنوان کرد
خروج هر هکتار اراضی کشاورزی یعنی نیازمندی 80 ایرانی به برنج خارجی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: هر هکتار زمین شالیزاری که از چرخه تولید خارج شود، یعنی برنج 80 نفر را باید از خارج وارد کنیم.
![خبرگزاری فارس: خروج هر هکتار اراضی کشاورزی یعنی نیازمندی 80 ایرانی به برنج خارجی خبرگزاری فارس: خروج هر هکتار اراضی کشاورزی یعنی نیازمندی 80 ایرانی به برنج خارجی](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/01/06/13940106000180_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، دلاور حیدرپور ظهر امروز در جمع خبرنگاران خبرگزاریهای مازندران که با حضور قباد افشار معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور برگزار شد، اظهار کرد: کشاورزی مازندران نیاز به بهرهبرداری مناسب از سطح فعلی دارد، لذا نیاز به تکنیکهای روز دنیا برای رسیدن به افزایش تولید و کاهش هزینهها دارد تا با قیمتهای وسوسهانگیز دلالان و سودجویان مقابله کند. وی بیان کرد: در سال گذشته، بیش از 700 میلیارد تومان تسهیلات به بخش مکانیزاسیون بهویژه ماشینآلات حوزه برنج اختصاص یافت و همه آنها نیز جذب شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، یکی از اقدامات اساسی در کشاورزی را استفاده از دانش روز و نتایج تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: در این بخش، اولویت ما بر افزایش تولید در واحد سطح و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی است. حیدرپور ادامه داد: میانگین مساحت اراضی کشاورزی بهرهبرداران در مازندران، زیر یک هکتار بوده و این بزرگترین مشکل است، لذا به افرادی که بخواهند و بتوانند زمینها را تجمیع کنند، خدمات خاصی ارائه میشود. وی با بیان اینکه با وجود بهرهبرداران زیاد، سطح اراضی بسیار پایین است و نمیشود از تکنولوژی ماشین استفاده شود، افزود: اگر اراضی کشاورزی تجمیع شوند هم توسعه مکانیزاسیون را خواهیم داشت و هم از اتلاف وقت، هزینه و هدررفت محصول جلوگیری میشود و هم اینکه نیروی کار، میتواند در بخشهای دیگر فعالیت کند. دبیر کارگروه توسعه کشاورزی مازندران با اشاره به بحث تغییر کاربری اراضی کشاورزی، گفت: همکاری مسئولان مرتبط از استاندار مازندران گرفته تا مسئولان محلی، به خوبی در برخورد با پدیده زمینخواری مشخص است. حیدرپور ادامه داد: استانداری مازندران بهتنهایی در یکونیم سال اخیر به اندازه بیش از 20 سال در اجرای حفظ کاربری اراضی، مقابله با زمینخواری، و قلع و قمع تاحدود زیادی وارد شد و توانستیم جلوی ساختوسازهای غیرمجاز را بگیریم که البته همکاری دستگاههای خدماترسان آب، برق، گاز و مخابرات نیز حائز اهمیت است. این مسئول با اشاره به روند شتابان مقابله با تغییر کاربری اراضی کشاورزی، اظهار کرد: حدود 600 ناظر را در مراکز خدمات دهستانها استخدام کردیم، یعنی همان محلی که سرمنشا صدور مجوزهاست و نقش مهمی در آینده کشاورزی استان دارد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه اراضی کشاورزی قابلیت جایگزینی ندارند، افزود: این موضوع، بهویژه در بخش اراضی شالیزاری از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا سایر استانها با مشکل منابع آبی یا با محدودیت کشت برنج مواجه هستند اما در مازندران، منابع آبی قابل قبولی وجود دارد. حیدرپور در اهمیت اراضی شالیزاری بیان داشت: اگر این اراضی تغییر کاربری داده شوند، دیگر فرقی بین مازندران و سایر استانها نیست. وی گفت: هر هکتار زمین شالیزاری که از چرخه تولید خارج شود، یعنی برنج 80 نفر را باید از خارج وارد کنیم. به گزارش فارس، صادق حسینپور مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این نشست، اظهار کرد: از سال 74 تا پایان 92، یکهزار و 144 مورد قلع و قمع و اجرای احکام مربوط به تغییر کاربری اراضی داشتیم، اما تنها در سال 93، دو هزار و 820 مورد اجرای احکام انجام شد که حدود دو هزار مورد آن، حالت پیشگیری داشته و منجر به صدور پرونده نشد. انتهای پیام/86001/گ40
94/01/06 - 14:38
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]