واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
رشد ۸ میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی در سال ٩٣
افزایش ۸ میلیارد دلاری صادرات غیر نفتی در سال گذشته نسبت به سال ۹۲ در حالی رقم خورد که بیشترین تحریمهای اقتصادی اعمال شده است و تحقق این مهم، نشان از ظرفیت توانمند درونی کشور دارد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، بررسی آمار گمرک درباره عملکرد تجارت خارجی ایران در دوازده ماه سال ١٣٩٣ نشان میدهد که در این مدت افزون بر ٩٨ میلیون و ٤١٦ هزار تن کالا به ارزش ٤٩ میلیارد و ٧٤٤ میلیون دلار صادر و ٤١ میلیون و ٢٣٤ هزار تن کالا به ارزش ٥٢ میلیارد و ٤٧٧ میلیون دلار وارد شده است. بدین ترتیب حجم تجارت خارجی ایران در سال ٩٣ افزونبر ١٠٢ میلیارد و ٢٢١ میلیون دلار بوده است.
صادرات کالا در سال ٩٣ در مقایسه با سال قبل از آن از لحاظ وزن ٤ و ٨٣ صدم درصد و از حیث ارزش دلاری ١٨ و ٨٧ صدم درصد رشد داشت. همچنین واردات در این مدت نسبت به سال ٩٣ از نظر وزن ٢٢ و ٤١ صدم درصد و از لحاظ ارزش دلاری ٥ و ٥٧ صدم درصد افزایش یافت.
براساس این گزارش میعانات گازی با ١٤ میلیارد و ٥ میلیون دلار، محصولات پتروشیمی با ١٤ میلیارد و ٢٤١ میلیون دلار و سایر کالاها با ٢١ میلیارد و ٤٩٧ میلیون دلار مهمترین کالاهای صادراتی کشورمان در سال ٩٣ بودند که به ترتیب ٣٦ درصد، ٣٢ درصد و ٤ درصد نسبت به دوازده ماه سال ٩٣ افزایش داشتند.
این گزارش حاکی است، کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، هند و افغانستان به ترتیب با واردات ٩ میلیارد و ١٥٩ میلیون دلار، ٦ میلیارد و ١٨٣ میلیون دلار، ٣ میلیارد و ٩٣٢ میلیون دلار، ٢ میلیارد و ٤٤١ میلیون دلار، ٢ میلیارد و ٣٨٨ میلیون دلار عمدهترین کشورهای مقصد کالاهای صادراتی ایران بودند و در مجموع ٣٥ میلیارد و ٧٣٨ میلیون دلار از کل ٤٩ میلیارد و ٧٤٤ میلیون دلار صادرات کشورمان مربوط به این کشورها بوده است.
برپایه این گزارش، متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در دوازده ماه سال ١٣٩٣ معادل ٤٥١ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از افزایش ١٥ و ٩٤ صدم درصدی برخوردار بوده است. همچنین صادرات قطعی با احتساب میعانات گازی با افزایش ٤ و ٨٣ صدم درصدی در وزن و ١٨ و ٨٧ صدم درصدی در ارزش دلاری مواجه بوده است.
همچنین در بخش واردات کالا، در این مدت دانه گندم خوراکی با ٢ میلیارد و ٢٨٩ میلیون دلار و سهم ارزشی ٤ و ٣٦ صدم درصدی عمدهترین کالای وارد شده به کشور بوده و پس از آن سایر وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ١٥٠٠ سیسی تا ٢٥٠٠ سیسی به جز آمبولانس و هیبریدی با یک میلیارد و ٩٩٠ میلیون دلار، ذرت دامی با یک میلیارد و ٧٥١ میلیون دلار، برنج نیمه سفید شده یا برنج کامل سفید شده با یک میلیارد و ٤٠٩ میلیون دلار و کنجاله و سایر آخالهای جامد با یک میلیارد و ٢٣٩ میلیون دلار عمدهترین کالاهای وارداتی بودهاند.
این گزارش میافزاید؛ کشورهای چین، امارات متحده عربی، جمهوری کره، ترکیه و هند پنج کشور عمده صادرکننده کالا به کشورمان بودند. متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی در سال ٩٣، یک هزار و ٢٧٣ دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ١٣ و ٧٥ صدم درصد رشد نشان میدهد.
نکته قابل توجه در این گزارش آن است که فاصله ارزش کل واردات و صادرات کشورمان در سال ٩٣ در مقایسه با سال ٩٢ به نحوه چشمگیری کاهش یافته و به تعبیر دیگر رقم صادرات با رشدی قابل ملاحظه به رقم واردات نزدیک شده است.
در سال ٩٢ معادل ٤١ میلیارد و ٨٤٨ میلیون دلار کالا صادر شده بود که این رقم در سال ٩٣ به ٤٩ میلیارد و ٧٤٤ میلیون دلار رسید و ما شاهد افزایشی در حدود ٨ میلیارد دلار در بخش صادرات بودیم، در حالی که در بخش واردات این رقم به حدود ٢ میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار میرسد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
دستور کار توسعه فاز ١١ پارس جنوبی تعیین شد
گزارش/سبقت عربستان در سکوهای نفتی/ وقتی نفتکشها نفس میبرند
مذاکره با شرکتهای بزرگ نفتی/ رونمایی از قراردادها در لندن نیاز به مصوبه هیات دولت دارد
امضای تفاهنامه همکاری میان موسسه مطالعات و مدیریت اکتشاف
مصرف بیش از یک میلیارد لیتر بنزین در کشور/انجام حدود 50 میلیون تراکنش سوختگیری طی 14 روز
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۳:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]