واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رئيس مركز ملي بهره وري ايران: بهره وري بايد به عنوان حركتي تاثير گذار در حيات اقتصادي تعريف شود
اقتصاد
رييس مركز ملي بهره وري ايران گفت: بهره وري در جامعه بايد به عنوان يك فعاليت تاثير گذار در حيات اقتصادي و اجتماعي كشور تعريف شود .
به گزارش ايرنا ، محسن ميرزايي روز دوشنبه در نخستين همايش ملي تحول و بهره وري در تهران با بيان اين مطلب افزود: بهره وري موثرترين و كم هزينه ترين عنصري است كه ميتواند ما را در ضعف يابي در رسيدن به اهداف و آرمانهاي گوناگون توسعه اقتصادي و خروج از چالشهاي اصلي و اساسي همراهي كند.
وي در ادامه اظهار داشت: به طور دقيق نفوذ سياستهاي سلطه در پرتو خلاء هاي كشور هادر موضوع بهره وري خلاصه ميشود.
رييس مركز ملي بهره وري ايران با اشاره به اينكه درآمد سرانه بيش از پنج ميليارد نفر جمعيت جهان در ۱۱۱كشور، هشت هزار دلار يا كمتر است، ريشه تمام نابرابريهاي اقتصادي دنياي امروز را در سياستهاي دولتها و تكنولوژي دانست.
ميرزايي تصريح كرد: به منظور پر كردن شكافهاي اقتصادي و دستيابي به شرايط تعادل نسبي براي جامعه، راهي جز توجه به بهره وري نيروي كار نيست .
وي با اشاره به اينكه سالانه شاهد برگزاري بيش از ۱۰۰فرصت آموزشي و كارگاههاي مختلف از سوي مركز ملي بهره وري ايران هستيم، گفت: متاسفانه مجموعه تلاشها و فرآيند فعاليتهاي صورت گرفته در عرصه بهرهگيري از بهره وري، هنوز نتوانسته است موضوع بهره وري را به يك حركت تاثير گذار در كشور تبديل كند.
ميرزايي با بيان اينكه فعاليتهاي بهره وري قبل از هر چيز بايد بهره ورانه باشد، اظهار داشت: زماني تصور ميشود كه آموزش ميتواند كليد حل مشكلات باشد و در فاصله سالهاي ۱۳۴۷تا ۱۳۸۳تعداد شاغلان داراي تحصيلات عاليه از ۱/۳)يك مميز سه دهم ) درصد به (۱۳/۹سيزده مميز ۹دهم ) درصد افزايش يافت . اما متاسفانه اين انفجار آموزشي، در عرصه توليد و سرعت گرفتن بهره وري خودش را منعكس نكرده است.
رئيس مركز ملي بهره وري ايران با اشاره به اينكه طي مدت مذكور هزينه تحقيق و پژوهش به قيمت ثابت از چهار تريليون و ۹۸۸ميليارد ريال به ۲۹ تريليون و ۹۶۲ميليارد ريال رسيده و شش برابر شد، اضافه كرد: متاسفانه آثار موثر اين حجم از تحقيق و پژوهش در عرصههاي اقتصادي و بهره وري مشاهده نميشود.
وي با تاكيد بر اينكه نرخ متوسط سرمايهگذاري در توليد از ۱۹ )۱۹/۷مميز هفت دهم ) درصد در سال ۱۳۶۷به ۲۶ ) ۲۶/۴مميز چهار دهم ) درصد افزايش يافته است، اما باز هم آثار اين رشد در بهره وري جايي ندارد، افزود: طي سالهاي ۱۹۸۰تا ۲۰۰۵ميلادي توليد ناخالص داخلي در ايران دو برابر، ژاپن چهار برابر، آسيا پنج و چين هفت برابر شد.
ميرزايي در ادامه با بيان اينكه متاسفانه هنوز رابطهاي بين حقوق و دستمزد با بهره وري در كشور وجود ندارد، افزود : چگونه در اين شرايط انتظار داريم كه نيروي كار، بهره ورانه فعاليت كند چرا كه در بسياري از كشورها افزايش حقوقها بر پايه بهره وري است.
به گفته اين مقام مسئول ،چنانچه بتوانيم بين منابع، دستاوردها ، دستمزد و بهره وري رابطهاي ايجاد كنيم ، شاهد آثار تصاعدي و تحول در عرصه بهره وري خواهيم بود.
ميرزايي تاكيد كرد: تا زماني كه نتوانيم رشد و حركت بهره وري را در كشور اندازهگيري كنيم ، به يك مديريت و درك صحيح از بهره وري دست پيدا نخواهيم كرد.
در ادامه اين همايش، دبير شوراي هماهنگي همايش ملي تحول ملي بهره وري نيز توسعه اقتصادي را با افزايش توانمنديها و بهرهگيري مناسب از ظرفيتهاي اقتصادي ممكن دانست و گفت: توسعه مطلوب اقتصادي با ايجاد ظرفيتهاي جديد و ارتقاي بهره وري در ظرفيتهاي موجود ميسر ميشود.
رضا شفيعي ثابت بهره وري را رويكردي براي تحقق اهداف كشور اعلام كرد و افزود: در اين همايش يك روزه، بهره وري و توسعه اشتغال، بهره وري، نوآوري و شكوفايي با تمركز بر توانمنديهاي داخلي، نظام تسهيم منافع لازمه استمرار ارتقاء بهره وري و ارتقاء بهره وري بعنوان محورهاي نظام تحول مورد بررسي و ارزيابي قرار ميگيرد.
وي سپس از راه اندازي پژوهشكده تخصصي مديريت بهره وري با هدف ايجاد اولين مجموعه تخصصي دانش بهره وري در كشور ، خبر داد.
به گفته وي ،دبيرخانه دايمي همايش ملي تحول و بهره وري در آكادمي توف ايران - آلمان مستقر شده است.
يادآور ميشود، نخستين همايش ملي تحول و بهره وري با حمايت مركز ملي بهره وري ايران، وزارت نفت و آكادمي توف ايران-آلمان، امروز در هتل المپيك تهران برگزار شد.
دوشنبه 30 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]