تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826406711




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل اکونومیست از تفاهمنامه لوزان و شکاف در کشورهای حوزه خلیج فارس


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تحلیل اکونومیست از تفاهمنامه لوزان و شکاف در کشورهای حوزه خلیج فارس
پس از افزایش احتمال توافق ایران با غرب، برخی نگران افزایش دخالت ایران در خاورمیانه هستند. هم اکنون ایران در کشورهای سوریه، لبنان، عراق، یمن و بنا بر برخی گزارش ها بحرین نیروی نظامی دارد.
آفتاب : سرویس بین‌الملل- پس از اعلام تفاهم نامه هفته گذشته لوزان، عکس العمل ها در کشورهای حوزه خلیج فارس به تعداد سانتریفیوژها مهم بود، اما از آن مهمتر تغییراتی است که در روابط سیاسی ایران با کشورهای غربی، به وجود آمد. تغییراتی که آنقدر مهم است که می تواند موازنه قدرت را در خاورمیانه به طور کل تغییر دهد.


به گزارش «آفتاب» به نقل از اکونومیست، پس از افزایش احتمال توافق ایران با غرب، برخی نگران افزایش دخالت ایران در خاورمیانه هستند. هم اکنون ایران در کشورهای سوریه، لبنان، عراق، یمن و بنا بر برخی گزارش ها بحرین نیروی نظامی دارد.


رقابت عربستان سعودی با ایران طی سال های اخیر، با رقابت های فرقه ای و حزبی همراه بوده است. ایران در تلاش است تا خلیج فارس را تحت قیومت خود نگه دارد و کشورهای عربی از این تلاش ها ناراضی به نظر می رسند.


 شیعه های کویت می گویند که به دلیل آنکه مذهبشان با دولت ایران، مشترک است، از سوی دولت کویت به آنها لقب ناسپاس را می دهند. این در حالی است که در کویت حدود 30 تا 40 درصد مردم شیعیانان هستند.


پای جنگ فرقه ای و مذاهب به شبکه های اجتماعی نیز رسیده است. توئیتر یکی از میدان های مبارزه این افراد است. یک کویتی می گوید:« ما در کشورمان از استانداردهای رفاهی مناسبی برخورداریم.اما در کشورهای فقیرتر، جنگ های مذهبی یک مشکل کاملا جدی است.»


رقابت در منطقه خاورمیانه موضوع جندان جدیدی نیست. چه در عصرسلطه امپراطوریهای عثمانی و صفوی و چه در عصررقابت بین منافع امپراطوری های بزرگ اروپائی و چه در عصر پیدایش دولت- ملت های مدرن این رقابت ها در اشکال متفاوتی وجود داشته است.


بنابراین اگرچه رقابت های ایران و عربستان تازگی ندارد، اما افزایش اثرگذاری ایران موضوع جدیدی برای عربستان است. در حالی که تصویب خروج ایران از بازار جهانی انرژی، بیشتر از دو دهه پیش، اقتصاد ایران را تحت فشار گذاشت و به آن صدمه وارد کرد.


اما با همه این اوصاف، به دنبال آشفتگی های ناشی از بهار عربی، ایران و عربستان هر دو کوشیدند تا در خاورمیانه به ثبات و قدرت سیاسی بیشتری برسند. البته ایران در این مسیر موفق تر بود. اخیرا هم که بهبود روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا می تواند، عامل مهمی باشد برای تغییر موازنه قدرت در خاورمیانه.


اما دولت کویت نیز مانند سایر اعضای شورای همکاری کشورهای عرب خلیج فارس، از توافق ایران با غرب استقبال کرد. دولت کویت صریحا در همین باره گفت:« توجه داشته باشید که کویت به راکتور بوشهر، نزدیک ترین کشور است. بنابراین تعامل بین المللی تسهیلات و تشکیلات هسته ای، هم راستا با منافع ما نیز هست.» اما با این وجود پیش بینی می شود که قدرت گرفتن ایارن در منطقه و تعامل آن با غرب، بتواند خشم کشورهای عربی و اختلافات مذهبی را بیشتر کند.  






تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن