تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834391179
شباهت به جای رقابت در محصولات کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بررسی سیاستهای نفتی (1)
شباهت به جای رقابت در محصولات کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس
افزایش مبادلات بازرگانی بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، تنها هدف همکاری اقتصادی منطقهای به شمار نمیآید، روابط بازرگانی منطقهای بین این کشورها، نمایانگر بخش بسیار کوچکی از کل روابط بازرگانی آنها میباشد، در حال حاضر این کشورها بیش از آن به یکدیگر شباهت دارند که بتوانند بازرگانی وسیعی داشته باشند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران افزایش مبادلات بازرگانی بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، تنها هدف همکاری اقتصادی منطقهای به شمار نمیآید، روابط بازرگانی منطقهای بین این کشورها، نمایانگر بخش بسیار کوچکی از کل روابط بازرگانی آنها میباشد.
در حال حاضر این کشورها بیش از آن به یکدیگر شباهت دارند که بتوانند بازرگانی وسیعی داشته باشند، در حقیقت محصول نهایی هر کشور به جای تکمیل محصولات نهایی سایر کشورهای عضو شورا، بیشتر به صورت رقیبی برای آنها به شمار میآید.
ولی با این اوصاف شورای همکاری خلیج فارس در پایهگذاری چندین موافقت نامه دفاعی، آموزش و پرورش، امور خارجی و نیرو موفق بوده است که موافقت نامه اقتصادی موترین موفقیت این شورا به شمار میآید، این موافقت نامه سند جامعی است که چارچوب، نحوه عمل و اساس ارتباط، هماهنگی و یکپارچگی فعالیتهای اقتصادی در منطقه را کاملاً مشخص مینماید.
موافقتنامه فوق از هفت بخش و بیست و هشت ماده تشکیل شده است که اهم آنها ذیلاً ذکر میگردند:
1- ایجاد ناحیه آزاد تجاری در منطقه بدون اعمال تعرفه گمرکی بر تولیدات منطقهای و اعمال تعرفه گمرکی مشترک بر محصولات غیرمنطقهای
2- بکارگیری مشترک توانها هنگام بازرگانی با تجار غیر منطقهای
3- ایجاد بازاری مشترک که اعضای شورا در آن آزادانه حق تردد، اشتغال و تملک دارا باشند.
4- تشویق به هماهنگی طرحهای توسعه به منظور همگرایی کامل
5- سیاست مشترک نفتی و سیاستهای هماهنگ برای صنعتی کردن بر مبنای درآمد نفتی
6- سیاست توسعه صنعتی متناسب برای منطقه به طور یکپارچه
7- تأکید ویژه بر ایجاد و تأسیس طرحهای مشترک در تمام زمینهها به منظور اتصال زنجیرهای تولیدی منطقه به مراحل مختلف توسعه مشترک
8- همکاری در توسعه تکنولوژی محلی و کسب تکنولوژی خارجی به طور مشترک
9- اشتراک منابع انسانی به منظور جلوگیری از رقابت ناسالم در نیروی انسانی محدود
10- ارتباط دادن بازارهای منطقهای به وسیله شبکههای حمل نقل شوسه، راهآهن، هوایی و آبی
11- چارچوب قانونی مشترک برای تجارت و سرمایهگذاری در منطقه
12- سیاست مشترک کمک برای توسعه
انواع گوناگون و بیشماری از امکانات یا طرحهای ممکن برای همکاریهای اقتصادی، از اتحادیههای گمرکی گرفته تا یکپارچگی کامل، میان کشورها وجود دارد، اما به نظر میرسد که موافقتنامه اقتصادی شورای همکاری خلیج فارس، بخش عمدهای از این همکاریها را تحت پوشش خود گرفته است.
از دیگر مشخصات این موافقتنامه، بکارگیری اصل عملکرد تدریجی میباشد تا همکاریها بتوانند به شیوه تدریجی و واقعگرایانه پیشروی کنند.
خصیصه مشترک وابستگی بیش از حد و مداوم به نفت، ممکن است تا حدی ناشی از کوچکی اقتصاد و انفرادی کشورهای عضو شورا باشد که احتمال میرود که در گذشته همین عامل سبب محدودیت تنوعگرایی در اقتصاد ملی شده باشد با این حال امکان دارد کشورهای عضو شورا به صورت گروهی قادر به توسعه و حفظ تنوعگرایی اساسی بیشتری در زمینه اقتصادی باشند.
در این صورت نه تنها بازار وسیعتری بوجود میآید، بلکه ذخائر منابع طبیعی، سرمایهای و نیروی بازرگانی کشورها نیز هنگام یکپارچگی گسترش و توسعه مییابد.
کاراکترهای اصلی در اقتصادهای خلیج فارس: این کشورها پیوندهای تاریخی و فرهنگی مشترکی دارند و همچنین اشتیاق فراوانی به جلوگیری از اختلافات اقتصادی دارند، در سال 2007 جمعیت آنها در حدود 36 میلیون نفر و تولید ناخالص داخلی آنها 826 بیلیون دلار بوده است.
کشورهای شورای همکاری دارای دستمزدهای بالا و اقتصادهایی بر پایه نفت وگاز هستند درآمد سرانه ملی این کشورها در سال 2007 از طیف عمان 15000دلار تا قطر 62000 دلاردر نوسان بوده است، تولید ناخالص داخلی اسمی اقتصاد کشورهای خلیج نسبت به سال 2001 دو برابر شده است، که برابر است با اندازه ی کل اقتصاد سوئد.
در سالهای اخیر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با مازاد حسابهای جاری و مالی انباشته شده مواجه شدهاند،که با تمرکز بر توسعه فیزیکی و ساختارهای اجتماعی مورد نیاز برای توسعه بخش خصوصی همراه بوده است.
دیگر ویژگی ساختاری رایج در اقتصادهای خلیج فارس شامل اتکا زیاد به نیروی کار مهاجر و رشد سریع بخشهای عمومی میشود، پیش زمینههای سیاسی و اجتماعی کشورهای شورای همکاری شباهت زیادی را بین این کشورها نشان میدهد، همهی این کشورها دارای پادشاهیهای سنتی هستند با نقش آشکار دولت در فعالیتهای اقتصادی.
کویت و بحرین نسبتاً سیستم سیاسی بازی دارند مانند: داشتن نهادها و سازمانهای قانونی، سیستم انتخاباتی پارلمانی و آزادی بیان گرچه ساختارهای رسمی 4 کشور دیگر کمتر توسعه یافته است اما این کشورها در سالهای اخیر در زمینه مشارکت و توسعه سیاسی مردم در حال بهتر شدن هستند.
یکی از جنبههای غیر معمول در کشورهای حوزه خلیج فارس دوگانگی بین توسعه سیاسی و جاه طلبیهای اقتصادی است که می تواند الگویی باشد در برابر اقتصادهای سطح بالا در جهان، افزایش مشارکت سیاسی در بعضی از دولتهای خلیج فارس منجر به برقراری تعادل بین ساخت اجماع عمومی برای تصمیم گیرندگان و اشتیاق به مناظره و مباحثات بر روی مباحث کلیدی است.
صادرات نفتی به عنوان نیروی محرکه توسعه اقتصادی و روابط بازرگانی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، چه بین اعضا و چه بین سایر کشورهای جهان مورد توجه ویژهای قرار گرفته است.
به طور حتم، منابع انرژی، از مهمترین نوع منابعی میباشد که در این حوزه وجود دارد واز مهمترین ویژگیهای اقتصادی کشورهای حوزهی خلیج فارس وابستگی شدید به صادرات مواد خام (نفت و گاز) میباشد، سیطرهی بخش نفت بر ساختار اقتصاد کشورهای این منطقه و تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم آن بر چشم اندازهای رشد قابل توجه میباشد.
اما به نحوی که رونق اقتصادی دههی 1970 و افول اقتصادی دههی 1980 در منطقهی خلیج فارس، هر دو به شدت تحت تأثیر نوسانات قیمت نفت بودهاند.
گواه آشکار تأثیر گستردهی بخش نفت در منطقه این است که در سال 2008 این محصول بیش از یک سوم تولید ملی و در حدود 95 درصد از کل صادرات کشورهای حاشیهی حوزهی خلیج فارس را به خود اختصاص داده است.
از سوی دیگر این وضعیت نه تنها اقتصادهای نفتی منطقه را در برابر مبادلهی رو به کاهش بخش اصلی صادراتشان آسیبپذیر میسازد، بلکه آنها را در معرض روند نامتعادل و بیثبات قیمتها نیز قرار میدهد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
بسته شدن سفارت آمریکا در صنعا
از دردسرهای یک کنیز زاده برای شاهزادهها تا پادشاهی پیری بیتجربه
سناریوی جنگ نفتی و روانی آمریکا در مذاکرات هستهای
طرحی شوم علیه یک همسایه/ انتشار فیلمی مشکلآفرین/ درآمدهای مراسم حج در جیب داعش/ مجالس رقص در نمازخانه+ تصاویر
از چالشهای حکام جدید تا سیاستهای آینده نفتی و رویکرد ریاض در قبال تهران
وزیر خارجه بحرین: شورای همکاری خلیج فارس با هدف بررسی تحولات یمن تشکیل جلسه میدهد
۰۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]
صفحات پیشنهادی
چتر حمایت اتمی آمریکا از کشورهای خلیج فارس
در راستای بهره برداری از ایران هراسی چتر حمایت اتمی آمریکا از کشورهای خلیج فارس این چتر اگر درست معنا شود مشابه همان طرحی است که آمریکا برای حمایت ژاپن و کره جنوبی و کشورهای عضو ناتو برای حمایت از آنان در مقابل هرگونه تجاوز هسته ای بدون نیاز به قدرتمند کردن آن ها با سلاح هسته ایحقیقتپور در گفتوگو با فارس: سازمان ملل در موضوع یمن بیش از این آبروی خود را نبرد/ رسوایی تنها نتیجه دخالت کش
حقیقتپور در گفتوگو با فارس سازمان ملل در موضوع یمن بیش از این آبروی خود را نبرد رسوایی تنها نتیجه دخالت کشورهای شورای همکاری خلیج فارسنایب رئیس کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت سازمان ملل با گزارشهای یک جانبه درمورد یمن بیش از این آبروی خود را نبرد و کشورهای میکروسکوپتلاش کشورهای حوزه خلیج فارس برای پی بردن به محتوای پیام اردن به تهران
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۰ ناظران و دیپلماتهای حوزه خلیج فارس به دنبال رسیدن به محتوای پیام اردن به تهران هستند که از طریق ناصر جوده وزیر خارجه اردن به ایران ابلاغ شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنامه العرب الیوم نوشت ناظران و دیپلماتهای حوزه خلیجعلت مخالفت فرانسوی ها و اعراب حاشیه خلیج فارس با توافق هسته ای |اخبار ایران و جهان
علت مخالفت فرانسوی ها و اعراب حاشیه خلیج فارس با توافق هسته ای مذاکرات هسته ای به روزهای حساس خودش نزدیک می شود این موضوع را می توان در اظهار نظر تمام طرف های مذاکراتی به وضوح مشاهده کرد اما در این میان تندروهای امریکایی و رژیم صهیونیستی تمام تلاش خودشان را انجام می دهند که ازاتحادیه اروپا به عنوان مدلی برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس
زمینههای همکاری در خلیج فارس 3 اتحادیه اروپا به عنوان مدلی برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تصادفی نیست که از اتحادیه اروپا دعوت شد که ریاست جلسات مذاکرات چند جانبه اعراب و اسرائیل را بر عهده بگیرد از بحثهای غیرمستقیمی که در اروپا بر سر پیمان ماستریخت در گرفته روشن می شودتوطئه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای پیچیده کردن بحران یمن
انصار الله یمن خبر داد توطئه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای پیچیده کردن بحران یمن شناسهٔ خبر 2514431 دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۸ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی انصار الله یمن اعلام کرد که توطئه ای از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای پیچیده کردن بحران یمن وجودبررسی روابط تهران و کشورهای حاشیه خلیج فارس در سال 93 رضایی: تقابل ژئوپولتیکی ایران با کشورهای خلیجفارس سر یک
بررسی روابط تهران و کشورهای حاشیه خلیج فارس در سال 93رضایی تقابل ژئوپولتیکی ایران با کشورهای خلیجفارس سر یک میز حل نمیشود اماراتیها میدانند با طرح بحث جزایر چیزی عایدشان نمیشودقائممقام مرکز مطالعات خلیجفارس تقابل ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس را تقابلی ژئوپلتیک خواند ووعده 12 میلیون دلاری کشورهای حاشیه خلیج فارس به مصر
وعده 12 میلیون دلاری کشورهای حاشیه خلیج فارس به مصر4 کشور حاشیه خلیج فارس در نشست شرم شیخ به مصر وعده دادند که به عنوان سرمایه گذاری 12 میلیون دلار کمک خواهند کرد به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست روز جمعه شرم الشیخ وعدهتایید همکاری نظامی با کشورهای حاشیه خلیج فارس توسط پارلمان ترکیه
تایید همکاری نظامی با کشورهای حاشیه خلیج فارس توسط پارلمان ترکیه شناسهٔ خبر 2512455 جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۷ بین الملل > اروپا پارلمان ترکیه طرح همکاری نظامی این کشور با کشورهای حاشیه خلیج فارس را تایید کرد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی کمیسیون روابط خارجی پارلمعلاقمندی کشورهای منطقه خلیج فارس برای واردات گاز از ایران/ صادرات گاز به عراق از اردیبهشت ماه کلید میخورد
رمضانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران علاقمندی کشورهای منطقه خلیج فارس برای واردات گاز از ایران صادرات گاز به عراق از اردیبهشت ماه کلید میخورد مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران گفت صادرات گاز به عراق از اردیبهشت ماه آغاز می شود که میزان صادرات حدود 4 میلیون متر مکعب در روزسفیر فرانسه در آمریکا: ایران سیاست خارجی پارس قدیم را دنبال میکند/ هدف پارسی آنان، تسلط بر منطقه خلیج فارس اس
سفیر فرانسه در آمریکا ایران سیاست خارجی پارس قدیم را دنبال میکند هدف پارسی آنان تسلط بر منطقه خلیج فارس است سفیر فرانسه در آمریکا گفت ایران کشوری معقول است که سیاست ها و خط مشی های معقولانه ای را براساس منافع ملی دنبال می کند به گزارش نامه نیوز ژرار آرو در صفحه ی توییتر خورویکرد ایران در قبال شورای همکاری خلیج فارس/ تلاشها برای گامهای همکاری جویانه استمرار یابد
زمینههای همکاری در خلیج فارس 2 رویکرد ایران در قبال شورای همکاری خلیج فارس تلاشها برای گامهای همکاری جویانه استمرار یابد به طور کلی باید تاکید کرد که گام نخستین در پی ریزی بنای جدیدی از همکاریهای اقتصادی تحول در شیوه نگرش منطقه به چنین همکاریهایی و تغییر روند مبادلات صرامیرعبداللهیان: شورای همکاری خلیج فارس با کمک واقعی مانع جنگ داخلی در یمن شود
امیرعبداللهیان شورای همکاری خلیج فارس با کمک واقعی مانع جنگ داخلی در یمن شود تهران – ایرنا- معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه گفت شورای همکاری خلیج فارس می تواند با کمک واقعی به تقویت گفت وگوی ملی یمنی - یمنی مانع اقدامات تروریستی و جنگ داخلی در این کشور شود به گزارش ایرنا حسینفارس گزارش میدهد اصلاحطلبان و شکست در «جناحی» کردن جایگاه خبرگان/ رسانههایی که تفرفهافکنی میکنن
فارس گزارش میدهداصلاحطلبان و شکست در جناحی کردن جایگاه خبرگان رسانههایی که تفرفهافکنی میکنندانتخابات هیاترئیسه مجلس خبرگان رهبری با تمام جنجالآفرینیهای جریانی خاص به اتمام رسید اما به خوبی میتوان زمزمه برخی برنامهریزیها برای انتخابات دور بعدی این مجلس را شنید بسم اللایزدی: موضع فرانسه درباره برنامه هستهای ایران بازتاب دهنده مواضع کشوهای حاشیه خلیج فارس است
ایزدی موضع فرانسه درباره برنامه هستهای ایران بازتاب دهنده مواضع کشوهای حاشیه خلیج فارس استکارشناس مسائل اروپا گفت فرانسه با توجه به روابطی که با کشورهای محافظهکار حاشیه خلیج فارس مانند عربستان دارد بازتاب دهنده نظرات آنهاست ضمن اینکه لابی صهیونیستها در پاریس بر روی مذاکراتحاشیهنگاری فارس از نشست خبری رئیس مجلس سوال «تلخ» و «شیرین» از لاریجانی در روز ذبح وزیر
حاشیهنگاری فارس از نشست خبری رئیس مجلسسوال تلخ و شیرین از لاریجانی در روز ذبح وزیر صنعتنشست خبری رئیس مجلس شورای اسلامی در آخرین هفته سال 93 با اصحاب رسانه برگزار شد که این نشست حاشیههایی را درپی داشت به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامرئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس خبر داد آمادگی 34 شرکت دانشبنیان برای خدماترسانی در پارس جنوبی
رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس خبر دادآمادگی 34 شرکت دانشبنیان برای خدماترسانی در پارس جنوبیرئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس از آمادگی 34 شرکت دانشبنیان برای خدماترسانی در پارس جنوبی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از عسلویه حبیب رستمی پیش از ظهر امروز در نشست با مسئولان پ-
سیاسی
پربازدیدترینها