محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826841067
جام جم ایام - گلادیاتورهای معروف تاریخ
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
گلایاتورها افرادی بودند که با حکومت مخالفت می کردند و برعلیه ظلم و جور حاکمان ظالم می جنگیدند و یا برده هایی بودند که در جنگهای مختلف اسیر می شدند و وقتی دستگیر می شدند بازیچه دست حاکمان می شدند و با آنان مانند حیوان رفتار می نمودند.
گلادیاتورها را همچون برده ها در بازارها خرید و فروش می کردند. شاید در میان برده ها یک فرد سرشناس و اشرافزاده نیز بود. کومودیوس، خونخوارترین گلادیاتور تاریخ گلادیاتور معروف یک برده نبود بلکه او خودش امپراتور بود، کومودیوس! کومودیوس یکی از خونخوارترین گلادیاتورهایی بود که بر صحنه کلزیوم روم ظاهر شد؛ کسی که بی رحمانه گلادیاتورهای تیمهای رقیب و حتی هم تیمیهای خود را از لب تیغ میگذراند و هرگز از این همه کشتار بی رحمانه احساس پشیمانی نکرد. او معتقد بود انسان در جهانی زندگی میکند که تنها راه برای رسیدن به موفقیت و خوشبختی در آن از بین بردن تمام موانع است؛ مهم نیست به چه قیمتی! در واقع میتوان گفت کومودیوس تجسم واقعی شعار معروف گلادیاتورهاست که «بکش یا بمیر!» او بین سالهای 177-192 بعد از میلاد مسیح زندگی کرد و طبق نوشتههای مختلف عصر باستان، وی در هزار مبارزه پیروز شده و یکی از رکوردداران جنگهای گلادیاتوری محسوب میشود. یکی دیگر از ویژگیهای این امپراتور سنگدل بیزاری از سیاست بازی است؛ چنان که وی در زمانی که بر مسند امور قرار داشت، تمام احکام خود را در اعلامیههای مختلف به وضوح به اطلاع عموم میرساند و هیچ وقت منازعات سیاسی کاخ را مخفی نگه نمیداشت! او معتقد بود سیاسی کاری و پنهان کاری متعلق به انسانهای ترسوست و یک شاه مقتدر باید بتواند احکام خود را به هر قیمتی که شده اجرا کند و مخالفان را بی رحمانه سرکوب!
فلاما، گلادیاتور خاموش
فلاما یکی از مرموزترین گلادیاتورهای تاریخ است. فلاما یک برنده ذاتی بود که همیشه در مبارزه تنها به پیروزی فکر میکرد و برای رسیدن به این هدف از هیچ کاری فروگذار نبود. نکته مرموز زندگی او اینجاست که فلاما چهار بار برنده جایزه رودیس شد! یعنی همان جایزه ای که او با آن میتوانست آزادی خود را تضمین کند اما همیشه گلادیاتور بودن را انتخاب میکرد و حاضر نبود مثل یک انسان آزاد و معمولی زندگی کند. فلاما با سایر گلادیاتورهای جنگاور متفاوت بود: هرگز قبل از شروع جنگ کری خوانی نمیکرد و با صدای بلند تشویق تماشاگران را جلب نمیکرد. پس از پیروزی در جنگ هم به ابراز احساسات مردم پاسخ نمیداد و بعد از تعظیم در برابر امپراتور صحنه را ترک میکرد. هم تیمیهای فلاما هم همیشه از کم حرفی و گوشه گیری وی سخن میگفتند؛ چنان که هرگز پیروزیهای بزرگش را جشن نگرفت. گویی این مرد تنها برای جنگیدن به دنیا آمده بود و بس! جالب است بدانید جمله معروف «من برای آدمکشی به دنیا آمده ام!» به وی نسبت داده شده است؛ جمله ای که امروزه به زبان عبری بر لباس سربازان رژیم اشغالگر قدس نقش بسته است!
آرامگاه این گلادیاتور مرموز در سیسیل ایتالیاست که روی سنگ قبر باستانی آن نوشته شده: «فلاما-گلادیاتور اهل سوریه- 30 سال زندگی کرد... 34 بار جنگید... 21 بار پیروز از میدان خارج شد و نه مبارزه بی نتیجه داشت... چهار بار شکست خورد.» این سنگ قبر توسط دلیکاتوس- همرزم باوفای فلاما-ساخته شده و بر مزار وی قرار گرفته است؛ هرچند در مورد نوشتههای آن تردیدهای زیادی وجود دارد!
پریسکوس و وروس، مثل دو برادر گلادیاتورهای رومی همیشه تنها بودند و فقط در مبارزات گروهی از هم تیمیهای قدرتمند و فرمانبردار استفاده میکردند. اما در این میان یک استثنا وجود دارد؛ پریسکوس و وروس مثل دو برادر در تمام نبردها دوشادوش هم جنگیدند. پریسکوس یک برده به دنیا آمده بود اما وروس آزاد بود تا زمانی که در یکی از جنگها به اسارت ارتش روم درآمد. این دو جنگجوی نامی در ارتش گلادیاتورهای سلتیک با هم آشنا شدند. هرگز در تاریخ روم باستان مشاهده نشده دو گلادیاتور تا این اندازه هماهنگ باشند و تمام پیروزیهای جنگی خود را مشترکاً کسب کرده باشند. پریسکوس متخصص تاکتیکهای نظامی بود و همیشه بهترین طرحها برای شکست تیم رقیب را او آماده میکرد. وروس هم یک گلادیاتور تنومند بود که هرگز در مبارزه با گلادیاتورهای قدرتمند شکست نمیخورد. این دو پس از سالها مبارزه و کسب موفقیتهای بی شمار با هم صحنه کلزیوم را ترک کردند. امپراتور روم به پاس سالها مبارزه شجاعانه، آنها را قهرمان خطاب کرد و شمشیر چوبی رودیس را در اختیارشان گذاشت تا بین آزادی و گلادیاتور ماندن یکی را انتخاب کنند. پریسکوس و وروس هم در کنار هم صحنه مبارزه را ترک کردند تا وارد میدان زندگی واقعی شوند؛ این بار بدون جنگ و خونریزی! جنگاوریهای پریسکوس و وروس جنبه هنری نیز پیدا کرده بود؛ در مبارزات روز اول جشن آمفی تئاتر فلاویان در سال 80 بعد از میلاد، این دو همرزم مجبور بودند در مقابل هم قرار بگیرند. مبارزه نهایی!
این مبارزه نفسگیر به یکی از مبارزات به یادماندنی تاریخ گلادیاتورها تبدیل شد؛ چنان که شعر حماسی ویژه ای در بخش اشعار حماسی مارتیال در وصف این مبارزه سروده شد و در حال حاضر این شعر تنها بازمانده از ثبت وقایع مبارزات گلادیاتوری به نظم است! نتیجه این مبارزه طولانی هم بسیار عجیب بود؛ امپراتور تیتوس هردوی این گلادیاتورها را برنده اعلام کرد و جایزه (آزادی) در اختیار هر دو قرار گرفت. در حالی که قبل و بعد از تیتوس هیچ امپراتوری حکم به پیروزی هر دو طرف مبارزه صادر نکرد.
کریکسوس
این گلادیاتور جنگاور یکی از دوستان باوفای اسپارتاکوس بود و در جنگ سوم بردهها، با دولت روم، فرماندهی ارتش گلادیاتورها را برعهده داشت. نام او در زبان گالی به معنی موفرفری است. ارتش کریکسوس در مبارزات اولیه توانست بر رومیان پیروز شود اما با حملات گسترده ارتش امپراتور به نقاط ضعف ارتش بردهها، کریکسوس و افرادش مجبور شدند عقب نشینی کنند. شرایط خاص آن دوران باعث شد کریکسوس تا مدتها دور از اسپارتاکوس باشد و به اجبار در جنوب ایتالیا سنگر بگیرد. در سال 72 قبل از میلاد، بخشی از ارتش امپراتور به رهبری لوشس گلیوس پابلیکولا به مواضع کریکسوس حمله کرد و با وجود رشادتهای بسیار این فرمانده، ارتش بردهها به خاطر خیانت چند عنصر فاسد، شکست خورد. پس از جنگ و گریزهای سریالی بالاخره کریکسوس به دست رومیان کشته شد و تمام ارتش 30 هزار نفری او که قدرت و شهرت فراوانی داشت از بین رفت. اسپارتاکوس بعد از اطلاع از مرگ همرزم وفادارش مسابقات ویژه ای برای یادبود وی برپا کرد که در آن 300 سرباز رومی (اسیر جنگی) مجبور بودند مثل گلادیاتورها به جان همدیگر بیفتند تا زنده بمانند! در واقع اسپارتاکوس میخواست طعم زندگی و جنگ گلادیاتوری را به سربازان رومی بچشاند!
اسپارتاکوس، شماره 1 گلادیاتورها
شاید بتوان گفت معروف ترین گلادیاتور جهان اسپارتاکوس است که شهرت خود را مدیون کتابها، انیمیشنها، سریالها و فیلمهای سینمایی ای است که با الهام از زندگی پرماجرایش ساخته شدهاند. هرچند خود اسپارتاکوس آن قدر زنده نماند که این شهرت جهانی را به چشم ببیند!
این برده رومی که بین سالهای 71-109 قبل از میلاد مسیح زندگی میکرد، در جنگ روم باتریس(سرزمینی کهن در حوزه کشورهای یونان، ترکیه و بلغارستان کنونی) اسیر شد و به صف گلادیاتورهای امپراتور روم اضافه شد. اما اسپارتاکوس با تمام بردههای دیگر فرق داشت: شم ذاتی رهبری و مدیریت اسپارتاکوس به علاوه شهامت مثال زدنی اش باعث شد این گلادیاتورها جنگجو به سرعت به رهبر شورشیان زندانهای روم تبدیل شود و سلطنت روم را با مشکلات بزرگی که به وجود آورد به چالش بکشد. مالک اسپارتاکوس، لانیستا لنتولوس باتیاتوس نام داشت که صاحب بزرگ ترین ارتش گلادیاتورهای آن زمان بود: لودوس! اسپارتاکوس دوستان باوفای خود کریکسوس و اونومائوس را در این ارتش پیدا کرد. معمولاً جنبه بیدادستیزی و شجاعت این سردار بزرگ مورد توجه نویسندگان و حتی سیاستمداران و عوام قرار میگیرد، در صورتی که در زمینه فنون جنگی و تاکتیکهای نظامی هم وی یکی از بهترین گلادیاتورهای زمان خود بود. به عنوان مثال بیشتر تاکتیکهای نظامیای که در جنگ علیه رومیها مورد استفاده ارتش بردهها قرار گرفت توسط خود اسپارتاکوس طراحی شده بود. به علاوه امپراتور روم هم از طغیان و شورش اسپارتاکوس علیه سلطنتش گیج شده بود؛ چون اسپارتاکوس قبل از فرار یکی از بهترین گلادیاتورهای ارتش روم بود که همیشه توجه امپراتور و همراهانش را به خود جلب میکرد. دلیل این توجه زیاد هم آشنایی وی به فنون نظامی و شکست دادن گلادیاتورهای مختلف بود.
اونومائوس
یک گلادیاتور جنگجوی دیگر از گال که به همراه اسپارتاکوس و کریکسوس از ارتش باتیاتوس فرار کرد تا ارتشی مهیا کند برای جنگ با سلطنت روم! او هم یکی از فرماندهان ارشد ارتش بردهها بود که جنگاوریها و شجاعتهای فراوانی از خود نشان داد اما در همان جنگهای اولیه با ارتش روم کشته شد. نام اونومائوس به عنوان معمار اولین پیروزی ارتش بردهها در تاریخ ثبت شده؛ به کمک درایت و شجاعت اونومائوس و همراهانش، ارتش بردهها توانست منطقه حساس جنگی مانت وسویوس را به تسخیر خود درآورد و اولین پیروزی بر ارتش روم را رقم بزند!.
مرگ زودهنگام این جنگجوی بی نظیر یکی از دلایل شکست نهایی ارتش بردهها بود. در واقع این حربه تاکتیکی رومیها بود تا این سه فرمانده و سربازانشان از یکدیگر جدا شوند. اگر جدایی اسپارتاکوس از کریکسوس و اونومائوس محقق نمیشد، شاید مسیر تاریخ به کلی تغییر میکرد!
هادریانوس، امپراتور محبوب پابلیوس ایلیوس هادریانوس یکی از گلادیاتورهای بنام روم بود که در نهایت به مقام امپراتوری روم رسید(117-138 بعد از میلاد). جالب است بدانید او یکی از بهترین امپراتوریهای روم باستان بوده؛ چنان که نامش در میان پنج امپراتور محبوب دوران روم باستان آمده و دلیل این محبوبیت نه جنگاوری و خونخواری در میدان جنگ، بلکه تلاشهای فراوان هادریان در ساخت بناهای تاریخی و رسیدگی به امور رفاهی مردم روم بوده است. او یکی از امپراتورهای مهربان روم بود که برخلاف دوران کوتاه جنگاوری اش به عنوان گلادیاتور همیشه دوست داشت صلح و امنیت در جامعه برقرار باشد. معبد ونوس در دوران حکومت او در رم ساخته شد. هادریانوس تنها امپراتور روم بود که به تمام ایالتهای امپراتوری بزرگ روم سرکشی میکرد و همیشه با فقرا و نیازمندان مهربان و بخشنده بود. در نوشتههای باستانی اطلاعات زیادی در مورد کارهای نیک وی در دوران حکومتش وجود دارد؛ چنان که مردم روم پس از تراجان (امپراتوری که قبل از هادریان بر روم حکومت میکرد و بسیار ظالم و خونخوار بود) او را فرشته ای میدانستند که از آسمان برای نجات آنها فرود آمده است!
مارکوس آتیلیوس
از دیگر گلادیاتورهای معروف میتوان به مارکوس آتیلیوس اشاره کرد که پس از ورشکستگی، خود را به جای بدهی اش به ارتش گلادیاتورها فروخت و در آنجا به یک گلادیاتور حرفه ای تبدیل شد که برای به دست آوردن پول و طلا حاضر بود هر مبارزه ای را قبول کند. مارکوس در یک مبارزه تاریخی، هیلاریوس، گلادیاتور ویژه امپراتور نرون را شکست داد. در حالی که هیلاریوس قبل از آن 13 مبارزه متوالی را با پیروزی پشت سر گذاشته بود. دیگر حریف قدر وی ریسویس فلیکس نام داشت که پس از 12 برد متوالی در مقابل مارکوس شکست خورد و جان خود را از دست داد. منبع: وبلاگ تاریخ فراموششده 716
چهارشنبه 19 فروردین 1394 ساعت 14:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
جام جم ایام - توافقنامه لوزان به روایت تاریخی
"توافقنامه لوزان" نام پیمان صلحی بود که در لوزان سوئیس در سال ۱۹۲۳ میان ترکیهٔ عثمانی از یک سو و متفقین از سوی دیگر به امضا رسید و باعث به رسمیت شناخته شدن کشور تازهبنیاد ترکیه ترکیهٔ مدرن از سوی کشورهای جهان شد ماجرای این صلح به جنگ جهانی اول و همراهی دولت عثمانی بجام جم ایام - نبرد استالینگراد؛خونین ترین نبرد تاریخ
نبرد استالینگراد تابستان ۱۹۴۲ - ۲ فوریه ۱۹۴۳ یکی از مهلکترین و سرنوشتسازترین نبردهای جنگ جهانی دوم و تمام تاریخ بشر بود در این نبرد ارتش آلمان نازی و متحدان آن بهمنظور فتح شهر استالینگراد ولگاگراد کنونی به آن یورش بردند که پس از چندین ماه درگیری خونین در سوم فوریهجام جم ایام - رازهای تاریخی هفت سین نوروزی
هفت سین نوروز یک سنت کهن پارسی است این سنت از زمان باستان تا امروز همچنان جایگاه ویژه خود را نزد پارسیان حفظ کرده است این سنت کهن دارای معانی ویژه و نیز نشانی از رمز و رازهای هوشمندانه زندگی نیاکان ماست گزینههای هفت سین باید دارای پنج ویژگی باشد 1 نام آنها پارسی باشدجام جم ایام - عید نوروز و سابقه تاریخی آن
عید نوروز را میتوان از قدیمیترین عید ایرانیان نام برد که این جشن وجشن مهرگان که با آغاز فصل زمستان برپا می شد از بزرگترین عید ها برشمرده می شد تجلیل و پاسداشت از آن ریشه در تاریخ کهن دارد هرچند از پیشینه تاریخی آن مکتوب بسیار دقیقی در دست نیست اما بیشک جشن نوروز سابقهایبازدید بیش از 58 هزار گردشگر از اماکن تاریخی کردستان در ایام تعطیلات
دوشنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۶ معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی کردستان گفت تعداد 58 هزار و 41 نفر مهمان و گردشگر از اماکن تاریخی سطح استان کردستان در ایام نوروز بازدید کردند علیرضا آذرشب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهجام جم ایام - نمایش عکسهای کمتر دیده شده قجری در عکاسخانه شهر
29 قطعه از عکسهای کمتر دیده شده از چهار عکاس دوره قاجار ـ ناصرالدین شاه ـ از امروز تا 19 اردیبهشت در عکاسخانه شهر به نمایش گذاشته میشود دوشنبه 17 فروردین 1394 دویست و دوازدهمین نمایشگاه موزه عکسخانهشهر با عنوان مجموعه ای از عکس های قدیمی عکس های کمتر دیده شده برگزار می&zجام جم ایام - عکس هوایی از میدان مشق در دوره قاجار
میدان مشق در دوره فتحعلی شاه قاجار بنیاد گذاشته شد این میدان در ناصرالدین شاه توسط محمدخان سپهسالار توسعه یافت و دیواری با طاقنماهای آجری بر گرد آن کشیدند در این میدان که آن روزها مساحتی حدود شانزده هکتار داشت همه روزه تمرین و آموزش نظامی انجام می گرفت منبع سایت جوان و تاریخجام جم ایام - قدیمی ترین اتومبیل جهان/ عکس
مارکیز اتومبیلی با موتور بخار قدیمی ترین اتومبیل جهان است که در سال 1884 توسط 3 فرانسوی به نام های دیون بوتون و تره پاردو ساخته شد این اتومبیل در 19 اوت سال 2007 در یک حراج به مبلغ 3 میلیون و 520 هزار دلار به یک کلکسیونر فروخته شد تا او مالک قدیمی ترین اتومبیل جهان شود منبع ممعرفت سعید معروف بعد از فتح جام اروپا
معرفت سعید معروف بعد از فتح جام اروپا سعید معروف بعد از قهرمانی در لیگ اروپا با انتشار عکسی در اینستاگرامش این موفقیت را با هم بازیانش در تیم ملی ایران تقسیم کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر سعید معروف نشان داد بهترین پاسور دنیاست او در تیم زنیت کازان هم خوش درخشید وهمزمان با ایام عید نوروز صورت گرفت انجام اقدامات گسترده فرهنگی در شهرستان البرز
همزمان با ایام عید نوروز صورت گرفتانجام اقدامات گسترده فرهنگی در شهرستان البرزمدیر تبلیغات اسلامی شهرستان البرز گفت اقدامات گسترده فرهنگی و مذهبی همزمان با ایام عید نوروز در شهرستان البرز انجام شده است به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین حجتالاسلام محمدصادق جانمحمدی درتاریخ دقیق برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲
تاریخ دقیق برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ کمیته اجرایی فیفا در نشست فردای خود در زوریخ تاریخ دقیق برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در زمستان را مشخص می کند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر پس از ارائه گزارش تیم ویژه بررسی برای تعیین زمان مناسب برای برگزاری جام جهانی 2022 اکنون پجام جم ایام - ماجرای عکسی که جهان را تکان داد / عکس
گرچه در طول 16 سال جنگ ویتنام دهها عکاس خبری هزاران عکس از فاجعهای که در این کشور رخ می داد به ثبت رساندند اما هیچیک از آنها به اندازه تصویری که "ادی آدامز" عکاس اسوشیتدپرس از اعدام اسیر ویتکنگی توسط سرتیپ "نگوک لوآن"گرفت اهمیت نیافت ماجرای این عکس از ایندر ایام تعطیلات نوروزی صورت گرفت بازدید 8 هزار نفر از اماکن تاریخی شهرستان انار
در ایام تعطیلات نوروزی صورت گرفتبازدید 8 هزار نفر از اماکن تاریخی شهرستان انارفرماندار انار گفت در ایام نوروز امسال بیش از 8 هزار نفر از اماکن تاریخی و زیارتی این شهرستان بازدید کردند به گزارش خبرگزاری فارس از انار محمد خادمی بعد از ظهر امروز در جمع مسئولان این شهرستان اظهار دجام جم ایام - انتشار چهارمین نوار شورای امنیت کشور در روزهای آخر حکومت پهلوی / صوت
چهارمین نوارمربوط به نشست شورای عالی امنیت کشور در اواخر حکومت رژیم پهلوی بدست موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی رسید لازم به ذکر است که اصل این نوار تقریبا از ابتدای شروع جلسه ضبط نشده است از حال و هوای سخنان شاپور بختیار معلوم است دستگاه ضبط صوت را پس از گذشت چند دقیقه روشن کرمعرفت سعید معروف وقتی جام قهرمانی در دست داشت/ به این دلیل او مرد سال ورزش ایران است!
معرفت سعید معروف وقتی جام قهرمانی در دست داشت به این دلیل او مرد سال ورزش ایران است ورزش > والیبال - سعید معروف قهرمانی اش در لیگ اروپا را با هم بازیانش در تیم ملی ایران تقسیم کرد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین سعید معروف نشان داد بهترین پاسور دنیاست او درجام جم ایام - قانون متحدالشکل کردن لباس کی اجرایی شد؟
بعد از انقراض سلسله قاجار در ایران شاهی که کعبه آمالش اروپا بود به سلطنت رسید او به سمت کشف حجاب و پذیرش شیوه زندگی به سبک اروپا همراه با سیاست مذهبزدایی و تبعات آن سوق یافت در میان برنامههای رضا شاه کشف حجاب به دلیل برخورد مستقیم با اعتقادات مذهبی مردم و تأثیرات و عواقبجام جم ایام - 27 اسفند، قطع روابط ایران و عربستان به خاطر کشتار حجاج
امروز 27 اسفند 1393 خورشیدی برابر با 27 جمادی الاول 1436 هجری و 18 مارس 2015 میلادی است رویدادهای مهمی که در چنین روزی در تاریخ رخ داده بدین شرح است هجری شمسی 27 اسفند 1294 محمد ولی خان سپهسالار رئیسالوزرا برای بازدید از اردوی نظامیان روسیه وارد قزوین شد ژنرال باراتف فر-
گوناگون
پربازدیدترینها