تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798971577




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اطهری: اظهارات اردوغان بی‌سابقه نبوده /اردوغان برای میانجیگری بین ایران و عربستان به تهران آمده است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اطهری: اظهارات اردوغان بی‌سابقه نبوده /اردوغان برای میانجیگری بین ایران و عربستان به تهران آمده است
دکتر اسدالله اطهری استاد دانشگاه و کارشناس مسائل ترکیه در گفتگوپ با خبرآنلاین از ابعاد سفر رئیس جمهور ترکیه به تهران می گوید.
به گزارش نامه نیوز رجب طیب اردوغان نخستین باری است که پس از پذیرفتن پست ریاست جمهوری به ایران سفر می‌کند، سفری که البته این بار با حواشی بیشتری رو به رو بوده است. اظهارات پیش‌بینی نشده رئیس جمهور ترکیه در قبال نقش‌آفرینی ایران در خاورمیانه انتقادات زیادی را با خود به همراه داشت و حتی برخی از نمایندگان مجلس خواهان لغو سفر رجب طیب شدند. با این تفاسیر مقامات ایرانی با مدیریت فضا سعی کردند اختلافات را مدیریت کنند و حالا رئیس جمهور ترکیه در تهران از افزایش همکاری ها میان تهران و آنکارا می‌گوید. دکتر اسدالله اطهری در گفتگو با خبرآنلاین پیش آمدن اختلاف نظر میان دو کشور همسایه در برخی موضوعات را امر عجیبی نمی‌داند و از تدبیر ایران برای کنترل فضا تقدیر می‌کند.


آقای اردوغان پس از اظهارات تندی که نسبت به نقش ایران در منطقه خاورمیانه به ویژه سوریه و یمن داشت به تهران آمده است. چه اتفاقی افتاده که رئیس جمهور ترکیه چنین اظهارات آتشینی را به زبان می آورد و تنش ها میان تهران آنکارا به این حجم بی سابقه می رسد؟


البته تضادها میان دو کشور آنطور که شما می‌گویید بی‌سابقه نبوده است و اگر بخواهیم روابط را در سطوح دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی تقسیم بندی کنیم می‌بینیم که عموم تضادها در حوزه منطقه‌ای بوده است و طرفین در پرونده‌هایی مانند یمن و سوریه با یکدیگر به اختلاف خورده‌اند اما به هر حال آن‌هم خیلی گسترده نبوده است.


اما برخلاف فرمایش شما به نظر می‌رسد این اظهارات کاملا بی‌سابقه بوده ما چنین اظهاراتی را در سالهای اخیر از سوی ترکیه نداشته‌ایم.


خیر اینگونه نیست و نمی‌توان آنها را بی‌سابقه دانست. حتی پیش از آمدن اردوغان هم مشکلاتی در روابط میان دو کشور وجود داشت و مثلا در دوران مسعود ییلماز هم شاهد بودیم که اظهارات تند و تیزی علیه ایران مطرح شد. ضمن اینکه اساس صحبت‌های آقای اردوغان در حوزه یمن و سوریه متمرکز است و در دیگر موارد اختلاف چندانی میان تهران و آنکارا نبوده است.


یعنی شما صحبت‌های اردوغان را طبیعی می‌دانید؟


خیر. من طبیعی نمی‌دانم و اتفاقا صحبت‌های شما را تایید می‌کنم. ولی مثلا اگر بخواهیم روابط دو کشور را در حوزه‌های مختلف و در سطوح گوناگون مورد بررسی قرار دهیم می‌بینیم که در بسیاری از موارد دو طرف با هم اشتراک نظر دارند و چنین اختلافاتی می‌تواند طبیعی باشد. البته در عین حال من صحبت‌های شما را تایید می‌کنم و معتقدم آقای اردوغان از سال ۲۰۱۱ به بعد بیشتر ایدئولوژیک شد و به جای اینکه منافع ملی ترکیه را در نظر بگیرد بیشتر روی مسائل و باورهای ایدئولوژیک وارد شد و در نتیجه منافع ملی ترکیه قربانی شد. اردوغان در مورد سوریه، مصر و حتی امروز یمن با دخالت‌های خود شرایط منطقه را به هم زده و حالا کاری که خود انجام داده را به ما نسبت می‌دهد. ترکیه در لبنان دخالت می‌کند در سوریه از جبهه النصرتی حمایت می‌کند که بنا به تایید سازمان ملل یک گروه تروریستی است. ترکیه از داعش حمایت می‌کند، یا عملکرد ترکیه در سلیمانیه و اربیل و موصل کاملا سوال برانگیز بوده است. ضمن اینکه وقتی عملکرد ترکیه در کشورهای منطقه را می‌بینیم همه جا ناکامی به همراه داشته است. در لیبی کاگران ترک اخراج شده‌اند، در مصر روابط دو کشور تیره و تار شده در تونس به محض اینکه اخوان شکست خورد، حکمرانان جدید ترجیح دادند روند متفاوتی را در قبال سوریه در پیش بگیرند که با نظر ترکیه مخالف بود. اما با این وجود شرایط اینچنین نیست که یک پرونده کل روابط دو کشور را بر هم بزند. ایران و ترکیه هم روابط خوبی در مسائلی چون گمرکات، بهداشت، سلامت انرژی و دیگر همکاری‌های اقتصادی دارند. ضمن اینکه پس از رفع احتمالی تحریم‌ها ترک‌ها با علاقه بیشتری وارد بازار ایران می‌شوند و می‌توان فرصت‌های اقتصادی خوبی را برای دو طرف در نظر داشت.


بعد از سخنان تند آقای اردوغان تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهان لغو سفر رئیس جمهور ترکیه شدند اما اردوغان اعلام کرد که خود برای سفرش تصمیم می‌گیرد و این به نوعی نشان از علاقه سفر او به تهران است. این موضوع را چگونه تحلیل می‌کنید؟


موضوع سفر اردوغان به ایران از قبل هماهنگ شده بود و سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه هم بر این موضوع تاکید کرد. ضمن اینکه به هر حال در کشوری آزاد همه می‌توانند در خصوص انجام شدن یا نشدن سفر یک مقام خارجی اظهار نظر کنند و از این باب مشکل و اختلافی وجود ندارد. اما نکته مهم در این رابطه تدبیر دولت و همچنین رهبران نظام بود که سعی نکردند وارد این فضا شوند و روابط را تنش آلود کنند. این نکته مهمی است که ما توانستیم فضا را مدیریت کنیم و اجازه ندادیم اوضاع بحرانی تر شود.


با توجه به اینکه ایران و ۵+۱  در لوزان به توافقاتی خوبی دست یافتند به نظر می‌رسد ایران در شرایط جدیدی قرار می‌گیرد که می‌تواند در معادلات منطقه‌ای تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد. بر این اساس چشم انداز روابط دو کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


وزرایی که همراه آقای اردوغان به تهران آمده‌اند بیشتر در حوزه‌های گمرک و بهداشت و سلامت و تجارت و اینهاست. ایران یکی از اصلی‌ترین تامین کنندگان نفت و گاز ترکیه به شمار می‌رود و بعد از این توافق می‌تواند به عنوان یکی از پل‌های ترانزیت انرژی ایران به اروپا معرفی شود. ضمن اینکه بحث‌های خوبی هم برای تقویت راه آهن ایران و ترکیه مطرح شده است. ضمن اینکه با توجه به اینکه اردوغان پیش از سفر به ایران ملاقات‌هایی هم با مقامات عربستانی داشته صحبت‌هایی در خصوص میانجیگری ترکیه برای بهبود روابط تهران و ریاض مطرح شده است و گفته می‌شود نایف چنین مسائلی را با اردوغان مطرح کرده است. بنابراین به نظرم دو کشور می‌توانند با افزایش همگرایی و بهبود سطح مناسبات از فرصت‌های پدید آمده پس از برداشتن تحریم ها بهره برداری کنند.


49308




منبع: خبرآنلاین


۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن