واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ایران سال 2025 جزء وارد کننده آب قرار میشود
کد خبر: ۴۸۹۱۶۴
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۱ - 07 April 2015
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه کشورمان اقلیم گرم و خشکی دارد، گفت: کشور تا سال 2025 در گروه کشورهای وارد کننده آب قرار میگیرد.
مجید جلیل سرقلعه در نشست علنی امروز سهشنبه (18 فروردین) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود، افزود: با توجه به اینکه کشورمان اقلیم گرم و خشکی دارد و خشکسالی درحال گسترش است و اینکه میزان منابع کم و مصرف سرانه زیاد است کشور تا سال 2025 در گروه کشورهای وارد کننده آب قرار میگیرد هرچند این معضل 25 درصد کره زمین را فرا میگیرد لذا جا دارد ما چارهای اساسی بیاندیشیم.
نماینده مردم لردگان در مجلس نهم، ادامه داد: سال 1960 میلادی در دنیا هر نفر 6 هزار متر مکعب یعنی یک دوم میانگین جهان آب در اختیار داشت در سال 1999 میلادی این میزان به 2 هزار متر مکعب رسید و پیش بینی می شود این میزان در سال 2025 به حدود هزار متر مکعل تقلیل یابد؛ پدیده گرم شدن کره زمین موجب کاهش بارشها ، ازدیاد تخریب آب، افزایش نمک در آب ، نابود شدن اراضی کشاورزی و نهایتا خشکسالی میشود.
وی یادآور شد: در کشور ما این پدیده سرعت دو برابر دنیا را دارد چراکه سه چهارم کشور در ناحیه کاملا خشک دنیا قرار دارد؛ بارش ها به شدت ناهمگون بین 50 تا 100 میلی متر است و وجود رشته کوههای زاگرس و البرز جلوی بارشهای موسمی آفریقا را گرفته است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: فشار بیامان بر برداشتهای زیرزمینی و استفاده از 90 درصد منابع آب در کشاورزی و باغات، منابع را به شدت کاهش داده است از 270 میلیارد متر مکعب آب استصحال شده فقط 130 میلیارد متر مکعب به آن تجدید میشود مابقی به هدر میرود.
سرقلعه افزود: فقط 90 میلیارد متر مکعب از 130 میلیارد متر مکعب آن تجدید میشود 90 میلیارد متر مکعب آن در بخش کشاورزی مصرف میشود وعملکرد و راندمان این میزان مصرف در کشاورزی فقط 29 درصد است و در بعضی جاها کمتر از یک سوم مصرف است این فاجعه خشک شدن دریاچهها، رودخانهها و تالابها را به دنبال دارد و ریزگردها آزاد شده به طوری که سلامت انسانها، حیات وحش و گونههای زیستی حیوانی و گیاهان را به خطر میاندازد.
نماینده مردم لردگان در مجلس نهم، ادامه داد: سخن بنده با رئیس جمهور و ریاست شورای عالی آب است؛ اصفهان زمانی در شرایط عادی برای هر سه حوزه شرب، کشاورزی و صنعت خود فقط 850 میلیون متر مکعب آب از بالادست دریافت میکرد با توجه به اینکه این آب به بالا دست یک سوم تقلیل یافت با راهاندازی تونل سوم و پروژه بهشتآباد یک و نیم میلیارد متر مکعب آب از حوزه بالا دست روانه استان میشود و زمانی که 850 میلیون متر مکعب آب راهی اصفهان میشد هم زاینده رود زنده بود و هم تالاب گاوخونی.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: چرا 30 کیلیومتر نرسیده به اصفهان این آبها غیب و به گوشت قربانی تبدیل میشود و سهم زاینده رود عزیز نادیده گرفته میشود؛ در فصل زمستان که در استان بالادست از کشاورزی خبری نیست و صنایع آببر در این استان وجود ندارد پس چرا آب در زاینده رود جاری نیست؟ این آبها به کجا میرود و چرا مدیریت نمیشود؟
وی یادآور شد: اصفهان امروز نیاز به آب سالم دارد و بالای 400 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دست مردم عزیز اصفهان مانده است، کشاورزان لطمه دیدهاند حال کشاورزی، شغل و محیط زیست جاذبههای طبیعی و گردشگری حوزه کارون و بالادست چه میشود؟
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: ریزگردها که حاصل این نابه سامانیها است و خشک شدن باغات و تالابها چه میشود بهتر است همانطور که در بودجه و اقتصاد کشور با مردم شفاف حرف زدهایم در قضیه آب نیز حقایق را به مردم در میان بگذاریم چراکه این مهم در آیندهای نه چندان دور به بحران جهانی و منطقهای تبدیل خواهد شد.
وی یادآور شد: باید موجودی آب در این حوزهها و چگونگی مدیریت مصرف در برنامه ششم توسعه و حتی چشمانداز کشور مشخص و تبیین شود و سهم همه در همه حوزهها مشخص گردد و چگونگی مدیریت تعریف شود.برداشتهای غیرقانونی مثل چاهها در اصفهان چقدر مدیریت شده است؟ اصفهان متعلق به همه ایرانیان است چرا نسلها را در مقابل یکدیگر قرار دادهاید ؟ چرا به مردم القا کردهاید عدهای در بالا دست آب را بر روی اصفهانیها بستهاند با این نوع مدیریت نسلهای بعدی را رودرروی هم قرار دادهایم که بهتر است در موضعگیریها دقت لازم شود.
سرقلعه درباره معضلات حوزه انتخابیه خود، افزود: دغدغه فرهنگیان عزیز درکشور و در استان و در شهرستان لردگان برای یک بار هم که شده سرو سامان داده شود، همچنین از تلاش دولت استاندار، مجمع نمایندگان استان در رابطه با راهاندازی مجدد واحد پتروشیمی لردگان که یکی از اقتصادیترین پروژههای پتروشیمی کشور است تقدیر و تشکر میکنم.
نماینده مردم لردگان در مجلس نهم، ادامه داد: جاده استراتژیک شهرکرد، بروجن، لردگان هنوز تکمیل نشده و تلفات جانی همچنان ادامه دارد لذا خواهان تکمیل و نگاه ملی به این جاده هستیم؛ همچنین سد خرسان 3 که یکی از اقتصادی ترین سدهای برقی آبی کشور است همچنان بدون مجوز مانده است از معاون رئیس جمهور، و رییس محیط زیست و وزیر نیرو میخواهم که به این سد عظیم توجه کنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تاکید کرد: زیرساختهای آب روستایی، راه روستایی و تکمیل بیمارستانها، توریسم و گردشگری و بهسازی روستاها هنوز در استان ما به ویژه شهرستان لردگان تمکمیل نشده است و باید نگاه ویژهای به آن شود؛ در راس کشاورزی استان مدیر کاردان و لایق نیاز است از وزیر جهاد کشاورزی تقضا میشود با توجه به اینکه چندین بار وعده دادهاند در اسرع وقت اقدام کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: فرمانداری شهرستان خان میرزا یکی از اولویتدار ترین فرمانداریهای کشور است در دولت قبل تصویب شد و اما هنوز اجرا نشده است از وزیر کشور تقاضای ابلاغ و اجرای این مهم را دارم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]