واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 3.5 برابر ظرفیت طبیعت از آن بهره میکشیم
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور معتقد است در ایران 3.5 برابر بیشتر از ظرفیت محیط زیست از آن استفاده میشود.
کد خبر: ۴۸۸۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۶ - 06 April 2015
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور معتقد است در ایران 3.5 برابر بیشتر از ظرفیت محیط زیست از آن استفاده میشود.
به گزارش ایسنا منطقه کرمانشاه، معصومه ابتکار امروز (دوشنبه) با شرکت در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه از توجه ویژه دولت تدبیر و امید به مسائل زیست محیطی یاد کرد و گفت: دلیل این توجه هم تسلط شخص رئیس جمهور به مسائل محیط زیستی است و هم آمار و ارقام نگرانکنندهای که در خصوص تخریبهای محیط زیست اعلام میشود که پیامد آن تنها به محیط زیست منتهی نخواهد شد.
وی با بیان اینکه محیط زیست ماهیت فرابخشی دارد و همه بخشها از جمله صنعت، معدن، ساختمان، شهرسازی و ... با آن در تعامل هستند، عنوان کرد: باید در برنامه ریزیها و سیاستگذاریهای ملی و استانی مسائل محیط زیست را نیز دخالت دهیم تا از خسارات و آسیبهای آن کاسته شود.
به گفته معاون رئیس جمهور، دولت در بیش از یک سال و نیم فعالیت خود در حل بسیاری از مشکلات محیط زیست گام برداشته و اگرچه برنامههای دولت طولانی مدت بوده اما نتایج آن هم اکنون در بسیاری از کلانشهرها مانند تهران، اصفهان، تبریز، اراک و ... مشهود است، برای مثال تهران در سالی که گذشت 44 روز هوای سالمتری نسبت به سال 92 داشت.
ابتکار ادامه داد: بیش از 16 دستگاه در اجرای برنامههای محیط زیستی دخالت دارند و برای شهری مانند کرمانشاه نیز که در حال توسعه است باید تدابیر زیست محیطی در برنامههای مدیریت شهری لحاظ شود.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: باید بر اساس آمایش سرزمین و پتانسیل هر منطقه و ظرفیتی که محیط طبیعی آن منطقه دارد از آن استفاده کرد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به خسارتهای فراوانی که به محیط زیست وارد شده، بخش عمده آن را ناشی از عدم رعایت ظرفیت محیط زیست دانست.
ابتکار معتقد است، عادت کردهایم که همه چیز برای ما یارانهدار و حتی رایگان باشد، مانند آب، خاک، هوا و ... . این در حالی است که کشورهای دیگر پول گازهای گلخانهای که در یک سفر هوایی تولید میشود را در بلیت هواپیما محاسبه میکنند.
به گفته این مسئول اکنون تمام دنیا به جایی رسیده که خسارت تخریبی که بر طبیعت وارد میشود را محاسبه میکنند و ما نیز مجبوریم که به این سمت برویم، البته دولت یازدهم تا حدودی اقتصاد سبز و خسارتی که به طبیعت وارد میشود را لحاظ کرده است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی که در یک نقطه از زمین محیط زیست آسیب ببیند تاثیر آن همه دنیا را فرا خواهد گرفت، پس همه دنیا به دنبال تغییر رویکرد در حوزه تخریب محیط زیست هستند زیرا آثار این تخریب با کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا حتی در کشور ما هم مشهود است و همه بخشهای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
ابتکار گفت: بر اساس بررسیها آنچه که امروز در جهان از محیط زیست استفاده میشود 1.5 برابر زمان لازم دارد تا ترمیم و بازسازی شود که بهرهکشی از طبیعت در کشور ما 3.5 برابر ظرفیت ترمیم آن است و با این روند امکان ادامه وجود نخواهد داشت.
معاون رئیس جمهور بحران آب را نمونهای از بهرهکشی بیرویه از طبیعت خواند و بیان کرد: با سدسازیهای بی مورد و عدم بهرهوری در بخش کشاورزی که 93 درصد آب ما را مصرف میکند داریم به ناکجاآباد میرویم و خیلیها نمیخواهند این موضوع را در نظر بگیرند.
ابتکار در خصوص شهر کرمانشاه نیز یادآور شد: این شهر به سمت کلانشهر شدن پیش میرود، پتانسیل کشاورزی، صنعتی شدن، توریسم و خصوصا ظرفیت گردشگری بینظیری دارد اما باید از این پتانسیلها بر اساس ظرفیت زیستی و آمایش سرزمین استفاده کرد.
وی با اشاره به بازدید خود از طرح مدیریت پسماند و بازیافت زباله در کرمانشاه، عنوان کرد: کرمانشاه در این طرح پیشگام است و این طرح توجیه اقتصادی و قابلیت ملی شدن دارد و کشور باید از آن الگو بگیرد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور در ادامه به معضل ریزگردها اشاره کرد و گفت: متاسفانه به دلیل سدسازی و خشکسالی منابع ریزگردها تشدید شده و تنها به عراق هم محدود نمیشود بلکه از سوریه، ترکیه، اردن، عربستان و حتی آفریقا نیز منشا میگیرد.
ابتکار جلوگیری از ریزگردها را نیازمند یک مدیریت بینالمللی خواند و افزود: در این خصوص از شخص بانکی مون و معاون ایشان خواستیم همکاری کنند و صندوق منطقهای برای مقابله با ریزگردها تشکیل دهند اما برخی از کشورها همکاری نمیکنند.
وی با تاکید بر پافشاری بر ایجاد این صندوق، عنوان کرد: صندوق ملی محیط زیست در کشور ما فعال و آماده همکاری با دیگر کشورها است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به مصوبه مقابله با ریزگردها، ادامه داد: این مصوبه در دو بخش است، بخش اول مربوط به اقدامات پیشگیرانه و همکاری دستگاههایی مانند هلال احمر و اورژانس است که برخورد صحیح و تخصصی با مشکل داشته باشند و دولت نیز اعتباراتی را برای آن در نظر گرفته است.
ابتکار اظهار کرد: بخش دوم مصوبه مقابله با کانون ریزگردها است که با همکاری سازمان جنگل ها و محیط زیست در استان ها باید انجام شود و مهمترین بخش آن دادن حق آبه تالابها تا کانون جدیدی ایجاد نشود.
وی از محیط زیست و منابع طبیعی به عنوان امانت نسل آینده یاد کرد و گفت: ما باید در کنار حفظ محیط زیست توسعه پایدار هم داشته باشیم، اما توسعهای که منافع فرزندانمان نیز در آن لحاظ شود.
معاون رئیس جمهوردر بخش پایانی سخنان خود از اقدامات 1.5 ساله دولت یازدهم یاد کرد که خصوصا در بعد مذاکرات با تلاش شبانه روزی تیم متخصص مذاکره کننده، هدایت رهبری و حمایت خود شخص رئیس جمهور به نتیجه رسید و در دل مردم امید ایجاد کرد.
ابتکار خاطرنشان کرد: رییسجمهور برای اولین بار پیشنهاد جهانی مقابله با خشونت را مطرح کرد و این مشابه آن چیزی بود که آقای خاتمی با عنوان گفت و گوی تمدنها پایه گذاری کرد.
در پایان جلسه شورای اداری استان کرمانشاه تفام نامه همکاری بین سازمان محیط زیست کشور و استانداری کرمانشاه در قالب 10 بند منعقد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]