تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، تاج سوره‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803867973




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هشدار ‌بی‌آبی برای ۷ استان ایران/ آب در بخش کشاورزی حیف و میل می شود


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: هشدار ‌بی‌آبی برای ۷ استان ایران/ آب در بخش کشاورزی حیف و میل می شود
نگاهی به سطح زیر کشت استان با تنش آبی شدید یا مواجهه با کمبود آب نشان می دهد اصلاح الگوی کشاورزی بیش از گذشته حس می شود.


به گزارش نامه نیوز  بی‌آبی، بلایی که می تواند مهلکتر و خانمان سوزتر از هر جنگی باشد. چیزی که معمولا همه ترجیح می دهند درباره اش حرفی نزنند. اما اوضاع آبی در همه مناطق ایران خوب نیست. جدیدترین آماری که وزارت نیرو منتشر کرده، نشان می دهد هیچ استان ایران اوضاع آبی خوبی ندارد.در طبقه‌بندی استان‌های کشور براساس شاخص پایش منابع آب از مهرماه تا اسفندماه سال 93، هیچ استانی وضعیت مناسبی ندارد؛ وزارت نیرو استان‌های کشور را شش دسته مرطوب، نرمال، قابل تحمل، دارای تنش آبی، دارای تنش آبی شدید و کمبود آب طبقه‌بندی کرده است؛- استان‌های بوشهر، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان و یزد در رده مناطق مواجه با کمبود آب قرار گرفته‌اند.- 13 استان که در دسته مناطق با تنش آبی شدید قرار دارند؛ اصفهان، ایلام، تهران، البرز، خوزستان، زنجان، قزوین، قم، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مرکزی و همدان.- 11 استان هم در دسته مناطق درگیر با تنش آبی قرار گرفته اند؛ آذربایجان‌شرقی و غربی، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی و رضوی، سمنان، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان و مازندران.نکته اینجاست که حتی استان های گیلان، مازندران و آذربایجان ها در دسته های مرطوب، نرمال یا حتی قابل تحمل هم قرار نگرفته اند تا وضعیت خشکسالی کشور بیش از پیش خودش را به رخ بکشد.نگران کننده تر اینجاست که بر اساس آمار سال آبی ۹۱-۹۲ هیچ استانی در رده کمبود آب قرار نگرفته بود، دسته بندی تنش آبی شدید در ۷ استان خلاصه می شد و رده قابل تحمل که امسال هیچ استانی را در برنمی گیرد، ۴ استان را زیر مجموعه خود داشت.وضعیت هشداردر دسته بندی هایی که برای شاخص منابع آب شهرها درنظر گرفته شده است تعریف هایی گنجانده شده که هر کدام شرایطی را برای شهرها به وجود می آورند.ردیفطبقه بندیتعریف شرایط۱مرطوبامكان افزايش ظرفيت منابع آب به منظور مديريت و مصـرف در سـال هاي آتـي خصوصا در آب گيري مخازن فراهم است.۲نرمالوضعيت منابع آب در شرایط عادی است و مديريت آن مطابق روال معمول اعمال می شود.۳قابل تحملاين مرحله آستانه ورود به شرایط تنش آبی است و با اعمال مديريت مناسب و بدون نياز به اتخاذ تمهيدات ويژه می توان از بروز آن پیشگیری کرد.۴تنش آبیدر اين شرایط محدودیت جدی برای آب در دسترس وجود دارد. اما با اعمال روش هاي ويژه مديريتي وبرنامه ريزي (نرم افزاري) عبور از آن امكان پذير است.۵تنش آبی شدیدوضعیت قرمز برای کمبود آب وجود دارد. با اعمال تمهيدات سازه اي (مانند حفر چاه و استفاده از حجم مرده مخازن سدها) و ساير ابتكارات مديريتي ميتوان صدمات را كاهش داد. ليكن تامين نياز بخشهائي از مصارف بويژه كشاورزي بسيار مشكل خواهد بود. تحت چنين شرایطي بايد نسبت به صرفه جويي عملي در بخش هاي مختلف اقدام کرد.۶کمبود آبیاين شرایط بيانگر وضعيت هشدار است و آب كافي براي پاسخگويی به نياز منطقه وجود ندارد. به همین دلیل آمادگی لازم به منظور ورود به آستانه شرایط حاد باید مد نظر قرارداده شود.هندوانه و چغندر نکاریمهشدارها برای بی‌آبی مدت‌های زیادی است داده می‌شود. اما آخرین آن را معصومه ابتکار دوباره به زبان آورد. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که اوایل همین هفته به بازدید از تالاب خشک شده گاوخونی رفته بود باز هم مانند گذشته راه حل بهبود الگوی مصرف را پیش روی مسوولان و کشاورزان قرار داد: امیدواریم با همکاری وزارت نیرو و وزارت کشاورزی و کشاورزان عزیز بتوانیم در اصلاح الگوی کشت در استانی مانند اصفهان به الگوی کشاورزی و آبیاری منطبق بر واقعیت ها دست یابیم.

او گفت: نمی توانیم روندهای گذشته گسترش سطح زیر کشت و انواع کشت های  آب بر مانند برنج را ادامه دهیم و یا در آبیاری فضای سبز شهری به هیچ عنوان در شهرهایی مثل اصفهان دیگر نباید از چمن به طور گسترده استفاده شود به دلیل اینکه چمن آب زیاد مصرف می کند و سطح تبخیر آن بالا است و این ها همه باید با مطالعه وبررسی های کافی اصلاح شود تا الگوها را بتوانیم تغییر دهیم.ابتکار در مصاحبه اخیر خود با خبرآنلاین نیز بارها و در بحث های گوناگون موضوع اصلاح الگوی کشت را بیان کرد: این برآورد کارشناسان است که نزدیک به ۸۰میلیارد متر مکعب طی دوره اخیر یعنی در دولت های نهم و دهم از سفره های زیر زمینی آب برداشت شده که بازگشت آنها به این سادگی ها قابل جبران نیست. کشاورزی باید به سرعت به سمت الگوهای کم مصرف برود. دلیلی ندارد گونه هایی را بکاریم که مصرف آب زیاد داشته باشد، دلیلی ندارد که اطراف ارومیه چغندر بکاریم یا کنار زاینده رود برنج، حتی در بعضی زمین ها هندوانه کاشته می شود. باید الگوی کشت را اصلاح کنیم، درصد سهم کشاورزی را رعایت کنیم و توجه جدی به حقابه های طبیعت داشته باشیم. اگر حقابه طبیعت را در نظر بگیریم سفره های زیرزمینی و رودخانه ها احیا می شوند.تنش آبی شدید و کشاورزی پربار

اما ایران درحالی با کمبود آب شدید مواجه است که کشت و زرع سهم بالایی در چرخه اقتصادی کشور را بازی می کند و البته همچنان بهره‌وری کشاورزی در عمده مناطق ایران، زیر ۳۰ درصد است.
ردیفنام استانسطح زیر کشت(هکتار)وضعیت خشکسالی۱خوزستان۱۱۰۸۶۰۳تنش آبی شدید۲خراسان رضوی۹۰۵۳۰۴مواجهه با کمبود آبی۳کردستان۷۸۸۲۷۴درگیر با تنش آبی۴فارس۷۵۳۴۳۸مواجهه با کمبود آبی۵کرمانشاه۷۰۳۰۲۳تنش آبی شدید۶آذربایجان غربی۶۹۶۰۸۱درگیر با تنش آبی۷آذربایجان شرقی۶۹۵۲۳۳درگیر با تنش آبی۸اردبیل۶۶۲۰۶۳درگیر با تنش آبی ۹گلستان۶۴۶۰۶۳تنش آبی شدید۱۰همدان۶۰۶۳۱۷تنش آبی شدید۱۱لرستان۵۶۸۷۸۳تنش آبی شدید۱۲زنجان۵۴۴۰۷۵تنش آبی شدید۱۳مازندران۴۳۵۹۹۸درگیر با تنش آبی۱۴مرکزی۳۶۷۹۸۵تنش آبی شدید۱۵قزوین۳۱۵۹۲۴تنش آبی شدید۱۶خراسان شمالی۲۵۳۵۳۲درگیر با تنش آبی۱۷اصفهان۲۴۵۳۲۲تنش آبی شدید۱۸ایلام۲۲۰۵۳۲تنش آبی شدید۱۹گیلان۲۰۱۱۳۹تنش آبی شدید۲۰کرمان۱۸۷۷۹۷مواجهه با کمبود آبی۲۱بوشهر۱۶۶۳۱۷مواجهه با کمبود آبی۲۲سیستان و بلوچستان۱۶۱۸۰۲مواجهه با کمبود آبی۲۳کهگیلویه و بویر احمد۱۴۷۱۴۹درگیر با تنش آبی۲۴چهارمحال و بختیاری۱۳۹۷۷۱درگیر با تنش آبی ۲۵سمنان۱۲۸۴۷۱درگیر با تنش آبی۲۶تهران۱۰۲۵۰۰تنش آبی شدید۲۷خراسان جنوبی۸۴۱۲۱مواجهه با کمبود آبی۲۸هرمزگان۷۸۳۸۸مواجهه با کمبود آبی۲۹یزد۵۷۳۷۶مواجهه با کمبود آبی۳۰قم۵۷۰۹۰تنش آبی شدید۳۱البرز۳۸۳۶۲تنش آبی شدیددر جدول بالا وضعیت منابع آبی شهرها به همراه هکتارهایی که در سال ۹۱-۹۲زیر کشت داشته اند به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت آمده است. 
نگاهی به سطح زیر کشت شهرهای با تنش آبی شدید یا مواجهه با کمبود آب نشان می دهد که مصرف کشاورزی آنها نیز بالاست که بیشتر هم از روش آبی و نه دیم در بخش کشاوری استفاده می شود.
رتبه اول کشاورزی مربوط به شهر خوزستان است شهری که تا سال های قبل در رده قابل تحمل جا می گرفت حالا دچار تنش آبی شدید است. نگاهی به جدول نشان می دهد که شهرهایی که دارای تنش آبی شدید هستند رتبه های بالای جدول را به اختصاص داده اند.

منبع: خبرآنلاین


۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن