واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ فروردين ۱۳۹۴ (۱۱:۴۳ق.ظ)
وضعيت بازسازي و تسهيلات مسکن روستايي/ ارائه تسهيلات و تشويق روستاييان براي بازگشت موج - معاون بازسازي و مسکن روستايي بنياد مسکن انقلاب اسلامي ضمن ارائه آخرين وضعيت بازسازي و تسهيلات مسکن روستايي در کشور گفت: در ۱۰ سال آينده اگر در روستاها زلزله هم بيايد هيچ تلفات جاني به دليل ضعف در مقاوم سازي نخواهيم داشت.
به گزارش خبرگزاري موج، عزيزالله مهديان، معاون بازسازي و مسکن روستايي بنياد مسکن انقلاب اسلامي، ۱۷ فروردين در نشست خبري با بيان اين که در مناطق روستايي مشکل کمبود مسکن نداريم، گفت: با اين حال بيشترين تخريب در مناطق روستايي به وقوع ميپيوندد.
وي با بيان اينکه در سال ۱۳۷۳ سقف تسهيلات ۱۵۰ هزار تومان بود، افزود: در آن زمان سالي چهار ميليون خانه روستايي داشتيم که اين ميزان تسهيلات کافي نبود، اما؛ در برنامه چهارم توسعه سقف تسهيلات به چهار ميليون تومان رسيد.
وي تعداد خانه هاي روستايي که شامل طرح بهسازي ميشدند را ۲۰۰ هزار واحد دانست و گفت: طي دو برنامه چهارم و پنجم توسعه تعداد قابل قبولي خانه روستايي ساخته و ۴۰ درصد واحدهاي روستايي مقاوم سازي شدند.
مهديان با پيشبيني اينکه تا پايان ۱۴۰۵ حدود ۷۵ درصد خانه هاي روستايي بازسازي شوند، گفت: تا آن زمان تعداد واحدهاي روستايي به ۶ ميليون و ۲۰۰ هزار واحد ميرسد.
معاون بازسازي و مسکن روستايي بنياد مسکن انقلاب اسلامي با يادآوري اينکه سقف تسهيلات در حال حاضر ۱۵ ميليون تومان با کارمزد پنج درصد است، ادامه داد: تلاش داريم بهسازي روستايي تا ۶ ماهه نخست امسال محقق شود.
وي درباره اقداماتي که از سال ۸۴ تاکنون توسط بنياد مسکن انقلاب اسلامي انجام شده است، توضيح داد: در اين مدت ۳۵۰ هزار واحد تخريب شده در حوادث بازسازي شدند و يک ميليون و ۶۴۱ هزار واحد تسهيلات دريافت کردند، همچنين ساخت يک ميليون و ۴۵۷ هزار واحد هم به اتمام رسيده و طبق برنامه تا پايان ۱۴۰۵ بيش از دو ميليون واحد تخريب، بازسازي يا ساخته ميشود.
مهديان با بيان اينکه يک ميليون و ۸۰۰ هزار واحد در کل طي ۱۰ سال گذشته بازسازي و بهسازي شدند، ادامه داد: در دو شهر آبادان و خرمشهر دو ستاد بازسازي تشکيل شد و در حال حاضر ميزان کمي از بازسازي باقي مانده و دولت در تلاش است زودتر مناطق باقي مانده را بازسازي کند، در واقع ميتوان گفت تمام مناطق جنگزده در کشور بازسازي شدهاند.
طرح جامع مسکن و تاثير آن بر بازسازي مناطق روستايي موضوع ديگري بود که مهديان به آن پرداخت و گفت: سالهاي آينده نيز برنامه طرح جامع مسکن ادامه خواهد يافت چون اين روند کاملا جا افتاده است و هدفهاي مطرح شده در اين طرح با سالي ۲۰۰ هزار واحد تحقق مييابد.
وي در ادامه گفت: ممکن است مذاکرات و توافق هستهاي تاثيري در روند پرداختهاي بانکي و منابعشان داشته باشد و اميدواريم اين تغيير به وجود بيايد و شاهد نوسازي و بازسازي بيشتري باشيم.
مهديان بر کيفيت بازسازي مناطق روستايي تاکيد کرد و گفت: در ۱۰ سال آينده اگر در روستاها زلزله بيايد هم هيچ تلفات جاني به دليل ضعف در مقاوم سازي نخواهيم داشت.
مهديان با بيان اينکه تمام بانکها تسهيلات ۱۵ ميليون توماني مسکن روستايي را ابلاغ کردهاند، گفت: برخي بانکها اين تسهيلات را به ميزان ۵۰ درصد و برخي ديگر مانند بانک تجارت اين تسهيلات را ۱۰۰ درصد ابلاغ کردهاند، در حال حاضر دولت حدود هزار و ۴۰۰ ميليارد تومان يارانه سود به بانکها بدهکار است.
وي درباره سکونت روستاييان در واحدهاي تازه احداث شده توضيح داد: روستاييان معمولا به محض اينکه سفتکاري واحدشان به پايان برسد در خانههاي روستايي ساکن ميشوند، اين خانهها معمولا ۶۰ مترمربع زيربنا دارند و ادامه ساختوساز آنها بعد از سکونت صورت ميگيرد.
مهديان با بيان اينکه زيربناي واحدها ممکن است در روستاهاي مختلف، با هم متفاوت باشد، گفت: در برخي روستاها مانند روستاهاي ايلام زيربناي واحدهاي احداث شده به ۱۰۰ متر مربع هم ميرسد، البته ادامه ساختوساز از منابع روستاييان انجام ميشود.
معاون بازسازي و مسکن روستايي بنياد مسکن انقلاب اسلامي ادامه داد: تسهيلات ۱۵ ميليون توماني مسکن روستايي ۵۰ درصد مبلغ مورد نياز براي ساخت و ساز يک خانه روستايي را پوشش ميدهد، دولت نيز در تلاش است با ارائه تسهيلات روستاييان را تشويق کند تا از شهرها به روستاها بازگردند.
ضمن اينکه بر اساس آخرين سرشماري هم اکنون پنج ميليون و ۸۰۰ هزار خانوار روستايي داريم و در تلاشيم هر خانوار يک خانه روستايي داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]