تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس براى اصلاح خود، خويشتن را به زحمت بيندازد، خوشبخت مى‏شود هر كس خود را در لذت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831017827




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در حوزه دانش و فناوري قبله ما غرب نيست


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: در حوزه دانش و فناوري قبله ما غرب نيست
نویسنده : نفيسه ابراهيم‌زاده‌انتظام 
در حوزه دانش و فناوري قبله ما غرب نيست اما ارتباط با غرب مي‌تواند نقايص ما را در زمينه آينده‌نگري و تجسم خلاق و آينده‌پژوهي و خلق بازار و ايجاد احساس نياز در بازار برطرف كند. به عبارتي نياز ما به توليد دانش منجر به فناوري بازارمحور و ثروت‌زا ملزم‌مان مي‌كند كه فرصت‌هاي بين‌المللي و دستاوردهاي ديپلماسي را در جهت ارتقاي سطح دانش و فناوري كشور غنيمت شماريم.
از طرفي بر اساس علم آمار و احتمال، پيش‌بيني تمام احتمالات براي رسيدن به بازده مطلوب ضروري است. بنابراين طبيعي است كه وجود برخي گمانه‌ها (كه ريشه در تاريخ و تجربه ما دارند) در منافع توافقات بين‌المللي در زمينه دستيابي به دانش و فناوري روز دنيا تشكيك ايجاد كند. از جمله اينكه از باز شدن راه‌هاي ديپلماسي و فرصت‌هاي به وجود آمده، در جهت رشد علم و فناوري كشور بهره‌برداري شود، نه اينكه به يك بازار بزرگ و تضمين شده براي محصولات وارداتي تبديل شويم، بلكه بايد در جهت تقويت هر چه بيشتر پايه‌هاي اقتصادي و علمي و فناوري به عنوان اصلي‌ترين پشتوانه اقتدار سياسي و بين‌المللي كشور بكوشيم.
بر همين اساس مي‌توان به پشتوانه پيشرفت‌هاي پرشتاب و جهش عظيم علمي كه در سايه فرصت تاريخي تحريم‌ها نصيب كشورمان شد، پله بالاتري را براي توسعه علمي هدف بگيريم و رفع موانع حاصل از تحريم‌ها را در چارچوب حفظ منافع ملي در دستور كار قرار دهيم.
مسئله ديگر در واكنش‌ها به توافقات بين‌المللي كشورمان نهفته است. از ابتدايي‌ترين ساعات قرائت بيانيه لوزان، شبكه‌هاي اجتماعي و تحليل‌هاي مدني عرصه زورآزمايي موافقان و مخالفان توافق شده‌اند. در يكي از اين جبهه‌ها مخالفان توافق، موافقان را و موافقان، مخالفان را به داشتن منافع در لغو يا ابقاي تحريم‌ها متهم مي‌كنند. اين در حالي است كه ناديده گرفتن ظرفيت‌هاي علمي و توليدي كشور در رفع نيازهاي داخلي بيماري مزمن سياستگذاري‌هاي كشور است و ممكن است در مواقعي تحريم‌ها آنها را زياد يا كم كرده باشد اما عامل و علت اين بيماري نيستند.
علاوه بر اين خوش‌بيني مفرط و غرور حاصل از پيروزي نيز ريشه ژنتيكي در مردم سرزمين ما دارد و به طور مستقيم روي مديريت عرصه‌هاي بين‌المللي ما تأثير دارد. با علم به اين مسئله و در جهت درمان اين بيماري و ايجاد اصلاح ژنتيكي ريشه اين بيماري، مي‌توان به گونه‌اي از فرصت لغو تحريم‌ها استفاده كرد كه براي طراحي مجدد آنها ابتكار عمل از دست طراحان خارج شده و حتي به عنوان گزينه‌اي عملي در اختيار كشور ما قرار بگيرند.  در عين حال نبايد از نظر دور داشت كه تبادل علمي و فناوري و به تبع آنها تبادل اقتصادي با جهان و در يك كلام جهاني شدن نبايد به معناي از دست دادن اصالت و هويت ديني و ملي مان تعريف شود، بلكه بايد به عنوان يك ضرورت براي جلب فرصت‌هاي اقتصادي منجر به توسعه كشور در سطح بين‌الملل شود.  به عبارت ديگر بسياري از دستاوردهاي علمي مبتني بر فرهنگ كشور ما براي بازارهاي جهاني جذاب و خواستني خواهند بود.
بنابراين بايد تعريف جديد و پويايي مبتني بر اصالت فرهنگي و هويت ديني و تاريخي خود از جهاني شدن ارائه دهيم تا استفاده از فرصت‌هاي به دست آمده به دنبال لغو تحريم‌ها به معناي گرايش به غرب و تمايل به غربگرايي برداشت نشود تا انرژي بسياري صرف رفع اين سوءتفاهمات شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن