واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ (۱۵:۴۴ب.ظ)
تردد لاينرهاي آمريکايي به بنادر ايران پس از رفع کامل تحريمها موج - مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي از مذاکره خطوط کشتيراني بزرگ براي ورود به ايران خبر داد و گفت: پيشبيني مي کنيم خطوط کشتيراني آمريکايي هم پس از رفع تحريمها به بنادر ايران بيايند.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيدنژاد، مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي، در خصوص حضور خطوط کشتيراني بين المللي در بنادر ايران پس از رفع تحريمها اظهار داشت: اين خطوط مذاکرات خود با سازمان بنادر و دريانوردي را آغاز کرد و منتظر رفع تحريمها نشدهاند، هر هفته نمايندگان اين خطوط به خصوص اروپاييها در سازمان بنادر حاضر شده و با ما مذاکره ميکنند، البته امکان حضور خطوط کشتيراني آمريکايي نيز در کشور وجود دارد و پس از رفع کامل تحريمها، تردد کامل لاينرهاي آمريکايي به کشور اوج خواهد گرفت.
ضمن اينکه در خصوص تخليه و بارگيري کالاهاي ايراني که عمدتاً ابتدا از کشورهاي همسايه تخليه و سپس به ايران حمل ميشوند بايد بگويم که اين تخليه و بارگيري مضاعف حذف شده و مردم ايران از پرداخت هزينههاي اضافي معاف خواهند شد.
وي در زمينه آمادگي بنادر ايران براي حضور خطوط کشتيراني خارجي گفت: ظرفيت بنادر کشور ۱۸۵ ميليون تن است که در حال حاضر از ۱۴۶ ميليون تن آن استفاده ميشود، بنابراين امکان پاسخگويي به درخواستهاي خارجي را در بنادر امام خميني، شهيد رجايي و شهيد بهشتي (به صورت فله) را داريم.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي در خصوص نقش بنادر و سواحل در برنامه ششم توسعه گفت: ارگانهاي دريايي جلسات مختلفي براي تدوين بخش صنايع دريايي برنامه ششم توسعه برگزار کردهاند که تلاش داريم در راستاي اين برنامه جمعيت کشور را به سمت سواحل جنوبي گسيل کنيم.
همچنين توسعه و نوسازي ناوگان دريايي بهبود بهره وري در حمل و نقل دريايي، به روز رساني تجهيزات بندري و افزايش ظرفيت استفاده از نيروي انساني در حوزه دريا از ديگر شاخصههاي پيشنهادات ارگانهاي دريايي براي تدوين برنامه ششم توسعه است.
وي با اشاره به طرحهاي حمايتي از دريانوردان افزود: در گذشته توانستيم با اجراي چندين طرح از جمله استفاده از سربازان وظيفه در بخش صنايع دريايي تعداد دريانوردان را از ۱۵ درصد ايراني در برابر ۸۵ درصد غيرايراني به حدود ۱۰۰ درصد ايراني تغيير دهيم، در حال حاضر ۱۴۰ هزار دريانورد داراي گواهينامه بين المللي در کشور فعالاند که هيچ کدام بيکار نيستند.
معاون وزير راه و شهرسازي آغاز عمليات فاز سه توسعه بندر شهيد رجايي در سال ۹۳ را يادآور شد و گفت: براي آنکه در اجراي اين فاز تسريع شود فاز سه توسعه بندر شهيد رجايي را با استفاده از ۲۵ درصد باقيمانده مبلغ قرارداد فاز دو آغاز کرديم به اين معنا که در فاز سه که قرار است حوضچه شماره سه بندر شهيد رجايي لايروبي، احداث و اسکله سازي و همچنين تجهيز آن انجام شود به عنوان بخشي از فاز سه در نظر گرفته شده که اين بخش ظرف سه سال به پايان ميرسد.
انجام اين طرح ۵۰۰ ميليون دلار هزينه داشته و با تکميل آن مجموع ظرفيت تخليه و بارگيري بندر شهيد رجايي به سه ميليون تي.اي.يو کانتينر افزايش مييابد.
وي درباره اپراتور بندر شهيد رجايي گفت: در سال گذشته به دلايلي مجبور به حذف اپراتور پيشين و انتخاب دو پيمانکار به صورت موقت شديم هم اکنون يک شرکت مشاور داخلي با همکاري يک شرکت مشاور بين المللي مطالعات انتخاب اپراتور و نوع قرارداد آن را در دست اقدام دارد و شايد در قرارداد جديد تصميم بر انعقاد قرارداد بلند مدت 20 ساله با اپراتور گرفته شود.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي درباره حضور هنديها در بند شهيد بهشتي چابهار گفت: مذاکرات ما با طرف هندي براي سرمايه گذاري در اين بندر ادامه دارد، اما؛ از آنجا که قوانين داخلي اين کشور براي سرمايه گذاري خارجي سخت و پيچيده است ما منتظر حضور آنان نخواهيم ماند و توسعه اين بندر را ادامه ميدهيم.
بحث راهآهن چابهار-زاهدان از سوي وزارت راه و شهرسازي در حال پيگيري است، اما؛ اولويت سازمان بنادر تسريع در توسعه اين بندر است؛ چراکه ممکن است اتصال چابهار به شبکه ريلي کشور زمان زيادي ببرد، بنابراين در صورت آماده شدن بندر چابهار بحث ترانزيت يا جابهجايي کالا را از طريق جاده پيگيري خواهيم کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]