واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ (۹:۱۸ق.ظ)
وزير اقتصاد: با حذف تحريم، همه مشکلات حل نميشود موج - طيب نيا گفت: سادهانگاري است که فکر کنيم با حذف تحريم همه مشکلات حل ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، وزير اقتصاد با اشاره به نامگذاري امسال با عنوان «دولت و ملت، همدلي و همزباني» گفت: در پرتو همدلي و همزباني که بين اعضاي تيم اقتصادي دولت و ساير ارکان نظام وجود داشت ، دستاوردهاي مثبتي در عرصه اقتصادي حاصل شد.
علي طيب نيا در نخستين ديدار آغاز سال با مديران عامل شبکه بانکي ضمن ابراز خرسندي از اينکه در سال گذشته روند رو به رشدي را در عرصه اقتصاد پيش رو داشتيم، عنوان کرد: خوشبختانه با کمک و مساعدت مجموعه دستگاههاي مرتبط، روند مطلوبي را طي کرديم و از شرايط رکود تورمي دشوار ابتداي سال 92 به وضعيتي حرکت کرديم که پشتوانه بسيار خوبي براي همکاران ما در تيم مذاکره کننده هستهاي بود تا بتوانند از حقوق حقه ملت ايران به نحو شايسته اي دفاع و حمايت کنند.
طيب نيا توفيقات به دست آمده در مقابله با تورم و بهبود محيط کسب و کار را بهترين سرمايه تيم مذاکره کننده هستهاي دانست و بيان داشت: وقتي که دشمنان اين مملکت فهميدند از طريق تحريم نميتوانند خواستههايشان را بر ما تحميل کنند و شما رزمندگان عرصه اقتصادي کشور توانستيد با اين مشکلات به نحو مناسب مقابله کنيد، زمينه براي پذيرش حقوق حقه ملت در بهره برداري از انرژي هستهاي فراهم آمد و بيانيه صادر شده، شرايط بسيار مناسبي را فراهم آورده است.
وي تاکيد کرد: اين قدم، قدم بزرگي بود و اميدواريم در ماههاي آينده توافق نهايي به منظور حذف کامل تحريمها حاصل شود و موجبات رونق و رشد اقتصادي بيشتر کشور را فراهم سازد.
وي با ساده انگارانه خواندن اين ديدگاه که شرايط اقتصادي امروز، به کل زاييده تحريم است، گفت: اگرچه شرايط اخير کشور ارتباط نزديکي با موضوع تحريمها داشت، اما ساده انگارانه است فکر کنيم که با حذف تحريم ها، همه مشکلات ما حل ميشود. مشکلاتي که طي چند سال اخير به شدت با آن دست به گريبانيم و در گذشته هم کم و بيش با آن مواجه بوديم، سه دليل عمده دارد: ساختار اقتصادي نامتعادلي که از سالهاي قبل از انقلاب به ارث رسيده؛ تداوم وابستگي اقتصاد به نفت در سالهاي پس از انقلاب و سياستهاي اقتصادي نادرستي که طي سالهاي گذشته اعمال شد، شرايط را وخيم تر کرد.
طيب نيا افزود: تحريمها در شرايطي اعمال شد که دولت در اوج وابستگي به نفت قرار داشت. بنابراين اگرچه با حذف تحريم ها شرايط مناسب تري براي اقتصاد ما فراهم مي شود، اما اين به آن معنا نيست که ما از وضعيت رکودي و تورمي که سالهاي طولاني و به صورت مزمن با ما همراه بوده است، رهايي پيدا خواهيم کرد.
وزير اقتصاد با اشاره به تجربه آموزي از رخدادهاي سالهاي گذشته اظهار داشت: بايستي با تجربه آموزي از اتفاقاتي که طي 40 سال گذشته در اقتصاد ما اتفاق افتاد ،زمينه را براي يک برنامه ريزي منسجم در جهت اصلاح ساختارهاي اقتصادي و پايه ريزي توليد ملي مبتني بر ارتقاي بهره وري، ظرفيتها و تواناييهاي داخلي کشور فراهم کنيم. مسلما در چنين برنامه ريزي که مورد توجه تيم اقتصادي دولت بوده و خواهد بود، نظام بانکي کشور نقش بي همتايي را ايفا مي کند.
تنگناي اعتباري، موجب تشديد رکود
طيب نيا با معرفي عاملي به اسم تنگناي اعتباري به عنوان يکي از عوامل تشديد رکود خاطر نشان کرد: آنچه که ما در گذشته و به ويژه در دوره اخير با آن مواجه هستيم و شرايط را براي تشديد رکود در کشور فراهم کرده، چيزي است که تحت عنوان تنگناي اعتباري از آن نام مي بريم. از يک طرف با رشد بالاي نقدينگي مواجه بوديم که اين رشد عمدتا ناشي از افزايش پايه پولي و پول پرقدرتي بوده که توسط بانک مرکزي خلق و به اقتصاد کشور تزريق ميشده و از طرف ديگر، کمبود منابع. اگر امروزه از فعالان اقتصادي سوال کنيم که بزرگترين مشکل شما چيست؟ خواهند گفت: تنگناي اعتباري و محدوديت منابع.
وي افزود: بخش عمدهاي از دارايي هاي نظام بانکي کشور درگير سرمايه گذاري و بنگاه داري و تمليک دارايي هاي منقول و غيرمنقول شده و طبيعتا تحت تاثير عواملي که اين شرايط را ايجاد کرده و به وجود آوردند، مانع از اين ميشود که نظام بانکي بتواند منابع لازم را در اختيار بخش خصوصي قرار دهد.
وزير اقتصاد اين موارد را جزء مشکلات جدي پيشروي نظام بانکي کشور دانست و افزود: در بانک مرکزي آقاي سيف و همکارانشان سعي کردهاند اين وضعيت را تحليل و تعقيب کنند تا راه حلهايي براي خروج از اين شرايط و وضعيت فراهم شود. بخشي از راه حلها در لايحهاي که تقديم مجلس شده پيش بيني کرديم. اما تحقق اين برنامه ها مستلزم همراهي جدي شما در نظام بانکي است و معتقدم اگر همان گونه که مقام معظم رهبري (مدظله) فرمودند همه يکدل يکصدا با همدلي تلاش کنيم، اين مشکلات را ميتوانيم حل و فصل کنيم. قطعا غلبه بر اين مشکلات و رسيدن به شرايط مطلوبي که نظام بانکي بتواند نقش خودش را در توسعه کشور و رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال مولد فراهم کند کاملا امکان پذير است.
طيب نيا در بخش ديگري ازاين جلسه با اشاره به سلطه مالي و استفاده دولت از منابع پايه پولي نظام بانکي کشور گفت: در گذشته به واسطه فشاري که از سوي دولت و بودجه دولت بر روي منابع پايه پولي ميآمد، عامل اصلي تورم سلطه مالي و استفاده دولت از منابع پايه پولي نظام بانکي کشور بود که خوشبختانه طي يک سال گذشته در اقتصاد مشاهده نميشود. در حال حاضر رشد پايه پولي عمدتا ناشي از اضافه برداشتي است که بعضي از بانکها از بانک مرکزي داشته و دارند. لذا من از همکاران نظام بانکي ميخواهم که در برنامه مقابله باتورم دولت و خروج از رکود، نقش تاريخي خودشان را ايفا کنند.
وي اظهار داشت: اميدوارم سال 94 سالي باشد که همگان با همدلي، همراهي و تلاش و کوشش جمعي سعي کنيم زمينه را براي دستيابي به رشد و رونق اقتصادي فراهم کنيم چون مردم ما شايسته چنين وضعيتي نيستند که در حال حاضر بر جامعه حاکم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]