واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: وضعیت ذخیره آبی سدها بعد از بارندگی ها/ افزایش سه برابری باران و کاهش آب سدها!
بر اساس آمارهای منتشره از سوی شرکت مدیریت منابع آب ایران درباره وضعیت بارندگی کشور، حجم بارشها در دوره مورد بررسی معادل ۱۹.۷۷۶ میلیارد مترمکعب بوده است. که این میزان بارندگی نسبت به دوره مشابه سال آبی با ۳ میلیمتر بارندگی۳۰۰ درصد رشد نشان می دهد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، ارتفاع کل بارندگی های جوی از اول تا 28 مهرماه سال آبی 93 – 94 بالغ بر 12 میلیمتر است که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره های مشابه درازمدت به میزان هفت میلیمتر 71 درصد افزایش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته با 3 میلیمتر بارندگی 300 درصد رشد نشان می دهد.
میزان بارندگی ها در حوضه آبریز اصلی دریای خزر از ابتدای تا 28 مهر ماه سال آبی 63 میلیمتر بوده که این میزان نسبت به سال آبی دوره گذشته با 26 میلیمتر، 142 درصد افزایش و نسبت به دوره متوسط درازمدت سال قبل با 39 میلیمتر بارندگی 62 درصد رشد نشان می دهد.
همچنین حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان درسال آبی 94 با 7 میلیمتر بارندگی نسبت به دوره گذشته با صفر میلیمتر بارندگی سر به سر شده و نسبت به دوره درازمدت با 4 میلیمتر بارندگی 75 درصد افزایش نشان می دهد.
براساس این گزارش، حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال آبی جاری با 68 میلیمتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته با یک میلیمتر بارندگی از شش هزار و700 درصد و نسبت به درازمدت با 15 میلیمتر از 353 درصد افزایش بارندگی برخوردار شده است.
حوضه آبریز فلات مرکزی نیز با یک میلیمتر بارندگی در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه دوره قبل که برابر با صفر میلیمتر بوده، صفر درصد و نسبت به دوره درازمدت با سه میلیمتر بارندگی بیش از شش درصد کاهش یافته است.
همچنین در حوضه آبریز مرزی شرق در سال آبی جاری یک میلیمتر بارندگی داشته ایم که این میزان با صفر درصد رشد نسبت به مدت مشابه دوره گذشته به یک میلیمتر رسیده که این رقم نسبت به دوره درازمدت قبل که برابر با یک میلیمتر بوده، حکایت از بارش های سر به سر دارد.
این گزارش حاکیست حوزه آبریز سرخس نیز در سال آبی جاری از شش میلیمتر بارندگی برخوردار بوده که نسبت به دوره مشابه گذشته با صفر میلیمتر بارندگی شش درصد و نسبت به درازمدت با چهار میلیمتر، 50 درصد افزایش نشان می دهد.
بنابراین براساس آخرین گزارش ها، حجم بارش های کشور تا 28 مهرماه سال آبی جاری معادل 19.776 میلیارد مترمکعب بوده که در مقایسه با میزان سال آبی گذشته که برابر با 4.944 میلیارد مترمکعب بوده از 300 درصد رشد برخوردار شده است.
بر اساس گزارش ارایه شده از شرکت مدیریت منابع آب ایران درباره وضعیت بهره برداری از مخازن آب کشور، هم اکنون حجم آب موجود در 152 سد کشور 20 میلیارد و 910 میلیون مترمکعب است که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، معادل 7.5 درصد افزایش داشته است.
این درحالی است که حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در 26 شهریورماه سال گذشته، حدود 19 میلیارد و 500 میلیون مترمکعب گزارش شده بود.
همچنین کاهش بارندگی ها و وضعیت خشکسالی از ابتدای سال آبی جاری تاکنون موجب شده تا حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور نیز شش درصد کاهش نشان دهد. حجم آب ورودی در دوره مورد بررسی به 31 میلیارد و 980 میلیون مترمکعب رسیده است.
این مقدار ورودی آب در مدت مشابه سال آبی گذشته 34 میلیارد و 160 میلیون مترمکعب گزارش شده بود.
براساس آمار ارائه شده حجم کنونی آب موجود در مخازن سدهای تامین کننده آب استان تهران 11 درصد درمقایسه با زمان مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
همچنین حجم آب ورودی به سدهای تامین کننده استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 24 میلیون مترمکعب بوده که این رقم نیز درمقایسه با 26 میلیون مترمکعب ورودی آب در زمان مشابه سال آبی گذشته، 9 درصد کاهش نشان می دهد.
از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه 93) تاکنون، از پنج سد تامین کننده آب تهران حجم آب موجود در مخزن سه سد روند کاهشی داشته به طوری که هم اکنون حجم آب موجود در مخزن سد لار 25 میلیون مترمکعب، سد امیرکبیر (کرج) 101 و ماملو 97 میلیون مترمکعب ثبت شده است.
طبق این گزارش، حجم کنونی آب موجود در سدهای لار، امیرکبیر و ماملو به ترتیب 50، 15 و 14 درصد درمقایسه با زمان مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
این درحالی است که در سال گذشته ذخیره آب این سدها به ترتیب 51، 119 و 112 میلیون مترمکعب بوده است.
حجم آب موجود در سد طالقان نیز در زمان حاضر 156 میلیون مترمکعب و سد لتیان 35 میلیون مترمکعب ثبت شده که این سدها نیز در زمان مشابه سال گذشته به ترتیب 155 و 27 میلیون مترمکعب آب داشته اند.
مجموع حجم آب پنج سد تامین کننده آب تهران در زمان حاضر 414 میلیون مترمکعب ثبت شده که این میزان درمقایسه با رقم 464 میلیون مترمکعب آب موجود سدهای تهران در سال گذشته، حدود 11 درصد کاهش نشان می دهد.
همچنین حجم آب ورودی به این سدها از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 24 میلیون مترمکعب بوده که این رقم نیز درمقایسه با 26 میلیون مترمکعب ورودی آب در زمان مشابه سال آبی گذشته، 9 درصد کاهش نشان می دهد.
با توجه به خشکسالی های اخیر و کاهش بارندگی ها در تابستان سال جاری امیدواریم فصل پاییز و زمستان بارندگی های قابل توجهی را شاهد باشیم ولی در کنار نزولات آسمانی مهمترین اقدام رعایت الگوی مصرف و صرفه جویی است.
به نظر می رسد با توجه به آمارهای ارائه شده و شرایط بحرانی برخی از کلانشهرهای کشور از جمله پایتخت تنها راه گذر از این شرایط رعایت الگوی مصرف و توجه به هشدارهای شرکت های متولی تامین انرژی است.
شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]