تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803556920




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بهاری که خالی از تلخی نبود/ کوچ ابدی برخی از هنرمندان


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: بهاری که خالی از تلخی نبود/ کوچ ابدی برخی از هنرمندان
نوروز 94 خالی از خبرهای تلخ برای اهالی موسیقی و تجسمی نبود و چند هنرمند در نخستین روزهای بهار با کوچ ابدی، جامعه‌ی هنری را سوگوار کردند.
به گزارش نامه نیوز، نخستین خبر تلخی که یک روز پیش از تحویل سال نو، قلب هنرمندان موسیقی ایران را به درد آورد، درگذشت نورمحمد دُرپور - یکی از بزرگان دوتارنوازی خطه خراسان - بود.


این هنرمند سال گذشته برای مداوای توده بدخیم روده بزرگ تحت شیمی‌درمانی قرار گرفت؛ اما متأسفانه پس از مدتی دچار ناراحتی قلبی شد و 5 آبان‌ماه 1392 در بیمارستان شریعتی مشهد مورد عمل جراحی قلب قرار گرفت. پس از این عمل جراحی دچار سکته قلبی و همچنین ضایعه مغزی شد.

دُرپور که آخرین دوتارنواز بزرگ خراسان محسوب می‌شد، دو سال از بیماری رنج برد و سرانجام شامگاه 28 اسفندماه 93 درگذشت و جامعه‌ی موسیقی سنتی ایران را در آستانه‌ی بهاری نو به سوگ نشاند.

پنج روز از فروردین‌ماه گذشته بود که خبر رسید نیما پتگر - هنرمند نقاش و مجسمه‌ساز- براثر عارضه‌ی قلبی، از دنیا رفته است.

نیما پتگر سال 1325 در خانواده‌ای هنرمند متولد شده بود. او نخستین اصول نقاشی را از پدرش - علی‌اصغر پتگر - آموخت و سال 1347 برای تحصیل به ایتالیا سفر کرد. یک سال بعد وارد آکادمی هنرهای زیبای رم شد و به آموزش مجسمه‌سازی پرداخت. پتگر سال 1355 به کشور برگشت و به فعالیت‌های هنری خود در آتلیه‌اش ادامه داد.

پنج اثر نقاشی از نیما پتگر در موزه هنرهای معاصر تهران، یک اثر در موزه هنرهای معاصر آبادان و یک سردیس گچی از آثار او در فرهنگستان هنرهای زیبای رم قرار دارد. تا کنون نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی متعددی از آثار این هنرمند برپا شده است.

پیکر این هنرمند روز نهم فروردین‌ماه با حضور خانواده‌اش، هنرمندان حوزه‌های مختلف هنرهای تجسمی و شاگردان و دوستداران این هنرمند از مقابل موزه‌ی هنرهای معاصر تهران تشییع و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.

حاج فیروز رستمی، یکی از پیشکسوتان تعزیه کشور، نیز دیگر هنرمندی بود که در روزهای ابتدایی بهار 94 جامعه‌ی هنری را تنها گذاشت.

رستمی از بانیان اصلی تکیه حسینی اعظم ارمغانخانه بود، مسوولیت تعزیه‌گردانی مراسم تعزیه این مکان مقدس را برعهده داشت. او 145 مجلس تعزیه را از حفظ و مسلط به اجرای آن‌ها بود.

تکیه حسینی اعظم ارمغانخانه یکی از بزرگ‌ترین تکیه‌های تاریخی کشور است که اجرای مراسم تعزیه در این مکان به همت میراث‌ فرهنگی استان زنجان و با استفاده از نسخی که مرحوم حاج فیروز در اختیار میراث‌ فرهنگی کشور قرار داده بود در سال 1389 در میراث معنوی کشور به ثبت ملی رسید.

این هنرمند در سال 1319 در ارمغانخانه چشم به جهان گشود و از سن شش سالگی در کنار پدرش، میرزا قهرمان، هنر تعزیه را فرا گرفت و از محضر استادان بنام تعزیه مانند میرزا حسین، میرزا رزاق، کربلایی بهار و میرزا رجب زنجانی تجارب زیادی کسب کرد.

او روز هفتم فروردین‌ماه امسال در سن 75 سالگی به دیار باقی شتافت.

استاد عبدالعلی گلریز خاتمی، تنها استاد ملسم گل‌پیچ خاتم کشور، دیگر هنرمندی بود که شامگاه 11 فروردین 94 و در حالی‌که پزشکان به بهبودش امیدوار بودند، از دنیا رفت.

او در سنین نوجوانی و جوانی همراه پدرش در ساخت صندوق خاتم حرم حضرت شاهچراغ (ع)، صندوق حرم مطهر حضرت ابوالفضل‌ العباس (ع) و همچنین ساخت و تزیین اتاق خاتم کاخ مرمر همکاری داشته و گل‌های خاتم این آثار برجسته را زیر نظر و آموزش‌های پدر پیچیده است. وی که حاصل سال‌ها عمرش، صداقت و پاکی بود، از متبحرترین اساتید در پیچیدن گل خاتم محسوب می‌شد، هنری که خاتم شیراز را از سایر خاتم‌ها، جدا کرده و اصالت می‌بخشید.

خاندان گلریزخاتمی از برجسته‌ترین خاتم‌کاران ایران به‌شمار می‌روند و پدر و عموی عبدالعلی گلریزخاتمی، نام‌شان در فهرست کسانی است که خاتم‌کاری را به اصفهانیان آموزش داده‌اند. خلیل گلریزخاتمی، عموی عبدالعلی، سال‌ها قبل، در دارالفنون اصفهان، به کارآموزان، خاتم‌کاری و خاتم‌سازی را آموزش داد.

این هنرمند که از ابتدای فروردین و به واسطه عارضه قلبی در بیمارستان قلب الزهرا (س) شیراز بستری شده بود، در سن 68 سالگی درگذشت.

با درگذشت این هنرمندان در نخستین روزهای سال 94، حوزه موسیقی و هنرهای تجسمی چهار هنرمند پیشکسوت و نامی خود را از دست داد.



منبع: ایسنا


۱۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن