تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چهل روز خود را براى خدا خالص كند چشمه هاى حكمت از قلب وى بر زبانش جارى مى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835815937




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

غنی سازی - اعتمادسازی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: غنی سازی - اعتمادسازی تهران - ایرنا - روزنامه شرق در سرمقاله خود نوشت: مذاکرات هسته ای به گردنه رسیده و تا توافق نهایی چند ماهی دیگر نمانده است. در این وقت باقی مانده وظیفه سنگین دولت و گردانندگان آن، صیانت از این مذاکرات است؛ گردانندگانی که هیچ کدام نوظهور و تازه از راه رسیده نیستند و ریشه در دولت و حکومت دارند و دست تقدیر آنها را در کنار هم قرار نداده است و تصادفی نیست که همین دولت؛ روحانی و ظریف، برگزیدگان حکومت در امر پیشبرد مذاکراتند.


در این مطلب که امروز شنبه به قلم احمد غلامی سردبیر روزنامه منتشر شده است، می خوانید: بی شک مسایل زیادی در آغاز و انجام این مذاکرات دخیل بوده است.
یکی از آنها وضعیت اقتصادی و کاهش قیمت شرایط هم اگر میزانسن قدرت به اینگونه که هست نبود، مذاکرات به این مرحله نیز نمی رسید. آنچه بیش از هرچیز در وضعیت ایران کارایی دارد، چیدمان متوازن و متناسب قدرت، به نحوی است که راه را باز می کند.
اگر این میزانسن جفت و جور نباشد، قطعا کارها در نقاط حساس و استراتژیک قفل می شود.
همان گونه که در مذاکرات هسته ای تا قبل از دولت یازدهم اینگونه بود. شاید اگر رییس دولت اصلاحات و رییس دولت سازندگی و حتی احمدی نژاد در وضعیت کنونی در این جایگاه بودند، رسیدن به این مرحله از توافق نیز امکان پذیر نمی شد.
آگاهانه احمدی نژاد را رییس دولت خطاب نکردم چون رفتارهای او پیامد یک دولت مدرن نبود. به هر تقدیر حسن روحانی رییس دولت اعتدال و تدبیر همان کاری را کرد که از او و دولتش انتظار می رفت.
خودش میانجی قدرت در میان گروه های ذی نفوذ بود و به دلایل مختلف؛ سوابق حقوقی، سیاسی، نظامی و امنیتی مورد اعتماد بود و در دل حکومت بالیده بود.
دولتش نیز کاری را کرد که می بایست می کرد. اگر دولت در نظر احمدی نژاد ابزاری بود برای اعمال نظر در سطوح نهادهای دولتی و رسیدن به مقاصد گروهی اندک، حسن روحانی دولت را یک قدم به جایگاه مدرنش بازگرداند. یعنی دولتی برساخته از مفهوم اعتدال و توسعه که می بایست با مفهوم سازی راه را برای تعامل و تفاهم با دولت های مدرن دنیا باز کند.
از این رو احمدی نژاد هرقدر ابزارگرا بود و به دنبال «غنی سازی»، حسن روحانی می دانست وظیفه دولت مفهوم سازی است و به دنبال «اعتمادسازی» رفت.
اینک همه پی برده اند که نگاه ابزاری احمدی نژاد به دولت چه هزینه سنگینی روی دست دولت های مدرن می گذارد و رسیدن به تفاهم، توافق و اعتمادسازی تا چه اندازه دشوار است و گران تمام می شود.
از این بابت شاید خطای نگاه احمدی نژاد به مسایل بین المللی در این بود که از سرمایه نمادین اعتماد بی خبر بود. اقتدار را با زورآزمایی یکی فرض می گرفت و با آنکه در شگفت آفرینی ید طولایی داشت، در میدان کارزار همواره واکنشی عمل می کرد.
نکته مهم در اینجاست که با غنی سازی به شیوه دولت قبل هیچ اعتماد متقابلی حاصل نمی آمد، حال آنکه دولت روحانی با اعتمادسازی و اشراف بر اهمیت چنین سرمایه نمادینی، ادامه غنی سازی را با کمترین هزینه و عوارض بین المللی محقق کرد.
احمدی نژاد از روزی که پایش به این کارگاه باز شد، نه خواست و نه توانست فوت کوزه گری را یاد بگیرد. به جای فوت، حرارت کوره را بیشتر می کرد و منتظر بود معجزه ای رخ دهد.
مذاکرات هسته ای یکی از مسایل نادر سیاسی است که آحاد ملت ایران را درگیر خودش کرده است.
تنها سوژه مشابهی که سیاست داخلی و خارجی را اینگونه تحت الشعاع قرار داد و مردم را درگیر کرد، دفاع مقدس یا جنگ هشت ساله ایران و عراق بود.
البته در این مقایسه مذاکرات هسته ای به این دلیل که مردم را با سویه های بین المللی آن حساس تر و آشناتر و درگیرتر کرده بود، از جنگ هشت ساله نیز یک گام بلندتر است.
فراموش نکنیم نگاه احمدی نژاد به مساله هسته ای زمینش زد. اگر یک جا، او نتوانست عوام فریبی کند و ارزش ها را ضدارزش و غیرارزش ها را ارزش جا بزند، همین جا بود.
منبع:روزنامه شرق
اول ** 1346



15/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن