تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ بنده ای راستین نمی شود مگر زمانیکه اعتمادش به آنچه نزد خداست از اعتمادش به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802456155




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیزده به در / بدرقه نوروز باستان، میهمان اساطیری ایرانیان با جشن همدلی و همراهی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سیزده به در / بدرقه نوروز باستان، میهمان اساطیری ایرانیان با جشن همدلی و همراهی مشهد - ایرنا - اینک نوروز این گران میهمان اساطیری ایرانیان در پایان دوره 13 روزه اش می رود تا سالی دیگر که دوباره با صدای پای بهار کوبه در را می کوبد، وارد شود.


بدرقه این میهمان عزیز فرهنگ ایرانی و پارسی با تمام ارزش ها و زیبایی هایش که نمادی از غنای فرهنگ ایرانی، اسلامی است سرشار از آیین های زیبا و جذاب، همدلی ها و همراهی ها است.
اینک در پایان 12 روز جشن به یمن گام های بهاری سرسبز و توام با رحمت الهی که بازتابی از نو شدن حیات و جان گرفتن مجدد طبیعت در زندگی مردمان این دیار است، همه می روند تا پایانی خوش را برای شروعی دیگر رقم بزنند.
پایانی که در انس و همنشینی با طبیعت رقم می خورد و شادی و نشاط و انرژی مضاعفی را برای این همنشینان به همراه می آورد.
مردمانی که همه با هم همنوا و یکصدا می آیند تا در اوج روزهای نوروزی در کنار هم در دامان سبز زندگی ، حیاتی جاری را رقم زنند و زیبایی ها، محبت، یگانگی و صمیمت را در کنار هم لمس کرده و به اوج برسانند.
سیزدهمین روز از نوروز را همه به دشت می روند تا از جان گرفتن طبیعت و سبزی بهاری آن جانی دوباره در روح و جانشان دمیده شود.
مردم هر جا که باشند و هر جا که هستند در سفر و حضر و یا در شهر و دیار خود، خانه و سرا را ترک کرده و به آغوش طبیعتی می روند که حیات و زیستشان به آن وابسته است هر چند بدان کم لطفی ها و بی توجهی های بسیار روا داشته و می دارند.
این روز به رسمی دیرینه و تاریخی که روز انس با طبیعت می خوانندش به راستی زمان پیوند و تلطیف زندگی و وجود با زیبایی های طبیعت است.
مردم این روز را زمانی برای جشن و شادی و رحمت الهی می دانند و ایرانیان باستان نیز در این روز به دشت و صحرا، کنار جویبارها و مزارع خود می رفتند و به شادی و پایکوبی پرداخته و برای بارش باران دعا می کردند.
این روز که نمادی از رحمت الهی است با آیین ها و سنت های زیبایی گره خورده که شامل انداختن سبزه در رودخانه، گره زدن سبزه، پخت غذاهای محلی از جمله آش با استفاده از سبزی و گیاهان روییده در دشت و دمن، خوردن کاهو و سکنجبین، پرتات 13 عدد سنگ به نیت دور کردن بدی ها و طلب نیکی ها و رفتن بر مزار درگذشتگان می باشد.
اما آنچه بیش از همه، زیبایی این روز را بویژه در جامعه ماشینی امروز و روابطی که روز به روز محدودتر می شود دو چندان می کند، دور هم جمع شدن خانواده ها و گذران روزی سرشار از شادی و آرامش در کنار هم و درک عمیق لذت با هم بودن و در کنار هم بودن است.
همه سبزه های هفت سین را که نمادی از سبزی، تازگی و نورستگی است به آب روان می سپرند تا در سال پیش رو تقدیر و زندگی شان با سبزی و شادابی جاری باشد ضمن آنکه این سبزه خود فدیه ای است به بانوی آب.
سبزه گره می زنند تا زندگی خود را با سبزی و شادابی گره زنند و برای دختران جوان این آیین معنایی ویژه می یابد بدین مضمون که آرزو و نیت کنند زندگی خود را در سال جدید با سرنوشت مرد آرزوهایشان پیوند زنند.
در استان خراسان دختران دم بخت در این روز رو به قبله می نشینند و سبزه گره می زنند و می گویند: سیزده به در، چارده به تو، سال دگه خَنِه شو، هاکوت کوتو هاکوت کوتو.
سپس کمی شیرینی در پای سبزه ای که گره زده اند می ریزند و از آنجا دور می شوند.
این روز را همه خانواده ها در کنار هم در دشت و صحرا می گذرانند و انواع بازی های محلی و رقص ها و جشن ها و مسابقات گرما بخش این اجتماعات است و بقایای تنقلات و آجیل و شیرینی های عید هم خوراکی میان وعده های آنان می شود.
مسابقات کشتی با چوخه که طرفداران بسیار در شمال خراسان رضوی دارد و تا امروز هم بزرگان بسیاری را به کشتی کشور و جهان تقدیم کرده از جمله آیین های دیرینه روز سیزده فروردین است.
اما اعتقاد به نحس بودن 13 موضوعی نیست که بر اساس تاریخ ارتباطی با آیین ها و سنت های نوروز ایرانیان داشته باشد و بسیاری از تاریخ شناسان آن را وارداتی از سایر فرهنگ ها چون غرب و عرب ها دانسته اند.
روزی که به اعتقاد ایرانیان باستان روز سبزی و زیبایی است نمی تواند نحس باشد روزی که به دامان طبیعت می روند تا نمادی از همراهی، پیوند و انس مردمان با طبیعت و زندگی جاری و سبز آن باشند.
باشد که زندگی تمام ایرانیان سبز و در پیوند همیشگی با طبیعت باشد.
1906 / 6053



13/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن