تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن غبطه مى خورد و حسد نمى ورزد، و منافق حسد مى ورزد و غبطه نمى خورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819493298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

12 فروردین و سه مفهوم استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 12 فروردین و سه مفهوم استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی یاسوج - ایرنا - 12 فروردین یکی از روزهای تاریخی و مهم ایران اسلامی است که در آن با رای اکثریت قاطع مردم نظام سیاسی ایران پس از دو هزار و 500 سال از نظام سلطنتی به نظام جمهوری اسلامی و حکومت مردمی تغییر کرد.


در 12 فروردین 58 ثمره مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و نظام جمهوری اسلامی استقرار یافت.
در این روز ملت ایران با رای 98.2 درصدی خود ساختار سیاسی و اجتماعی ایران را تغییر داد و جمهوری اسلامی مستقر شد و به همین دلیل این روز جمهوری اسلامی نام گرفت.
پس از آنکه قرن ها تئوری جدایی دین از سیاست و نظام های حکومتی لاییک بر دنیا سیطره داشت و قوانین شرعی و الهی یک امر خصوصی در زندگی مردم تعبیر می شد، در 12 فروردین 58 نظامی متولد شد که این نظریه ها را در قرن بیستم باطل کرد و حکومت اسلامی را بر اساس موازین و آموزه های دینی به منصه ظهور و عمل رساند.
جمهوری اسلامی شکل نوینی از نظام های حکومتی است که تلاش می کند با الهام از قوانین و تعالیم نجات بخش دین مبین اسلام الگوی زندگی جدیدی در عرصه اجتماعی و سیاسی بشر امروزی ارایه دهد تا بر اساس آن نیازهای مادی و معنوی انسان به طور همزمان تامین شود.
از نظام جمهوری به حکومت مردم بر مردم تعبیر می شود و جمهوریت در نظام حکومتی نشان دهنده نقش گسترده مردم در تشکیل و استمرار آن است به طوری که مردم با حضور در صحنه های مختلف علاوه بر مشارکت در تعیین سرنوشت خود خواسته هایشان را از حکومت مطالبه می کنند.
معنی لغوی جمهوریت یعنی حکومت برخاسته از مردم و یا همان دموکراسی و گرچه مورد اتفاق اغلب تحلیلگران، سیاستمداران و حاکمان سیاسی است اما نظام های حکومتی در معنی اصطلاحی این واژه دچار اختلاف هستند و برداشت های متفاوتی از آن دارند.
در زمان تعیین نظام سیاسی ایران پس از سرنگونی نظام طاغوت شاهنشاهی جمهوری دموکراتیک، حکومت اسلامی و جمهوری از جمله نظام هایی بود که مطرح شد، اما امام خمینی (ره) از همان ابتدا تاکید بر استقرار نظام حکومتی جمهوری اسلامی داشتند به طوری که بر جمهوری اسلامی نه یک کلمه کمتر یا بیشتر تاکید کردند.
این تاکید امام راحل بر اساس خواست ملت ایران در دوران مبارزات ضد ستمشاهی بود که در شعار آنان موج می زد و مردم در تمام تظاهرات ها یکپارچه استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را فریاد می کشیدند.
بر این اساس اصل جمهوریت و اسلامیت اصل جدایی ناپذیر در نظام حکومتی ایران است که برای تثبیت، استمرار و تداوم آن شهیدان زیادی تقدیم شده است.
آزادی از دیگر شعارها و خواسته های ملت ایران در ایام پیروزی انقلاب بود که با استقرار جمهوری اسلامی شکل عملی به خود گرفت و قشرهای مختلف مردم با حضور در تمام صحنه ها آزادانه به خواسته های خود جامه عمل پوشانده و در تعیین سرنوشت خود مشارکت می کنند.
گرچه لغت آزادی همانند دیگر واژه ها امروزه مظلوم واقع شده و در نظام سلطه مصادره و به نام آزادی حقوق خیلی ها تضییع می شود اما این واژه در دین مبین اسلام معنای متعالی دارد.
بر این اساس مردم طبق قانون برای تعالی و کمال خود از حق انتخاب و آزادی بیان برخوردار هستند و هیچ فردی نمی تواند این حق مسلم را از آنان سلب کند و در این مکتب سلب آزادی و حق انتخاب از خود نیز نوعی ظلم به خویشتن است.
استقلال ابعاد دیگری از نظام جمهوری اسلامی است که با استقرار آن مردم از وابستگی به شرق و غرب رهایی یافته و در عرصه بین المللی با حفظ اصول به دفاع از حقوق خود پرداختند.
استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران و سرنگونی نظام سلطنتی پهلوی علاوه بر آنکه تحولات داخلی را به دنبال داشت تغییراتی نیز در نظام بین المللی به ویژه در غرب آسیا ایجاد کرد به طوری که این دگرگونی ها با اهداف استعمارگران همسو و سازگار نبود و دشمنی آنها علیه کشور و ملت ایران را برانگیخت.
از این رو حفظ استقلال هزینه هایی را از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون برای کشور و ملت ایران دربرداشته و دشمنان این مرزوبوم با طراحی توطئه های مختلف از جمله جنگ تحمیلی هشت ساله، ترور شخصیت های سیاسی، تحریم های اقتصادی و ایجاد موانع به منظور دست نیافتن ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای سعی در خدشه دار کردن استقلال ملت هوشیار ایران دارند.
ملت ایران در آغاز دهه چهارم پیروزی انقلاب و استقرار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی با تجدید پیمان با آرمان های امام خمینی (ره) و شهیدان یکبار دیگر بر حفظ این ارزش های ناب پای فشرده و 12 فروردین روز جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از ماندگارترین روزهای تاریخی این سرزمین گرامی می دارد.
امام راحل در 12 فروردین 58 پس از تثبیت نظام جمهوری اسلامی در پیامی رادیویی و تلویزیونی باتقدیر از حضور حماسه مردم در اولین رفراندم انقلاب، فرمودند: وعده خداوند تعالی نزدیک است و امیدوارم که شاهد این وعده باشیم و مستضعفان بر مستکبران غلبه کنند، چنانکه تاکنون غلبه کرده اند.
از عموم ملت ایران تشکر می کنم که در این رفراندوم شرکت و رای قاطع خود که باید گفت صددرصد پیروزی بوده را داده و به جمهوری اسلامی رای مثبت دادند.
جمهوری اسلامی است که احکام مترقی آن بر تمام احکامی که در سایر قشرها و مکتب ها است، تقدم دارد.
12 فروردین از بزرگترین اعیاد ملی و مذهبی ملت ایران است و مردم باید این روز مهم را عید بگیرند و زنده نگهدارند زیرا روزی است که تارنمای قصر دو هزار و 500 ساله حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بربست و حکومت مستضعفان جانشین آن شد.
امام خمینی (ره) فرمودند صبحگاه 12 فروردین روز نخستین حکومت الله است و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند 12 فروردین روز جمهوری اسلامی است که یکی از مهمترین اعیاد ملت ایران در میان ایام الله ها و خاطره های انقلاب به حساب می آید.
7535/6162/1756



12/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن