تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بزرگ ترين مصيبت ها، نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842279125




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دوازدهم فروردین تجلی اراده ملی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت روز جمهوری اسلامی دوازدهم فروردین تجلی اراده ملی تهران- ایرنا- دوازدهم فروردین روزی بزرگ در تاریخ معاصر ایران زمین محسوب می شود، هنگامه ای ارزشمند که ایرانیان پس از سال ها مبارزه در راه برقراری استقلال و آزادی با انتخاب نظام جمهوری اسلامی به این مهم دست یافتند و به سعادت حقیقی رهنمون شدند.


پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بیست و دوم بهمن 1357 هجری خورشیدی رویدادی بزرگ در تاریخ معاصر این مرزو بوم به شمار می رود. دورانی باشکوه از مبارزه های مردمی با رهبری امام خمینی که به تحقق شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی در کشور انجامید تا امنیت و آسایش در ایران برقرار شود.
کمتر از 2 ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در دوازدهم فروردین 1358 هجری خورشیدی، دگربار ملت ایران خالق حماسه ای دیگر شدند و با حضور در پای صندوق های رای و انتخاب نظام جمهوری اسلامی، برای ادامه ی اداره کشور جهانیان را حیرت زده کردند.
ملت بزرگ ایران در روزهای دهم و یازدهم فروردین با شرکت در همه پرسی برای انتخاب نوع حکومت، برای نخستین بار به صورت حقیقی برای آینده خویش تصمیم گرفتند. در این انتخابات 20 میلیون و 288هزار تن برابر با 98.2 درصد، نظام جمهوری اسلامی را انتخاب کردند و بر حکومت مردم سالاری دینی مهر تایید زدند.
امام خمینی در دوازدهم فروردین درباره ی این رویداد مهم فرمودند:« ... مبارک باد بر شما چنین حکومتی که در آن اختلاف نژاد و سیاه و سفید و ترک و فارس و کرد و بلوچ مطرح نیست. همه برابرند و فقط در پناه تقوا و برتری به اخلاق فاضله و اعمال صالحه هست و تفاوت بین زن و مرد و بین اقلیت های مذهبی و دیگران در امر اجرای عدالت نیست...»
جمهوری اسلامی از 2 اصل جمهوریت و اسلامی بودن تشکیل شده است. نظامی که مردم آن را انتخاب می کنند، صاحب قدرت هستند و بر پایه ی مبانی اسلام و ارزش های قرآنی در راه پیشرفت و توسعه گام برمی دارند.

** پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران با علی اصغر قاسمی استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی به گفت وگو پرداخته است.
علی اصغر قاسمی با اشاره به اهداف شکل گیری حرکت تاریخی مردم در 1357 هجری خورشیدی گفت: انقلاب اسلامی ایران یکی از انقلاب های بزرگ و بی همتا در جهان به شمار می رود که از مهم ترین دلایل وجه تمایز آن با دیگر انقلاب ها می توان از ویژگی دینی و اسلامی بودن آن نام برد. در واقع شکل گیری انقلاب اسلامی سبب شد برخی از نظریه پردازان همچون «تدا اسکاچ پل» اهل آمریکا در نظریه های خود درباره شکل گیری انقلاب ها تجدید نظر کند و به اصلاح آن بپردازد.
وی ادامه داد: اما جدا از وجه تمایز و ویژگی های منحصر به فرد انقلاب اسلامی، حرکت تاریخی مردم در بهمن 1357 هجری خورشیدی، برآیند مطالبات ملت ایران از دوره ی مشروطه به شمار می رود. این انقلاب تداوم فعالیت های مردم برای رسیدن به اهداف راستین آنها در دوران گوناگون تاریخی محسوب می شود که از آن میان استقلال و آزادی در کنار عدالت اجتماعی از مهم ترین مطالبات مردم بود که در انقلاب اسلامی به نقطه ی کمال خود رسید.
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی، دوازدهم فروردین 1358 هجری خورشیدی را برهه ای مهم در تثبیت نظام جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: در کشورهای مختلف، شکل گیری و برقراری نظام سیاسی تازه با مشکلات فراوانی روبرو می شود و به صورت معمول در دوره ی گذار از یک نظام سیاسی به نظام سیاسی دیگر، همواره بحران های داخلی و خارجی وجود دارد که در این میان انقلاب اسلامی ایران نیز از این مشکلات مبرا نبود اما این نظام توانست با همراهی مردم و با ایدئولوژی دینی و اسلامی در برابر تمامی کارشکنی ها بایستد و با سرلوحه قرار دادن شعار نه شرقی، نه غربی با دشمنان داخلی و خارجی به مبارزه بپردازد.
وی گفت: همه پرسی دوازدهم فروردین 1358 هجری خورشیدی و رای قاطع مردم به آن، از این رو که بر پایه ی فرآیند دموکراتیک پایه گذاری شده بود، بسیار با اهمیت محسوب می شد. روز جمهوری اسلامی بدین منظور اهمیت دارد که گذار مسالمت آمیز از یک نظام قدیمی به یک نظام سیاسی تازه بود و نظام جمهوری اسلامی با پشتوانه ی گسترده ی مردمی تثبیت شد.
استادیار دانشگاه خوارزمی رای بالای مردم به نظام جمهوری اسلامی در دوازدهم فروردین 1358 هجری خورشیدی را دارای 2 نکته ی اصلی دانست و ادامه داد: رای 98.2 مردم به نظام جمهوری اسلامی در دوازدهم فروردین به این معنا اشاره می کند که مردم به این نظام و رهبری آن اعتماد داشتند و نکته ی دیگر این که نظام جمهوری اسلامی، با واژه ی اسلامی همراه بود و در چارچوب موازین و ارزش های دینی شکل گرفت. مردم با پاسخ مثبت به جمهوریت، استبداد را نفی کردند و با اسلامی بودن، ایدئولوژی و چارچوب فکری خود را به جهانیان نشان دادند.
علی اصغر قاسمی با اشاره به 2 اصل جمهوریت و اسلامی نظام سیاسی تازه ی ایران، بیان کرد: از دیدگاه امام خمینی به عنوان پایه گذار و رهبر انقلاب اسلامی ایران، 2 رکن جمهوری و اسلامی در کنار هم معنادار است و چیزی نباید به آنها اضافه و یا کم شود. بنابراین در طول انقلاب و پس از آن، همواره جریان هایی که خواسته اند یکی از این 2 رکن اصلی را به نفع دیگری مصادره کنند، با واکنش مردم روبرو شدند. جمهوریت و اسلامیت مستلزم یکدیگر هستند و این ترکیب، می تواند مطالبات تاریخی مردم را به صورت مناسب پاسخ دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی گفت: استقلال کشور به معنای نداشتن تعامل با دنیا نیست، در حالی که ارتباط با کشورهای جهان برای حفظ این مهم ضرورت دارد. استقلال به عنوان یکی از شعارهای اصلی انقلاب با آزادی در کنار هم قرار گرفت بدین معنا که ما نمی توانیم هر یک از این 2 را بدون دیگری در نظر بگیریم.
علی اصغر قاسمی در پایان درباره تاثیر انقلاب اسلامی ایران در میان مردم دیگر کشورها، گفت: بی تردید تحولات کشورهای منطقه متاثر از گفتمان انقلاب اسلامی ایران است. باید توجه داشته باشیم که همکاری و تعامل با کشورهای همسایه، منطقه و جهان استقلال کشور را تقویت می کند و شایان ذکر است که سیاست خارجی دنباله ی سیاست داخلی به شمار می رود. ما هنگامی می توانیم نفوذ خود را در منطقه و جهان حفظ کنیم که تاثیرگذاری خویش را در میان مردم حفظ کرده باشیم. بدون تردید رای بالای مردم در دوازدهم فروردین و انتخاب نظام جمهوری اسلامی، پشتیبان حفظ استقلال کشور به شمار می رود.

گزارش از مجتبی شفیعی

*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9348**2002**9131






12/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن