واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه امام صادق (ع): شناخت از شعار سال ملاک ماندگاری آن در رفتار جامعه است مشهد - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: برای تحقق اهداف نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب مردم باید شناخت لازم را از شعار سال به دست آورند.
علی غلامی یکشنبه شب در نخستین نشست همایش حیات طیبه در مشهد افزود: رفتاری در جامعه دوام خواهد داشت که مبتنی بر شناخت و گرایش افراد نسبت به اهداف رفتار باشد.
وی اظهار کرد: نامگذاری هر سال از سوی رهبر معظم انقلاب به مقتضای زمان و شرایط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور و برای بیان یک اولویت مهم انجام می شود.
وی گفت: به عنوان مثال فتنه 88 باعث ایجاد تحریم های جدید علیه نظام شد و کشور دچار رکود اقتصادی گردید لذا رهبر معظم انقلاب سال 1389 را به سال «همت مضاعف و کار مضاعف» نامگذاری کردند تا عقب ماندگی اقتصادی کشور جبران شود.
غلامی ادامه داد: به دلیل اتفاقات سال 1388 دشمن درصدد تبلیغات منفی برای کمرنگ کردن حضور مردم در انتخابات سال 1392 برآمد و بر همین اساس رهبر معظم انقلاب سال 92 را به سال « حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی » نامگذاری کردند تا مانع از سوء استفاده دشمن از شرایط کشور شوند که در این راستا حضور حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری آن سال را شاهد بودیم.
وی توجه به ارزش ها را یکی دیگر از درسهای نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان و بیان کرد: به عنوان مثال رهبر معظم انقلاب سال 1386 را سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامگذاری کردند و هر گونه عمل و رفتار تفرقه افکن که به صورت عمدی یا سهوی انجام گرفته باشد را حرام دانستند که مردم به ارزش وحدت پی ببرند و اکنون تاثیر آن نامگذاری را در اتفاقات اخیر منطقه خاورمیانه شاهد هستیم.
این استاد دانشگاه هشدار به نقطه مقابل را از دیگر درسهای نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: نباید رفتارهای متضاد با شعار سال را انجام داد و فرهنگ سازی در این زمینه باید به گونه ای انجام شود که این رفتار برای همیشه در جامعه نهادینه گردد.
غلامی ادامه داد: تمرکز بر محور خاص از دیگر ریشه های نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب است و بر این اساس در هر سال شیوه درست رفتار نسبت به یک موضوع خاص را باید ترویج داد تا در جامعه نهادینه شود.
وی امید به جای سیاه نمایی را از دیگر درسهای نامگذاری سالها عنوان و بیان کرد: نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب سرشار ازامید به آینده و گوشزد به دست اندرکاران و مسوولان است که به جای ترویج یاس و ناامیدی در جامعه امید به آینده بهتر را به ملت بیاموزند.
این استاد دانشگاه گفت: خط مشی سازی عمومی نیز از جمله ریشه ها و درسهای نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب است و بر این اساس مسوولان مسوولیت مهمی در نحوه قانونگذاری، اجرا و نظارت بر انجام آن براساس شعار سال دارند.
غلامی افزود: گفتمان سازی نیز یکی دیگر از درسهای مهم نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب است و بر این اساس باید اصل شعار برای مردم مطرح شود، سپس ادبیات آن تولید و برای تحقق آن تلاش شود.
این استاد دانشگاه درباره چگونگی برخورد با شعار سال گفت: برخورد ناصحیح با شعار سال این است که شعار در همان سال بماند و دیگر ادامه پیدا نکند در حالی که باید به مفهوم واقعی شعار سال توجه شود و محوریت شعار سال سرلوحه اقدامات هر فرد از ملت و هر مسوولی در دولت گردد.
وی بیان کرد: برای اینکه شعار سال محقق شود باید اول مفهوم شعار را به مردم شناساند سپس نسبت به انجام آن گرایش بوجود آورد و بازخورد عینی انجام آن را به مردم نشان داد.
7489 / 6053
10/01/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]